Sigma Olomouc – Pardubice 2:1 (kon.) | Košice – Michalovce 3:1 (kon.) | Karviná – Vítkovice 4:0 (kon.)
Teplice – Sokolov 5:0 (kon.) | Raków – Opava 1:0 (kon.) | Brno – Jihlava 5:2 (kon.)
Samara – Ostrava 0:1 (kon.) | Hr. Králové – Varnsdorf 2:2 (kon.) | Prostějov – Třinec 2:2 (kon.)
Žižkov – Táborsko 3:0 (kon.) | Karviná – Poprad 0:1 (kon.) | Kluž – Sparta Praha 1:0 (kon.)
Rapid Viedeň – Bohemians 2:3 (kon.) | Sigma Olomouc – Trnava 1:2 (kon.) | Maribor – Slovácko 0:1 (kon.)
koniec
1. SK Prostějov
2:2 (2:1)
FK Třinec
cz Sobota 29.06.2019, 14:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přípravného utkání mezi 1. SK Prostějov a FK Fotbal Třinec. Výkop je stanoven na 14 hodin.
     
    Prostějov do dnešního souboje nastoupí bez dvojice testovaných hráčů, kterými byli Ilić a Stanimirović. Oba zmínění fotbalisté nenaplnili očekávání klubu.
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Prostějov bude hrát v zeleném, zatímco Třinec přijel v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Třinec obstaral výkop do dnešního utkání. Fotbalisté v červených dresech rozjeli postupnou kombinaci na vlastní polovině, ale Prostějov skvěle napadal.
     
    2
    Také Prostějov se poprvé v utkání vydal do útoku. Prudký nákop mezi stopery však obrana Třince stačila zastavit.
     
    3
    Třinec se pokusil zaútočit po levém křídle. Jeden ze stoperů Prostějova se však dokázal rychle přemístit a odkopl míč do zámezí.
     
    5
    Třinec je v úvodních minutách dnešního souboje o něco aktivnější. Hráči v červeném se tlačí do útoku, ale nákopy za obranu zatím nefungují.
     
    6
    Třinečtí se dokonce dostali do zakončení. Do střely zpoza hranice pokutového území se však položil obránce, který míč srazil do autu.
     
    8
    Prostějov se pokusil zaútočit po levé straně hrací plochy, jenže třinecká obrana byla pozorná a hosté získali aut.
     
    10
    Jeden z fotbalistů Třince si skvěle pokryl míč tělem a nechal se chytře faulovat. Rozehrávat tak budou fotbalisté Třince.
     
    12
    Hapal si došel pro přihrávku do středu hrací plochy, roztáhl hru na levou stranu, nicméně obrana Prostějova znovu zasáhla.
     
    13
    Nedovolený zákrok však přišel také na straně Třince. Vaněk trefil obránce Prostějova šlapákem, což sudí nepřehlédl.
     
    15
    Třinec zahrával svůj první rohový kop v dnešním souboji. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, ale po závaru nedokázal nikdo v červeném zakončit.
     
    16
    Prostějov se po delší době hnal do zajímavé útočné akce, jenže obrana Třince však vystoupila a útočník Prostějova nemohl kvůli ofsajdovému postavení hrát.
     
    17
    Také domácí celek si připsal první povedené zakončení. Dělovka zpoza pokutového území však mířila do míst, kde stál brankář, jež balón vyrazil.
     
    18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec se dostává do vedení! Celek ze Slezska podnikl rychlý přechod do útoku. Na povedený centr z levé strany si naskočil jeden z hlavičkářů, který brankáře ještě nepřekonal, ale důrazný hráč dopravil míč do sítě! Autorem branky je JIŘÍ VALENTA!
     
    20
    Třinec je po vstřelení úvodní branky hodně aktivní. Fotbalisté v červeném pokračují v ofenzivní snaze. Prostějov si musí dávat pozor.
     
    21
    Po dlouhé době přiletěl zajímavý centr také před branku Třince. Pozorný stoper v červeném dresu měl moře času a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    23
    Prostějov přeci jen začíná vystrkovat růžky. Fotbalisté v zeleném se dostali až do šestnáctky, ale povedený centr zablokoval obránce.
     
    24
    Třinecký brankář si dal pozor na nepovedenou přihrávku Prostějova. Gólman Třince bez váhání odkopl míč do zámezí.
     
    26
    Třinec zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na první tyč, jenže nikdo v červeném dresu nedokázal prudký centr usměrnit mezi tři tyče.
     
    27
    Po dalším rohovém kopu se do zakončení tlačil Janoščín. Jeho zakončení však prolétlo kolem vzdálenější tyče.
     
    28
    Rozhodčí v horkém počasí odpískal přestávku, během které se hráči mohou občerstvit.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a mnohem lépe se zatím mohou cítit fotbalisté Třince. Prostějovu se nedaří směrem dopředu.
     
    31
    Další útočnou snahu Prostějova zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    33
    Prostějov se nastěhoval do blízkosti pokutového území Třince. Fotbalisté v zelených dresech soupeřovu šestnáctku obléhá házenkářským způsobem.
     
    35
    Prostějov se sice snaží hrát kombinační fotbal, jenže hráči Třince se skvěle pohybují a nenechávají fotbalistům v zeleném prostor k zakončení.
     
    36
    Stopeři Třince si vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině hřiště. Nikdo v zeleném jejich postupnou rozehrávku neatakuje.
     
    37
    Jeden z fotbalistů Prostějova velmi ostrým skluzem zajel do svého soupeře, který se nyní drží za levý kotník.
     
    37
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Prostějovu se jeho zvýšená aktivita také vyplatila a dočkali jsme se vyrovnání! Autorem branky je JAN KOUDELKA!
     
    39
    Vaněk poslal nádherný centr na hranici pokutového území, jenže jeho spoluhráč se nedostal před obránce.
     
    41
    Fotbalisté Prostějova jsou po vstřelení vyrovnávací branky pořádně nabuzení a nadále se tlačí do útoku. Třinec se musí ve zbytku první půle mít na pozoru.
     
    42
    Pokutový kop pro Prostějov! Jeden z obránců Třince zastavil centrovaný míč rukou a sudí neváhal!
     
    43
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Prostějov otáčí vývoj dnešního souboje a dostává se do vedení! Brankář Třince si na penaltu sice sáhl, ale neudržel míč před čárou! Autorem branky je JAKUB ROLINC!
    43. Jakub ROLINC- 2:1
     
    44
    Třinec si vybojoval přímý kop na polovině soupeře. Nadýchaný centr přiletěl na hranici velkého vápna, nicméně nikdo v červeném nezakončil.
     
    45
    Třinec nakonec dokázal zakončit ještě před koncem první půle. Jeden ze stoperů Prostějova dělovku zpoza hranice šestnáctky zablokoval.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Prostějov obstaral výkop do druhé půle dnešního utkání. Uvidíme, zda domácí celek naváže na povedený závěr první půle.
     
    48
    Třinec se v úvodních minutách druhého poločasu tlačí do útoku a snaží se najít cestičku do pokutového území Prostějova.
     
    49
    Třinečtí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, jenže nikdo v červeném nakonec nezakončil.
     
    51
    Až nyní se Prostějov po delší době vymanil z tlaku svého soupeře. Jeden z domácích hráčů totiž uspěl v souboji na vlastní polovině a nechal se faulovat.
     
    53
    Třinec se však bleskově dostal zpátky k míči a znovu se tlačí do útoku. Obrana Prostějova tentokrát nepustila centr do šestnáctky.
     
    54
    Další faul na straně Prostějova. Třinečtí fotbalisté jsou po změně stran mnohem aktivnější a domácí poněkud nestíhají dostupovat.
     
    55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno! Třinec svůj tlak přetavil v další zásah! Přihrávka z pravé strany propadla pokutovým územím na střed a dobíhající hráč dopravil míč do sítě! Autorem branky je FILIP KUBALA!
    55. Doplníme POZDĚJI - 2:2
     
    57
    Třinec se nadále tlačí do útoku. Brankář Prostějova tentokrát vyběhl a přizvedl centr z pravé strany mimo velké vápno.
     
    59
    Až nyní se Prostějov po delší době dostal na polovinu Třince. Kombinace domácího mužstva je však hodně statická.
     
    61
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme nesmírně vyrovnanou bitvu! Prostějov se však po změně stran musí bránit tlaku svého soupeře.
     
    63
    Prostějov zkoušel překvapit soupeře prudkou přihrávkou na střed hřiště, jenže stopeři Třince nedávají útočníkům Prostějova prostor.
     
    65
    Až nyní se Prostějov dostal do zakončení. Skákavá střela zpoza pokutového území nejprve mířila mezi tři tyče, nicméně míč nakonec prosvištěl mimo.
     
    66
    Hra je přerušena! Jeden z fotbalistů Prostějova se drží za tříslo a zůstává ležet na trávníku. Uvidíme, zda bude nadále pokračovat.
     
    67
    Rozhodčí i ve druhém poločase odpískal přestávku, během které se hráči mohou občerstvit.
     
    69
    Třinec zahrával přímý kop na polovině Prostějova. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, jenže tam nebyl nikdo v červeném.
     
    71
    Třinec si znovu snaží vytvořit tlak. Prostějov se musí bránit a jeden z domácích hráčů si opět musel pomoci nedovoleným zákrokem.
     
    73
    Prostějov vyrazil do rychlého protiútoku. Jeden z fotbalistů se však nechal vytlačil na pravou stranu a jeho centr soupeř zastavil.
     
    75
    Zadáci Třince nyní měli plné nohy práce. Do velkého vápna totiž přiletěly hned dva nebezpečné centry, ale stopeři v červeném si dokázali poradit.
     
    77
    Prostějov zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde ve vzdušném prostoru opět kraloval stoper Třince.
     
    79
    Třinec se po delší době dostal do útoku. Hráči v červeném kombinovali na hranici šestnáctky, ale důrazní obránci je vytlačili mimo střeleckou pozici.
     
    81
    Také Třinec nyní zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde se hráč v červeném dokonce probil do zakončení, ale hlavou minul branku.
     
    83
    Třinec podnikl výpad do otevřené obrany Prostějova vedený po pravém křídle. Prudký centr však skončil na holeni hned prvního obránce.
     
    85
    Do konce dnešního souboje už zbývá posledních pár minut. Prostějov se nyní hecuje a snaží se strhnout vítězství na svou stranu.
     
    86
    Třinec mohl rozhodnout o výhře v dnešním souboji! Zakončení zpoza velkého vápna však skončilo jen na tyči!
     
    88
    Útočník Prostějova se hlavou snažil prodloužit míč za sebe, kam spěchal jeden z jeho spoluhráčů. Zadáci Třince se ale stačili vrátit.
     
    89
    Ani z další akce se fotbalisté Třince nedočkali zakončení! Průniková pobídka mezi stopery Prostějova totiž prolétla do zámezí.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Prostějov s Třincem nakonec remizoval 2:2. Slezský celek se sice dostal do vedení, ale Prostějov dokázal srovnat brankou Jana Koudelky! Ještě před přestávkou navíc poslal domácí tým do vedení z pokutového kopu Jakub Rolinc! Třinec však po změně stran zlepšil svůj výkop a dočkal se vyrovnání. Slezané mohli dokonce zvítězit, ale deset minut před koncem nastřelili jen tyč.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:01:11)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 37. Koudelka, 43. Rolinc (pen.) – 18. Valenta, 55. Kubala


    1. SK Prostějov: Mucha, Biolek, Kotouč, Sus, Polák, Koudelka, Pašek, Zapletal, Korovikov, Píchal, Rolinc
    Náhradníci: Peka, Šteigl, Schuster, Kiška, Pernackij, Merdita, Dittmer

    FK Třinec: Pindroch, Samiec, Bedecs, Omasta, Janoščín, Vaněk, Hapal, Nieslanik, Cienciala, Machalík