Česko – USA 1:2 (kon.) | Kanada – Veľká Británia 6:1 (kon.)
koniec
Česko
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
USA
cz Nedeľa 16.06.2019, 14:30 • Steel Aréna, Košice • Majstrovstvá sveta žien • Skupina W
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům hokejbalu. Mistrovství světa žen i mužů je v plném proudu a my se v tomto online přenosu zaměříme na duel mezi Českem a USA v rámci MS žen.
     
    Česko

    Česko vstoupilo do šampionátu vítězně, když Velkou Británii smetlo výsledkem 10:0 a v tabulce je zatím na druhém místě za Američankami, které ale mají o jeden zápas více. Dnes by tak Češky rády braly další tři body do tabulky, proti Američankám to však jednoduché nebude.
     
    USA

    Američanky nejprve porazily Velkou Británii 5:1, poté ale padly se Slovenkami, jenž zvítězily těsně 3:2. Tuto prohru by rády odčinily a proti českému týmu se pokusí o jakýkoli bodový zisk. Zápas bude rozhodně zajímavý, tak si ho nenechte ujít.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zechovská (Teplá) – Seroiszková, Němcová, Radová, Herzigová (A), Martinů, Držmíšková, Rejlová, Zedníková – Manhartová (C), Patočková, Horálková – Lédlová, Přibylová, Křížová (A) – Kaltounková, Škorpíková, Kvasničková – Halbrštátová, Palová, Kubínová

    USA: Bekkeringová (Glistaová) – Siarnackiová, Levinová (A), Hellingová, Bilgerová, Meslarová, Murphyová, Sprunková, Cabanová – Hughsonová, Bronsonová (C), Steadmanová – St. Germainová, Dobsonová (A), Stewartová – McMillianová, Strohmierová, Dixonová – Bitlerová, Langstonová, Nicholsová

    Rozhodčí: Carrie Kellerová, Kelly O'Dwyerová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Češky sebraly míček soupeřkám a hned se dostaly do zakončení, avšak tato střela se neujala. Do akce tak mohou jít Američanky.
     
    00:53
    Vyloučení v týmu Česko (Pavlína Horálková – 2 min., hrubost).
     
    01:22
    Jako první hrají přesilovou hru Američanky, které se už usadily v pásmu českého týmu. Zatím se však ke střele před Zechovskou nedostaly.
     
    01:51
    St. Germainová vyslala na Zechovskou tvrdou střelu, ale česká brankářka si dokázala poradit a míček pak Češky poslaly do bezpečí až před americkou branku.
     
    02:25
    Další osvobození českého celku, který tak šetří další cenné vteřiny ze svého oslabení, které se už velmi krátí.
     
    02:53
    Horálková je zpět na hrací ploše a český výběr je v plném počtu.
     
    03:11
    Signalizovaný ofsajd na straně českého týmu a ten se tak musí velmi rychle vracet zpět do obrany. Do akce totiž míří americký tým.
     
    04:18
    Patricie Škorpíková se dostala k dobré střelecké pozici na levém kruhu, ale její pokus nakonec mez třemi tyčemi nekončí.
    04:18 Šance Škorpíkové.
     
    04:46
    Na druhé straně se nepovedla akce Američankám, které se před Zechovskou k nebezpečné střele nedostaly.
     
    05:16
    O chvilku později střílela Kateřina Němcová, ale ani její šance nepřinesla kýžené ovoce v podobě úvodního gólu tohoto duelu.
     
    06:10
    Další česká šance. Češky, které po ubránění svého oslabení ožily a tlačí se čím dál více před branku Američanek, kterou hájí Carli Bekkeringová.
     
    06:30
    Z mezikruží se z otočky snažila zakončit Lindsey Bitlerová, její střela však neměla takovou razanci a skončila jen u hole gólmanky Kateřiny Zechovské.
     
    07:34
    Marley McMillianová zakončovala z levé strany, míček doplachtil až k Zechovské, ale brankářka českého týmu byla opět mezi třemi tyčemi pozorná a pohotová.
     
    08:08
    Petra Kvasničková si počínala hodně drze před brankou Američanek, ale i její velmi slibný střelecký pokus končí mimo branku USA.
     
    08:40
    Barbora Patočková hledala přihrávkou spoluhráčku v prostoru mezi kruhy, avšak nakonec se souhra Češkám nepovedla a míček končí ve středním pásmu.
     
    09:38
    Becky Dobsonová se nedostala ke střele, český tým šel do rychlého protiútoku a z mezikruží se napřahovala ke střele Denisa Křížová, ovšem pouze promáchla.
     
    10:28
    Hra je přerušena, míček opustil hrací plochu a vhazovat se bude v neutrální zóně, čili ve středním pásmu blíže americké brance.
     
    10:42
    Od modré čáry zakončovala Klára Seroiszková, Bekkeringová sklapla betony a nepustila balonek za svá záda. Nicméně Češky stále operují před její brankou.
     
    11:33
    Manhartová našla volnou Kaltounkovou a druhá jmenovaná svou střelu příliš unáhlila a míček končí jen vedle americké branky.
     
    12:12
    Vendula Přibylová čekala na přihrávku z pravé strany, rodila se velmi slibná akce Češek, ale nakonec český tým zaváhal a o balonek přišel.
     
    13:09
    Další náznak akce českého týmu, před brankou USA však Češky nedokázaly zahrozit a do rychlé protiakce tak mohou jít opět Američanky.
     
    14:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    14:03
    Bekkeringová musela hasit další nebezpečí před vlastní brankou, když pod svým tělem ukryla nepříjemně poskakující míček. Hra je přerušena a vhazuje se po její levé ruce.
     
    14:20
    Češky se stále drží v útočném pásmu a operují před brankou Bekkeringové. Američanky jsou tak v závěru prvního dějství pod menším tlakem.
     
    14:57
    A stejně tak se děje i v posledních vteřinách této části hry. Ještě se bude vhazovat před Bekkeringovou, už to ale spíše vypadá, že se nic nestane.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina, která se hrála ve vysokém tempu, je za námi. V ní jsme se branky nedočkali a na ukazateli skóre tak svítí stále bezbrankový stav. Největší šanci zápasu měla na hokejce už v páté minutě Patricie Škorpíková, jejíž střela z levé strany skončila mimo. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 15:05.
     
    Střely na branku: 4 – 9
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:16
    U míčku jsou Američanky a vstupují aktivně do druhé třetiny. Na chvilku se uhnízdily v pásmu českého týmu, ale nijak zvlášť Zechovskou neohrozily.
     
    16:21
    USA právě vstřelily branku!
    Američanky se ujímají vedení a otevírají účet zápasu. Zpoza branky dostala přihrávku od Murphyové BECKY DOBSONOVÁ, která v pádu nadvakrát překonala Kateřinu Zechovskou – 0:1. Asistence: Colleen Murphyová a Cherie Stewartová.
    16:21 Becky DOBSONOVÁ - 0:1
     
    16:54
    Vyloučení v týmu Česko (Tereza Palová – 2 min., hra tělem v ženském hokejbale).
     
    17:58
    Američanky se už dostaly před českou branku, kde dotírala Danielle Strohmierová, ale Kateřina Zechovská si připsala další zákrok, po kterém podržela tým a raději hned hru nechala přerušit.
     
    18:20
    Hned po buly před Zechovskou získaly míček Češky a poslaly ho až před americkou branku. Pošetřily tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    18:54
    Palová je na hrací ploše a český tým je v plném počtu. A hned se zapojuje do hry před americkou brankou.
     
    19:18
    Kristýny Kaltounková se dokázala procpat až na levý kruh, ač byla tísněna a její svižná střela končí na pozorné Carli Bekkeringové.
     
    19:41
    V útočném pásmu bojovaly Češky o míček u pravého hrazení, nakonec se tak dělo příliš dlouho a sudí hru přerušila. Vhazovat se bude po levé ruce americké brankářky.
     
    20:09
    Další přerušení hry pro postavení české hráčky v brankovišti. Hra je vykázána do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    20:44
    Od mantinelu se na levý kruh dostala Danielle Strohmierová, její pokus ale Zechovská zastavila pozorným zákrokem.
     
    21:02
    Vyloučení v týmu USA (Colleen Murphyová – 2 min., faul loktem).
     
    21:43
    Velký tlak si vytvořily české hráčky v přesilové hře, Bekkeringová však odolala a stále drží těsný náskok svého celku.
     
    22:23
    Tvrdá rána od modré čáry byla sražena Seroiszkovou před branku Američanek, ale znovu tato přesilovková akce skončila neúspěchem. Následně pak se USA osvobozuje.
     
    23:02
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    23:18
    Patrície Škorpíková střelou od mantinelu překvapila Bekkeringovou, která musela nečekaně do dalšího zákroku. Nicméně uspěla a přerušila hru.
     
    23:25
    Zakázané uvolnění Američanek, hra se stěhuje zpět před Bekkeringovou a vhazovat se bude po její levé ruce. Češky tak prakticky zadarmo získaly znovu útočné pásmo.
     
    24:01
    Znovu český tým napadal soupeřky v jejich pásmu, marně však sahal po vyrovnání. Američanky velmi dobře brání prostor před vlastní brankou.
     
    24:37
    Manhartové střela končí na obraně USA, obránkyně Spojených států eliminovaly další střelu českého týmu a mohly si na chvíli oddychnout.
     
    25:08
    Na druhé straně zasáhla proti akci USA Kateřina Zechovská a nechala hru plynout. Míček předala obránkyni českého týmu, která od zadního mantinelu zakládá další akci.
     
    25:49
    Becky Dobsonová se proháčkovala mezi obranou českého týmu na pravý kruh, kde však její zakončení bylo nepřesné.
     
    26:40
    Vyloučení v týmu USA (Tes Siarnackiová – 2 min., podražení).
     
    27:00
    Češky mají šanci srovnat v nabídnuté přesilové hře. Usadily se před Bekkeringovou, ale jejich snaha byla opět marná. Brankářka USA si poradila a po svém zákroku i hru přerušila.
     
    27:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Česká hráčky využívají přesilovou hru. Manhartová vystřelila z pravého kruhu, míček se chvíli držel u brankoviště, kde ho poté zametla za Bekkeringové záda KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Lucie Manhartová.
    27:39 Kristýna KALTOUNKOVÁ - 1:1
     
    28:29
    Američanky přišly o své vedení, navíc český tým ožil a hned se snažil o další branku, která by znamenala vedení českých barev, avšak další pokus byl nepřesný.
     
    28:50
    Vyloučení v týmu USA (Danielle Strohmierová – 2 min., hra tělem v ženském hokejbale).
     
    29:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    29:26
    Pavlína Horálková z první chtěla zužitkovat pas od Manhartové, ale to se jí nepovedlo. Nicméně český celek se stále drží v útočném pásmu.
     
    29:47
    Tereza Radová vybojovala míček a z pravé strany zblízka vystřelila na americkou branku, Bekkeringová však dokázala zakročit.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je za námi. V něm se českému týmu podařilo vyrovnat díky využité přesilové hře. Kristýna Kaltounková dorazila za záda Bekkeringové střelu Manhartové a začínalo se znovu od začátku. Také po druhé třetině je tedy stav nerozhodný, jen se na každé straně pohnulo skóre o jednu branku. Ještě nás tak čeká zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 15:40.
     
    Střely na branku: 12 – 15
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:50
    Američanky jsou v plném počtu.
     
    31:00
    Kaltounková chtěla přehodit míček na spoluhráčku, ale toho si všimla jedna z Američanek, která ho vypíchla a USA šly do rychlé akce. Avšak nic z toho nebylo.
     
    31:42
    Vendula Přibylová střílela na branku USA, ale její pokus byl nepřesný. Navíc poté se jedna z Češek dopustila postavení v brankovišti a hra je přerušena.
     
    32:19
    Po vhazování v americkém pásmu se k míčku dostaly právě Američanky a šly do akce. Proti Strohmierové pak musela zasahovat Zechovská, která výrazně podržela český tým.
    32:19 Zákrok Zechovské proti americké střele.
     
    32:43
    Aktivita českého týmu stoupala, ale obrana USA dokázala zastavit akci, ve které se svou střelou prezentovala Pavlína Horálková.
     
    33:44
    Zakázané uvolnění českého týmu a hra se stěhuje před Kateřinu Zechovskou, vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    34:05
    USA právě vstřelily branku!
    Američanky jdou znovu do vedení a opět se prosazuje BECKY DOBSONOVÁ. Ta nejprve vystřelila v mezikruží, míček se odrazil na levou stranu od brankářky Zechovské a následná dorážka stejné hráčky pak končí za jejími zády – 1:2 Asistence: Pam Bilgerová.
    34:05 Becky DOBSONOVÁ - 1:2
     
    35:25
    Češky se tak musí znovu snažit o vyrovnání, pomýšlejí-li na úspěch v duelu se Spojenými státy.
     
    35:50
    Další šance Američanek, Hughsonové střela končí jen vedle branky Zechovské.
     
    36:08
    Vyloučení v týmu Česko (Lucie Manhartová – 2 min., držení protihráče).
     
    36:35
    Američanky mají při vyloučení Manhartové šanci navýšit své vedení a dostat se tak k pojistce. Zatím se jim to ale nedaří, české hráčky se dobře brání.
     
    36:51
    Češky získaly po vhazování ve vlastním obranném pásmu míček a hned ho odpálily až před americkou branku. Šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    37:27
    Bronsonová střílela od modré čáry, Hughsonová pak dorážela těsně před Zechovskou, ale dobrá akce v přesilové hře USA kýžené ovoce nepřinesla.
     
    38:08
    Česko je už v plném počtu.
     
    38:35
    Tereza Radová dostala přihrávku do prostoru mezi kruhy, její střela švihem však končí jen na Bekkeringové.
     
    38:52
    Česká lavička si bere oddechový čas.
     
    39:02
    Klára Seroiszková na levém kruhu byla tísněna obranou USA a míček tak poslala na druhou stranu, kde střílela Kristýny Kaltounková a ta nechala vyniknout Bekkeringovou.
     
    39:40
    Dixonová se sama hnala do útočné akce, nakonec se jí to povedlo a dostala se do útočné třetiny. Nakonec pak byla faulována a bude se vylučovat.
     
    39:40
    Vyloučení v týmu Česko (Petra Herzigová – 2 min., hra tělem v ženském hokejbale).
     
    40:05
    Američanky se už uhnízdily v pásmu českého týmu a rozvíjejí přesilovkový tlak.
     
    40:29
    Zatím se jim však nedaří dostat se ke střele, která by mohla vést k další vstřelené brance. Češky se hned po zisku míčku osvobozují.
     
    41:12
    Další osvobození českého celku a míček končí ve středním pásmu. Oslabení Češek se už blíží ke svému konci.
     
    41:40
    Česko je v plném počtu.
     
    41:56
    Manhartová udržela balonek v útočném pásmu a Češky stále operují před Bekkeringovou.
     
    42:21
    Jenže se samy připravily o útočné pásmo a na druhou stranu se řítí americké hráčky, kterým tak musí sekundovat české obránkyně.
     
    43:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    43:09
    Petra Herzigová střílela z vrcholu mezikruží, její pokus však obrana amerického týmu srazila do bezpečí.
     
    43:51
    Vyloučení v týmu Česko (Aneta Lédlová – 2 min., hrubost).
     
    43:51
    Češky se dopustily zbytečného faulu a jejich snaha o vyrovnání tak získala vážnou trhlinu.
     
    43:56
    Vyloučení v týmu Česko (2 minuty pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na hřišti). Trest odpyká Denisa Křížová.
     
    43:56
    A špatné střídání českého týmu a další trest. Češky tak jdou do tří a naděje na srovnání tak pomalu, ale jistě zhasínají.
     
    44:45
    Američanky se uhnízdily v pásmu českého týmu, kde dlouho držely míče a kombinovaly. Češky sice dostaly míček do středního pásma, už ale zřejmě nic nestihnou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Američanky strhly vedení na svou stranu ve třetí třetině, když se podruhé trefila Becky Dobsonová. Češky už se v závěru třetí periody chystaly k powerplay, když držely míček daleko od své branky. Avšak přišel zbytečný faul a následné špatné střídání, které definitivně zmařily jakékoli šance. Američanky si zkušeně svůj těsný náskok uhlídaly a nedopustily, aby český tým jakkoli ohrozil jejich branku. Ve druhém utkání tak český celek nezískal ani bod. Na svém kontě tak mají Češky stále tři body po úvodní výhře 10:0 nad Velkou Británií. USA naopak mají bodů sedm.
     
    Střely na branku: 12 – 16
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů z hokejbalu se budu těšit zase na shledanou. (16:12:09)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 28. Kaltounková (Manhartová) – 17. Dobsonová (Murphyová, Stewartová), 35. Dobsonová (Bilgerová)


    Česko: Zechovská (Teplá) – Seroiszková, Němcová, Radová, Herzigová (A), Martinů, Držmíšková, Rejlová, Zedníková – Manhartová (C), Patočková, Horálková – Lédlová, Přibylová, Křížová (A) – Kaltounková, Škorpíková, Kvasničková – Halbrštátová, Palová, Kubínová
    USA: Bekkeringová (Glistaová) – Siarnackiová, Levinová (A), Hellingová, Bilgerová, Meslarová, Murphyová, Sprunková, Cabanová – Hughsonová, Bronsonová (C), Steadmanová – St. Germainová, Dobsonová (A), Stewartová – McMillianová, Strohmierová, Dixonová – Bitlerová, Langstonová, Nicholsová

    Rozhodca: Carrie Kellerová, Kelly O'Dwyerová