Kosovo – Česko 2:1 (kon.) | Anglicko – Bulharsko 4:0 (kon.) | Litva – Ukrajina 0:3 (kon.)
Island – Moldavsko 3:0 (kon.) | Srbsko – Portugalsko 2:4 (kon.) | Francúzsko – Albánsko 4:1 (kon.)
Turecko – Andorra 1:0 (kon.)
koniec
Kosovo
2:1 (1:1)
Česko
Sobota 07.09.2019, 15:00 • Stadiumi Fadil Vokrri, Priština • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny A kvalifikácie ME medzi Kosovom a Českou republikou. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Kosovo

    Aj keď sa to nezdá, tak Kosovo má zrejme najlepšiu formu zo všetkých európskych reprezentačných tímov. Kosovčania prehrali naposledy ešte v októbri 2017 v poslednom zápase kvalifikácie na MS 2018 na Islande 0:2, čo znamená, že aktuálne ťahajú sériu 14 zápasov bez prehry. V Lige národov taktiež bez väčších problémov ovládli svoju skupinu a postúpili do Ligy C. Čo sa týka aktuálnej kvalifikácie, tak do nej vstúpili Kosovčania dvomi remízami 1:1 s Bulharskou a Čiernou Horou. V Bulharsku síce následne vyhrali 3:2, z tretieho miesta skupiny ale strácajú na druhé Česko bod a pred sebou majú dvojzápas s Anglickom. Pokiaľ teda chcú mať domáci reálne šance na postup, tak dnes musia vyhrať.

    Zápasy Kosova v kvalifikačnej skupine A:
    Kosovo – Bulharsko 1:1
    Čierna Hora – Kosovo 1:1
    Bulharsko – Kosovo 2:3
     
    Česká republika

    Česká reprezentácia sa príchodom Jaroslava Šilhavého v porovnaní s predošlými dvomi rokmi výrazne zdvihla. Najskôr vyhrala oba zápasy v Lige národov proti Slovensku, čím sa zachránila v Lige B. Potom síce prišiel debakel 0:5 na pôde Anglicka v úvodnom kvalifikačnom dueli a prehra 1:3 v prestížnom priateľskom zápase s Brazíliou, v júni však zvládla dôležitý domáci kvalifikačný dvojzápas s Bulharskom (2:1) a Čiernou Horou (3:0). Do dnešného zápasu tak idú Česi s náskokom jedného bodu v tabuľke pred Kosovom a pred sebou majú, narozdiel od domácich, už len jeden zápas s Anglickom. I remíza by tak mohla Čechom výrazne pomôcť v boji o postup.

    Zápasy Českej republiky v kvalifikačnej skupine A:
    Anglicko – Česká republika 5:0
    Česká republika – Bulharsko 2:1
    Česká republika – Čierna Hora 3:0
     
    Vzájomné zápasy

    Kosovo a Česká republika sa doteraz nikdy nestretli, dnes tak uvidíme ich prvý vzájomný zápas v histórii.
     
    Situácia v skupine A

    Anglicko, ktoré kvôli finálovému turnaju Ligy národov v júni kvalifikačné zápasy nehralo, vedie skupinu A so ziskom šiestich bodov z dvoch zápasov. Rovnaký počet bodov majú i druhí Česi, ktorí však odohrali o jeden zápas viac a hlavne dostali v Anglicku debakel 0:5. Tretie Kosovo ešte neprehralo a po troch zápasoch má na konte 5 bodov. Štvrtá Čierna Hora a piate Bulharsko odohrali po štyri zápasy a majú po dva body, ich šance na postup sú tak zrejme už len v rovine veľmi divokých teórií. Okrem tohto zápasu sa dnes ešte bude hrať od 18:00 zápas Anglicko – Bulharsko.
     
    Úvodné zostavy:

    Kosovo: Muric – Vojvoda, Rrahmani (C), Aliti, Hadergjonaj – Voca, Halimi – Žegrova, Celina, Rašani – Muriqi.
    Náhradníci: Ujkani, Bekaj – Drešević, Raškaj, Hasani, Muslija, Valon Beriša, Paqarada, H. Kryeziu, Nuhiu, Bernard Beriša.

    Česká republika: Vaclík – Kadeřábek, Čelůstka, Suchý (C), Bořil – Darida, T. Souček – Masopust, Král, Jankto – Schick.
    Náhradníci: Koubek, Pavlenka – Brabec, Coufal, Simič, Krejčí, Kalvach, Novák, J. Kopic, Krmenčík, Doležal, Hušbauer.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra (všetci Holandsko).
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu a po hymnách Českej republiky a Kosova sa zápas začne.
     
    Kosovo bude hrať v modrých dresoch, Česi v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali Kosovčania. Ich nákop na hrot útoku zastavil Souček a Česi tak hneď na začiatku zápasu získavajú loptu.
     
    2
    Za obrovského piskotu domácich fanúšikov prebiehala rozohrávka českých obrancov, ktorí sa s loptou úspešne dostali na útočnú polovicu.
     
    3
    Odtiaľ ich ale Kosovčania agresívnym napádaním vytlačili. S loptou si tak po malej domov zahral i brankár Vaclík.
     
    4
    Vaclíkov nákop doletel k jeho konkurentovi Muricovi, ktorý loptu odkopol len k Masopustovi. Českému krídelníkovi však hrací predmet pri pokuse o spracovanie odskočil a domáci tak budú po autovom vhadzovaní zakladať svoju akciu.
     
    5
    Tá skončila po tom, čo Žegrova stratil pri pokuse o prienik po pravej strane loptu a následne fauloval Jankta. Česi po faule rýchlo rozohrali na rozbehnutého Bořila na ľavom krídle, center ľavého obrancu Slavie Praha ale skončil za Muricovou bránou.
     
    6
    Česi sú zatiaľ v úvode zápasu aktívnejší. Rozohrávku domácich vystihol Darida, ktorý si loptu pripravil na strelu a potom vypálil. Jeho pokus však letel len do stredu brány na pripraveného Murica.
     
    7
    Schick v hlavičkovom súboji zostrelil Alitiho, ktorý ostáva sedieť na zemi. Domáci hráč však bude v poriadku a bude pokračovať v zápase.
     
    8
    Muric nakopol loptu na Muriqiho, ktorého v hlavičkovom súboji fauloval Čelůstka. Kosovo bude mať priamy kop zo vzdialenosti zhruba 25 metrov od Vaclíkovej brány.
     
    9
    Halimiho center odhlavičkoval Souček na pravé krídlo, kde sa lopty zmocnil Žegrova a namieril si to individuálne do českej šestnástky. Pri pokuse o kľučku mu lopta odskočila a Suchý mu ju odkopol do autu.
     
    10
    Prenesenie hry na opačnú stranu na Rašaniho bolo príliš prudké a Česi tak získavajú loptu prakticky zadarmo.
     
    11
    Muriqi je zatiaľ pri napádaní českých obrancov veľmi dôrazný a i teraz fauloval Suchého, ktorý ho obehol. Česká obranná štvorica sa zatiaľ s rozohrávkou nikam neponáhľa a prihráva si na vlastnej polovici.
     
    12
    Nákop z českej polovice predĺžil Jankto na rozbehnutého Bořila, proti ktorému ale včas vyštartoval brankár Muric a loptu chytil.
     
    13
    Česi sa usadili s loptou pri kosovskej šestnástke, okrem jedného Kadeřábkovho centru, ktorý odkopol Aliti sa ale zatiaľ k ničomu nedostali.
     
    14
    Napokon boli znovu vytlačení na svoju polovicu. Čelůstkov nákop sa odrazil od obrancov Kosova k Schickovi, ktorého strela spoza šestnástky skončila výrazne mimo Muricovu bránu.
     
    15
    Žltú kartu za zásah lakťom do tváre Suchého vo vzdušnom súboji dostáva Vedat Muriqi (Kosovo). Domáci útočník si o ňu výrazne koledoval už v predošlých situáciách, je tak rozhodne zaslúžená.
    15. Vedat Muriqi (KSV)
     
    16
    Česko dalo gól!
    Česi po krásnej akcii otvárajú skóre! Darida prihral z ľavej strany loptu pred kosovskú šestnástku k Janktovi, ktorý ju však nedostal na priamu strelu. Preto ju padajúc posunul do šestnástky na PATRIKA SCHICKA a ten ju osamotený medzi domácimi stopérmi poslal z prvej po zemi presne k pravej žrdi.
    16. Patrik Schick (CZE) - 0:1
     
    18
    Žltú kartu za šliapnutie Celinovi na nohu dostáva Ondřej Čelůstka (Česká republika).
    18. Ondřej Čelůstka (CZE)
     
    19
    Kosovčania držia loptu na svojich kopačkách, zatiaľ však len v úctivej vzdialenosti od Vaclíkovej brány. Navyše po nákope na Muriqiho domáci útočník znovu fauloval brániaceho českého hráča a začína si koledovať o druhú žltú kartu.
     
    20
    Kosovo dáva gól!
    Je vyrovnané! Česi prepadli v strede ihriska a do otvorenej obrany hostí vletel po ľavom krídle Rašani. Ten loptu potiahol k šestnástke a poslal prízemný center na os ihriska na VEDATA MURIQIHO, ktorý sa dostal pred Suchého a i s pomocou teču českého obrancu usmernil loptu mimo dosah brankára Vaclíka.
    20. Vedat Muriqi (KSV) - 1:1
     
    22
    Česi sa okamžite po inkasovanom góle usadili na polovici domácich a napokon z tejto ich akcie bola zablokovaná strela Jankta, ktorá skončila v náručí brankára Muricu.
     
    23
    Muriqi doslova zbúral v súboji o loptu Daridu, hlavný rozhodca ale jeho zákrok vyhodnotil ako čistý. Kosovo tak otáča hru a usadzuje sa pri českej šestnástke.
     
    24
    Tento zápas rozhodne bolí. Suchý stiahol k zemi Muriqiho, ktorý si pred ním kryl loptu a daroval tak Kosovu priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    25
    Celina zakrútil loptu na zadnú tyč, kde najvyššie vyskočil Rrahmani. Z dobrej pozície usmernil hrací predmet mimo Vaclíkovu bránu.
     
    26
    Na opačnej strane skrotil na dvakrát Masopustov center z pravej strany brankár Muric. Česi potom vysokým presingom donútili kosovských obrancov k malej domov na vlastného brankára a ten loptu odkopol na polovicu Česka.
     
    27
    Rašani si chcel na ľavej strane naraziť loptu s Muriqim, ich úmysel ale vystihol Suchý, ktorý ju odkopol do autu.
     
    28
    Král vysunul do nábehu za obranu Kosova Schicka, proti nemu však vybehol ďaleko pred šestnástku brankár Muric, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    29
    Žegrova trafil lakťom pri pokuse o prienik Bořila, hra ale pokračovala ďalej. Trojica Muriqi – Žegrova – Vojvoda sa snažila uvoľniť cez Čechov na pravom krídle, ich snaha ale úspešná nebola.
     
    30
    Žegrovov center odvrátil Čelůstka k Rašanimu, ktorého slabú strelu z otočky ľahko zlikvidoval brankár Vaclík.
     
    31
    Strely: 3:5
     
    32
    Tempo zápasu v posledných minútach trochu upadlo a hra sa odohráva prevažne v strede poľa. Ani jeden z tímov nemá loptu výraznejšie pod kontrolou.
     
    33
    Česi sa po zisku lopty zásluhou Schicka v strede poľa dostali trochu z ničoho nič do prečíslenia 4 proti 2. Schick loptu potiahol k šestnástke Kosova a napokon zobral zakončenie na seba. Jeho strelu po zemi k ľavej tyči vyrazil brankár Muric, ktorý ju pred dobiehajúcim Masopustom napokon i chytil.
    33. Patrik Schick (CZE)
     
    34
    Aliti kopol Kadeřábka pri jeho prieniku do nohy. Priamy kop pre Česko z pravého krídla.
     
    35
    Janktov center doletel na hlavu Čelůstku, ktorého zakončenie sa ale do štatistík počítať nebude. Pri nábehu si totiž pomohol faulom na Vojvodu.
     
    36
    Česi postupne začínajú tlačiť Kosovo hlboko do obrany. Darida pekným oblúčikom uvoľnil za obranu domácich Kadeřábka, ten sa ale pri pokuse o kľučku proti Hadergjonajovi pošmykol a loptu si nechtiac kopol za bránkovú čiaru.
     
    37
    Po odkope brankára Murica sa lopty znovu zmocnili Česi a znovu kombinujú na polovici Kosova.
     
    38
    Souček napokon túto postupnú akciu ukončil katastrofálnou prihrávkou na Kadeřábka. Hrací predmet končí v aute.
     
    39
    Muric zahral na nervy svojim spoluhráčom i domácim fanúšikom. Po malej domov chcel urobiť kľučku proti napádajúcemu Schickovi, tá sa mu ale nevydarila a loptu na poslednú chvíľu odkopol na českú polovicu.
     
    40
    Kosovo získalo rohový kop, ktorý rozohralo na krátko. Žegrovov center odhlavičkoval Čelůstka, lopta sa ale vrátila k domácim.
     
    41
    Po ruke Muriqiho sa však guľatý nezmysel vrátil k Čechom. Bořil vysunul kolmicou na ľavú stranu do šestnástky Krála, ktorého center zablokoval na rohový kop Rrahmani.
     
    42
    Center z rohu odvrátila kosovská obrana, lopta sa ale vrátila k Čechom. Souček nakopol loptu na Schicka, ktorý si ju však predkopol až príliš do strany a z ostrého uhla trafil len bočnú sieť.
     
    43
    Bořil pokazil autové vhadzovanie a loptu úplne zadarmo získali domáci. Znovu ju ale dlho neudržali a Česi môžu zaútočiť.
     
    44
    Bořilov center zablokoval Aliti, odrazenú loptu ale znovu získali Česi. Tí majú v posledných cca 10 minútach pomerne solídny tlak.
     
    45
    Kadeřábek nepustil k centru Rašaniho, ktorý sa ho snažil obísť. Loptu mu napokon odkopol na rohový kop.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Center na prednú žrď odhlavičkoval hneď prvý český brániaci hráč. Útočnú akciu domácich potom ukončuje ofsajd Muriqiho.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas končí remízovým výsledkom 1:1, ktorý by na konci zápasu zrejme vyhovoval viac Čechom. Tí sa ujali vedenia v 16. minúte zásluhou Schicka, už o štyri minúty neskôr však vyrovnal Muriqi. Inak však nebezpečných situácií pred oboma bránami veľa nebolo a je vidieť, že oba tímy sa zameriavajú hlavne na obranu. Česi boli v závere polčasu aktívnejší a zatlačili svojho súpera do obrany, nedostali sa však prakticky k ničomu. Uvidíme, čo predvedú oba tímy v druhom dejstve.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali Česi. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Hneď na začiatku druhého polčasu zle rozohral Vojvoda a lopta sa dostala k Masopustovi, ktorý s ňou vletel do kosovskej šestnástky. Jeho prihrávku do bránkoviska nezasiahol ani Schick, ani brankár Muric a z nebezpečného priestoru loptu dostal až Hadergjonaj.
    47. Patrik Schick (CZE)
     
    48
    Nákop na rozbehnutého Muriqiho zastavil Suchý a ten hru okamžite otočil. K lopte sa dostal Masopust, ktorému šliapol na nohu Halimi. Priamy kop Česka na útočnej polovici.
     
    49
    Daridov center obrana Kosova odvrátila až k českému gólmanovi Vaclíkovi. Ten zakladá postupný český útok.
     
    50
    Hostia zatlačili Kosovčanov do obrany, vyťažili však z toho len Masopustov center. Ten skončil na hornej sieti domácej brány.
     
    51
    Striedanie v tíme Kosovo: z ihriska odchádza Elba Rašani, prichádza Valon Beriša.
     
    52
    Bořil si neporozumel na ľavom krídle s Masopustom a nepresnou prihrávkou poslal loptu za bránkovú čiaru. Po odkope brankára Murica sa k lopte znovu dostali Česi.
     
    53
    Halimi podrazil Jankta, Česi tak budú mať ďalší priamy kop.
     
    54
    Obrana Kosova však zase dokázala Daridov center odvrátiť. Česi sú v druhom polčase zatiaľ výrazne aktívnejší a majú loptu častejšie na svojich kopačkách, okrem úvodnej šance po chybe Vojvodu sa však k ohrozeniu domácej brány nedostali.
     
    55
    Valon Beriša obral o loptu Součka, následne sa mu ale kolmica na Muriqiho nevydarila. K lopte sa dostal brankár hostí Tomáš Vaclík.
     
    56
    Halimi podrazil Krála, ktorý si spracovával loptu. V krátkom časovom slede získavajú Česi ďalší priamy kop.
     
    56
    Striedanie v tíme Kosovo: z ihriska odchádza Edon Žegrova, prichádza Florent Muslija.
     
    57
    Janktov nákop nedokázal zasiahnuť Schick a Hadergjonaj ho zo šestnástky odkopol. Pokus o rýchly protiútok domácich skončil po nepresnej prihrávke pred českou šestnástkou.
     
    58
    Muriqiho center z ľavej strany odhlvičkoval Souček na rohový kop. S centrom z rohu si potom česká obrana bez problémov poradila.
     
    59
    Suchému sa nevydarila rozohrávka a Kosovčania loptu získali. Okamžite prišla prihrávka na Muriqiho, ktorého strelu sklzom zablokoval na rohový kop Čelůstka.
     
    60
    Na center z rohu si najvyššie vyskočil Rrahmani, ktorý bol v českej šestnástke úplne osamotený. Jeho hlavičku k ľavej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár Vaclík.
    60. Ondřej Čelůstka (CZE), Tomáš Vaclík (CZE)


     
    61
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Michael Krmenčík.
     
    62
    Strely: 6:6
    Strela na bránu: 2:4
     
    63
    Striedajúceho Krmenčíka hneď v prvom súboji o loptu fauloval Aliti. Janktov center z priameho kopu však bol mimoriadne nevydarený a doletel takmer až na tribúnu za atletickou dráhou.
     
    64
    Králov prienik zastavil čistým zákrokom Aliti, hneď potom ale nepresným nákopom na Muriqiho vrátil loptu českej obrane. Ani im sa však rozohrávka nevydarila a Bořil musel po strate lopty radšej faulovať Muriqiho.
     
    65
    Kosovo sa usadilo na polovici Česka a Muslijov prienik po pravom krídle zastavil odkopom na rohový kop Bořil.
     
    67
    Kosovo dáva gól!
    Kosovo sa po obrovskej chybe českej obrany dostáva do vedenia! MËRGIM VOJVODA si úplne osamotený nabehol na prihrávku Valona Berišu od rohovej zástavky na prednú tyč a žiadny z českých hráčov nedokázal jeho nábeh zachytiť. Vojvodovi sa strela z prvej vôbec nevydarila, i tak ju ale ani jeden z obrancov a ani brankár Vaclík pri jej lete do brány nedokázali zastaviť.
    67. Mërgim Vojvoda (KSV) - 2:1
     
    68
    Kosovo je ako pokropené živou vodou. Domáci teraz tlačia Čechov k ich šestnástke.
     
    69
    Na trávniku zostáva ležať Valon Beriša, ktorý musí byť ošetrený.
     
    70
    Hostia sa dostali k lopte a tlačia sa dopredu. Kosovčania sú však zoradení v pevných obranných blokoch a Česi tak musia útočiť do plných.
     
    71
    Držanie lopty: 45 % : 55 %
     
    72
    Kosovo navyše stále hrozí v útoku. Muslija sa snažil o individuálny prienik po ľavom krídle, Kadeřábek ho ale vytlačil do strany a Muslija s loptou napokon skončil za bránkovou čiarou.
     
    72
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Alex Král, prichádza Josef Hušbauer.
     
    73
    Po krátkej prestávke však pokračovalo obliehanie šestnástky Kosova. Zablokovaným centrom z pravej strany získal Kadeřábek rohový kop.
     
    74
    Českým hráčom sa ale dnes štandardky vôbec nedaria. Janktov center na prednú tyč odhlavičkoval hneď prvý kosovský brániaci hráč a následne Masopust fauloval protihráča, ktorý mohol vyraziť do rýchleho protiútoku.
     
    75
    Po rozohrávke Masopustovho faulu sa bieli opäť rýchlo zmocnili hracieho predmetu a práve Masopust sa tlačil po pravej strane dopredu. Loptu však pri svojej sólovej akcii neudržal pod kontrolou a Aliti ho o ňu obral.
     
    76
    Dlhé autové vhadzovanie do šestnástky Česka odhlavičkoval Čelůstka, odrazenú loptu však získal Valon Beriša, ktorého musel podraziť v črtajúcom sa kosovskom útoku Masopust.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Lukáš Masopust (Česká republika).
     
    78
    Kosovčania zaskočili českú obranu rýchlou rozohrávkou, našťastie pre hostí však stihol rýchlo zareagovať Bořil, ktorý zablokoval Muslijov center na rohový kop.
     
    79
    Aliti jemne tečoval center z rohu smerom na Vaclíkovu bránu, brankár Sevilly si ale s týmto pomalým pokusom ľahko poradil.
     
    80
    V hlavičkovom súboji sa zrazili Rrahmani a Krmenčík. Obaja zostávajú ležať na trávniku a musia byť ošetrení.
     
    81
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Lukáš Masopust, prichádza Martin Doležal.
     
    82
    Muric nepochopiteľne vybehol za dlhým autovým vhadzovaním Bořila, vôbec ho však netrafil a lopta sa po niekoľkých odrazoch dostala ku Krmenčíkovi. Ten ju z prvej poslal hneď na opustenú bránu, loptu však na bránkovej čiare vykopol obranca Aliti.
    82. Michael Krmenčík (CZE)
     
    83
    Muric znovu vybehol z brány, tentokrát už ale omnoho istejšie a chytil center letiaci na Součka. Nákop dopredu Muriqi, ktorý zjavne melie z posledného, nemal šancu spracovať.
     
    84
    Hušbauerov nákop poslal z prvej do šestnástky z ľavej strany Jankto, úplne voľný Krmenčík však loptu v skvelej streleckej pozícii vôbec netrafil. To bola obrovská šanca...
    84. Michael Krmenčík (CZE)
     
    85
    Česi majú teraz obrovský tlak a hráčom Kosova už evidentne dochádzajú sily. Doležal sa dostal k lopte po tom, čo Suchý predĺžil za seba hlavou autové vhadzovanie Bořila, a z voleja poslal loptu na bránu. Muric skvelým zákrokom jeho zakončenie vyrazil nad svoju bránu.
     
    86
    Bořil sa pretlačil cez dvoch brániacich Kosovčanov na ľavej strane a už takmer z bránkovej čiary nacentroval na Součka, ktorého hlavička končí nad domácou bránou.
     
    87
    Striedanie v tíme Kosovo: z ihriska odchádza Besar Halimi, prichádza Anel Raškaj.
     
    88
    Kadeřábkov vysoký center chytil Muric, ktorý ešte naťahuje trochu čas ležaním na zemi s loptou. Jeho spoluhráči loptu znovu nedokázali udržať a Česi okamžite prechádzajú do útoku.
     
    89
    Valon Beriša vypichol v strede poľa loptu Čelůstkovi a vyrazil k českej šestnástke. Jeho strelu zrazil v sklze na rohový kop český kapitán Suchý.
     
    90
    Celina s Muriqim podržali loptu niekoľko desiatok sekúnd pri rohovej zástavke a zobrali Čechom ďalší čas na vyrovnanie. Muriqiho nákop napokon skončil mimo českú bránu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Česi sa teraz ani nemôžu dostať k záverečnému tlaku, domáci totiž držia loptu na vlastnej polovici a nútia hostí, aby za nimi behali po celej polovici.
     
    90+2
    Vaclíkov nákop letel do kosovskej šestnástky na dvojicu Čelůstka – Krmenčík a prvý menovaný fauloval v hlavičkovom súboji Alitiho. Kosovčania sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    90+3
    Po rýchlom prechode na polovicu Kosova vystrelil zo strednej vzdialenosti Jankto, loptu však poslal na tribúnu za Muricovou bránou.
     
    90+4
    Domácim sa darí kúskovať záver zápasu a po Doležalovom faule navyše získali priamy kop. Nákop z neho poslal brankár Muric na Muriqi, ktorého center zablokoval Kadeřábek na rohový kop.
     
    90+5
    Valon Beriša a Muriqi si ale tentokrát pri rohovej zástavke neporozumeli a lopta skončila za bránkovou čiarou. Vaclík okamžite nakopáva loptu ku kosovskej šestnástke.
     
    90+6
    Janktov center stiahol z Krmenčíkovej hlavy brankár Muric. Loptu na chvíľu podržal a potom ju vykopol priamo do autu.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Kosovčania na trávniku oslavujú, po výhre 2:1 nad Českom totiž získavajú veľmi dôležité tri body. O ich triumfe rozhodol po obrovskej chybe českej obrany Vojvoda. Česi sa dostali k tlaku až v zhruba posledných 15 minútach, svoje šance však pozahadzovali a nadstavený čas Kosovčania umne rozkúskovali. Vďaka dnešnej výhre sa tak Kosovo dostáva v priebežnej tabuľke pred Česko a keďže Anglicko hrá s Bulharskom až od 18:00, tak priebežne i na prvé miesto. Česko je tretie a postup sa mu výrazne skomplikoval. V ďalšom zápase v Čiernej Hore budú musieť naši západní susedia zabodovať naplno, aby sa udržali reálne v hre o postup.
     
    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 4:4.
    Strely mimo: 4:6.
    Rohy: 10:3.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 16:15.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:36:08)

    Michal Sadlek

    Góly: 20. Muriqi, 67. Vojvoda – 16. Schick

    Karty:   15. Muriqi (KSV) – 18. Čelůstka (CZE), 77. Masopust (CZE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:15.
    Kosovo: Muric – Vojvoda, Rrahmani (C), Aliti, Hadergjonaj – Voca, Halimi (87. Raškaj) – Žegrova (56. Muslija), Celina, Rašani (51. Valon Beriša) – Muriqi.
    Náhradníci: Ujkani, Bekaj – Drešević, Raškaj, Hasani, Muslija, Valon Beriša, Paqarada, H. Kryeziu, Nuhiu, Bernard Beriša.

    Česko: Vaclík – Kadeřábek, Čelůstka, Suchý (C), Bořil – Darida, T. Souček – Masopust (81. Doležal), Král (72. Hušbauer), Jankto – Schick (61. Krmenčík).
    Náhradníci: Koubek, Pavlenka – Brabec, Coufal, Simič, Krejčí, Kalvach, Novák, J. Kopic, Krmenčík, Doležal, Hušbauer.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra (všetci Holandsko)