Kvalifikácia na VC Nemecka Vítěz: L. Hamilton (Mercedes) (kon.)
koniec zavodu
Kvalifikácia na VC Nemecka

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

cz Sobota 27.07.2019, 15:00 • Trať: Hockenheimring, Hockenheim, Německo • Formula 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 15.10 hodin sledovat online přenos ze samotného závodu. Mějte se fajn a hezký zbytek soboty. (16:18:14)
     
    Máme za sebou kvalifikaci na Velkou cenu Německa, kterou opanoval Lewis Hamilton. Na druhé místo se prodral Max Verstappen a pomyslné stupně vítězů uzavřel Valtteri Bottas. Nutno poznamenat, že Mercedesu odpadl největší soupeř Ferrari. Nejprve kvůli problémům s turbem odstoupil Sebastian Vettel už v první části kvalifikace a do té třetí vůbec nevyrazil Charles Leclerc, jehož postihly trable s tlakem paliva. Dobrý výsledek naopak zajeli pátý Kimi Räikkönen a šestý Romain Grosjean.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Německa: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Verstappen (Red Bull), 3. Bottas (Mercedes), 4. Gasly (Red Bull), 5. Räikkönen (Alfa Romeo), 6. Grosjean (Haas), 7. Sainz (McLaren), 8. Pérez (Racing Point), 9. Hülkenberg (Renault), 10. Leclerc (Ferrari), 11. Giovinazzi (Alfa Romeo), 12. Magnussen (Haas), 13. Ricciardo (Renault), 14. Kvjat (Toro Rosso), 15. Stroll (Racing Point), 16. Norris (McLaren), 17. Albon (Toro Rosso), 18. Russell (Williams), 19. Kubica (Williams), 20. Vettel (Ferrari).
     
    Konec kvalifikace.
    Lreis Hamilton vítězí v dnešní kvalifikaci VC Německa
     
    0:00
    LEWIS HAMILTON si v pohodě dojel pro pole position, do první řady se s ním postaví druhý Max Verstappen. Třetí místo obsadil Valtteri Bottas, jehož ve druhé řadě doplní Pierre Gasly. Nutno dodat, že Mercedes měl úlohu trochu ulehčenou, protože jeho největší rival z Ferrari totálně propadl.
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    1:05
    Závodníci najeli do svých posledních měřených pokusů. Nejlepší výchozí pozici má Lewis Hamilton, ale svou kůži lacino určitě nebudou chtít dát Max Verstappen a Valtteri Bottas.
     
    2:25
    Piloti v čele s Lewisem Hamiltonem se hromadně vrací na trať a za malý moment začnou poslední pokusy v boji o pole position. Tak co? Bude vítězem kvalifikace na Velkou cenu Německa někdo z Mercedesu, nebo překvapí Max Verstappen?
     
    3:07
    Asi nikdo by teď nechtěl být v kůži mechaniků Ferrari a týmového šéfa Mattii Binotta. Zástupci Scuderie tak budou mít nejen novinářům co vysvětlovat. Je jasné, že Vettel do nedělního závodu odstartuje buď z posledního místa, nebo z boxové uličky. Leclerc by měl vyrazit z desáté pozice.
     
    4:47
    Ferrari je sice ze hry venku a Mercedes tak má velkou šanci získat první dvě pozice na startu, ovšem ani Red Bull se nevyplácí podceňovat, protože Max Verstappen nám několikrát ukázal, že umí zajet velmi dobré výsledky.
     
    5:35
    Jako sám voják v poli si musí připadat Sergio Pérez z Racing Pointu, protože mu nikdo na dráze společnost nedělá. Diváci kvůli odstoupení Vettela s Leclercem tak přišli o zajímavý souboj mezi Mercedesem a Ferrari.
     
    6:20
    Všichni jezdci kromě Sergia Péreze zamířili do boxů a vyčkávají na závěrečné boje o pole position. Počasí zatím stále přeje, teď je nad Hockenheimrignem dokonce slunečno. Za malou chvíli začnou jezdci bojovat o zisk prvního místa na startu nedělního závodu.
     
    7:14
    Na první pozici se nachází Lewis Hamilton časem 1:11.767, na druhého Maxe Verstappena má k dobru 346 tisícin sekundy a na třetího Valtteriho Bottase 455 tisícin.
    Kvalifikace končí také pro druhé Ferrari Charlese Leclerca
     
    8:46
    Mercedes tak má relativně volnou dráhu, protože dva největší soupeři Sebastian Vettel a Charles Leclerc kvůli technickým problémům předčasně odstoupili. Teď je tedy na místě otázka, zda pole position získá Lewis Hamilton, nebo Valtteri Bottas.
     
    9:02
    Charles Leclerc se stále na trať nechystá a je čím dál pravděpodobnější, že Leclerca v posledním kvalifikačním segmentu vůbec neuvidíme. Vettel měl problémy s turbem a jak to vypadá u Leclerca, zatím není přesně jasné.
     
    10:17
    Šéf Ferrari Mattia Binotto smutně kráčí po garáži a dívá se nejen na rozebraný vůz Sebastiana Vettela, ale zdá se, že nějaké problémy má také Charles Leclerc. Tak to by byla velká rána pro italskou stáj, kdyby kvalifikaci nedokončil ani jeden z pilotů.

    Michal Šandor