Vítkovice – Dukla Praha 0:3 (kon.) | Ústí n. L. – Chrudim 2:0 (kon.) | Brno – Varnsdorf 4:1 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
4:1 (3:0)
FK Varnsdorf
cz Piatok 18.10.2019, 19:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Tak ještě jedna tutovka hostů! Střídající Patrik Schön se zjevil úplně sám za obranou a v jasné šanci z první směroval míč na branku, ale Floder na čáře zázračně zasáhl a balón pokryl.
     
    84
    Brno právě vstřelilo branku!
    O výsledku je rozhodnuto, domácí přidávjí čtvrtý zásah. Po rohovém kopu sice zprvu nezahřmělo, Zbrojovka v útoku zůstala. Na pravé straně vyslal zdařilý přízemní centr mezi nohama obránce Štepanovský a nabíhající JAKUB PŘICHYSTAL chytře v pádu tečoval míč patičkou za záda brankáře – 4:1.
     
    81
    Na dnešní utkání bylo vydáno 2539 vstupenek.
     
    79
    Fousek zkusil své štěstí ranou z velké dálky a nakonec provětral rukavice brankáře hostů!
     
    77
    Málem bylo znovu sníženo! Po rychlé akci zakončoval z jedničky na vápně volný Erik Micovčák, míč však poslal kousek vedle branky!
     
    76
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Ondřej Kocourek, přichází Lukáš Novák.
     
    75
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Ondřej Vaněk, přichází Lukáš Magera.
     
    70
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází David Breda, přichází Patrik Schön.
     
    66
    Mohlo to být znovu o tři branky, když se za obranou objevil Fousek, ale ani nadvakrát nedokázal prostřelit Vaňáka, který dobře vyběhl a zasáhl.
     
    62
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Hosté z ničeho nic snižují. Po rychlé akci na pravé straně nejprve Varnsdorfští reklamovali faul, ale hra pokračovala a odražený balón se dostal k volnému DAVIDU BREDOVI, který se trefil přesně k tyči – 3:1.
     
    55
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Šimon Šumbera, přichází Adam Fousek.
     
    51
    Hostující stopeři si nyní vůbec nerozuměli na obranné polovině, kde pustili k míču Přichystala, který do něj dobré dva metry před hranicí vápna práskl z voleje a jen těsně minul levou tyč.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Adam Ondráček, přichází Erik Micovčák.
     
    46
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází David Krška, přichází Peter Štepanovský.
     
    45
    V poslední akci poločasu se za obranou zjevil Přichystal, ale nedokázal v náročné pozici přelobovat brankáře hostů, a tak míč poslal nad branku.
     
    42
    Brno právě vstřelilo branku!
    Machálkova družina vede už o tři branky. K penaltě se postavil zkušený ONDŘEJ VANĚK, který zvolil pomalý rozběh, počkal si na pohyb brankáře Vaňáka a poté poslal míč placírkou přesně k pravé tyči. Hostující gólman si vybral opačný kout, a tak neměl nárok na zásah – 3:0.
     
    41
    Přichystal se ve vápně prosmýkl kolem beka a po kontaktu upadl k zemi. Nejprve to vypadalo, že rozhodčí penaltu neodpíská, ale po chvíli váhání se tak stalo.
     
    41
    Penalta pro domácí!
     
    39
    Znovu to na Srbské jen zahučelo! Šumbera si skvěle obhodil beka a nůžkami odcentroval do vápna, ovšem nabíhající Šural zblízka hlavou mířil nad branku.
     
    35
    Brno právě vstřelilo branku!
    A ten nakonec přišel, domácí vedou o dvě branky. Eismann vypustil do šestnáctky skvostný centr levačkou, čímž vyřadil ze hry téměr celou obranu hostů a neobsazený ANTONÍN RŮSEK v jednoduché pozici nasměroval míč z první do odkryté části branky – 2:0.
     
    32
    Po rychlé akci mohlo být vyrovnáno! V rychlém brejku Barac parádně vysunul za obranu Ondráčka, který se řítil sám na Flodera. Ten situaci skvěle vyhodnotil, rychle vyběhl a střelci zmenšil úhel, a tak jej útočník Varnsdorfu nezvládl přelobovat a Floder zasáhl.
     
    30
    Brno právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že domácí celou akci překombinovali, ale nakonec se dostávají do vedení! Po dvou sražených centrech přišel třetí, ale Šumbera trefil hlavou jen obránce. Posléze se k balónu dostal JAKUB PŘICHYSTAL, který si obhodil beka a poté parádně z voleje napálil míč do protější šibenice – 1:0.
     
    28
    To další rohový kop už byl zajímavější. Dlouhý centr našel na zadní tyči Růska, který hlavičkoval o zem směrem k tyči, jenže branku o několik čísel minul.
     
    24
    Jenže rozehrávka nevyšla, míč byl odvrácen a dopředu se vydal Krška, kterého jasně fauloval Bláha a za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    17
    A nakonec z toho nebyla špatná šance. Míč si naváděl na střelu opět Růsek, tentokrát to zkusil levou a zhruba o dva metry minul břevno.
     
    13
    Rohového kopu se ujal Breda, který zkusil míč zatočit k protější tyči a málem mu to vyšlo! Floder však nakonec situaci zvládl a konečky prstů balón vytěsnil.

    Daniel Kinc

    Góly: 30. Přichystal, 35. Růsek, 42. Vaněk (pen.), 84. Přichystal – 62. D. Breda

    Karty:   24. Bláha (VDF)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 11:10.
    FC Zbrojovka Brno: Floder – Sedlák, Jakub Šural, Kryštůfek, Eismann (C) – Krška (46. Štepanovský), Bariš, Vaněk (75. Magera), Šumbera (55. A. Fousek) – Růsek, Přichystal.
    Náhradníci: Halouska – Pavlík, Černín, A. Fousek, Štepanovský, Magera, Pázler.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Rudnytskyy, Lehoczki, Ngimbi, Heppner – Bláha, M. Kubista – Barac, Kocourek (76. L. Novák), D. Breda (70. Schön) – Ondráček (46. Micovčák).
    Náhradníci: Samoel – Schön, L. Novák, Daniel Novák, Micovčák, M. Richter, Šimon.

    Rozhodca: Cihlář – Vitner, Vodrážka.