Vladivostok – Barys 3:0 (kon.) | Novgorod – Helsinki 6:5 (po pr.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.)
Petrohrad – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
koniec po predl.
HC Torpedo Nižnij Novgorod
6:5 (0:2, 2:2, 3:1 - 1:0)
Jokerit Helsinki
cz Piatok 13.09.2019, 18:05 • Nagorny Arena, Nižnij Novgorod • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    63:03
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    A je vymalováno! Torpedo, které ještě osm minut před koncem prohrávalo o dvě branky, nakonec bere dva body za výhru po prodloužení! Zkraje čtvrté minuty prodloužení se úniku dostal DENIS BARANCEV, který z bezprostřední blízkosti brankoviště uklidil kotouč do branky! Sečteno, podtrženo – 6:5! Asistence: Kirill Urakov.
    59:02 Michail VARNAKOV - 5:5
     
    59:02
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Trenérská výzva Jokeritu nevyšla, Nagorny Arena je na nohou – domácí osmapadesát sekund před koncem vyrovnávají stav zápasu! Obrana Jokeritu teď selhala a před Niemiho klec se nastěhovali snad všichni hráči Novgorodu na ledě, přičemž kotouč do sítě dopravil MICHAIL VARNAKOV – 5:5, půjdeme do prodloužení! Bez asistence.
    52:41 Andrej BELEVIČ - 4:5
     
    52:41
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ještě není ani zdaleka konec, Novgorod opět snižuje na rozdíl jediného gólu! Tentokrát se o branku postaral ANDREJ BELEVIČ, jehož zakončení z prostoru mezi modrou a mezikružím Niemi nestihl zastavit včas – 4:5! Čeká nás pěkně napínavých sedm minut. Asistence: Michail Varnakov, Georgij Mišarin.
    50:57 Alex GRANT - 3:5
     
    50:57
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak tohle je pro domácí pořádná rána, ALEX GRANT posílá prudkou ranou od modré čáry Jokerit devět minut před koncem do dvoubrankového vedení! Po vyhraném vhazování se ke kotouči dostal Lehtonen, který jej obratem poslal kanadskému bekovi a ten se nemýlil. Asistence: Mikko Lehtonen, Peter Regin.
    48:05 Damir ŽAFJAROV - 3:4
     
    48:05
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tohle bude ještě drama! Domácí podruhé v zápase využívají přesilovku, a hosté tak už vedou jen o gól! Pod třetí branku Novgorodu se podepsal DAMIR ŽAFJAROV, který proklouzl před klec a uklidil pryž ke vzdálenější tyči! Asistence: Charles Genoway, Jordan Schroeder.
    39:48 Michail ORLOV - 2:4
     
    39:48
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí soupeře do šaten vyprovází brankou, opět je to jen o dva góly! Howden našel před brankovištěm volného MICHAILA ORLOVA, který pryž prudkou ranou z voleje okamžitě uklidil do sítě! Asistence: Quinton Howden, Kirill Urakov.
     
    33:37
    Jokerit právě vstřelil branku!
    HENRI IKONEN teď krásnou brankou úplně vysál život z ochozů Nagorny Areny, hosté opět vedou o tři branky a vyhánějí Lindbäcka z branky! Ikonen se protáhl do bezprostřední blízkosti brankoviště a nemilosrdně uklidil puk za gólmana Torpeda. Asistence: Ahti Oksanen, Peter Regin.
    31:28 Arťom ALJAJEV - 1:3
     
    31:28
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé, Torpedu na přetavení přesilovky v gól stačilo jen pět sekund! Barancev nahrál Howdenovi, který obratem nabil na modrou čáru ARŤOMU AJEJEVOVI. Domácí bek následně na Niemiho klec vyslal naprosto nechytatelnou ránu – 1:3! Asistence: Quinton Howden, Denis Barancev.
    22:00 Mikko LEHTONEN - 0:3
     
    22:00
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je pro domácí hodně nepříjemné, Finové v úvodu druhé části odskakují do třígólového vedení! Druhou branku v zápase si na konto připisuje MIKKO LEHTONEN, který opět prostřelil Lindbäcka z velké vzdálenosti – 0:3! Asistence: Alex Grant.
    15:20 Mikko LEHTONEN - 0:2
     
    15:20
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Torpedo mělo na ledě v posledních minutách celkem jasně navrch, ze vstřelené branky se ale nakonec radují hosté! Na modré čáře se kotouče ujal MIKKO LEHTONEN, jehož střela se od Lindbäcka odrazila vysoko do vzduchu a pro domácího gólmana smolně dopadla za jeho záda. Bez asistence.
    06:32 Petri KONTIOLA - 0:1
     
    06:32
    Jokerit právě vstřelil branku!
    V Nagorny Areně je hrobové ticho, hosté jdou v sedmé minutě zničehonic do vedení! Haapala zpoza branky nahrál na levý kruh volnému PETRIMU KONTIOLOVI, který okamžitě uklidil kotouč přesně pod víko domácí klece – 0:1! Asistence: Henrik Haapala.

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 32. Aliajev (Q. Howden, Barancev), 40. Orlov (Q. Howden, Urakov), 49. Žafiarov (Ch. Genoway, Schroeder), 53. Belevič (Varnakov, Mišarin), 60. Varnakov, 64. Barancev (Urakov) – 7. Kontiola (Haapala), 16. Lehtonen, 22. Lehtonen (A. Grant), 34. H. Ikonen (Oksanen, Regin), 51. A. Grant (Lehtonen, Regin)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Lindbäck (34. Tichomirov) – Barancev (C), Orlov, Ch. Genoway, Mišarin, Volčenkov (A), Aliajev, Zborovskij – Schroeder, Varfolomejev, Žafiarov – Šenfeld, Bočarov, Belevič – Q. Howden, Varnakov (A), Urakov – Szczechura, Gončaruk, Smolin.
    Jokerit Helsinki: Niemi (Kalniņš) – Lepistö (A), Lehtonen, Eronen, A. Grant, Kivistö, O. Lauridsen, Lööv, E. Räsänen – Haapala, Kontiola, Nicklas Jensen – Joensuu, Moses, Norman – Oksanen, H. Ikonen, Regin (C) – Anttila (A), Hirvonen, Pihlström.

    Rozhodca: Ansons, Judakov – Parikov, Stroganov.

    Diváci: 5 270