Genk – Neapol 0:0 (kon.) | Slavia – Dortmund 0:2 (kon.) | Liverpool – Salzburg 4:3 (kon.)
Barcelona – Inter 2:1 (kon.) | Zenit – Benfica 3:1 (kon.) | Lipsko – Lyon 0:2 (kon.)
Valencia – Amsterdam 0:3 (kon.) | Lille – Chelsea 1:2 (kon.)
koniec
Valencia CF
0:3 (0:2)
Ajax Amsterdam
cz Streda 02.10.2019, 21:00 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Ligy mistrů mezi Valencií a Ajaxem. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    AFC Ajax

    Loňský semifinalista sice v letním přestupovém období přišel o své největší hvězdy, ale přesto prožívá povedený vstup do nové sezóny. V domácí Eredivisie patří Ajaxu první příčka, kterou si upevnil víkendovým vítězstvím 2:0 nad Groningenem. Také vstup do Ligy mistrů měl celek z nizozemské metropole vynikající. Na domácí půdě přehrál jednoznačně 3:0 Lille. Hostující kouč dnes nemůže počítat se zraněným Bandem. Otazník visí také nad startem Hakima Ziyecha.
     
    Valencia CF

    Valencia sice v nejvyšší španělské soutěži drží až devátou pozici, ale v posledních týdnech jde její výkonost nahoru. V posledním ligovém kole dokázala v sobotu vyhrát na půdě Athletica Bilbao. Při letošní premiéře v Lize mistrů navíc šokovala fotbalovou veřejnost triumfem na Stamford Bridge, kde přehrála Chelsea těsně 1:0. Domácí kouč však nemůže počítat se zraněným triem Gaya, Kondogbia a Soler.
     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Cillessen – Wass, Garay, Gabriel, J. Costa – Torres, Parejo, Coquelin, Guedes – Rodrigo, Gómez.
    Náhradníci: Doménech – Diakhaby, T. Correia, Čeryšev, Lee Kang-in, M. Vallejo, Sobrino.

    AFC Ajax: Onana – Dest, Veltman, Blind, Tagliafico – E. Álvarez, van de Beek, Lisandro Martínez – Zijach, Tadić, Promes.
    Náhradníci: B. Varela – S. de Jong, Huntelaar, Neres, Marin, Schuurs, Pierie..
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Valencia bude hrát v bílém, zatímco Ajax oblékne černou sadu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ajax obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku, nicméně nákop na levou stranu si domácí obrana pohlídala.
     
    2
    Valencia se také s míčem podívala na polovinu Ajaxu, jenže Nicolás Tagliafico odvedl skvělou práci na levé straně a odhlavičkoval míč ke spoluhráčům z Ajaxu.
     
    3
    Ajax už opět hraje s míčem na kopačkách a kombinuje na polovině Valencie. Nizozemský celek si chce postupnou kombinací otevřít skulinku v obraně soupeře.
     
    4
    Blind roztáhl hru na pravou stranu, jenže domácí Torres si dal na přechod Ajaxu do útoku pozor a vypíchl míč do zámezí. Nizozemský klub bude vhazovat.
     
    5
    Rodrigo prošel s míčem u nohy do pokutového území, kde předal míč Parejovi, jež pohotově zakončil, ale jeho technická rána prolétla kolem zadní tyče.
     
    6
    Rodrigo se při dalším hlavičkovém souboji na polovině soupeře dopustil nedovoleného zákroku a Ajax bude znovu rozehrávat.
     
    7
    Cilessen se musel zapojit do rozehrávky domácí Valencie. Po jeho pobídce se k míči znovu dostali fotbalisté Ajaxu, ale svou možnost nepřetavili v zakončení.
     
    8
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax se velmi brzy dostává do vedení! Nizozemský celek tak přetavuje svou aktivitu v úvodní branku. A byl to skutečně krásný gól! HAKÍM ZIJACH si navedl míč na levačku a krásnou střelou zpoza pokutového území uklidil míč pod břevno!
    8. Hakím ZIJACH - 0:1
     
    10
    Ajax se znovu usadil na polovině domácího celku. Loňský semifinalista působí v úvodních minutách dnešního duelu mnohem lépe připraven.
     
    11
    Onana si došel pro zpackaný centr z levé strany. Brankář Ajaxu ukryl míč do rukavic a následně okamžitě rozehrál nákopem na levé křídlo.
     
    12
    Dušan Tadič si řekl o přihrávku mezi stopery Valencie, jenže jeho spoluhráč mu poslal příliš prudkou pobídku, která skončila v zámezí.
     
    12
    Jöel Veltman dojel Jaume Costu u pomezní čáru a za svůj zákrok dostává žlutou kartu.
     
    13
    Valencia zahrávala přímý kop z levé strany. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam vyrazil důrazný Onana, který míč vyboxoval mimo nebezpečný prostor.
     
    14
    Valencia táhla útok do otevřené obrany Ajaxu. Guedes prošel až na hranici velkého vápna, ale nedokázal si vytvořit prostor pro zakončení.
     
    15
    Valencia měla k dispozici rozehrávku dalšího přímého kopu. Domácí fotbalisté se tentokrát rozhodli pro rozehrávku do kombinace.
     
    16
    Guedes si dobře pokryl míč na hranici velkého vápna a následně upadl. Rozhodčí měl střet přímo před sebou a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    17
    Daniel Wass si v tísni pomohl zpětnou přihrávku a zapojil do rozehrávky také Cilessena. Domácí brankář následně přenesl těžiště hry na opačnou stranu.
     
    18
    Francis Coquelin si krásně pokryl míč v blízkosti pokutového území a byl faulován. Valencia tak bude mít k dispozici další zajímavý přímý kop.
     
    19
    Exekuce následného přímého kopu se chopil Daniel Wass. Dánský zadák vsadil na razanci, ale trefil jen připravenou zeď Ajaxu.
     
    20
    Valencia hraje v posledních minutách více času s míčem na kopačkách. Domácí celek se však velmi těžce probíjí do pokutového území.
     
    21
    Také Ajax však znovu ukázal své ofenzivní umění. Do vápna přiletěl zajímavý oblouček z pravé strany, nicméně Garay míč odhlavičkoval.
     
    22
    Valencia už znovu kombinuje s míčem na kopačkách. Hráči Ajaxu však rozehrávku domácího mužstva skvěle napadají a nedávají hráčům v bílém moc prostru.
     
    23
    Coquelin vymyslel krásný oblouček na levou stranu, kde byl Guedes, který dokonce odcentroval do velkého vápna, ale na jeho pobídku nikdo nedoskočil.
     
    24
    Cillessen se musel znovu zapojit do rozehrávky Valencie. Nizozemský brankář je v úvodních minutách u míče opravdu velmi často.
     
    24
    Pokutový kop pro Valenciu! Rodrigo prošel s míčem do pokutového území, kde jej skluzem trefil Edson Álvarez a sudí neváhal!
    24. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    25
    Jenže k exekuci pokutového kopu se postavil Dani Parejo, který svou prudkou střelu poslal nad břevno!
    25. Penalta
     
    26
    Ajax přečkal velmi těžkou situaci a opět se vydal do útoku. Nizozemský celek se pokusil zaútočit po levé straně, ale dostal se jen na polovinu hřiště.
     
    27
    Tagliafico zastavil skluzem další rodící se akci soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    28
    Dani Parejo zahrával další přímý kop španělského celku. Po jeho centr se jeden z domácích hlavičkářů dopustil útočného faulu.
     
    29
    Daniel Wass operoval s míčem na pravé straně hřiště, nicméně jeho spoluhráčům nyní schází větší pohybová aktivita. Ajax soupeře s přehledem dostupuje.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a nizozemský celek díky brance z úvodních minut stále drží těsné vedení. Valencia v posledních minutách stupňuje svůj tlak.
     
    31
    Ezequiel Garay nakopl míč na polovinu hrací plochy, kde se nedovoleného zákroku dopustil Donny van de Beek.
     
    32
    Guedes se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče. Domácímu hráči se zakončení vůbec nepovedlo a míč končí vysoko na tribuně.
     
    33
    Jöel Veltman vymyslel chytrou přihrávku na van de Beeka, který okamžitě prošel s míčem do blízkosti velkého vápna, jenže Promes na jeho pobídku nedosáhl.
     
    34
    Na druhé straně se do velké šance prohnal Maxi Gómez, který z ostrého úhlu postupoval sám na Onanu. Hostující brankář jeho ránu vykopl!
     
    34
    Ajax právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Ajax pohotově přidává druhou branku! Donny van de Beek se dostal k odraženému míči v pokutovém území, ukázal parádní přehled o hře a poslal přihrávku mezi malé vápno a značku pokutového kopu, odkud už se nemýlil QUINCY PROMES!
    34. Quincy PROMES - 0:2
     
    36
    Domácí celek musí být s průběhem dnešního utkání hodně nespokojený. Valencia totiž zahodila pokutový kop a Ajax proměnil obě své velké šance.
     
    37
    Ferrán Torres diriguje rozehrávku Valencie na polovině soupeře. Domácí fotbalisté si hledají cestičku do zakončení, ale obrana nizozemského celku napadá velmi vysoko.
     
    38
    Stopeři Ajaxu si nyní zahrávali s ohněm. Hostující zadáci kombinovali ve vlastní šestnáctce i přes napadání domácích hráčů.
     
    39
    Domácích se stále drží obrovská smůla! Na krásný centr z levé strany si naběhl Rodrigo, který jen nastavil nohu a orazítkoval tyč!
    39. Rodrigovo zakončení do tyče
     
    40
    Po následném rohovém kopu se Valencia rozhodla pro secvičený signál. Do vápna přiletěl prudký centr, ale Daniel Wass hlavičkoval vysoko nad břevno.
     
    41
    Daniel Wass dostal přihrávku do prostoru na pravé straně, jenže nikdo v bílém dresu se mu v tomto případě nedokázal uvolnit do prostoru.
     
    42
    Parejo si došel pro přihrávku na polovinu hřiště, jenže tam se s ním vydal také obránce Veltman, který jej bez větších problémů odstavil od míče.
     
    43
    Branková konstrukce zazvonila také na opačné straně! Z úctyhodné vzdálenosti zkoušel štěstí Hakím Zijach, ale levačkou tentokrát orazítkoval břevno!
     
    44
    Domácí mužstvo se ještě před poločasem snaží s vývojem duelu něco udělat. Valencia se podívala na polovinu Ajaxu, jenže tam skvělou práci odvedl Tagliafico.
     
    45
    Rodrigo obdržel fantastickou přihrávku na hranici pokutového území, jenže si vůbec neporadil se zpracováním a při prvním dotyku upadl.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Jaume Costa si při návratu do pokutového území pomohl faulem na Tadiče a dostává žlutou kartu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Ajaxu! Nizozemský celek totiž vlétl do utkání jako velká voda a už v 8. minutě se krásnou střelou prosadil Hakím Zijach! Valencia mohla vyrovnat z pokutového kopu, jenže Dani Parejo přestřelil branku. Po další velké šanci se za hlavu držel Maxi Gómez, ale Onana jeho ránu vykopl. Z následné protiakce navíc přidal druhou branku Ajaxu Quincy Promes! V závěru poločasu ještě Rodriho orazítkoval tyč a na druhé straně pro změnu trefil břevno Zijach. Do kabin se proto jde za stavu 0:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Valencia obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned pustil do kombinace na polovině Ajaxu, ale Tagliafico získal míč pro Ajax.
     
    47
    Valencia zahrávala rohový kop a byla z toho obrovská šance! Do odraženého míče se opřel Ferrán Torres, jehož tečovanou střelu musel Onana vyškrábnout na roh!
    47. Torresova sražená střela
     
    48
    Valencia se nadále drží na polovině svého soupeře. Fotbalisté v bílém si hledají cestičku do pokutového území a snaží se něco udělat s nepříznivým stavem.
     
    49
    Valencia se znovu probila do pokutového území a byla z toho další vyložená možnost! Rodrigo hlavičkoval z těsné blízkosti a sražená hlavička skončila na tyči!
     
    50
    Hra je přerušena! Maxi Gómez po střetu v pokutovém území zůstává ležet na trávníku a podle všeho bude potřebovat ošetření.
     
    51
    Daniel Wass prošel po pravém křídle do pokutového území, vymyslel krásnou zpětnou přihrávku, ale van de Beek včasným skluzem odehrál míč do autu.
     
    52
    Ajax se až nyní vymanil ze silného tlaku Valencie. Jeden z domácích hráčů se totiž na polovině hřiště dopustil nedovoleného zákroku.
     
    53
    Valencia po změně stran zcela ovládá dění na hrací ploše. Domácí stopeři si nyní vyměňují krátké přihrávky na polovině hřiště a nepůjčují míč soupeři.
     
    54
    Nicolás Tagliafico měl moře prostoru na pravé straně, jenže jeho přízemní centr skončil na noze prvního obránce v bílém dresu Valencie.
     
    55
    Francis Coquelin zachytil nepřesnou rozehrávku Ajaxu a uklidnil kombinaci Valencie na vlastní polovině. Domácí se znovu ženou do útoku.
     
    56
    Ajax se po delší době usadil na polovině Valencia a snaží se trošičku uklidnit hru. Nizozemský celek si je vědom svého vedení a nikam se nežene.
     
    57
    Lisandro Martínez kouzlil s míčem u nohy na pravé straně. Jeho zasekávačku dobře přečetl domácí obránce Daniel Wass, který míč vypíchl.
     
    57
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Maxi Gómez, přichází Lee Kang-in.
     
    58
    Jeden z domácích hráčů se dral vpřed po pravém křídle, jenže neustál souboj s Tagliaficem. Sudí se rozhodl nechat pokračovat ve hře.
     
    59
    Rodrigo dostal přihrávku na polovinu soupeře, jenže měl velké problémy se zpracováním a musel se pro míč vracet. Valencia tak může pokračovat v útočení.
     
    60
    Lisandro Martínez fauloval na hranici pokutového území za žlutou kartu. Valencia navíc bude zahrávat přímý kop z fantastické pozice.
     
    61
    Exekuce přímého kopu se chopil Dani Parejo, který zvolil tvrdou střelu, jenže trefil pouze pětičlennou zeď Ajaxu.
     
    62
    Onana se musel zapojit do rozehrávky hostujícího Ajaxu. Jeho nákop si krásně hrudníkem zpracoval Dušan Tadič, který následně vybojoval vhazování.
     
    62
    Žlutou kartu dostává André Onana (AFC Ajax).
     
    64
    Valencia aktivně napadá rozehrávku Ajaxu. Hostující stopeři si s Rodrigem hravě poradili a nepustili jej k míči.
     
    65
    Ajax zahrával svůj první rohový kop po změně stran. Jeho rozehrávky se ujal autor druhé branky Quincy Promes. Jeho pobídka však mířila jen do míst, kde kralovali hlavičkáři v bílém.
     
    66
    Tagliafico vymyslel prudký centr na značku pokutového kopu. Za jeho pobídkou se hnali hned dva spoluhráči, ale Gabriel odehrál balón mimo pokutové území.
     
    67
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax dokázal udeřit také po přestávce a přidává třetí branku! DONNY VAN DE BEEK dostal krásnou přihrávku do pokutového území, kde zůstal zapomenutý a přízemní střelou překonal brankáře!
    67. Donny van de Beek - 0:3
     
    69
    Valencia se snaží alespoň o čestný úspěch. Domácí celek už znovu hraje na polovině Ajaxu, jenže Rodrigo se neodpoutal od svého strážce.
     
    70
    Ferrán Torres si naběhl na zpětnou přihrávku a zakončil levačkou. Jeho dělovku dokázal obětavým zákrokem zablokovat Promes.
     
    70
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Thierry Correia.
     
    71
    Lisandro Martínez kouzlil s míčem na hranici pokutového území, jenže jeho kličky neslavily úspěch. Ajaxu však stačí držet míč na kopačkách.
     
    72
    Dani Parejo se hnal do pokutového území, jenže opět před ním vyrostla obranná zeď Ajaxu. Nizozemský celek podává skvělý výkon i v defenzivě.
     
    72
    Lee Kang-in si také vysloužil žlutou kartu faulem na vlastní polovině.
     
    74
    Donny van de Beek se opět tlačil do pokutového území. Hned na jeho hranici však narazil na důrazného Garaye.
     
    75
    Torres kouzlil na levé straně pokutového území, přenechal míč Guedesovi, jehož střílený centr srazila obrana Ajaxu na rohový kop.
     
    76
    Ajax opět drží míč na polovině Valencie. Nizozemský celek s přehledem kontroluje své vysoké vedení a kráčí za ziskem dalších důležitých bodů.
     
    76
    Další žlutou kartu dostává za skluz na vlastní polovině Garay.
     
    76
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Ferrán Torres, přichází Denis Čeryšev.
     
    78
    Ajax zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč se poté odrazil na malé vápno, kam si pro míč došel Cillessen.
     
    79
    Rodrigo roztáhl hru na pravou stranu, odkud centroval Correia, jenže asistent rozhodčího ještě předtím viděl přihrávku do ofsajdu.
     
    80
    Edson Álvarez diriguje rozehrávku Ajaxu na polovině soupeře. Nizozemský celek už se snaží hlavně držet míč na svých kopačkách.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Quincy Promes (AFC Ajax).
     
    81
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Quincy Promes, přichází David Neres.
     
    82
    Také Daley Blind se provinil proti pravidlům a za odměnu dostává žlutou kartu.
     
    83
    Donny van de Beek odvedl skvělou práci na vlastní polovině a odkopl míč daleko od pokutového území. Ajax nasbíral další cenné vteřinky.
     
    84
    David Neres si došel pro přihrávku na polovinu hřiště, ale nepřesnou pobídkou odevzdal míč soupeři.
     
    85
    Stopeři Ajaxu si vyměňují přihrávky na vlastní polovině. Také fotbalisté Valencie už vypadají poněkud rezignovaně.
     
    85
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Hakím Zijach, přichází Klaas-Jan Huntelaar.
     
    86
    Daley Blind si dal pozor na vysoký nákop na Rodriga a bez problémů odhlavičkoval míč mimo nebezpečný prostor. Ajak může nastřádat další cenné sekundy.
     
    87
    Ještě jedno zakončení do tyče! Lisandro Martínez střílel z hranice pokutového území a jeho ránu zastavila až branková konstrukce!
     
    88
    Další útočnou snahu Valencie zastavuje ofsajd! Své postavení si nepohlídal dnes velice aktivní Rodrigo. Rozehrávat bude nizozemský klub.
     
    88
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází Siem de Jong.
     
    89
    Dani Parejo vybojoval odražený míč na polovině hřiště, jenže vinou špatného zpracování se o něj opět nechal snadnou připravit.
     
    90
    Klaas-Jan Huntelaar se chtěl v závěrečných minutách zapsat mezi střelce! Zkušený útočník hlavičkoval ve velké tísni a netrefil míč zrovna ideálně.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Ajax už kombinuje na vlastní polovině a vyčkává na závěrečný hvizd. Nikdo v bílém dresu Valencie pomalou rozehrávku nizozemského mužstva neatakuje.
     
    90+3
    Valencia ještě vybojovala odražený míč na vlastní polovině. Dotírající David Neres se totiž v souboji na pravé straně provinil proti pravidlům.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ajax zvládl také své druhé vystoupení v letošním ročníku Ligy mistrů a vítězí na půdě Valencie vysoko 3:0. Nizozemský celek totiž vlétl do utkání jako velká voda a už v 8. minutě se krásnou střelou prosadil Hakím Zijach! Valencia mohla vyrovnat z pokutového kopu, jenže Dani Parejo přestřelil branku. Po další velké šanci se za hlavu držel Maxi Gómez, ale Onana jeho ránu vykopl. Z následné protiakce navíc přidal druhou branku Ajaxu Quincy Promes! V závěru poločasu ještě Rodrigo orazítkoval tyč a na druhé straně pro změnu trefil břevno Zijach.

    Do druhého poločasu vstoupila mnohem aktivněji domácí Valencia. Domácí celek si v jeho úvodu vypracoval dvě velké možnosti, ale Torresovu ránu vyrazil Onana na roh a Rodrigova hlavička pro změnu orazítkovala tyč! Ajax se tak dočkal třetí branky, kterou po krásné přihrávce Tadiče přidal Donny van de Beek. V samotném závěru mohl debakl podtrhnout Lisandro Martínez, ale i on mířil jen do tyče.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:22.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:54:58)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 8. Zijach (Tadić), 34. Promes (van de Beek), 67. van de Beek (Tadić)

    Karty:   45+1. J. Costa (VAL), 72. Lee Kang-in (VAL), 76. Garay (VAL) – 12. Veltman (AJA), 27. Tagliafico (AJA), 60. Lisandro Martínez (AJA), 62. Onana (AJA), 81. Promes (AJA), 82. Blind (AJA)

    Nepremenená penalta: 25. Parejo (VAL), mimo


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:22.
    Valencia CF: Cillessen – Wass, Garay, Gabriel, J. Costa – Torres (76. Čeryšev), Parejo, Coquelin (70. T. Correia), Guedes – Rodrigo, Gómez (57. Lee Kang-in).
    Náhradníci: Doménech – Diakhaby, T. Correia, Čeryšev, Lee Kang-in, M. Vallejo, Sobrino.

    Ajax Amsterdam: Onana – Dest, Veltman, Blind, Tagliafico – E. Álvarez, van de Beek (88. S. de Jong), Lisandro Martínez – Zijach (85. Huntelaar), Tadić, Promes (81. Neres).
    Náhradníci: B. Varela – S. de Jong, Huntelaar, Neres, Marin, Schuurs, Pierie.

    Rozhodca: Orsato – Giallatini, Preti (vš. ITA)