Boston – NJ Devils 2:0 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:2 (kon.) | Toronto – Montreal 3:0 (kon.)
Buffalo – Columbus 4:3 (po pr.) | Nashville – Carolina 3:0 (kon.) | Chicago – Washington 0:6 (kon.)
Vancouver – Ottawa 2:6 (kon.) | Anaheim – LA Kings 2:0 (kon.) | Vegas – Colorado 1:4 (kon.)
koniec
Boston Bruins
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
New Jersey Devils
cz Štvrtok 26.09.2019, 01:00 • TD Garden, Boston • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z přípravného zápasu před startem nového ročníku National Hockey League. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Bostonem Bruins a New Jersey Devils!
     
    New Jersey Devils

    Ďáblové přes léto mohutně posílili, což se částečně projevilo už v přípravě. První zápas bez účasti největších hvězd v Montrealu prohráli, ale pak postupně porazili Boston, New York Rangers a New York Islanders. Do druhého měření sil s Bostonem nezasáhnou hvězdy Taylor Hall a P. K. Subban nebo jediný český zástupce Pavel Zacha, který si v pre-season ještě nezahrál.. K dispozici naopak bude jednička draftu Jack Hughes a společně s ním i Wayne Simmonds a Nikita Gusev. V brankovišti by měl začít MacKenzie Blackwood.

    Očekávaná sestava: Blackwood (Schneider) – Severson, Greene, Tennyson, T. Smith, Carrick, Mueller – Bratt, Hischier, Boqvist – Simmonds, J. Hughes, Gusev – Bastian, M. McLeod, Coleman – Hayden, Rooney, Wood.
     
    Boston Bruins

    Medvědi mají za sebou čtyři testovací zápasy, ve kterých ani jednou neprohráli v základní hrací době. Na stadionech New Jersey a Chicaga prohráli 2:3 v prodloužení, ve Philadelphii naopak uspěli 3:1 a v odvetě s Flyers zvítězili 4:3 v prodloužení. Naposledy u toho bylo hned pět českých hokejistů, kteří se dnes naopak nepředstaví. Brankář Dan Vladař a útočník Jakub Lauko navíc byli přeřazeni na farmu do Providence. Chybět bude i slovenský křídelník Peter Cehlárik, kterého zužuje drobné zranění. Na ledě se neukáže ani většina největších hvěd. Výjimkou jsou jen obránci Krug s McAvoem, za kterými dnes bude hlídat branku Jaroslav Halák.

    Očekávaná sestava: Halák (Lagacé) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Lauzon, Kampfer – Kuhlman, Frederic, Heinen – Backes, Lindholm, Bjork – Senyshyn, Šen, Fitzgerald – O. Steen, Studnicka, Carey.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Blackwood (Schneider) – Severson, Greene (A), Tennyson, T. Smith, Carrick, Mueller – Bratt, Hischier (A), Boqvist – Simmonds (A), J. Hughes, Gusev – Bastian, M. McLeod, Coleman – Hayden, Rooney, Wood.

    New Jersey Devils: Halák (Lagacé) – Carlo, Krug (A), McAvoy, Grzelcyk, Lauzon, Kampfer – Kuhlman, Frederic, Heinen (A) – Backes (A), Lindholm, Bjork – Senyshyn, Šen, Fitzgerald – O. Steen, Studnicka, Carey.

    Rozhodčí: O´Donnell, Charron – Cormier, Toomey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Devils si hned v úvodu zahrají první přesilovou hru. Na vině Lauzonovo podražení Johna Haydena.
     
    01:28
    Hughes zavezl kotouč zpět do útočného pásma, ale Anders Bjork se hned vzápětí postaral o jeho opětovné vyhození.
     
    01:28
    Tennyson dostal na modrou přihrávku od Guseva, pak udělal několik rychlých kroků směrem k brance, ale Halák si s jeho střelou z osy hřiště snadno poradil.
     
    01:36
    Ani další střela z hokejky Tennysona moc nebezpečná nebyla, kotouč proletěl nalevo od branky slovenského gólmana Bruins.
     
    02:23
    Domácí v plném počtu.
     
    02:37
    Lauzon nahodil ze středního pásma a odjel střídat. Devils se pak dobře popasovali s aktivním napadáním poblíž Blackwooda.
     
    03:10
    Jack Studnicka na útočné modré čáře narazil do Rooneyho a pak už přihrával Brandonu Carlovi do postavení mimo hru.
     
    03:45
    Backesovo nahození v rohu hřiště sebral Severson. Po špatné rozehrávce se Boston usadil v útočném pásmu, ale střela příklepem od Backese Blackwooda nezaskočila.
     
    04:18
    Heinen shodil puk před levý kruh, odkud vystřelil Matt Grzelcyk, ovšem dvojnásobně tečovaný kotouč na branku ve finále neletěl.
     
    04:46
    Bruins si vytvořili velký tlak, který skončil nepřesnou přihrávku na McAvoe. Při pokusu o návrat do útočného pásma byl pískán ofsajd.
     
    05:09
    Domácí si sebrali kotouč po nepřesné střele Simmondse, ale na první pokus nezvládli přechodovou fázi natolik, aby se mohli znovu usadit před Blackwoodem.
     
    05:35
    Oskar Steen na pravém mantinelu převzal diagonální přihrávku, ale zanedlouho narazil do Muellera, který jej nepustil do útočné třetiny.
     
    06:23
    Dobrá obranná práce od mladého obránce Geremyho Lauzona, který překazil finální přihrávku Gusevovi. New Jersey se muselo vrátit do středního pásma.
     
    07:13
    Par Lindholm nemohl vyrazit za přihrávku Backese, protože přepadl přes jednu z hostujících hokejek. O nedovolený zákrok se podle sudích nejednalo.
     
    07:54
    Hraje se hodně dlouho bez přerušení. Devils se v těchto chvílích nemohou pořádně udržet na kotouči, a tak stále čekají na druhou střelu na branku.
     
    08:31
    Karson Kuhlman se hezky obtočil kolem obránce a zároveň okolo hostující branky. Blackwood si bekhendové zakončení ale pohlídal.
     
    09:24
    Nahození Devils bylo ještě ve středním pásmu tečované a puk skončil mimo ledovou plochu. Následuje reklamní přestávka.
     
    09:45
    Studnicka našel McAvoye, který si rychle připravil střelu z vrcholku pravého kruhu, ovšem jeden z hostů puk na Balckwooda nepustil.
     
    10:07
    Ještě jednou v důležité roli Jack Studnicka, který vydoloval kotouč ze souboje na zadním mantinelu a rychlou přihrávkou našel před brankou Steena, který si ani na dvakrát nepřišel na hostujícího gólmana.
     
    10:36
    David Backes po nahrávce Lindholma z jedničky hledal lépe postaveného Anderse Bjorka, jenže obránci Devils tento úmysl překazili.
     
    11:31
    Vysoko do vzduchu sražený kotouč doplachtil z hole Kuhlmana až do lapačky MacKenzieho Blackwooda, který se rozhodl přerušit hru. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    11:56
    Bastian dostal přihrávku za paty. Domácí rychle otočili hru a Fredericova formace s Kuhlmanem s Heinenem znovu krouží v útočném pásmu.
     
    12:13
    Kuhlman i s tečí obráncovy hokejky procedil svou přihrávku s krátkého mantinelu ke Carlovi, který švihem nahodil puk do Blackwoodovy výstroje.
     
    13:26
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí se ve čtrnácté minutě dostávají do vedení! JACK STUDNICKA dává jeden z nejbolestivějších gólů své kariéry! Blackwood jeho střelu z pravého křídla betonem vyrazil k levému mantinelu na Paula Careyho. Ten vracel puk do ohně, přičemž ten se odrazil od hokejky Blackwooda a obličeje Studnicky až do sítě. Asistence: Paul Carey, Oskar Steen.
    13:26 Jack STUDNICKA - 1:0
     
    14:09
    Autor gólu místo tradiční oslavy zamířil rovnou na ošetřovnu. Nebude to přitom poprvé, co přijde o nějaký ten zub.
     
    15:11
    Boqvist jen slabě nahodil puk a Halák ho neměl problém vyrazit. Šen rychle otočil hru, ale ani MacKenzie Blackwood se zahanbit nenechal.
     
    15:58
    Hodně propagační byla také Tennysonova střela tahem z pravého křídla. Slovenský gólman si připsal další snadný zákrok, po kterém raději přerušil hru.
     
    16:04
    Hughes porazil na vhazování Careyho, který na centru čtvrté formace vynuceně nahradil Studnicku. Následovalo nahození od modré a Hughesova teč do ochranné sítě.
     
    16:19
    Trent Frederic nabral rychlost a připravil si bekhendovou střelu z pravého kruhu. Blackwood ji vyrazil a zneškodnil i dorážku téhož hráče.
     
    17:26
    Saverson vyrazil na útočný výlet, jenž završil přihrávkou na Bratta. Tomu kotouč při bekhendovém blafáku utekl, protože byl faulován Backesem.
     
    17:37
    Nikita Gusev si řekl o přihrávku do levého kruh, odkud vypálil z mohutného nápřahu. Žádná dělovka to ale nebyla a Halák kotouč zastavil.
     
    18:11
    Boston nadvakrát vyhodil kotouč přes všechny čáry. Naposledy se o to zasloužil Pavel Šen, který pak vyrazil se třemi spoluhráči střídat.
     
    18:45
    Blake Coleman z levého kruhu přihrával na vzdálenější tyč, kde byl chvíli nehlídaný Hischier. Halák se rychle přesunul k levé tyči a zakončení švýcarského útočníka pokazil.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:26
    Domácí v plném počtu.
     
    19:46
    David Backes se jako osamocený voják v poli vydal aktivně napadat. V souboji s Muellerem i pořádně přitvrdil, jenže k zisku kotouče to nevedlo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která skončila poměrně dlouhou strkanicí za Halákovou brankou. Hrálo se v poměrně vlažném tempu, velkých šancí nebylo mnoho, ale domácí Boston se i tak dostal ve čtrnácté minutě do vedení, když sražený kotouč za pomoci vlastního obličeje dostal za Blackwoodova záda Jack Studnicka. Devils toho moc neměli, přestože hráli čtyři minuty v početní převaze.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 13 – 5.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Snad první zakázané uvolnění celého zápasu, kterým se nepřesnou rozehrávkou dopustili domácí Bruins.
     
    20:39
    Střela rozjetého Milese Wooda narazila do vracejícího se McAvoye, takže Jaroslav Halák zasahovat nemusel.
     
    21:18
    Grzelcykova rána od modrá byla zablokovaná Carrickem, který pak překazil i další útočný výpad domácího obránce s osmačtyřicítkou na zádech. Puk skončil v ochranné síti.
     
    21:56
    Torey Krug poslal puk na zadní mantinel, kde hostující obránci kotouč ztratili a kvůli tomu musí řešit další starosti v obranném pásmu.
     
    22:33
    New Jersey se dostalo z tlaku jen prostřednictvím zakázaného uvolnění. Nutno ale dodat, že domácí hráče k žádné střele na branku nepustilo.
     
    22:43
    Hned po vhazování mezi Heinenem a Hughesem to zkoušel Paul Carey, ale MacKenzie Blackwood byl na jeho střelu nachystaný.
     
    23:27
    Nico Hischier si dorazil svou vlastní střelu z levého kruhu. Halák si proti dorážce v brankovišti sedal, ale i tak dokázal švýcarského útočníka vychytat.
     
    23:35
    Ďáblové chtěli v útoku pokračovat. Provinili se však ofsajdem, který byl sudími dokonce posouzen jako úmyslný. Vhazuje se po pravici Blackwooda.
     
    24:25
    Ani ve druhém dějství to na ledě není žádná divočina. McLeod nyní jenom protečoval puk do útočného pásma Devils, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    24:48
    Blackwood úspěšně čelil nepříjemné bekhendové střele Kuhlmana. Zajímavější byl protiútok Wooda, ale Halák si se střelou z pravého kruhu poradil.
     
    25:23
    Urostlý David Backes se probil s pukem až do předbrankového prostoru, kde ho doplnil dorážející Bjork, jenže ani ten kus černé pryže do sítě neprotlačil.
     
    25:49
    Přihrávka na Hischiera byla hodně nepřesná, a tak musel pořádně zasprintovat Blake Coleman, aby zabránil vážně hrozícímu zakázanému uvolnění.
     
    26:05
    Backes na konci dlouhého střídání zadovkou oslovil Anderse Bjorka, jehož pokus z levého kruhu MacKenzie Blackwood bez starostí zastavil.
     
    26:16
    Paul Carey čistě vyhrál vhazování na modrou k Lauzonovi. Ten jenom nahazoval, aby se k němu puk vrátil, jenže pak ho ani napodruhé do brankoviště nedostal.
     
    26:50
    Blake Coleman střílel z pravé strany na bližší tyč. O kousek ale minul a hra pak musela být přerušena Lauzona s Bastianem!
     
    26:56
    Šarvátka to byla od obou borců hodně povedená. Přesných ran padlo docela dost, domácí obránce byl aktivnější, ale Bastiana na kolena přesto nedostal. Pro oba hráče jsou nachystány pětiminutové tresty.
     
    27:15
    Gusev předal kotouč Hughesovi, který zprava vjel před brankoviště. Halák čelil několika dorážkám od těchto dvou, ale své čisté konto i v tomto případě udržel.
     
    28:09
    Wood připravil Carrickovi volnou střelu zpoza pravého kruhu. Halák byl znovu připraven a jeho spoluhráči pak vytlačili puk do středního pásma.
     
    28:36
    Fitzgerald protečoval prudký pas z obranného pásma Bruins, takže čároví rozhodčí zakázané uvolnění neodpískali. Jsou z toho velké boje poblíž Blackwooda.
     
    29:25
    Senyshyn nedostal čas na rozehrávku, Devils se usadili v útočném pásmu, ale nadlouho to nebylo, protože Greene nezpracoval Saversonovu přihrávku podél modré čáry.
     
    29:56
    Nico Hischier krásně prostrčil puk do úplně volného levého kruhu. Guseva nikdo nehlídal, ale ani tak nedokázal vystřelit přesně.
     
    30:36
    V palebné pozici operující Matt Tennyson opět vracel puk doleva na Guseva, ale ten se kvůli nepodařenému zpracování znovu neprosadil.
     
    31:18
    David Backes projel přes modrou čáru ve chvíli, kdy v útočném pásmu klečel na kolenou Carey. O postavení mimo hru nemůže být sporu.
     
    31:56
    V několika posledních střídáních jsou Devils jasně lepší. Gólman Bostonu ale pokračuje ve velmi jistém výkonu, nyní zlikvidoval střely od modré v podání Carricka a Muellera.
     
    32:23
    Třetí početní výhoda pro Ďábly! Domácí nedostali puk pryč z obranného pásma a McAvoy si posléze pomohl držením Simmondse.
     
    32:47
    Domácí rychle vyhodili a pak překazili přechodovou fázi New Jersey, takže se kotouč vrátil k brance MacKenzieho Blackwooda.
     
    33:15
    Nikita Gusev posunul kotouč doleva na Simmondse, který zkoušel štěstí z poměrně těžkého úhlu, ale Halák byl opět připraven.
     
    33:35
    A ještě jeden souboj mezi dlouholetým útočníkem Flyers a Halákem, který po nahrávce z levého křídla zastavil i bekhendové zakončení z bezprostřední blízkosti.
     
    34:02
    Boqvist si elegantně vyměnil nahrávky se Smithem. Nakonec z toho byla parádní kombinace, které ale chyběla dobrá koncovka po Hischierově pasu přes brankoviště.
     
    34:23
    Domácí v plném počtu.
     
    34:46
    Bjork mohl střílet z pravého kruhu. Podle všeho ale přihrával na zadní tyč, kam nestihli přispěchat Lindholm s Backesem.
     
    35:25
    Carrick pořádně zavařil Devils, když hned dvakrát ztratil puk v nesmírně nebezpečném prostoru. Po dobré práci napadajícího Bjorka střílel Backes, jenže na brankovišti důrazní Bruins kotouč do branky nedotlačili.
     
    35:46
    Mirco Mueller nahazoval od modré čáry ve chvíli, kdy před Halákem clonili jeho dva kolegové z útočné formace. Lehce protečovaný puk ale proletěl vedle levé tyče.
     
    36:27
    McAvoy udržel puk na vrcholku pravého kruhu i po důrazné hře do těla. Ve finále ale neměl čas nic provést a Blackwood zůstal bez práce.
     
    37:10
    Nevýrazný Danton Heinen měl dobrou pozici v pravém kruhu, jenže gólman Devils střelu švihem vyrazil někam k zadnímu mantinelu.
     
    37:43
    Zdvojený Kuhlman přišel o kotouč na levém křídle. Následovalo hostující nahození a neúspěšný boj u hrazení v podání Colemana.
     
    38:19
    Rozhodčí viděli přihrávku rukou ze strany druhé formace Bostonu. Vhazovat se bude u modré čáry poblíž Jaroslava Haláka.
     
    38:53
    Devils nalezli na domácí rozehrávku a donutili Backese jenom odevzdat puk posunutím do středního pásma. Bostonu pomohl výlet kotouče do ochranné sítě.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:37
    Wood poměrně riskantní zpětnou přihrávkou na modrou čáru našel jednoho z obránců, jehož nahození zajímavě tečoval Rooney, ale puk s trochou štěstí přistál na Halákově lapačce.
     
    39:57
    Bruins se těsně před klaksonem dostali do přečíslení čtyři na tři. Krug zakončil kombinační akci hezkým prostrčením na Kuhlmana, ale ten bekhendem branku zblízka přestřelil.
     
    40:00
    V závěru druhého dějství měl obrovskou kliku MacKenzie Blackwood, když si srazil do branky Heinenovu přihrávku pár desetinek po vypršení času!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhém dějství se otočily strany a společně s nimi i útočná aktivita. Devils měli výrazně navrch, jenomže recept na výtečně chytajícího Jaroslava Haláka stále nenašli. Za Boston hrozil jen Lindholmův útok s Backesem a Bjorkem na křídlech, Blackwood svůj tým ale rovněž podržel šesti zákroky a do kabin se tak odchází za nezměněného stavu 1:0.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 19 – 18 (13:5, 6:13).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Steven Kampfer stál u pravého mantinelu, ovšem ambiciózním pokusem z hodně ostrého úhlu Blackwooda na švestkách nenachytal.
     
    41:22
    Bruins právě vstřelili branku!
    Druhá lajna Bostonu korunuje dobrý výkon zaslouženým gólem! Par Lindholm přetlačil drobného Hughese a dostal se s pukem na levou stranu, odkud přihrál do mezikruží a tam se parádní bekhendovou střelou blýskl DAVID BACKES. Asistence: Par Lindholm, Anders Bjork.
    41:22 David BACKES - 2:0
     
    41:48
    Začátek třetí třetiny zatím jednoznačně vyznívá lépe pro Boston. S další střelou od modré čáry v podání McAvoye si Blackwood ale poradil.
     
    42:36
    Na druhé stráně ze solidní práce McLeoda těžil kapitán Andy Greene, jehož střela příklepem zpoza levého kruhu přistála na Halákově břiše.
     
    42:46
    Blackwood zastavil nahozený puk a neriskoval rozehrávku, neboť se k němu blížila hned dvojice hladových Medvědů.
     
    43:05
    Heinen vybruslil z rohu útočného pásma a šikovnou přihrávkou dostal do šance Karsona Kuhlmana. Jeho střela nebyla vůbec špatná, ale puk za odkrytou levou tyč neprošel.
     
    43:29
    Jaroslav Halák vybruslil hodně daleko ze své branky a byl u kotouče dříve než Miles Wood, který by se jinak dostal k samostatnému úniku.
     
    44:08
    Greene nahodil puk jen k obráncům Bostonu, který se nadechl k dalšímu útoku, jenž měl velmi krátký život. Totéž platilo při snaze Guseva.
     
    44:45
    Hischierova střela z dálky byla hodně nepřesná. Zpět do blízkosti branky posílal kotouč Carrick, ale jeden z protihráčů ho srazil do ochranné sítě.
     
    45:44
    Senyshyn s Šenem bojovali u krátkého mantinelu, odkud přihrával druhý jmenovaný jenom do míst, kde se nacházel gólman v bílém dresu New Jersey.
     
    46:09
    Greene zpoza levého kruhu jenom slabě nahazoval, což nemohlo Haláka nijak překvapit. Hra je přerušena a na řadu přichází reklamní brejk.
     
    46:22
    Damon Severson nezkrotil prudký pas na modré čáře. S pukem se o pár čísel dostal do středního pásma a zákonitě se s ním vrátil do ofsajdu.
     
    47:02
    Fitzgerald zjistil, že jede úplně sám do zformované obrany, a tak jenom nahodil a odjel střídat. Devils se rychle přesunuli do útoku, ovšem Rooneyho střela na snížení nestačila.
     
    47:27
    Po jednom z mála icingů Bostonu vyhrál vhazování Rooney a umožnil okamžitě zakončovat Milesi Woodovi. Ani teď se ale nejednalo o nějak dobře umístěnou střelu, za kterou by se Halák musel natahovat.
     
    48:24
    Dělovka Charlieho McAvoy k brance neprošla. Ta následná od Grzelcyka už ano, ale Blackwood stačil kotouč vyrazit na zadní mantinel.
     
    49:06
    Bjork jel sám proti čtyřem, takže se zmohl nanejvýš na propagační střelu. Blackwood ji jenom vyrazil, ale z pohledu Bostonu neměl kdo dorážet.
     
    49:35
    Simmonds zblízka Haláka nepřekonal. Hischier o pár vteřin později dostal přihrávku z krátkého mantinelu, ale i on si vylámal zuby na brankáři, který jednoznačně bude mezi třemi nejlepšími hráči tohoto zápasu.
     
    50:07
    Třetí třetina se překlopila do své druhé poloviny. Teď už bude Ďáblům velice rychle docházet čas zbývající na vstřelení dvou gólů.
     
    50:50
    Trent Frederic se při kličce zastavil a hosté ho díky tomu dokázali odzbrojit. Po výletu puku na domácí střídačku následuje komerční přestávka.
     
    51:27
    Coleman ztratil puk v obranném pásmu. Frederic pak ale nepřihrál přesně a vše skončilo Heinenem zastavenou střelou Kampfera.
     
    52:06
    Pokus o vysunutí Para Lindholma domácím nevyšel, důležitý zisk kotouče v roli posledního beka zaznamenal Ty Smith.
     
    52:36
    Málem bylo definitivně rozhodnuto! Backesova průniková přihrávka už měla špičkové parametry, za obranu se dostal Par Lindholm, jenže trefil jenom tyč Blackwoodovy klece!
     
    52:50
    V tomto střídání stojí při Ďáblech všichni svatí! Lindholmovu střelu golfákem hostující gólman vyrazil a pak mu znovu pomohla tyč při šanci Bjorka!
     
    53:09
    Zmatky v obranném pásmu New Jersey ještě chvíli pokračovaly. Trvalo to až do doby, než Saverson zastavil nahození Brandona Carla.
     
    53:39
    Paul Carey dával pobídku na teč, ke které se Pavel Šen nedostal, takže kotouč skončil jen na zadním mantinelu.
     
    54:17
    Šen znovu nedosáhl na kotouč, přihrávka z levého mantinelu propadla k Blackwoodovi a ten definitivně ulevil přetížené obraně Devils.
     
    54:38
    Kuhlman nedojel Heinenem prodloužený kotouč. Po zakázaném uvolnění se vhazuje po levici Jaroslava Haláka, který už je hodně blízko čistému kontu.
     
    54:48
    Teď už to domácí hokejisté sehráli mnohem chytřeji, nahození z obranného pásma doletělo až k Blackwoodovi a ten neriskoval rozehrávku.
     
    55:16
    Halák zahrál hokejkou k rohu obranného pásma, kam spěchal Coleman. Puk ale nezískal a navíc po ztrátě stability vrazil do hrazení.
     
    55:31
    Tennysonovu střelu z pravé strany Halák vyrazil, načež mu pomohl důležitý blok Frederica proti dorážce Nikity Guseva.
     
    55:46
    Švédský forvard Jasper Bratt ztečoval Tennysonovo nahození od modré čáry, ale kotouč mimo dosah Jaroslava Haláka nepřesměroval.
     
    56:04
    Gusev se srazil s vlastním spoluhráčem Hughesem. Hned vzápětí ale dostal puk ještě jednou a z levého kruhu opět prozkoušel Halákovu pozornost.
     
    56:23
    Snaha o co nejrychlejší návrat do útočného pásma hostům vůbec nevyšla. Vcelku zbytečný icing znamená vhazování před MacKenziem Blackwoodem.
     
    57:06
    Saverson nahodil za branku, kde malinko zaváhal Carlo. Devils zůstali v útoku, ale Woodova střela z úhlu si cestu za Halákova záda nenašla.
     
    57:46
    Hosté byli doslova vytlačeni z útočné třetiny, Bruins jim pak několikrát pokazili rozehrávku a udělali tím další velký krok směrem k vítězství.
     
    58:02
    MacKenzie Blackwood už zmizel na střídačce, New Jersey se ještě pokusí o zázrak při hře v šesti proti pěti.
     
    58:51
    Brandon Carlo ještě zavařil Bostonu vyhozením puku z obranného pásma do hlediště. Jaroslav Halák bude bránit čisté konto v oslabení o dva hráče!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:07
    Halák chytá v obrovské pohodě, což teď dokumentoval jeho pokus o trefení prázdné branky. Do listiny střelců se ale nezapsal, puk neměl dostatečnou rychlost a zřejmě ani přesnost.
     
    59:55
    Lindholm skočil pod nohy Hughese a Gusev pak přihrál jenom na hůl McAvoye. Útočné trápení Ďáblů navíc vyvrcholilo ofsajdem pět vteřin před koncem.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Bruce Cassidy nechal odpočívat všechny hlavní útočné zbraně Bostonu, ale i tak může se svým týmem slavit cennou výhru nad ostřílenějším soupeřem z New Jersey. Vítězný gól padl již v první třetině a minimálně pár dní na ni bude vzpomínat Jack Studnicka, který se trefil vlastním obličejem. Ve druhé třetině byli Devils lepší, jenže recept na bezchybně chytajícího Haláka ani jednou nenašli. Totéž platilo i ve třetí části, v jejíž druhé minutě napsal gólovou tečku člen výborně hrajícího druhého útoku David Backes. Boston mohl posléze přidat i pár dalších gólů, nicméně Blackwoodovi ve dvou případech pomohla branková konstrukce.
     
    Střely na branku: 32 – 29 (13:5, 6:13, 13:11).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jaroslav Halák (BOS) 29 zák., 0 gólů, 100%
    2. David Backes (BOS) 1+0
    3. Anders Bjork (BOS) 0+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaroslav Halák (BOS)
    60 minut, 29 zákroků, 0 gólů, 100%.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:52:19)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 14. Studnicka (Carey, O. Steen), 42. Backes (P. Lindholm, Bjork)


    Boston Bruins: Halák (Lagacé) – Carlo, Krug (A), McAvoy, Grzelcyk, Lauzon, Kampfer – Kuhlman, Frederic, Heinen (A) – Backes (A), Lindholm, Bjork – Senyshyn, Šen, Fitzgerald – O. Steen, Studnicka, Carey.
    New Jersey Devils: Blackwood (Schneider) – Severson, Greene (A), Tennyson, T. Smith, Carrick, Mueller – Bratt, Hischier (A), Boqvist – Simmonds (A), J. Hughes, Gusev – Bastian, M. McLeod, Coleman – Hayden, Rooney, Wood.

    Rozhodca: O´Donnell, Charron – Cormier, Toomey

    Diváci: 17 565