Kližan – Bachinger sk 1:2 (kon.)
koniec
Martin Kližan
Martin Kližan
1
65 7 64  
Matthias Bachinger
Matthias Bachinger
2
7 65 7  
Pondelok 29.07.2019, 15:05 • Centrálny kurt, Kitzbühel (Rakúsko) • ATP Kitzbühel - Generali Open (antuka)
     
    6:7
    GEM, SET, ZÁPAS Matthias Bachinger! Nemecký tenista tak napokon využíva tretí svoj mečbal a po veľmi dlhom a vyrovnanom boji postupuje do ďalšieho kola, keď o všetkých troch setoch musel rozhodovať tajbrejk. Ťažku aj toto stretnutie nejako hodnotiť, bolo to proste o chybách na oboch stranách a potom aj o väčšom šťastí v skrátenej hre.
     
    3-6
    Matthias Bachinger umiestnil loptičku presne na čiaru a tak získava ďalšie mečbaly!
     
    6:6
    Hneď ten prvý dokázal aj využiť! Takže aj tretí set bude museiť rozhodnúť tajbrejk a po ňom už konečne spoznáme víťaza tohto nekonečného stretnutia, šance sú vyrovnané na oboch stranách.
     
    5:6
    Kližana môže tento gem veľmi mrzieť. Mal k dispozícii tri brejkbaly, ale ani jeden sa mu nepodarilo využiť. Matthias Bachinger tak ustál náročnú situáciu a vyhráva v treťom sete 6:5! Martin Kližan tak bude podávať na udržanie sa v tomto zápase, v hre je teda aj tretí tajbrejk v tomto stretnutí.
     
    40-0
    Martin Kližan získava tri brejkbaly!
     
    5:5
    Ten slovenský tenista využíva a tak ušiel hrobárovi z lopaty! Stav rozhodujúceho tretieho setu je vyrovnaný 5:5 a dnes toto stretnutie zrejme tak skoro neskončí, hrá sa už vyše dve a pol hodiny.
     
    30-40
    Matthias Bachinger získava mečbal! Dlhý úder slovenského tenistu po druhom servise končí v aute, Nemec je blízko k postupu do ďalšieho kola.
     
    4:5
    Matthias Bachinger zaznamenáva čistú hru a tak ide do vedenia 5:4 v treťom sete! Martin Kližan bude teda podávať na udržanie sa v tomto zápase.
     
    4:4
    Martin Kližan napokon brejk potvrdil a je späť v tomto zápase! Stav v treťom a rozhodujúcom sete je vyrovnaný 4:4!
     
    3:4
    A ten aj využíva! Tak, predsa len ešte Kližko svoje zbrane nezložil a bojuje čo mu sily stačia. Slovenský tenista znižuje na 3:4 v treťom sete, potrebuje však teraz zvládnuť servis na potvrdenie brejku.
     
    A-40
    No a v zápätí získava Kližan veľmi dôležitý brejkbal!
     
    2:4
    Martin Kližan je úspešný hneď na prvý pokus a tak znižuje stav v treťom sete na 2:4 z jeho pohľadu!
     
    1:4
    Matthias Bachinger úspešne potvrdil brejk, takže vyhráva v treťom a rozhodujúcom sete 4:1! Toto bude veľmi náročné pre Martina Kližana ešte zvrátiť, ale ako sme sa neraz presvedčili, u neho je možné takmer všetko.
     
    15-40
    Dva fiftíny na potvrdenie brejku.
     
    1:3
    Druhý hrozbu už Kližan odvrátiť nedokázal! Jeho dlhý úder išiel von z dvorca a tak Matthias Bachinger získava prvý brejk tretieho setu, čím sa ujíma vedenia 3:1!
     
    40-A
    Je tu však druhá možnosť pre Bachingera vziať toto podanie svojho dnešného súpera!
     
    40-A
    Víťazný bekhend po čiare od Bachingera, ktorý sa tak dostáva teraz k brejkbalu!
     
    1:2
    Nemecký tenista odpovedá rovnakou mincou a ujíma sa vedenia 2:1 v treťom a rozhodujúcom sete!
     
    1:1
    Čistá hra pre Martina Kližana pri prvom podaní v treťom sete – 1:1!
     
    0:1
    Bachinger je na druhý pokus už úspešný, ustál tak náročnú situáciu hneď v úvode tretieho setu, keď musel odvracať dva brejkbaly súpera. Zvládol to a ide do vedenia 1:0!
     
    A-40
    Ale opäť mal tento nemecký tenista problémy na servise a tak tu je druhý brejkbal pre Kližana!
     
    40-30
    Dlhý úder podávajúceho tenistu končí v aute, slovenský reprezentant tak získava brejkbal!
     
    7:6
    Neskutočné! Martin Kližan v skrátenej hre predviedol niečo úžastné, už takmer stratený druhý set a tak v jeho prípade aj celý zápas ešte dokázal zvrátiť a tak pôjdeme do tretieho setu! Obaja tenisti predvádzali v druhom sete kvalitnú hru a vyvrcholením tak môže byť tretí set, v ktorom sa rozhodne, kto postúpi do ďalšieho kola.
     
    6-5
    Fantastický return od Kližana, ktorý tak získava svoj prvý setbal v tomto zápase!
     
    5-5
    Ale pozor! Minibrejk pre Kližana po ďalšej chybe súpera. No, žeby z toho predsa len ešte bola dráma?
     
    6:6
    Esom ukončil Matthias Bachinger tento gem, udržal sa tak aj po druhýkrát v druhom sete a aj v tomto prípade o celom osude bude museiť rozhodnúť tajbrejk!
     
    5:5
    Hneď na prvý pokus je úspešný a tak vyrovnáva stav druhého dejstva na 5:5! Druha sada hry sa teda ešte bude predlžovať, Martin Kližan prehráva 0:1 a tak ju musí získať, ak chce byť ešte súčasťou tohto turnaja.
     
    5:4
    Martin Kližan odvrátil brejkbal súpera a toto veľmi dôležité podanie si udržal. Slovenský tenista vyhráva v prvom sete 5:4, Matthias Bachinger tak bude podávať na jeho udržanie! Stále to je v druhom dejstve bez brejku.
     
    30-40
    Spomínaný brejkbal však už prichádza teraz, Kližan chcel zakončil výmenu volejom, ale ten úspešný nebol!
     
    4:4
    Ďalšie eso na konte nemeckého tenistu, bolo to však po druhom servise. Matthias Bachinger vyrovnáva stav v druhom sete na 4:4!
     
    4:3
    Na druhý pokus je však už slovenský tenista úspešný, čím sa ujíma vedenia 4:3 v druhom sete!
     
    3:3
    Ten Matthias Bachinger po chybe súpera využíva a tak vyrovnáva stav v druhom sete na 3:3!
     
    40-30
    Výborný nábeh slovenského tenistu na sieť, Martin Kližan získava brejkbal!
     
    3:2
    Martin Kližan priamym bodom ukončil tento gem, ujíma sa tak vedenia 3:2 v druhom sete!
     
    2:2
    Hneď ten prvý aj využíva a tak vyrovnáva stav v druhom sete na 2:2! V ňom je to zatiaľ bez brejku, pomyselný nôž na krku má však stále slovenský tenista, ktorý prvý set prehral.
     
    2:1
    Ktorý napokon aj využíva, odvrátil úspešne dva brejkbaly a to by mu mohlo psychicky pomôcť do ďalšieho vývoja tohto stretnutia. Martin Kližan vyhráva v druhom sete 2:1!
     
    15-40
    Dlhý úder podávajúceho hráča končí v aute, Matthias Bachinger teda získava dva brejkbaly!
     
    1:1
    Matthias Bachinger je však už na druhý pokus úspešný a tak vyrovnáva stav v druhom sete na 1:1!
     
    1:0
    Ďalší priamy bod a tak tu máme prvú čistú hru v tomto stretnutí, o ktorú sa postaral Martin Kližan, čím sa ujíma vedenia 1:0 v druhom sete!
     
    6:7
    Tak toto bola krásna výmena na konci prvého setu! Matthias Bachinger stihol dobehnúť skrátený úder od Kližana a následne smečom na sieti ukončil prvý set, ktorý získava v skrátenej hre a ujíma sa tak vedenia 1:0 v tomto stretnutí! Slovenského tenistu môže toto mrzieť, pretože dvakrát podával na víťzastvo v prvom sete, ale v oboch prípadoch tento servis stratil.
     
    5-6
    Matthias Bachinger z Nemecka získava ako prvý v tomto zápase setbal!
     
    6:6
    Matthias Bachinger zahral od siete loptičku presne na čiaru, takže druhý brejkbal už využíva a o osude prvého setu bude musieť rozhodnúť tajbrejk! Kližan dvakrát podával na víťazstvo v prvom sete a ani raz ho úspešne nerealizoval.
     
    40-A
    Druhý brejkbal pre nemeckého tenistu, teraz svoj servis Kližan nezvládol!
     
    30-40
    Setbal pre slovenského tenistu však znova neprichádza, Matthias Bachinger získava brejkbal na udržanie sa v prvom sete a tak aj vynútenie si tajbrejku!
     
    6:5
    Slovenský tenista prehrával v tomto geme o dva fiftíny, ale napokon to celé otočil, krásnym dropšotom zakončil tento gem a vzal si tak späť svoje stratené podanie! Za stavu 6:5 bude podávať na víťazstvo v prvom sete, bude to po druhýkrát.
     
    40-30
    Martin Kližan získava brejkbal!
     
    5:5
    No a po úspešnom voleji nemeckého tenistu sa tak aj stáva! Matthias Bachinger vymazl brejk nášho tenistu, berie po prvýkrát v tomto stretnutí jeho servis, čím vyrovnal na 5:5 a prvé dejstvo tak ešte predĺžil.
     
    30-40
    Správne je tá druhá možnosť, Matthias Bachinger má tak ešte šancu udržať sa v prvom sete!
     
    5:4
    Nemecký tenista zvládol tento dôležitý servis, znížil na 4:5 z jeho pohľadu! Martin Kližan však teraz môže prvý set ukončiť vo svoj prospech.
     
    5:3
    Hneď ten prvý po kvalitnom servise aj využíva, čím sa ujíma vedenia 5:3 v prvom sete! Matthias Bachinger tak bude musieť podávať na udržanie sa v úvodnej sade hry tohto stretnutia.
     
    4:3
    Nemecký tenista ukončil tento gem úspešným slajsom a udržal si tak veľmi dôležitý servis. Martin Kližan má však stále výhodu jedného brejku a v prvom sete vyhráva 4:3!
     
    4:2
    Martin Kližan zvládol druhé podanie, po ktorom ukončil túto hru od siete a tak vyhráva v prvom sete 4:2!
     
    3:2
    Ten druhý však už využíva, keď na konci tejto hry zahral eso a znižuje stav prvého setu na 2:3 z jeho pohľadu!
     
    3:1
    Kližan si znova pomohol na servise, gembal využil a ide do vedenia 3:1 v prvom sete! Slovenský tenista si tak udržal svoje podanie aj v tomto prípade.
     
    2:1
    Matthias Bachinger poslal svoj úder do odkrytej časti dvorca a tak získava svoj prvý gem v tomto stretnutí, čím znižuje stav prvého setu na 1:2 zo svojho pohľadu!
     
    2:0
    Na druhý pokus je už Martin Kližan úspešný, dokázal odvrátiť oba brejkbaly, brejk následne úspešne potvrdil a ujíma sa vedenia 2:0 v prvom sete!
     
    15-40
    Nemecký tenista získava aj tento fiftín a tak dva brejkbaly! Zrodí sa teda ribrejk v podaní Bachingera?
     
    1:0
    Aj sa tak stáva! Slovenský tensita berie hneď prvé podanie svojho súpera v tomto zápase, keď opäť úspešne returnoval a tak výborne vstúpil do tohto stretnutia. Musí však teraz za stavu 1:0 z jeho pohľadu brejk aj potvrdiť.
     
    40-30
    Brejkbal pre Martina Kližana! Bachinger nezvládol teraz druhý servis a tak hneď v úvode stretnutia sa môže zrodiť brejk.

    Miroslav Revaj

    čas zápasu: 2:52

    3. set: 1:03

    Kližan Bachinger
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    43 128 132 47
    najdlhšia séria získaných bodov
    6 6 6 6
    Setboly
    0 1 4 3
    Mečboly
    0 0 3 3
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:21 1:00 0:53 0:19
    Esá **
    0 1 17 5
    Dvojchyby **
    1 6 1 1
    udržané podania
    5 / 6
    83 %
    15 / 18
    83 %
    15 / 18
    83 %
    5 / 6
    83 %
    Odvrátené brejboly
    2 / 3
    67 %
    8 / 11
    73 %
    6 / 9
    67 %
    5 / 6
    83 %
    body pri vlastnom podaní
    28 / 44
    64 %
    84 / 132
    64 %
    84 / 128
    66 %
    31 / 46
    67 %
    body po 1. podaní *
    0 %
    0 %
    body po 2. podaní *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 1. podania *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    1 / 6
    17 %
    3 / 9
    33 %
    3 / 11
    27 %
    1 / 3
    33 %
    body pri súperovom podaní
    15 / 46
    33 %
    44 / 128
    34 %
    48 / 132
    36 %
    16 / 44
    36 %
    body po príjme 1, podania *
    0 %
    0 %
    body po príjme 2. podania *
    0 %
    0 %
    Informáciu ku štatistikám

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Martin Kližan
    Štát: Slovensko
    Dátum narodenia: 11.07.1989
    Vek: 34 rokov
    Držanie: lavák
    Výška: 191 cm
    Hmotnosť: 85 kg

    Matthias Bachinger
    Štát: Nemecko
    Dátum narodenia: 02.04.1987
    Vek: 37 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 188 cm
    Hmotnosť: 83 kg