Zlaté Moravce – B. Bystrica 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Příbram 3:3 (5:4 po pen.) | Dunajská Streda – Šamorín 6:3 (kon.)
Trnava – Petržalka 6:1 (kon.) | Žižkov – Jihlava 2:1 (kon.) | Chrudim – Dukla Praha 4:2 (kon.)
Č. Budějovice – Vlašim 3:1 (kon.) | Skalica – Slovácko sk 0:1 (kon.) | Bohemians – Varnsdorf 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Teplice 2:1 (kon.) | Příbram – Teplice 4:4 (kon.) | Karviná – Žilina sk 4:3 (kon.)
Bohemians – Ústí n. L. 1:4 (kon.) | Jablonec – Hr. Králové 1:0 (kon.) | L. Mikuláš – Plzeň sk 1:4 (kon.)
Pardubice – Dukla Praha 3:0 (kon.) | Sigma Olomouc – Vítkovice 1:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Ostrava sk 3:2 (kon.)
koniec po penal. (5:4)
FK Mladá Boleslav
3:3 (2:1)
FK Příbram
cz Sobota 22.06.2019, 10:05 • Benátky na Jizerou • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Pomalu a jistě se nám rozjíždí příprava na novou sezónu, my budeme v rámci přátelského zápasu sledovat souboj mezi FK Mladá Boleslav a 1.FK Příbram.
     
    FK Mladá Boleslav

    Fotbalisté Mladé Boleslavi se po základní části loňské sezóně umístili na sedmé pozici, což znamenalo pouze boje o kvalifikaci Evropské ligy. Tam si tento celek počínal velice úspěšně, hned ve čtvrtfinále se mu totiž podařilo vyřadit Teplice, k čemuž výrazně pomohla vysoká výhra z prvního zápasu, kdy Mladá Boleslav vyhrála 8:0. O dost složitější bitva přišla v rámci semifinále, Zlín totiž první utkání zvládl poměrem 3:1, což znamenalo lepší výchozí pozici do odvety. Mladá Boleslav se ale herně vzchopila, navíc dokázala vyhrát 3:0, díky čemuž postoupila. V následném finálovém souboji porazila Baník poměrem 1:0.
     
    1.FK Příbram

    Na opačné straně stojí Příbram, která měla v loňské sezóně naprosto odlišné starosti. Příbram se po základní části umístila na čtrnácté pozici, což pochopitelně znamenalo skupinu o udržení. Tam Příbram skončila na čtvrté pozici, což v konečném důsledku znamenalo baráž o setrvání v nejvyšší soutěži. Příbramští v prvním utkání proti Brnu vedli už poměrem 2:0, avšak soupeř dokázal toto utkání otočit ve svůj prospěch, avšak Příbram přeci jenom vstřelila vyrovnávací branku. Následující odvetné utkání nenabídlo žádnou branku, což hrálo do karet Příbrami, která se tak v nejvyšší soutěži udržela.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Stejskal – Pudil, Tvaroh, Ewerton, Pech, Takács, Mareš, Wágner, Hubínek Mešanović, Mašek
    Náhradníci: Hampl, Rašíd, Wiesner, Hönig, Provazník, Mikulec

    1.FK Příbram: Švenger – Kopřiva, Rezek, Tregler, Kodr, Květ, Škoda, Soldát, Fantiš, Polidar, Jablonský
    Náhradníci: Belej, Šíma, Polák, Janota, Vávra, Kočí

    Rozhodčí: Pechanec – Myška, Melichar.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala Příbram, která bude hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se k míči dostal Polidar, který šikovně roztáhl hru na levou stranu. Soupeř se dostal zpět ke svému pokutovému území.
     
    4
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, po kterém se k míči dostal Soldát, který zahájil kombinaci u středového kruhu.
     
    5
    Příbram právě vstřelila branku!
    Panečku, to byla ale výstavní branka! Kopřiva operoval ve středu hrací plochy, poté našel vedle stojícího JANA REZKA, jehož rána z dobrých pětatřiceti metrů skončila až za brankářem Stejskalem, který se natahoval zcela marně.
    5. REZEK - 0:1
     
    6
    Mladá Boleslav to bude mít nyní složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá hodně času, skóre se klidně může vyrovnat.
     
    7
    O autové vhazování se postaral Mareš, jenomže kombinace na levém křídle nebyla zrovna úspěšná. Také Příbram si vyzkouší provedení autu.
     
    8
    Ten směřoval na Škodu, který ještě zkoušel sklepávat pod sebe na Fantiše, už kterého se nacházel protihráč. Následně Wágner nedokázal roztáhnout hru.
     
    9
    Sledovali jsme rychlý protiútok, po kterém se k zakončení dostal forvard Škoda. Jeho rána levou nohou nakonec směřovala přímo doprostřed branky.
     
    10
    Brankář Stejskal odkopl míč za půlící čáru, kde se do hlavičkového souboje dostal Wágner, který dokonce uspěl. Jeho celek i přesto přišel o balón.
     
    11
    K pokutovému území si seběhl Polidar, který to poté zkoušel pravou nohou, jenomže zablokovaný pokus nakonec skončil vedle branky.
     
    12
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který směřoval na Kodra. Ten v záklonu prodlužoval za sebe, jenomže Rezkova rána nebyla nejpřesnější.
     
    13
    Na opačné straně přihrával pod sebe do šestnáctky Hubínek, jenomže do do dráhy letu míče strčil nohu soupeř. Příbram podniká rychlou protiakci.
     
    14
    Dalekonosný pas se snášel do míst, kam si nabíhal také Mešanović. Rychleji to ale zvládl brankář Švenger, který schoval neposedný míč do rukavic.
     
    15
    Příbram si vyzkoušela rozehrávku druhého rohového kopu. Jablonský kroutil míč na Kodra, jehož sklepnutí do chumlu přineslo zakončení Škody, který se nacházel v ofsajdu.
     
    16
    Příbram tentokráte vhazovala z levé strany, přičemž se Jablonský prodral k centru na Škodu, jehož sraženou ránu musel odklízet pozorný Pech.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jen nám nabídla jedinou branku. Příbram je i nadále aktivnější, naopak Mladá Boleslav je hodně zaskočená.
     
    22
    Škoda se dostal k míči u středového kruhu, načež akci svého celku raději zabrzdil. Následné přenesení hry na Treglera nebylo zrovna přesné.
     
    23
    Do zakončení se dokázal dostat Mešanović, který to zkoušel pravou nohou. Švenger si připsal první zákrok, míč v poklidu schoval do svých rukavic.
     
    24
    Rozehrávky volného kopu se ujal Tvaroh, který to zkoušel po zemi. Do kombinace se zapojil také Pudil, který pro změnu přenášel hru na pravou stranu.
     
    25
    Na opačné straně musel zasahovat brankář Stejskal, přičemž Rezkova dorážka byla z ofsajdového postavení. Následovat bude odkop od branky.
     
    26
    Wágner se snažil prostrčit míč na Mešanoviće, avšak tento úmysl dokázal vystihnout Květ. Mladoboleslavští se budou bránit autovému vhazování.
     
    27
    Následně se daleko nedostal Soldát, což povede k rozehrávce od branky, o kterou se postará brankář Stejskal, jenž bude rozehrávat do strany.
     
    28
    Tregler se dokázal vrátit s Ewertonem, načež na jistotu poslal míč pouze do zámezí. Marešo ho okamžitě poslal zpět na hrací plochu na Takácse.
     
    28
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme vyrovnávací branku! Ewerton šikovným způsobem roztáhl hru na volného Mareše, jehož prudkou nabídku dokázal na malém vápně usměřit za brankáře Švengera MURIS MEŠANOVIĆ.
    28. MEŠANOVIĆ - 1:1
     
    29
    V tuto chvíli máme stav utkání opět nerozhodný, což je pro nezaujatého fanouška jedině dobře. Příbram se ihned usadil na polovině soupeře.
     
    30
    Jablonský přeposílal míč na levou stranu na Polidara, který si předkopl míč daleko od své kopačky. Stejskal si tak vyzkouší další rozehrávku.
     
    31
    Tentokráte se jednalo o dalekonosný pas na Mešanoviće, který v souboji s Kodrem vybojoval volný kop. Krátce poté něm se k míči dostal Ewerton.
     
    32
    Květ narazil na početnou přesilu protihráčů, následně v tísni odehrál míč Takács, který raději na jistotu oslovil brankáře Stejskala.
     
    33
    Na zemi se ocitl jeden z hráčů Mladé Boleslavi, poprvé se na hrací plochu vydal lékařský personál. Na nic vážnějšího by to vypadat nemělo.
     
    34
    Nakonec se jednalo o Hubínka, který přeci jenom pokračuje ve hře. Jeho celek se dostal na druhou stranu, kde zasahoval pozorný Rezek.
     
    37
    Velice pohotovou střelou to zkoušel Květ, jehož ránu pravou nohou dokázal brankář Stejskal zneškodnit. Následovat bude autové vhazování.
     
    38
    Po něm se k dalekonosnému odkopu na druhou stranu dostal Pech, který oslovil jednoho ze svých spoluhráčů, jenž vybojoval nedovolený zákrok.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Do palebné pozice se dostal Pech, s jehož ránou si brankář Švenger věděl rady. Další dorážka nebyla úspěšná, následovat bude další odkop.
     
    43
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi další z hráčů Mladé Boleslavi, opět se bude ošetřovat. Ostatní hráči zvolili čas na občerstvení.
     
    44
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladá Boleslav se krátce před koncem prvního poločasu dostává do vedení! Jeden z hráčů Příbrami se nechal přetlačit ve vlastním pokutovém území, Wágner předložil před prázdnou branku na MURISE MEŠANOVIĆE, který neměl problém se zakončením.
    44. MEŠANOVIĆ - 2:1
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou. Příbram se v úvodu dostala do vedení, načež měla i poté více ze hry. Mladá Boleslav se dlouhou dobu herně hledala, nakonec se jí přeci jenom podařilo srovnat krok, k čemuž vedla také vedoucí branky, která padla před koncem prvního poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzala na starost Mladá Boleslav, jenž bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme se dočkali rohového kopu, po kterém musel zasahovat brankář Švenger, jenž si se střelou doprostřed poradil.
     
    49
    Příbram právě vstřelila branku!
    Avšak na opačné straně přichází vyrovnávací branka! Do pokutového území přiletěl velice přesný centr, který nasedl na hlavu JAKUBA KOPŘIVY, jenž bez větších problémů překonal brankáře Stejskala.
    49. KOPŘIVA - 2:2
     
    50
    Rázem máme stav opět nerozhodný, Mladé Boleslavi tak vedení moc dlouho nevydrželo. Nyní se bude muset bránit rohovému kopu.
     
    51
    Jenomže rozehrávka rohového kopu nebyla zrovna nebezpečná, v poklidu totiž zasahoval obránce Takács, který prodlužoval míč za sebe.
     
    52
    I na opačné straně jsme sledovali rohový kop, který rovněž nepřinesl žádný hlavičkový pokus. Posléze se daleko s míčem nedostal Fantiš.
     
    53
    Mašek roztáhl hru na Wiesner, který poté ještě našel u postranní čáry volného Tvaroha, jehož nesmírně nebezpečný centr odklízel soupeř.
     
    54
    U postranní čáry se podařilo zakročit právě Wiesnerovi, který za sebe nepustil přihrávku od Květa. Posléze přihrávku zablokoval Wágner.
     
    55
    K velice nebezpečné ráně se dostal Fantiš, který si hrudí zpracoval míč a poté vypálil na branku soupeře. Stejskal nakonec nemusel zasahovat.
     
    56
    Na opačné straně jsme sledovali další rohový kop, který nakonec propadl až k Wágnerovi. Jeho nepřipravená rána vyletěla vysoko nad.
     
    57
    Švenger v tomto případě zvolil dalekonosný odkop na druhou stranu, kde se do hlavičkového souboje pouštěl Polidar, který ale neuspěl.
     
    58
    O provedení autového vhazování se postaral Tvaroh, který našel vedle stojícího Maška, jenž velice přesně přenesl hru na kopačku Pudila.
     
    59
    Nakonec za cenu dalšího autového vhazování musel zahrát pozorný Kodr. Soupeř se nedostal k ničemu vážnějšímu, na řadu přijde odkop od branky.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stav je i nadále nerozhodný. Mladá Boleslav je v posledních minutách o něco aktivnějším celkem.
     
    65
    Velice prudká přihrávka přeci jenom našla nohu Květa, který ihned poté přihrával pod sebe. Následný centr Jablonského našel pouze soupeř.
     
    66
    Janota se dostal do pokutového území, kde naprosto famózní přihrávkou našel na zadní tyči volného Škodu, který vsítil branku z ofsajdového postavení.
     
    67
    Do pokutového území Příbrami přiletěl centr, který si dokázal pohlídat Tregler, jenž se posléze nechal obrat. Soupeř tak bude moci vhazovat.
     
    68
    Na jistotu se rozhodl zahrát Jablonský, který padající míč odpálil ke střídačkám. Mladá Boleslav ihned provedla aut, po kterém otočila hru.
     
    69
    Na řadu přišla standardní situace, o kterou se postaral celkem nenápadný Mašek. Jeho rozehrávka nakrátko přinesla výborný zákrok Fantiše.
     
    70
    Posléze se mohla urodit zajímavá protiakce právě pro Příbram, avšak u středového kruhu došlo k taktickému zákroku, který schytal Rezek.
     
    71
    Hra se nám přesunula na polovinu Mladé Boleslavi, kde se do kombinace zapojil brankář Stejskal, který oslovil vedle stojícího Takácse.
     
    72
    Mašek chtěl špičkou kopačky přeposlat přihrávku na Rašída, avšak do míče vločil nohu soupeř. I tak se Mladá Boleslav udržela u šestnáctky.
     
    73
    A to přineslo střelecký pokus, který si Švenger dokázal celkem pohodlně pohlídat. Jeho celek to zkouší z vlastní poloviny hrací plochy.
     
    74
    Ve středu hrací plochy se podařilo zakročit Rezkovi, který posléze přenášel hru do volného prostoru, jenomže Janota na tuto nabídku nedosáhl.
     
    79
    Mladá Boleslav se opět celkem pohotově dostala na druhou stranu, kde se po přenesení hry dostal k míči střídající Rašíd, který daleko nedošel.
     
    80
    Následoval pas podél autové čáry na Hampla, který přeci jenom dokázal zachytit Jablonský. Posléze jsme sledovali výměnu názoru mezi protihráči.
     
    81
    Po krátké prodlevě se konečně pokračuje ve hře. Provazník si z předchozího souboje odnesl velkou bolest, která snad brzo přejde.
     
    82
    Už to vypadalo, že se Hampl dostane až do zakončení, avšak vzorně zakročil jeden z protihráčů. Poté Pudil přihrával až na kopačku Stejskala.
     
    83
    Mladoboleslavský brankář si hodil míč daleko před pokutové území, načež Wágner zkoušel prodloužit za sebe na Provazníka, což obrana přečetla.
     
    84
    Ve středu hrací plochy jsme sledovali hlavičkový souboj, po kterém muselo být pískáno. Rozehrávky se nakonec přeci jenom ujal Pudil.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Stav je i nadále nerozhodný, avšak poslední minuty patří hráčům Mladé Boleslavi.
     
    86
    Do šance se dostal Hampl, který trefil pouze protihráče před sebou. Mareš se tak chopí druhého rohového kopu v krátkém časovém sledu.
     
    86
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladá Boleslav se přeci jenom dostává do zaslouženého vedení! Jako první se k odraženému míči dostal DOMINIK MAŠEK, který to ihned zkoušel levým nártem, jenž dokonale zapadl až do branky soupeře.
    86. MAŠEK - 3:2
     
    87
    Ten druhý nakonec směřoval pouze do rukavic brankáře Švengera, který ihned vyhazoval míč do strany. Příbram se daleko nedostala.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme, zda se bude ještě něco málo nastavovat.
     
    89
    Příbram právě vstřelila branku!
    Nicméně tu máme další vyrovnávací branku! Příbram totiž zahrávala rohový kop, na který si dokázal naskočit MAREK KODR, který velice přesnou hlavičkou dokázal propálit brankáře Stejskala.
    89. KODR - 3:3
     
    90
    Druhý poločas skončil.
     
    Jelikož nám ani druhý poločas nepřinesl vítěze, o osudu tohoto zápasu rozhodne penaltový rozstřel.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. séria
    0:1
    První pokutového kopu se ujal Fantiš, který poslal míč přesně pod břevno.
     
    1. séria
    1:1
    Podobně si počínal také Wágner, jehož rána byla rovněž nechytatelná.
     
    2. séria
    1:2
    Škoda poslal brankáře na opačnou stranu.
     
    2. séria
    2:2
    Švengerovi moc nescházelo, avšak i přesto na Marešovu ránu nedosáhl.
     
    3. séria
    2:3
    Hodně zkušeně si počínal Polidar, který zamířil do opačného kouta branky.
     
    3. séria
    3:3
    Takács rovněž zamířil na opačnou stranu, navíc zvolil přízemní zakončení.
     
    4. séria
    3:3
    Rezek napálil pouze horní konstrukci, je tu první neproměněná penalta.
     
    4. séria
    4:3
    Čtvrtou sérii dokončil zkušený Pudil, který opět poslal brankáře k opačné konstrukci.
     
    5. séria
    4:4
    Jablonský zvolil pořádnou razanci, navíc si počínal celkem chladnokrevně.
     
    5. séria
    5:4
    Ani Mašek neměl moc starostí, Švenger ani tentokráte neodhadl stranu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec dospělo až k penaltovému rozstřelu, který nabídl pouze jednu neproměněnou penaltu, o což se zapříčinil příbramský Rezek. I tak jsme sledovali celkem ofenzivní utkání, které nabídlo hned šest branek, což bylo pro nezaujatého fanoušky určitě chvályhodné počínání. (11:50:48)

    David Suchý

    Góly: 28. Mešanović, 44. Mešanović, 86. Mašek – 5. Rezek, 49. Kopřiva, 89. Kodr

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    0:1   Antonín Fantiš (PRI)
    1:1   Tomáš Wágner (MBL)
    2. séria:
    1:2   Michal Škoda (PRI)
    2:2   Petr Mareš (MBL)
    3. séria:
    2:3   Matěj Polidar (PRI)
    3:3   Ladislav Takács (MBL)
    4. séria:
    3:3   Jan Rezek (PRI)
    4:3   Daniel Pudil (MBL)
    5. séria:
    4:4   Tomáš Jablonský (PRI)
    5:4   Dominik Mašek (MBL)


    FK Mladá Boleslav: Stejskal – Pudil, Tvaroh, Ewerton, Pech, Takács, Mareš, Wágner, Hubínek Mešanović, Mašek
    Náhradníci: Hampl, Rašíd, Wiesner, Hönig, Provazník, Mikulec

    FK Příbram: Švenger – Kopřiva, Rezek, Tregler, Kodr, Květ, Škoda, Soldát, Fantiš, Polidar, Jablonský
    Náhradníci: Belej, Šíma, Polák, Janota, Vávra, Kočí

    Rozhodca: Pechanec – Myška, Melichar