Zabrze – Karviná 2:1 (kon.) | Dukla Praha – Ústí n. L. 2:2 (kon.) | Jihlava – Prostějov 4:0 (kon.)
Sereď – L. Mikuláš sk 7:2 (kon.) | Jablonec – Pardubice 4:1 (kon.) | Groznyj – Dunajská Streda sk 5:1 (kon.)
Jagiellonia – Ružomberok sk 2:1 (kon.) | Trnava – Skalica sk 3:3 (kon.) | Raków – Třinec 3:3 (kon.)
Sigma Olomouc – Hr. Králové 1:0 (kon.) | Jastrzębie – Opava 2:1 (kon.) | ETO Györ – Trenčín sk 0:4 (kon.)
Slovácko – Olimpic 2:0 (kon.) | Bischofswerdaer FV 08 – Teplice 1:4 (kon.) | Slavia – Č. Budějovice 0:2 (kon.)
koniec
FK Achmat Groznyj
5:1 (2:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Streda 26.06.2019, 17:00 • Fubalové ihrisko Bük • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Síce sa podarilo hosťom v druhom polčase znížiť zásluhou pekného gólu Kalmára z priameho kopu, ale chyby v defenzíve na strane DAC stále pribúdali a domáci Mbeng dnes piatimi gólmi rozhodol o víťazstve FK Achmat Groznyj v prípravnom stretnutí nad FC DAC Dunajská Streda 5:1!

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera! Budem sa na vás tešiť pri ďalších športových prenosoch. (18:48:40)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Riadny hrací čas sa už čoskoro naplní. Uvidíme, či rozhodca ešte nechá hrať aj niečo naviac.
     
    87
    Ešte tu bol jeden útok zo strany domácich, ktorý smeroval až do pokutového územia súpera, ale nepresná prihrávka sa stala ľahkou korisťou futbalistov DAC.
     
    85
    Zrejem už nič zaujímavého neuvidíme, stretnutie sa len dohráva. Spokojnejší budú jednoznačne domáci, ktorí zvládli úlohu favorita.
     
    84
    Achmat sa snaží cez postupné prihrávky prenikať na polovicu súpera. Uvidíme, čo nám ponúknu záverečné minúty tohto prípravného stretnutia.
     
    83
    Bilenkyi obišiel domáceho brankára a z uhla dostal loptu do siete! Gól však napokon nebol uznaný, zrejme kvôli postaveniu mimo hru.
     
    81
    Momentálne sa hosťom darí kombinovať na útočnej polovici, ale znova sa do žiadnych vyložených šancí nedostávajú.
     
    79
    Opäť pri postrannej čiare prebehlo niekoľko výmien na oboch stranách. Ostáva nám dohrať necelých desať minút tohto prípravného stretnutia.
     
    78
    Na toto stretnutie bude určite s radosťou spomínať domáci Mbeng, ktorý zatiaľ vsietil všetky gól Achmatu. Podarí sa mu ešte nejaký pridať?
     
    77
    Na obraze hry sa nič nemení, stále sledujeme ten istý vývoj zvyšku stretnutia. Ojedinelé útoky na oboch stranách, ktoré nič zaujímavého neprinášajú.
     
    75
    Obdobná situácia potom vznikla aj na druhej strane, takže už dlhšiu dobu sme nič zaujímavého nevideli. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto prípravného stretnutia.
     
    74
    Domáci založili postupný útok, ktorý však hostia zastavili tesne pred hranicou pokutového územia. Uvidíme, čo ponúkne tento rýchly brejk hostí.
     
    73
    Achmat je aj naďalej pri lopte, nikam sa neponáhľa a už len kontroluje zvyšok stretnutia. Hostia sa už ani nesnažia o napádanie súperovej rozohrávky.
     
    71
    Sledovali sme rýchly protiútok hostí, ale centrovaná lopta sa dostal len k brankárovi Gudievovi. Ten ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    70
    Približne dvadsaťminút ostáva do konca tohto prípravného stretnutia. Aj keď je o všetkom rozhodnuté, tréneri majú priestor vyskúšať si nejaké nové veci ohľadom taktiky či hráčov.
     
    69
    Opäť prebehla tak ako v prvom polčase občerstvovacia prestávka. Oba tímy tak nabrali potrebné sily do zvyšku tohto stretnutia.
     
    67
    Keďže sa jedná o prípravné stretnutie, prebieha aj viacero výmeny hráčov na oboch stranách. Zrejme tak už dávno nie sú na ihrisku identické zostavy, ako pred úvodným výkopom.
     
    66
    Do konca tohto stretnutia je relatívne dosť času. Aj keď je už o jeho osude rozhodnuté, uvidíme, či sa ešte dočkáme niečoho zaujímavého.
     
    65
    Podobne tomu bolo aj teraz, lopta len končí u brankára Gudieva. Ten si dnes napokon čisté konto neudržal, ale víťazstvo tímu je určite cennejšie.
     
    64
    Domáci veľmi dlho operovali na útočnej polovici, ale napokon z toho nič nevyťažili. Hostia to skúšajú cez rýchle brejky, ale ani tie nám nič zaujímavého neponúkali.
     
    62
    Achmat sa však ešte snaží potešiť svojich divákov, ktorí merali cestu na štadión. Dočkáme sa tak ešte nejakých presných zásahov?
     
    61
    Dunajská Streda by tak už zrejme chcela toto stretnutie čo najskôr ukončiť a zabudnúť naň. Dnes to bolo hlavne o defenzíve, ktorá v hosťujúcom celku dnes nefungovala.
     
    60
    Achmat Groznyj dáva gól!
    Domáci dávajú piaty gól! Opäť to je po veľkom zaváhaní obrany DAC, hviezda dnešného dňa ABLYE MBENG si skúsene počkal pred bránou a loptu po piatykrát dopravil do siete – 5:1!
     
    58
    Sledovali sme rýchly protiútok hosťujúceho celku, ktorý je však prerušený ofsajdom. K lopte sa tak dostanú domáci.
     
    57
    Naopak, domáci sa po zisku lopty nemusia nikam ponáhľať, hrajú veľmi uvoľnene a už si toto prípravné stretnutie užívajú.
     
    56
    Dunajská Streda to však ešte nevzdáva a pokúša sa ešte aspoň kozmeticky upraviť konečný výsledok. Podarí sa jej to?
     
    55
    Už to teda vyzerá, že je o osude tohto stretnutia rozhodnuté. Favorit stretnutia vyhráva o tri góly a nič nenasvedčuje tomu, žeby z toho ešte mohla byť prípadná dráma.
     
    53
    Achmat Groznyj dáva gól!
    Deň otvorených dverí v obrane DAC! Zakrátko tu je štvrtý gól domáceho celku, ktorého autorom nie je nikto iný ako ABLYE MBENG, ktorý dostáva loptu do Jedličkovej siete už štvrtýkrát – 4:1!
     
    51
    Achmat Groznyj dáva gól!
    Dlho sa však hostia z kontatkného gólu neradovali, ABLYE MBENG si krásne nabehol za obranu súpera a po tretíkrát v tomto prípravnom stretnutí prekonáva Jedličku – 3:1!
     
    50
    Dunajská Streda dala gól!

    Hostia znižujú na 2:1! Priameho kopu sa ujal ZSOLT KALMÁR, ktorý z veľkej diaľky trafil krásne do horného rohu brány, Gudiev bol absolútne bez šance – 2:1!
     
    49
    Potom sa do brejku dostali aj hosťujúci futbalisti, po nedovolenom zákroku získavajú priamy kop na útočnej polovici. Uvidíme, či to niekto z hostí skúsi aj z väčšej vzdialenosti, alebo z toho bude center do pokutového územia.
     
    48
    Na druhej strane sa zrodil rýchly protiútok, našťastie defenzíva DAC rýchlo zasiahla a zabránila črtajúcej sa veľkej gólovej príležitosti.
     
    47
    Preto sa ihneď hostia púšťajú do útočenia, ale nedarí sa im prekonať súperovu defenzívu. Stále navyše Dunajská Streda čaká na zaujímavú šancu pred súperovou bránou.
     
    46
    Druhý polčas tohto prípravného stretnutia už odštartoval, výkop patril hosťom. DAC má pred sebou náročnú úlohu, musí doťahovať dvojgólový náskok súpera.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme boli svedkami dvoch presných zásahov domácich futbalistov. Musíme konštatovať, že defenzíva DAC spravila hneď niekoľko hrubých chýb a práve po nich padli oba góly. Hostia si vyloženú šancu nevypracovali, naopak domáci mohli svoje vedenie aj navýšiť. Uvidíme, čo nám teda ponúkne druhý polčas.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Ešte tu bol jeden útok zo strany domácich a opäť to bolo po veľkom zaváhaní súperovej obrany! Našťastie to domáci celé pokazili a lopta končí u brankára Jedličku.
     
    43
    Achmat zvládol tlak súpera a už sa snaží pohodlne kontrolovať záver prvého polčasu s loptou na svojich kopačkách.
     
    42
    Zrejme to vyzerá, že záverečné minúty prvého polčasu budú patriť Dunajskej Strede. Hostia sú momentálne pri lopte a aspoň kontaktný gól by im určite do druhého dejstva veľmi pomohol.
     
    40
    Približne päť minút ostáva do konca prvého polčasu. Domáci futbalisti stále vyhrávajú 2:0 a zatiaľ nebolo toto ich vedenie nijak ohrozené.
     
    39
    Sledovali sme dlhšiu kombináciu hosťujúceho celku, ktorá však vyvrcholila len nepresnou prihrávkou a domáci tak dostávajú loptu do bezpečia. Od Jedličku skúšajú hostia opäť niečo vymyslieť.
     
    37
    Aj keď sme už videli dva presné zásahy, oba do siete hostí, tak moc záživný prvý polčas to teda nie je. Ostáva nám tak veriť, že v druhom polčase bude viacej zaujímavých situácii.
     
    36
    Krisitán Koštrna sa dostal k lopte, pekným oblúčikom hľadal pred bránou súpera svojich spoluhráčov, ale lopta putuje za postrannú čiaru.
     
    35
    Domáci futbalisti sa predsa len nemajú kam ponáhľať, necelých desať minút pred koncom prvého polčasu vyhrávajú 2:0! Uvidíme, koľko presných zásahov ešte v tomto prípravnom stretnutí uvidíme.
     
    34
    Achmat sa takisto prebojoval až na polovicu súpera, kde sa snaží vyvíjať tlak a tak čo najdlhšie mať loptu na svojich kopačkách.
     
    33
    Opäť sme však zo strany hostí svedkami len nedovoleného zákroku, k lopte sa tak dostáva na hranici pokutového územia brankár Gudiev, ktorý ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    32
    Zrejme ten inkasovaný gól hostí nakopol. Dunajská Streda sa aj s loptou usadila na útočnej polovici a snaží sa niečo z toho vyťažiť. Uvidíme, ako to ustojí domáca obrana.
     
    31
    Pred DAC tak stojí veľmi náročná úloha. Hosťujúci celok prehráva o dva góly, má však pred sebou ešte dostatok času, aby s tým dokázal niečo spraviť.
     
    30
    Achmat Groznyj dáva gól!
    Opäť veľké zaváhanie v zadných radoch DAC a aj v tomto prípade je to potrestané gólom domácich! ABLYE MBENG sa dostal do samostatného úniku na bránu súpera a pohodlne znova prekonáva Jedličku – 2:0!
     
    29
    Dunajská Streda rozohrala spomínaný rohový kop nakrátko, ale nič zaujímavého už potom z toho nepramenilo.
     
    28
    Teraz sa mu to aj podarilo, po zrazenom centri získava DAC rohový kop. Domáci sa tak ešte budú musieť brániť.
     
    27
    Pri lopte je práve hosťujúci celok, ktorý sa snaží postupnou kombináciou preniknúť až pred pokutové územie súpera.
     
    26
    Dve najzaujímavejšie príležitosti mali zatiaľ domáci futbalisti a jedna z nich skončila aj gólom. Dunajská Streda tak stále musí doháňať náskok súpera.
     
    25
    Kedže prevládla strašné teplo, hlavný rozhodca tak pokyn, aby sa oba tímy išli občerstviť. Na chvíľu si tak môžu vydýchnuť a nazbierať síl do zvyšku prvého polčasu.
     
    24
    Na druhej strane sme potom sledovali rohový kop DAC. K prudkej centrovanej lopte sa dostal Taiwo, ale jeho pokus hlavou ide tesne vedľa súperovej brány.
     
    23
    Achmat mohlo ísť do vedenia o dva góly! Ďalšie veľké zaváhanie hosťujúcej obrany, keď Berisha postupoval sám na brankára Jedličku, pekne si ho aj obišiel, ale v tutovke zakončil len do bočnej siete!
     
    22
    Práve aktivita je teraz na kopačkách DAC, ktoré sa tlačí pred pokutové územie súpera. Domáci sa tak teraz musia brániť, zvládajú to však úspešne.
     
    21
    Konečne sa však hosťom podarilo lepšie zaútočiť a tak pohroziť súperovi. Práve to by mohlo DAC naštartovať, určite chcú hostia do konca polčasu aspoň vyrovnať.
     
    20
    K. Vida oklamal obranu súpera a vyslal peknú prihrávku na hranicu pokutového územia. K lopte sa už dostával Taiwo, ale napokon bol pri nej o čosi skorej brankár Gudiev.
     
    18
    Onedlho sme sledovali ďalší útok zo strany domáceho celku, ale ten je napokon zastavaný pre ofsajd. Jedlička už stihol rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    17
    Achmat teraz navyše pohrozil v útoku a hosťujúca defenzíva mala čo robiť, aby zvládla situáciu pred svojim pokutovým územím.
     
    16
    Po štvrťhodine tohto stretnutia tak domáci stále vyhrávajú 1:0! Tento náskok ani nemusia nijak výrazne brániť, hostia sú stále v útoku neškodní.
     
    15
    Hostia sa presunuli až do pokutového územia súpera, ale ich kombinácia nebola úspešná a navyše je tu z ich strany opäť len útočný faul.
     
    14
    Až teraz sa hostia dokázali vymaniť z tlaku súpera a svoju kombináciu presúvajú na útočnú polovicu. Tak uvidíme, kedy si aj DAC vypracuje niečo zaujímavejšie.
     
    13
    Domáci navyše napádajú rozohrávku súpera aj na jeho polovici a tak má Dunajská Streda veľké problémy v zadných radoch. Papierové prognózy, o favoritovi stretnutia sa tak zrejme pomaličky napĺňajú.
     
    12
    Achmat Groznyj však výborne vytláča rozohrávku svojho súpera a momentálne tak DAC musí kombinovať na svojej polovici.
     
    11
    Momentálne je pri lopte hosťujúci celok, ktorý sa pomocou postupnej kombinácie snaží preniknúť na polovicu súpera. DAC by určite chcelo čo najskôr vyrovnať.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka je už za nami. Domáci celok aj naďalej vyhráva 1:0, okrem tohto gólu sme však nič zaujímavého nevideli. Oba tímy sa musia vysporiadať aj s obrovským teplom.
     
    9
    V stretnutí sa už môže pokračovať ďalej, loptu do hry uviedol svojim výkopom brankár domácich Gudiev.
     
    8
    Dlhšie sa už nehrá, pretože jeden z domácich futbalistov ostal ležať na hracej ploche a je v opatere lekárov. Zrejme dnes toto stretnutie nedobrovoľne dohral.
     
    7
    Ten už stihli hostia aj rýchlo rozohrať, ale nič zaujímavého nám neponúkol. Taiwo sa následne v pokutovom území previnil faulom a tak je hra prerušená.
     
    6
    Blackman získal loptu a po pravej strane prenikol až do pokutového územia domácich. Tam bol jeho pokus zblokovaný a tak DAC ešte získava rohový kop.
     
    5
    Domáci celok tak výborne vstúpil do tohto stretnutia. Do jeho konca je však ešte veľmi veľa času, takže stále to je otvorené na oboch stranách. Uvidíme, kedy si hostia vypracujú prvú vážnejšiu situáciu.
     
    4
    Achmat Groznyj dáva gól!
    Ale úvodný gól tohto stretnutia dáva domáci celok! Toto bola veľká chyba v zadných radoch DAC, ABLYE MBENG sa prretlačil cez súperovho obrancu, vystihol jeho prihrávku na brankára a pohodlne otvára skóre tohto stretnutia – 1:0!
     
    3
    Hosťujúci celok však zvolil postupný prechod do útoku. Momentálne sú hostia usadení na útočnej polovici a držia svojho dnešného súpera pod tlakom.
     
    2
    Domáci sa na krátku dobu usadili na útočnej polovici, ale po nepresnej kombinácii loptu strácajú a dopredu už vyráža DAC.
     
    1
    Prvý polčas tohto prípravného stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami stretnutia prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Achmat Groznyj: Gudiev – Wilker, Nizic, Utsiev, Kaloshin, Shimanski, Ivanov, Roshi, Kharin, Berisha, Mbeng

    FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Šimčák, Kone, Bednár, Koštrna – M. Vida – K. Vida, Kalmár – Divković, Taiwo, Blackman

    Náhradníci: Slančík – Matúš, Šatka, Nagy, Basiru, Veselovský, Sharani, Švec, Boateng, Bilenkyi
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FK Achmat Groznyj a FC DAC Dunajská Streda. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:00.

    Príprava fortunaligových celkov je už v plnom prúde, tímy sa pripravujú na začiatok novej sezóny. FC DAC Dunajská Streda ako druhý tím Fortuna ligy v sezóne 2018/19 sa potrebuje pripraviť na náročný nový ročník, v ktorom ho čaká napríklad aj účinkovanie v Európskej lige. Nedávno DAC spoznal svojho súpera v prvom predkole súťaže, bude to poľský KS Cracovia Krakov, takže nesmierne náročný protivník.

    FK Achmat Groznyj je dnes súperom DAC. Tento klub je súčasťou najvyššej futbalovej súťaže v Rusku. V uplynulom ročníku sa Achmat umiestnil na pokojnom ôsmom mieste, takže žiadne európske súťaže ho nečakajú.

    Favoritom tohto stretnutia je domáci celok, ale je to príprava, v ktorej sa rodia aj prekvapivé výsledky.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 4. Mbeng, 30. Mbeng, 51. Mbeng, 53. Mbeng, 60. Mbeng – 50. Kalmár


    FK Achmat Groznyj: Gudiev – Wilker, Nizic, Utsiev, Kaloshin, Shimanski, Ivanov, Roshi, Kharin, Berisha, Mbeng
    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Šimčák, Kone, Bednár, Koštrna – M. Vida – K. Vida, Kalmár – Divković, Taiwo, Blackman
    Náhradníci: Slančík – Matúš, Šatka, Nagy, Basiru, Veselovský, Sharani, Švec, Boateng, Bilenkyi