Madagaskar – Burundi 1:0 (kon.) | Senegal – Alžírsko 0:1 (kon.) | Keňa – Tanzania 3:2 (kon.)
koniec
Senegal
0:1 (0:0)
Alžírsko
cz Štvrtok 27.06.2019, 19:00 • 30 June Stadium (Egypt, Káhira) • Africký pohár národov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    A po jeho provedení mohli Senegalci vyrovnat! Saivet našel v houfu hráčů Maného, který svou hlavičku poslal směrem na bránu. Avšak o dost výš, než by chtěl, a tak naplno propuká radost Alžířanů!
     
    90+2
    Střídání v týmu Alžírsko: ze hřiště odchází Ismaël Binnásir, přichází Mahdí Abíd.
     
    89
    Mbúlhí v problémech! Alžírský gólman vyběhl mimo pokutové území pro míč, k němuž měl blíže soupeř. Tuto chybu napravili obránci.
     
    87
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Alfred N'Diaye, přichází Henri Saivet.
     
    86
    Střídání v týmu Alžírsko: ze hřiště odchází autor jediného gólu Júsuf Bilajlí, přichází Andy Delort.
     
    80
    Střídání v týmu Alžírsko: ze hřiště odchází Rámí Binsibajní, přichází Muhammad Fáris.
     
    79
    Alžírská defenziva rohový kop odvrátila, tím však útok zdaleka neskončil. Zpoza pokutového území střílející Sabaly vyprášil Mbúlhího rukavice a na pohotovou dorážku byl připraven Diagne. Ani on však nevyrovnal, jeho hlavička z malého vápna totiž bránu trestuhodně minula! Tohle Senegalce může hodně mrzet.
     
    73
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Krépin Diatta, přichází Mbaye Diagne.
     
    71
    Po úchvatném sólu pronikl do šance Mahríz! Hvězda alžírského výběru si z několika soupeřů udělala tréninkové kužele, aby svou povedenou akci sama zakončila. Míč letící do levého kouta brány Mendy vytěsnil očima!
     
    63
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Keita Baldé, přichází Sada Thioub.
     
    59
    Alžírsko mělo šanci zdvojnásobit svůj náskok! Při útoku čtyři proti čtyřem se uvnitř šestnáctky dostal k odraženému míči Búnidžáh a pohotově ho napálil vedle levé tyče. K rozpoutání gólové radosti mu scházel metr, možná dva.
    49. Júsuf BILAJLÍ - 0:1
     
    49
    Alžírsko právě vstřelilo branku!
    „Pouštní lišky“ vběhly do druhé půle jako divé a odměnou jim je posun do vedení! Na pravé straně rozběhnutý Fígúlí dával pod sebe na JÚSUFA BILAJLÍHO, který po předchozím zpracování tvrdě vypálil doprostřed brány. Tam sice stál Mendy, ale protože měl zakrytý výhled, tak zůstal zkoprnělý.
     
    48
    Krátce po změně stran měl blízko k otevření skóre Fígúlí! Střela alžírského reprezentanta proskákala kolem levé tyčky!
    45+2. Bagdád Búnidžáh (ALG)
     
    45+2
    Senegalci chybovali při rozehrávce uprostřed hřiště a rázem byli v problémech! Dlouhý přízemní pas si zpracoval Búnidžáh a křížem vypálil k levé tyči. Mendy se musel natáhnout celým tělem, aby balon vytěsnil mimo.
     
    39
    A další nedovolený zákrok už je po zásluze potrestán. Keita Baldé (Senegal) soupeři nestačil rychlostně, a tak se rozhodl ho stáhnout k zemi.
     
    28
    Niang (Senegal) po dlouhém nákopu ukázal obráncům záda a navzdory obtížné pozici při zakončení z voleje přehodil vyběhnuvšího brankáře! Už se začínal radovat, jenže úsměv na tváří mu zmrazil vracející se obránce.
     
    25
    Tak se zdá, že se nám se žlutými kartónky roztrhl pytel. Další si za podražení Maného u rohu velkého čtverce prohlédl Júsuf Atál (Alžírsko).
     
    20
    Džamál Binlamrí (Alžírsko) poblíž hranice šestnáctky dohrál soupeře zdraví ohrožujícím skluzem. A samozřejmě za něj bude pykat karetně.
    17. Bagdád Búnidžáh (ALG)
     
    17
    K nařízené standardce se postavila dvojička Mahríz – Búnidžáh. I když to zpočátku vypadalo na střelbu hráče z Premier League, nakonec vypálil druhý jmenovaný. A vůbec ne špatně! Svou dobře mířenou střelou po zemi přinutil Mbúlhího k důležitému zákroku u tyče.
     
    16
    Cheikhou Kouyaté (Senegal) zblokoval Búnidžáhovu ránu rukou a za očividný záměr ho rozhodčí potrestal prostřednictvím žluté karty.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 49. Bilajlí

    Karty:   16. Kouyaté (SNG), 39. K. Baldé (SNG) – 20. Binlamrí (ALG), 25. Atál (ALG)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:34.
    Senegal: Mendy – Wagué, Sabaly, Koulibaly, Kouyaté (C) – K. Baldé (63. Thioub), Ndiaye, A. N'Diaye (87. Saivet), Diatta (73. Diagne) – Mané, Niang.
    Náhradníci: Diallo, A. Gomis – Ciss, Cissé, Sané, Gassama, Gueye, Saivet, Mou. Konaté, Sarr, Diagne, Thioub.

    Alžírsko: Mbúlhí – Atál, Binsibajní (80. Fáris), Mándí, Binlamrí – Mahrez (C), Binnásir (90+2. Abíd), Fígúlí, Quidjúra – Bilajlí (86. Delort), Búnidžáh.
    Náhradníci: Dúcha, Úkíddžá – Táhrát, Halíš, Fáris, Zifán, Bráhímí, Únás, Búdawí, Abíd, Slímání, Delort.

    Rozhodca: Sikazwe (Zambie) – Ahmed Ali (Súdán), O'Michael (Eritrea)