Columbus – Seattle 1:2 (kon.) | Cincinnati – Houston 3:2 (kon.) | Montreal – Minnesota 2:3 (kon.)
Kansas City – Chicago Fire 1:0 (kon.) | Los Angeles FC – Vancouver 6:1 (kon.) | San Jose – Real Salt Lake 1:0 (kon.)
Atlanta United – New York RB 3:3 (kon.) | Philadelphia – Orlando City 2:2 (kon.)
koniec
FC Cincinnati
3:2 (2:0)
Houston Dynamo
cz Nedeľa 07.07.2019, 01:35 • Nippert Stadium, Cincinnati, Ohio • MLS
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu vše. Děkuji vám za pozornost a zase někdy u Major League Soccer na shledanou. (03:42:38)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:11.
     
    Ve druhém poločase byl jasně lepším týmem Houston, jeho aktivita ale nekončí bodovým ziskem. Vítězným gólem byl nakonec gól Ulloy po obrovské chybě brankáře Houstonu Willise. Hosté si následně vytvořili obrovský tlak a velké množství gólových příležitostí, dokázali z nich ale vytěžit jen dva góly a ty na zisk bodu dnes nestačily. Cincinnati se tak v průběžné tabulce Východní konference dotáhlo na předposlední Columbus Crew na rozdíl tří bodů, Houston je v průběžné tabulce Západní konference nadále šestý.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Struna se v těžké pozici snažil vyrovnat, na Richeyho si ale nepřišel
     
    90+5
    Hosté téměř v úplném závěru málem srovnali skóre! McNamara dostal přihrávku na pravé křídlo a stříleným centrem hledal nabíhajícího Strunu. Ten ho zasáhl hrudí, míč ale dokázal vyrazit domácí brankář Richey, který ho následně před Strunou i chytil.
     
    90+4
    Domácí získali hrací předmět a kombinací na útočné polovině se zjevně snažili jen natahovat čas. Hosté je agresivním napádáním připravili o míč a vyrážejí do jejich otevřené obrany.
     
    90+3
    Powell odhlavičkoval nákop Struny, znovu se ale kulatý nesmysl vrátil na kopačky oranžových. Ti mají drtivou převahu, nedaří se jim ale dostat k vyložené střelecké příležitosti.
     
    90+2
    Centr z opačné strany odhlavičkoval Ledesma, Salazar ale následně poslal míč jen do autu. Hosté začínají další útok z vlastní poloviny.
     
    90+1
    Lundkvistův centr od rohového praporku vyboxoval na další rohový kop brankář Richey.
     
    90
    Bude se hrát ještě pět minut.
     
    90
    McNamara se dostal přes obránce k brankové čáře, odkud nacentroval do domácího brankoviště. Hagglund na poslední chvíli odkopl míč na rohový kop.
     
    89
    Houston teď tlačí domácí do obrany a hledá skulinku v jejich obraně, ta se ale zatím neotevírá. Oranžoví si tak zatím jen posouvají míč ze strany na stranu.
     
    88
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Mathieu Deplagne, přichází Alvas Powell.
     
    87
    Hra pokračuje dalším postupným útokem Houstonu. Vzhledem k ošetřování domácího brankáře se dá očekávat hodně minut navíc k druhému poločasu.
     
    85
    Domácí brankář je nakonec připraven pokračovat v zápase, musí si ale vyměnit krvavý dres.
     
    84
    Brankář Richey zůstává ležet na trávníku a okamžitě k němu běží lékaři domácího týmu.
     
    83
    Hosté jsou jednoznačně při chuti a cítí šanci na bod. Nebezpečný centr Quiota z levé strany se snažil zasáhnout vysokou nohou v brankovišti Elis, srazil se ale se zasahujícím brankářem Cincinnati Richeym.
    81. Nick HAGGLUND (vla.) - 3:2
     
    81
    Houston právě vstřelil branku!
    Hosté se v průběhu tří minut dotahují na rozdíl jediného gólu! Centr Lundkvista letěl do brankoviště na Elise, před kterým se snažil odhlavičkovat míč do bezpečí NICK HAGGLUND. Hlavička v pádu se mu ale nepovedla a míč poslal k pravé tyči vlastní branky.
    79. Rommel QUIOTO - 3:1
     
    79
    Houston právě vstřelil branku!
    Hosté se ještě vracejí do zápasu! ROMMEL QUIOTO si s penaltou poradil skvěle. Brankáře Richeyho poslal k levé tyči a střelou z penaltového puntíku vymetl pravou šibenici.
    78. Penaltový zákrok Hoyta
     
    78
    Hoyte zbytečným skluzem zasáhl v šestnáctce nohy pronikajícího Quiota. Jasná penalta pro hosty!
     
    76
    Adi se snažil akrobaticky zasáhnout centr z pravé strany nůžkami, míč ale v šestnáctce hostů těsně minul. Zaútočit tak mohou znovu hosté.
     
    75
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází Mauro Manotas, přichází Michael Salazar.
     
    74
    Žlutou kartu za zásah Cruze loktem do zad dostává Aljaz Struna (Houston Dynamo).
     
    74
    Střely: 11:9
     
    73
    Manotas si naběhl na krásnou kolmou přihrávku Elise a snažil se obloučkem překonat vybíhajícího brankáře Richeyho. Míč ale podebral až příliš a skončil tak za brankou domácích.
     
    72
    Domácí se ve druhé půli jen brání a zaměřují se na rychlé protiútoky. Další zakončil po odkopu z obrany střelou z ostrého úhlu Cruz, míč ale poslal výrazně mimo Willisovu branku.
     
    71
    Manneh krásnou přihrávkou z levého křídla do druhé vlny našel Ledesmu, který z první namířil na tribunu za brankou Houstonu.
     
    70
    Manneh obral před vlastní šestnáctkou o míč McNamaru a po rychlém přechodu přišla další krásna kolmice Ledesmy. Nabíhal si na ní Ulloa, míč ale nakonec nedokázal zasáhnout.
     
    69
    Elisův centr z pravé strany odkopl z vlastní šestnáctky Hagglund. Hosté znovu tlačí domácí hluboko do obrany.
     
    67
    Ulloa dvakrát zastavil rozehrávku hostů a připravil je o míč, jeho spoluhráči ho ale nedokázali udržet. V útočné kombinaci jsou tak na polovici domácích hráči Houstonu Dynamo.
     
    66
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Rashawn Dally, přichází Fanendo Adi.
     
    66
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází Matías Vera, přichází Darwin Cerén.
     
    64
    Ledesma obral o míč Veru a tlačil se přes nej po pravém křídle, v souboji s ním ale nakonec o míč přišel.
     
    63
    Hosté zápas ještě nazabalili. Po faulu domácích získali přímý kop, který rozehrála hned čtveřice hráčů v oranžovém signálem. Ten se ale nepovedl a míč odkopl do bezpečí ve skluzu Cruz.
    61. VIctor ULLOA - 3:0
     
    61
    Cincinnati právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba brankáře Houstonu končí třetím gólem v jeho síti! Ledesma získal míč ve středu pole, potáhl ho k šestnáctce hostů a tam ho posunul na rozběhnutého VICTORA ULLOU. Tomu se střela nepovedla, protože namířil slabým pokusem jen do středu brány, gólman Willis ale při pokusu míč chytit propustil hrací předmět mezi nohama do sítě. Asistence: Emmanuel Ledesma.
     
    59
    Další krásny McNamarův center pouštěl v šestnáctce Cincinnati Elis za sebe, tam ale nebyl nikdo v oranžovém. Hosté ale znovu získali míč zpět a pokračují v útočné akci.
     
    58
    Tlak hostů se postupně začíná zvyšovat. Domácí v této části utkání jen odkopávají míče z nebezpečných prostorů.
    57. Cincinnati zachránil od inkasované branky pohotový zákrok Hagglunda
     
    57
    McNamara krásnou přihrávkou z pravé strany našel na přední tyči Elise, jehož střelu pod břevno vyhlavičkoval před brankovou čárou Hagglund.
     
    56
    Elis ztratil míč a domácí znovu vyrazili do okamžitého brejku. Ten ale zbrzdil zbytečnou přihrávkou do strany Manneh a nakonec úplně ukončil zbytečným útočným faulem Ledesma.
     
    55
    Garcia našel přihrávkou mezi obránce Manotase, který střílel už z pokutového území domácích. Brankář Richey neuhodl stranu, do které střílel útočník hostů, naštěstí pro něj se ale míč po nepovedeném pokusu Manotase dokutálel mimo jeho branku.
     
    54
    Elis obešel Deplagnea na pravé straně, pak ale přihrál nepřesně spoluhráčům. Domácí se zmocnili míče a zastaveni byli jen taktickým faulem Very.
     
    53
    Držení míče: 54 % : 46 %
     
    52
    Právě Cruz si naběhl na obranu Dynama na skvělý kolmý pas Ledesmy, z levé strany ale nacentroval jen do boční sítě Willisovy branky.
     
    51
    Hra se teď znovu kouskuje fauly. Po posledním se ocitl na zemi Cruz.
     
    49
    Domácí se pokusili o svůj první útok, hosté je ale o míč rychle připravili. Cincinnati ale pomohl brankář Houstonu Willis, který nikým neatakován poslal míč přímo do autu.
     
    48
    Centr z levé strany se snažil zasáhnout Manotas, hlavou ale míč jen jemně pohladil a ten tak doletěl mimo Richeyho branku.
     
    47
    Hosté prakticky od začátku druhého poločasu drží míč na svých kopačkách a po zablokované střele McNamary získali svůj vůbec první rohový kop.
     
    46
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází Juan David Cabezas, přichází Rommel Quioto.
     
    46
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Frankie Amaya, přichází Victor Ulloa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 2:44.
     
    Cincinnati (možná trochu překvapivě, ale zaslouženě) vede po první půli 2:0. První polovina prvního dějství byla sice plná faulů, herně ale byla víceméně vyrovnaná. Zlomovým momentem byl gól Manneha, po kterém už byli domácí výrazně aktivnější. Svůj náskok následně ještě pojistili druhým gólem, těsně před koncem poločasu ale měli obrovskou šanci i hosté. Tu ale nevyužili a do druhé půle tak půjdou s dvougólovým mankem.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Domácí jsou v závěru první půle jasně lepším týmem a hosté se v posledních momentech jen brání. Přestávka jim přijde skutečně vhod.
     
    45+3
    Amaya zachytil rozehrávku hostů a po několika krocích tvrdě vystřelil. Namířil ale jen do středu branky na gólmana Willise, který s tímto pokusem neměl problém.
     
    45+2
    Ledesma skvělou kolmicí vysunul za obranu Houstonu Cruze, těsně před ním ale míč chytil připravený brankář Willis.
     
    45+1
    Domácí v přidaném čase zatím kontrolují hru. Míč si posouvá především obranná čtveřice Cincinnati na vlastní polovině.
     
    45
    Bude se hrát ještě čtyři minuty.
     
    44
    Hagglund rozehrál špatně a založil rychlý protiútok hostů. Elis obešel na pravé straně dva obránce a přihrávkou do středu domácí šestnáctky našel Manotase, který střelou z otočky těsně minul branku Cincinnati.
     
    43
    Verův centr z pravé strany byl skutečně nepovedený a stal se snadnou kořistí domácího brankáře Richeyho.
     
    42
    Bertone si nabíhal na center z levé strany, těsně před ním ale odkopl míč z nebezpečného předbrankového prostoru Struna. K hracímu předmětu se dostali oranžoví.
     
    41
    Elis se snažil o individuální akci, narazil ale na Hagglunda, který dnes předvádí zatím skutečně bezchybný výkon.
     
    40
    Hosty dva inkasované góly zjevně psychicky nalomili a mají obrovský problém se vůbec dostat k míči.
    38. Rashawn DALLY - 2:0
     
    38
    Cincinnati právě vstřelilo branku!
    Domácí zvyšují svůj náskok! Deplagne i na zemi udržel míč a hned poté, co se zvedl, ho přihrál za obranu na RASHAWNA DALLYHO. Ten si ho posunul na pravačku a přesnou střelou k levé tyči nedal gólmanovi Dynama Willisovi šanci. Asistence: Mathieu Deplagne.
     
    38
    Domácí nikam nespěchají. Trpělivě si přihrávají míč ve středu pole a nutí hosty, aby za nimi běhali.
     
    37
    Elis se po kolmém pasu od Struny ocitl v ofsajdu. Domácím se následná rozehrávka povedla a můžou tak kombinovat na polovině soupeře.
     
    35
    Manneh sa také pokusil o individuální průnik, Delagarza ho ale čistým skluzem o míč připravil.
     
    34
    Manotas zkusil projít přes střed obrany Cincinnati individuálně, pozorný Hagglung ho ale o míč připravil. Hosté se pak rychle seřadili do obrany a domácí tak musí začít postupný útok.
     
    33
    Hra se začíná znovu kouskovat velkým množstvem nedovolených zákroků. Proti pravidlům se teď provinil Hoyte.
     
    32
    Žlutou kartu za podražení pronikajícího Lundkvista dostává Frankie Amaya (FC Cincinnati).
     
    31
    Domácí gól zjevně povzbudil. Cruz si hezky obhodil Lundkvista a přihrávkou do středu pokutového území hledal Manneha, ten ale o míč přišel.
    29. Kekuta MANNEH - 1:0
     
    29
    Cincinnati právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre! Modří získali míč ve středu pole a Ledesma pak krásnou kolmicí vysunul do úniku KEKUTU MANNEHO, který přesnou střelou po zemi k vzdálenější tyči překonal brankáře Willise. Asistence: Emmanuel Ledesma.
     
    28
    Lundkvistův nákop zastavil zatím výborně hrající Hagglund, následným nákopem do útoku ale jen vrátil míč hostům. Boniek Garcia pak z levého křídla posílal hezký center na zadní tyč na Manotase, jako první byl ale u hracího předmětu brankář Richey.
     
    26
    Iniciativa se teď opět přesunula na stranu hostů, kteří postupně zatláčejí hosty do obrany.
     
    25
    Žlutou kartu za taktický faul proti protiútoku domácích dostává Juan David Cabezas (Houston Dynamo).
     
    25
    Delagarzův centr odhlavičkoval Hagglund, hrací předmět se ale vrátil k hostům. Elisovu následnou střelu zlkvidoval domácí brankář Richey.
     
    24
    Manotas se pokusil o střelu z cca 25 metrů, trefil ale jen jednoho z obránců Cincinnati. Míč se pak vrátil k hostům.
     
    23
    Až teď se hosté po dlouhé době usadili na polovině domácích, zatím ale získali jen několik autových vhazování.
     
    22
    Houstonu se v této pasáži nedaří podržet míč a po jeho zisku ho rychle ztrácí.
     
    20
    Deplagne je už na nohou a hned po rozehrávce se zapojuje do akce Cincinnati. Ta končí střelou Amayi ze střední vzdálenosti, s pokusem do středu branky ale neměl gólman Willis nejmenší problémy.
     
    19
    První žlutou kartu zápasu za šlápnutí na kotník Deplagnea dostává Alberth Elis (Houston Dynamo). Levý obrance domácích musí být ošetřen.
     
    18
    Po dlouhé době se pokusil něco vymyslet v útoku i Houston, slabý nákop Lundkvista ale bez větších problémů chytil brankář domácích Richey.
     
    17
    Domácí tým je už jednoznačně iniciativnější. Manneh, který se mezitím vrátil na hřiště, uvolnil dobrou kolmicí mezi obránce Cruze, tomu ale míč v klíčovém okamžiku odskočil.
     
    16
    Bertone skvělým centrem našel za obranou hostů nabíhajícího Wastona, který zblízka usměrnil míč nad Willisovu branku.
     
    15
    Manneh je už na nohou a odchází za postranní čáru, jeho pokračování v zápase je ale ve hvězdách. Domácí se připravují k rozehrávce přímého kopu.
     
    14
    Boniek García stáhl za rameno k zemi Manneha, který navíc na toto rameno spadl. Na hřiště okamžitě běží lékařský tým Cincinnati.
     
    13
    Cruz zachytil rozehrávku hostů a rozběhl se směrem k jejich pokutovému území. Tam přihrál doleva Mannehovi, který se žongly dostal mezi obránce Dynama, odtud ale poslal míč nad branku Houstonu.
     
    12
    Současně ale vidíme velké množství faulů. Tuto statistiku navíc rozšířil Bertone, který fauloval McNamaru.
     
    11
    Domácí po úvodní aktivitě ze strany hostů vyrovnali hru a teď mají míč pod kontrolou oni.
     
    10
    Hosté vůbec nezvládli rozehrávku a brankář Willis nepovedeným odkopem přihrál přímo Bertonemu. Ten se pokusil o okamžitou střelu do odkryté branky, svatyni Houstonu ale nakonec výrazně minul.
     
    9
    Bertone si hezky zasekl obránce na levém křídle a následně poslal nebezpečný centr do šestnáctky Houstonu. Tam si na tento vysoký míč nabíhal Cruz, na to, aby ho zasáhl, mu ale chybělo několik kroků.
     
    8
    Waston poslal velmi riskantní malou domů svému brankáři Richeymu, který na poslední chvíli míč odkopl. Domácím se povedlo usadit se na polovině hostů.
     
    7
    A další faul. Tentokrát byl provinilcem Cabezas, který podrazil u středového kruhu Cruze. Hlavní rozhodčí domlouvá hráčům.
     
    6
    Deplagne zasáhl v hlavičkovém souboji loktem Elise. Následně získal po rozehrávce hostů míč Cruz, toho ale podrazil McNamara.
     
    5
    Hosté jsou v úvodu zápasu výrazně aktivnější. Svou postupnou kombinací se posunuli na útočnou polovinu, kde ale o míč nakonec přišli. Domácí jim ho však následně nepřesným nákopem na Dallyho vrátili.
     
    4
    Ledesma v souboji o míč ve středu pole šlápl na nohu McNamarovi. Křídelník Houstonu Dynamo zůstává ležet na trávníku, zdá se však, že bude pokračovat v zápase.
     
    3
    Nákop Struny byl tentokrát pro Manotase příliš vysoký a skončil až u brankáře domácích Richeyho. Cincinnati se ale znovu nepovedlo podržet míč delší dobu a znovu ho rychle ztratilo.
     
    2
    Nákop na Manotase se hostům nepovedl, míč před útočníkem Houstonu snadno odhlavičkoval Hagglund. Hosté ale rychle získali míč na své kopačky a znovu rozehrávají.
     
    1
    Výkop zápasu měli hosté, kteří začínají svůj první postupný útok rozehrávkou obránců.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí tým bude hrát v modrých dresech, hosté v oranžových.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše a zápas se o malou chvíli po hymně USA začne.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Cincinnati: Richey – Waston (C), Hoyte, Hagglund, Deplagne – Bertone, Cruz – Ledesma, Amaya, Manneh – Dally
    Náhradníci: Tytoń – Powell, Ulloa, Bone, McCabe, Stanko, Adi

    Houston Dynamo: Willis – Delagarza Jr., A. Struna, K. Garcia, Lundkvist – Vera, Cabezas – Elis, B. García (C), McNamara – Manotas
    Náhradníci: Deric – Fuenmayor, Martínez, Hairston, Cerén, Salazar, Quioto

    Rozhodčí: Gantar – Mitchell-Carvalho, Bigelow.
     
    Vzájemné zápasy

    Cincinnati a Houston se dnes utkají v Major League Soccer poprvé v historii.
     
    Houston Dynamo

    Hosté jsou na tom ve srovnání s domácími mnohem lépe. V Západní konferenci jim patří šesté místo zaručující postup do play-off. Ani jejich forma ale není zdaleka ideální. Z posledních šesti zápasů vyhrál Houston jediný a prohrál až čtyřikrát. V posledním kole ale jasnou domácí výhrou nad New Yorkem Red Bulls 4:0 ukončil sérii pěti zápasů bez výhry a tří porážek za sebou. V zápasech na cizích hřištích je Houston nejhorším týmem Západní konference, když ze sedmi zápasů prohrál až šest.

    Posledních 5 zápasů:
    Houston Dynamo – Sporting Kansas City 1:1
    Portland Timbers – Houston Dynamo 4:0
    San Jose Earthquakes – Houston Dynamo 2:0
    New England Revolution – Houston Dynamo 2:1
    Houston Dynamo – New York Red Bulls 4:0
     
    FC Cincinnati

    Domácí jsou zatím jasně nejhorším týmem celé Major League Soccer. Ve Východní konferenci jsou na posledním místě a z 18 odehraných zápasů jich prohráli až 13. Se ziskem pouhých 11 bodů jsou o šest bodů za předposledním Columbusem Crew. Forma Cincinnati je navíc naprosto tragická, protože tým ze státu Ohio prohrál posledních šest utkání za sebou se skóre 5:25. Navíc mají domácí i nejmenší počet vstřelených branek ze všech týmů (15) a nejvyšší počet inkasovaných branek (42). V dnešním zápase tak budou jasným outsiderem.

    Posledních 5 zápasů:
    FC Cincinnati – New York Red Bulls 0:2
    Colorado Rapids – FC Cincinnati 3:1
    New York City – FC Cincinnati 5:2
    FC Cincinnati – Los Angeles Galaxy 0:2
    Minnesota – FC Cincinnati 7:1
     
    Vítejte u on-line přenosu z utkání americké Major League Soccer mezi týmy FC Cincinnati a Houston Dynamo. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 29. Manneh (Ledesma), 38. Dally (Deplagne), 61. Ulloa (Ledesma) – 79. Quioto (pen.), 81. Hagglund (vla.)

    Karty:   32. Amaya (CNC) – 19. Elis (HOU), 25. Cabezas (HOU), 74. Struna (HOU)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:11.
    FC Cincinnati: Richey – Waston (C), Hoyte, Hagglund, Deplagne (88. Powell) – Bertone, Cruz – Ledesma, Amaya (46. Ulloa), Manneh – Dally (66. Adi)
    Náhradníci: Tytoń – Powell, Ulloa, Bone, McCabe, Stanko, Adi

    Houston Dynamo: Willis – Delagarza Jr., A. Struna, K. Garcia, Lundkvist – Vera (66. Cerén), Cabezas (46. Quioto) – Elis, B. García (C), McNamara – Manotas (75. Salazar)
    Náhradníci: Deric – Fuenmayor, Martínez, Hairston, Cerén, Salazar, Quioto

    Rozhodca: Gantar – Mitchell-Carvalho, Bigelow

    Diváci: 26 276