Zlín – Lok. Moskva 2:4 (kon.) | Légia Varšava – Příbram 5:0 (kon.) | Fehérvár – Ostrava 1:1 (kon.)
Škendija – Žilina sk 1:0 (kon.) | Lech Poznań – Larnaca 0:0 (18:00) | Kraków – D. Záhreb 0:0 (18:00)
koniec
Légia Varšava
5:0 (2:0)
FK Příbram
cz Štvrtok 27.06.2019, 17:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy

     
    Je konec! Dnešní přátelské utkání nakonec jednoznačně vyznělo pro polský celek, který dnes pětkrát skóroval. Legia byla i ve druhém dějství výrazně nebezpečnější, naopak Příbram se pouze většinu času bránila. K vidění byla spíše jen hra na jedné polovině, český celek nakonec hned pětkrát inkasoval, což není úplně nejlepší vizitka. (18:47:19)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi je už delší dobu rozhodnuto, Příbram by určitě ocenila konec zápasu.
     
    88
    Příbram se konečně dostala alespoň k rohovému praporku, odkud vhazovala. Ani tentokráte jsme nesledovali žádný střelecký pokus.
     
    85
    Následné přenesení hry nakonec přineslo autové vhazování právě pro celek v bílém, po kterém jsme sledovali dlouhou kombinaci.
     
    84
    Dalekonosný nákop směřoval na útočnou polovinu, kde byl příliš pozdě v souboji nenápadný Vandas. Legia se tak okamžitě dostala zpět.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Příbram je směrem dopředu naprosto bezradná, naopak soupeř je i nadále aktivnější.
     
    82
    Jeden z hráčů Legie byl při snaze o rozehrávce faulován, čehož si všiml také hlavní sudí. Varšava ihned rozehrála přenesením hry vpravo.
     
    81
    Daleko z branky musel brankář Kočí, který nakonec hlavičkou poslal míč ke středovému kruhu, kde si nedovoleným zákrokem pomohl Nagy.
    78. ASTIZ - 5:0
     
    78
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    Nicméně v tuto chvíli tady máme pátou branku! Na rohový kop si totiž dokázal nejvýše vyskočit IŇAKI ASTIZ, jehož hlavičkový pokus byla nadmíru přesný. I tentokráte byl příbramský brankář celkem bez šance.
     
    77
    Na pořadu dne byla zajímavá standardka pro Varšavu. K rozehrávce se postavil Gvilija, jehož zakončení dokázal zneškodnit brankář.
     
    74
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Poslední minuty tohoto zápasu nepřinášejí zrovna atraktivní podívanou.
     
    73
    Cvičený signál přinesl centr na přední tyč, kde zasahoval jeden z hráčů příbramského celku. Následný centr skončil na hlavě pozorného Průchy.
     
    72
    Přihrávka do volného prostoru směřovala na Jedrzejczyka, který si snažil vymodlit rohový kop, přičemž ho také vybojoval. O rozehrávku se postará Gvilija.
     
    71
    Ven z branky musel brankář Kočí, který si dokonce také křikl. U míče byl jako první, následně ho poslal do bezpečnějšího prostoru.
     
    70
    Nagy se včas vrátil na vlastní polovinu, kde dokázal zbrzdit akci českého celku. Posléze se činil také López, jenž aktivně napadal rozehrávku.
     
    69
    Avšak ani český celek se daleko s hracím předmětem nedostal. Krátce poté chyboval také soupeř, který celkem zbytečně přišel o míč.
     
    68
    Autové vhazování se nakonec opakovalo, což přineslo nedovolený zákrok na Nagyho. Urychlená rozehrávka skončila u brankáře Kočího.
     
    67
    Po zhruba minutovém přerušení hry se opět pokračuje v utkání. Mezitím Legia vhazovala z pravé strany, o což se postaral Jedrzejczyk.
     
    66
    I ve druhém dějství je nařízena krátká přestávka na doplnění tekutin. Stále v místě dění panuje opravdu horké počasí, tekutiny tak jsou potřeba.
     
    65
    Nyní jsme sledovali pokus o atak po pravém křídle, přičemž byl na pořadu dne také centr, avšak ten přistál opět na noze protihráče.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Příbram i nadále prohrává o čtyři branky, navíc si v posledních minutách nic nevytvořila.
    59. GVILIJA - 4:0
     
    59
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    S českým celkem to nevypadá moc dobře! Soupeř totiž založil akci po pravém křídle, přičemž si VALERIANE GVILIJA dokázal narazit s jedním ze svých spoluhráčů a poté lobem přehodil brankáře Příbrami.
     
    59
    Jedrzejczyk ještě zkoušel roztáhnout hru do strany, načež se za dalekonosným nákopem řítil Nagy, kterému nevyšel driblink s hracím předmětem.
     
    58
    Ovšem ta přinesla faul ve středu hrací plochy, což znamená míč pro Legii. Příbram v posledních minutách úplně přestala hrát.
     
    57
    Další ofsajdové postavení, i tentokráte na straně polského celku. Kočí tak zasahovat nemusel, naopak obstaral rozehrávku od své branky.
     
    56
    Hrací předmět se opět dostal do moci příbramského brankáře, který ihned rozehrál do strany, kde se Legia zjevila početné přesile.
     
    55
    Náběh za obranu si nedokázal pohlídat Nagy, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí. Následně brankář Kočí rozehrával po zemi.
     
    54
    Před malým momentem se Příbrami málem podařilo proniknout k pokutovému území, jenomže nepřesná přihrávka skončila až u brankáře.
     
    53
    Legia si nakonec vybojovala další rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Do vápna přeci jenom přiletěl centr, který následně odkopával Rezek.
     
    52
    Roztažení hry našlo Martinse, který poté ještě prodlužoval přihrávku na Gviliju. Varšava to zkouší hodně pozvolným vyvezením míče.
    51. MARTINS - 3:0
     
    51
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    Najednou tu máme třetí branku! Nagy se dokonalým způsobem prokličkoval až do malého vápna, kde ve vyložené šanci ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na ANDRÉHO MARTINSE, který měl snadnou práci.
     
    51
    Posléze přišla na řadu rozehrávka od branky, který byla rozehrána po zemi na volného kolegu. Mezitím na pomoc přispěchal také Gvilija.
     
    50
    Příbram to opět zkoušela po levém křídle, přičemž výsledek útočné akce byl zisk autového vhazování, který nepřinesl nic vážnějšího.
     
    49
    Krátce poté přišel na řadu nedovolený zákrok, kterým si pomohl hráč polského celku. Příbram se okamžitě rozhodla rozehrát po zemi nakrátko.
     
    48
    Ve středu hrací plochy se podařilo zasáhnout Rezkovi, který ihned odehrál míč do strany. Mezitím se k němu dostal také brankář Kočí.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Legie, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned dva přesné zásahy. Legia byla v úvodním dějství o něco aktivnější, navíc se jí dařilo proměňovat vyložené šance, přičemž v tuto chvíli vede o dvě branky. Příbram se celkem dlouho dobu směrem dopředu hledala, ke konci poločasu ale rovněž několikrát zahrozila.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Legia celkem v poklidu přešla do bezpečnějšího prostoru, následně přihrávku zablokoval Januška. Polský celek tak bude opět vhazovat.
     
    41
    A málem jsme se dočkali snížení! K odraženému míči se jako první dostal kapitán Kingue, který trefil pouze dobře stojícího brankáře Cierzniaka.
     
    40
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Januška, který kroutil balón směrem od branky. Nakonec se na přední tyči podařilo zakročit Antolićovi.
     
    39
    Před malým momentem to po pravém křídle zkoušel Voltr, avšak jeho nabídku zablokoval vracející se protihráč. Příbram si vyzkouší rohový kop.
     
    34
    Jablonský sice dokázal u postranní čáry obrat Agru, jenomže balón vypíchl pouze do zámezí. Následovat bude další autové vhazování.
    33. CAFÚ - 2:0
     
    33
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    Polský celek se zničehonic dostává do dvoubrankového vedení! Naprosto neskutečně přesnou střelou se prezentoval CAFÚ, jehož dělovka zamířila přesně do pravé šibenice, přičemž brankář Kočí byl bez šance.
     
    33
    Po delší době se k míči dostal také brankář Kočí, který raději rozehrával po zemi. Jeho kolega Jandera se v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    32
    Jenomže chyboval také kapitán Kingue, jehož přenesení hry bylo skutečně hodně nepřesné. Příbramský hráč se za tento čin již omluvil.
     
    31
    Nakonec jsme sledovali střelecký pokus z kopačky Rezka, který levačkou trefil pouze protihráče. Příbram se rozhodla otočit hru vlevo.
     
    30
    Sled nepřesností nakonec vyústil v nedovolený zákrok v podání napadajícího Stolarskiho. Posléze se Jablonskému nepodařilo přesně nahrát.
     
    29
    Tregler se ještě na dlouhou nohu pokoušel odehrát míč před autovou čárou, jenomže se mu to nepodařilo. Vhazovat tak bude protivník.
     
    28
    Další nákop se tentokráte snášel na nenápadného Vandase, který se hlavičkového souboje vůbec neúčastnil. U míče je tak polská družina.
     
    27
    Včas se podařilo zakročit Rosolkovi, který za sebe nepustil aktivního Janderu. O provedení autového vhazování se tak postará Jablonský.
     
    26
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím přinesla jedinou branku. Zatím sledujeme souboj plný nepřesností.
     
    25
    Cierzniak na druhé polovině našel hlavu Niezgody, avšak ten sklepával pouze na kopačku Jandery, který marně spolupracoval s Rezkem.
     
    24
    Praszelik se dobře zorientoval ve středu hrací plochy, avšak následnou kolmici mezi obránce žádný ze spoluhráčů nedokázal pochopit.
     
    23
    Už se opět pokračuje ve hře. Kočí se postaral o provedení odkopu od své svatyně, ten nakonec zamířil na osamoceného kolegu Šimka.
     
    22
    Jelikož v místě dění panuje opravdu horké počasí, hlavní sudí tak nařídil krátkou přestávku, během které hráči doplní tekutiny.
     
    21
    Agra zpětnou přihrávku vracel míč na vlastní polovinu, odkud Praszelik přenášel zpět na pravou stranu, kde prvně jmenovaný předkládal do šance.
     
    16
    Legia si neporozuměla u pokutového území, jenomže úplně stejně si počínal také soupeř, který dopravil míč pouze na nohu Cierzniaka.
     
    15
    Polský brankář i tentokráte dalekonosně odkopával, přičemž Niezgoda se do souboje vůbec nedostal. I tak bude jeho celek opět vhazovat.
     
    14
    Podél postranní čáry se prodíral vpřed Tregler, který se nakonec dostal ke vzdušné nabídce do pokutového území, avšak spoluhráč byl v ofsajdu.
     
    13
    To se ovšem nesetkalo s úspěchem, Lewczuk tak mohl vhazovat z pravé strany. Jako adresáta přihrávky si vybral brankáře Cierzniaka.
     
    12
    Příbram nyní celkem dlouhou dobu kombinovala na vlastní polovině, načež to brankář Kočí zkoušel odkopem k postranní lajně.
     
    11
    Pokus o dalekonosný nákop na Janušku doskákal pouze ven z hrací plochy, což logicky přinese další odkop od branky polského celku.
     
    10
    Příbram to nyní bude mít složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce tohoto zápasu zbývá celkem dostatek času.
     
    9
    Nakonec se k míči dostal také brankář Cierzniak, který to i v tomto případě zkoušel dalekonosným výkopem, avšak našel pouze protihráče.
    8. NIEZGODA - 1:0
     
    8
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Polský celek si vybojoval rohový kop, který se snášel k zadní tyči, kde jeden z hráčů ještě vracel do malého vápna kde JAROSLAW NIEZGODA překonal Kočího.
     
    8
    Jablonský ještě dokázal odehrát míč před autovou čárou, jenomže Jandera na prudkou přihrávku nedosáhl. Soupeř se tak dostává k vyvezení míče.
     
    7
    Jablonskému se podařilo zastavit přihrávku podél autové čáry, následně jeho celek vybojoval autové vhazování, po kterém přišla na řadu kombinace.
     
    6
    K míči se dostal také polský brankář Cierzniak, který se postaral o dalekonosný odkop na druhou stranu, jenž si jako první dokázal najít Šimek.
     
    5
    Na řadu přišel také nedovolený zákrok, po kterém Příbram rozehrávala z vlastní poloviny. Špatná přihrávka od Treglera našla pouze protihráče.
     
    4
    Následovalo autové vhazování z levé strany, po kterém se polský celek dostal k dalšímu centru, který tentokráte zachytil pozorný brankář Kočí.
     
    3
    Hned v úvodu si to za obranu namířil jeden z hráčů Legie, který ještě zkoušel přihrát do malého vápna, avšak přihrávku zablokoval Šimek.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Příbrami, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Na straně outsidera tohoto zápasu stojí Příbram, která měla v loňské sezóně naprosto odlišné starosti. Příbram se po základní části umístila na čtrnácté pozici, což pochopitelně znamenalo skupinu o udržení. Tam Příbram skončila na čtvrté pozici, což v konečném důsledku znamenalo baráž o setrvání v nejvyšší soutěži. Příbramští v prvním utkání proti Brnu vedli už poměrem 2:0, avšak soupeř dokázal toto utkání otočit ve svůj prospěch, avšak Příbram přeci jenom vstřelila vyrovnávací branku. Následující odvetné utkání nenabídlo žádnou branku, což hrálo do karet Příbrami, která se tak v nejvyšší soutěži udržela.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Pomalu a jistě se nám rozjíždí příprava na novou sezónu, my budeme v rámci přátelského zápasu sledovat souboj mezi Legia Varšava a 1.FK Příbram.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Góly: 8. Niezgoda, 33. Cafú, 51. Martins, 59. Gvilija, 78. Astiz


    Légia Varšava: 1. poločas: Cierzniak (C) – Lewczuk, Remy, Stolarski, Cafu, Antolić, Agra, Praszelik, Rosołek, Niezgoda.

    2. poločas: Majecki – Vesović, Astiz, Jodłowiec, Jędrzejczyk – Martins, Gvilia, Kwietniewski, Nagy – Carlitos, Sanogo.

    Náhradníci: Majecki – Astiz, Gvilija, Jedrzejczyk, Jodlowiec, Kwietniewski, López, Martins, Nagy, Sanogo, Vešović

    FK Příbram: Kočí – Jablonský, Kingue (68. Mezera), Šimek, Průcha – Jandera (46. Cmiljanovič), Rezek (65. Hájek), Januška (72. Janota), Tregler (46. Kopřiva), Voltr (46. Alvir) – Vandas (72. Polidar)
    Náhradníci: Boháč – Kopřiva, Mezera, Janota, Alvir, Cmilanović, Hájek, Polidar