Brazília – Bolívia 3:0 (kon.) | Venezuela – Peru 0:0 (kon.)
koniec
Brazília
3:0 (0:0)
Bolívia
Sobota 15.06.2019, 02:30Copa América • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:30.
     
    V Brazílii štartuje Copa América 2019 a favoritom na víťazstvo bude domáce mužstvo, ale aj Argentína, Uruguaj či obhajca titulu z Čile. Tento rok ide o 46. edíciu. Najúspešnejším tímom je Uruguaj s pätnástimi výhrami, Argentína ich má štrnásť, Brazília osem, Paraguaj, Čile a Peru po dva a Bolívia s Kolumbiou jeden. Netešili sa len Ekvádor a Venezuela.

    Už tradične desať tímov z Južnej Ameriky doplnia iné výberu, tentoraz to sú Japonsko a Katar. Ešte ani raz sa ale nestalo, aby brali zlato. Mexiko dvakrát získalo striebro a trikrát bronz. Honduras má jeden bronz. Na štvrtom mieste dvakrát bolo USA.

    Hrať sa bude na šiestich štadiónoch. Prvým je slávna Maracanã v Rio de Janeiro, ďalej to sú Estádio do Morumbi a Arena Corinthians v Sao Paule, Estádio Mineirão (Belo Horizonte), Arena do Grêmio (Porto de Alegre) a Itaipava Arena Fonte Nova (Salvador). Na všetkých sa hrali aj MS 2018.

    Brazília

    Domáci výber je najväčším favoritom skupiny A, avšak nemôže počítať s Neymarom, ktorý pre zranenie vynechá celý turnaj. Tréner Tite má každopádne priviesť Brazíliu späť na trón, pretože Copu América vyhrala naposledy v roku 2007. Odvtedy sa v troch ročníkoch toto mužstvo nedostalo ani do semifinále. Práve "kanárici" však boli v roku 1916 víťazi prvého ročníka. Okrem Neymara sa do nominácie nedostali ani Marcelo, Lucas Moura či Douglas Costa, ale nie zo zdravotných dôvodov.

    Nominácia Brazílie na Copa America 2019 (14. jún – 7. júl 2019)

    Brankári:
    Alisson (Liverpool), Cassio (Corinthians), Ederson (Manchester City)

    Obrancovia: Alex Sandro (Juventus), Dani Alves (PSG), Éder Militao (FC Porto), Fagner (Corinthians), Fílipe Luis (Atlético Madrid), Marquinhos (PSG), Miranda (Inter), Thiago Silva (PSG)

    Záložníci: Allan (SSC Neapol), Arthur (FC Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Philippe Coutinho (FC Barcelona), Fernandinho (Manchester City), Lucas Paqueta (AC Miláno)

    Útočníci: David Neres (Ajax), Everton (Gremio), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Willian (Chelsea), Richarlison (Everton)

    Bolívia

    Bolívia môže tento rok iba prekvapiť. V histórii sa dostala dvakrát do finále a vždy to bolo, keď sa turnaj konal v tejto krajine. V roku prišiel jediný titul, kedy sa hralo tabuľkovým systémom a teda nebola vyraďovačka, v roku 1997 sa zrodila prehra 1:3 vo finále proti Brazílii. Roky 1927 a 1949 priniesli štvrté miesto. V súčasnej nominácii chýbajú skúsení hráči Juan Carlos Arce a Ronald Raldes, inak zobral tréner Eduardo Villegas to najlepšie čo mal. Oporami budú Marcelo Martins, Alejandro Chumacero, Diego Bejarano či Luis Haquin.

    Nominácia Bolívie na Copa América 2019

    Brankári:
    Ruben Cordano (Blooming), Carlos Lampe (CD San José), Javier Rojas (Potosi)

    Obrancovia: Marvin Bejarano (Un. Sucre), Mario Cuellar (Oriente), Luis Haquin (Puebla FC), Saúl Torres (Potosi)

    Záložníci: Cristian Arano (Blooming), Diego Bejarano (Bolívar), José María Carrasco (Blooming), Raúl Castro (Strongest), Roberto Fernández (Blooming), Samuel Galindo (Always Ready), Alejandro Chumacero (Puebla FC), Adrian Jusino (Bolívar), Leonel Justiniano (Bolívar), Erwin Saavedra (Bolívar), Fernando Saucedo (J. Wilste.), Leonardo Vaca (Blooming), Diego Wayar (Strongest)

    Útočníci: Gilbert Álvarez (Wilste), Marcelo Moreno (Shijiazhuang), Rodrigo Ramallo (CD San José)
     
    Úvodné zostavy:

    Brazília: Alisson – Dani Alves (C), Silva, Marquinhos, Luís – Fernandinho, Casemiro, Coutinho – Richarlison, Firmino, Neres.
    Náhradníci: Cássio – Sandro, Allan, Willian, Fagner, Jesus, Militao, Miranda, Paquetá, Arthur, Everton.

    Bolívia: Lampe – D. Bejarano, Haquin, Jusino, M. Bejarano – Chumacero, Justiniano, Saucedo, Saavedra – Castro – Martins.
    Náhradníci: Cordano, J. Rojas – Álvarez, Arano, Carrasco, M. Cuéllar, R. Fernández, Galindo, Ramallo, S. Torres, Vaca, Wayar..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáca Brazília otvára Copu América 2019 výkopom, nastupuje však v bielych dresoch s modrými trenírkami. Hostia sú v zelenom-červenom.
     
    2
    Fernandinho sa snažil vyviesť loptu zo stredu poľa smerom dopredu, zastavil ho faul hráčov Bolívie.
     
    3
    Richarlison padá tesne pred šestnástkou súpera, previnil sa voči nemu Adrián Jusino. Brazília získava priamy kop ideálnu na priamu strelu.
     
    4
    Philippe Coutinho zakončil priamy kop iba do múru, dorážka bola zrazená na rohový kop. Centrovaná lopta sa dostala na zadnú žrď, kde mal miliónpercentnú šancu Richarlison. Carlos Lampe reflexívne zasiahol.
     
    5
    Brazília získala ďalší priamy kop pred šestnástkou. Vyzeralo to na center, nakoniec Dani Alves zakončil strelou a mieril len tesne nad.
    5. Roberto Firmino (BRA)
     
    6
    Brazília začína veľmi aktívne, hostia sa poriadne ešte nedostali na útočnú polovicu ihriska.
     
    7
    Roberto Firmino si nedokázal spracovať nákop do vápna súpera, rozohrávať od svoje brány bude Carlos Lampe.
     
    8
    Fernandinho zastavil kombináciu Bolívie v strede ihriska, bude to aut pre outsidera, čiže akcia tohto tímu môže pokračovať.
     
    9
    Roberto Firmino sa tlačil k centrovanej lopte do šestnástky súpera, vo vzduchu si pomohol ofenzívnym faulom.
     
    10
    Filipe Luís sa síce na vlastnej polovici ihriska dostal pod tlak hráčov súpera, vyslobodil za tým, že bol faulovaný.
     
    11
    Diego Bejarano prečítal pas do svojej šestnástky, loptu posunul na roh, inak by sa do obrovskej šance dostal David Neres.
     
    12
    Na centrovanú loptu z rohového kopu si na malom vápne fantasticky nabehol Thiago Silva. Skúsený obranca ostal nestrážený a hlavičkou zakončil len tesne vedľa.
     
    13
    Carlos Lampe si dal pozor na zakončenie z diaľky. Bolívia však ostala pod tlak a domáci vybojovali rohový kop.
     
    14
    Philippe Coutinho centroval na zadnú žrď, Thiago Silva sa nedostal k hlavičke, ktorá by preverila Lampeho.
     
    15
    Bolívia trochu natiahla čas, problémy zdravotného charakteru totiž avizoval obranca Diego Bejarano, ktorý bude v poriadku.
     
    16
    Filipe Luís poslal zľava dobrý center, dvojica jeho spoluhráčov sa na hranici bieleho bodu do zakončenia nedostala.
     
    17
    Roberto Firmino sa proti trojici hráčov súpera v šestnástke Bolívie nepresadil, hostia loptu odkopli preč.
     
    18
    Dani Alves to skúsil z diaľky, jeho zakončenie nebolo dosť prudké ani umiestnené, a tak Carlos Lampe bez problémov zasiahol.
     
    19
    Marcelo Martins sa previnil ofenzívnym faulom, vysoko vyletela jeho ruka, čo schytal v tvári Casemiro. Záložník Realu Madrid bude v poriadku.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Fernando Saucedo (Bolívia).
     
    21
    Nejaký čas sa nehralo, pretože hlavný arbiter si pozeral situácii pri faule cez systém VAR, potom dostal Fernando Saucedo žltú kartu.
     
    22
    Marcelo Martins končí na trávniku držiac si bok, v osobnom súboji dostal tvrdý úder, uštedril mu ho Casemiro.
     
    23
    Brazília je zatiaľ oveľa aktívnejšia, aj teraz drží loptu na súperovej polovici ihriska. Zakončenia z toho momentálne nie sú.
     
    24
    Richarlison sa najskôr krásne vyhol dvojici protihráčov, potom si pred šestnástkou pomohol faulom a o loptu prišiel.
     
    25
    Marcelo Martins z ničoho nič zakončoval akciu Bolívie. Jeho nepresný a slabý pokus spred vápna išiel tesne vedľa brány Alissona.
     
    26
    Dani Alves prečítal nákop na svoju stranu ihriska, Brazília presunula loptu doľava, kde nemal priestor na rozvinutie akcie Filipe Luís.
     
    27
    Domáci držia loptu v strede ihriska, smerom dopredu sa teraz cez pozornú defenzívu súpera za každú cenu neženú.
     
    28
    Richarlison obdržal presnú prihrávku na pravú stranu pokutového územia. Ofenzívny futbalista poslal loptu do päťky, kde bol ustrážený Roberto Firmino.
     
    29
    Carlos Lampe si dal pozor na center z rohového kopu, vo vzduchu však dominoval a Brazílčania nezakončili.
     
    30
    Carlos Lampe veľmi zle rozohral, loptu si pred šestnástkou našiel Richarlison, lenže strelu do prázdnej brány zablokoval Marvin Bejarano.
     
    31
    Kapitán Bolívie zastavil guľatý nezmysel priestorom medzi bruchom a chúlostivými miestami, takže to potreboval predýchať, ale bude v poriadku.
     
    32
    Hostia chvíľu podržali loptu v strede poľa. Ich snaha o kombináciu nevyšla, rýchlo o ňu aj prišli.
     
    33
    Dani Alves a Richarlison na krídle získali len rohový kop, centrovať bude znova Philippe Coutinho.
     
    34
    Dani Alves si parádne nabehol na hranicu veľkého vápna, Philippe Coutinho našiel signálom práve jeho. Obrancovi však loptu nesadla, Richarlison ju netečoval a hostia odkopli.
     
    35
    Ďalší center z rohu už smeroval do malého vápna, kde si parádne našiel miesto Thiago Silva. Jeho hlavička išla z výbornej pozície nad.
     
    36
    Už len necelých desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase a domáci ešte nestrelili gól. Podarí sa im to do prestávky?
     
    37
    Leonel Justiniano neposlal dobrý center z priameho kopu, lopta preskákala za čiaru a rozohrávať môže Alisson.
     
    38
    Dani Alves síce zakončil spred veľkého vápna, no jeho zrazený pokus bez problémov skontroloval brankára súpera Carlos Lampe.
     
    39
    Brazílčania boli v snahe získať loptu až veľmi aktívny, fauloval Richarlison a odniesol si to Marvin Bejarano.
     
    40
    Alejandro Chumacero skvele zastavil center zľava, ktorý poslal Philippe Coutinho a Roberto Firmino sa takmer z bezprostrednej blízkosti dostal do zakončenia hlavou.
     
    41
    So far, so good a teda zatiaľ dobré. Môžu si povedať hráči Bolívie, ktorí ešte dopredu nevymysleli nič, no držia remízu.
     
    42
    Luis Haquin nepustil center sprava na protihráčov, loptu spred vlastného brankára poslal do bezpečia odkopom.
     
    43
    Raúl Castro mal trochu priestoru pred vápnom Brazílie, a tak zakončil. Jeho pokus smeroval vedľa priestoru troch žrdí.
     
    44
    Marcelo Martins končí po tvrdom kontakte a následnom páde na trávniku, kde ho lakťom poslal Marquinhos. Kartové napomenutie z toho nie je.
     
    45
    Marquinhos si ako stopér nabehol pred vápno, kde dvomi prihrávkami pekne zakombinoval, no nedostal ideálny pas pred bránu Lampeho.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Casemiro poslal zaujímavý pokus. Slabšou ľavačkou sa postaral o technický oblúčik, ktorý skončil veľmi tesne nad bolívijskou bránou, ktorú stráži Carlos Lampe.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Brazília síce v prvom polčase dominovala, lenže gól z toho nebol. Carlos Lampe si drží čisté konto, Bolívia zas dobrý výsledok do druhého polčasu, v ktorom musí favorit ešte viac pridať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden z trénerov cez prestávku nestriedal, takže oba tímy začínajú aj druhý polčas v rovnakých zostavách, ako začiatok stretnutia.
     
    48
    Hlavný rozhodca riešil situácii po centri do vápna Bolívie veľmi dlho, nakoniec si to išiel pozrieť na VAR a nariadil penaltu, pretože rukou zahral Adrián Jusino. Veľká šanca pre domácich otvoriť skóre.
     
    49
    Bolívia ešte protestuje, nezmení sa však nič. Adrián Jusino mimochodom žltú kartu nedostane. Pokutový kop zahrá Philippe Coutinho.
    49. Adrián Jusino (BLV)
     
    50
    Brazília dala gól!
    PHILIPPE COUTINHO pri rozbehu spomalil, pozrel sa na bránu a po trávniku kopol loptu presne k žrdi. Carlos Lampe trafil stranu a takmer zasiahol, nakoniec na pokus hviezdy Barcelony nestačil. Favorit tak ide na začiatku druhého dejstva do vedenia.
    50. Philippe Coutinho (BRA) - 1:0
     
    52
    Filipe Luís vedľa svoje šestnástky zastavil akciu súpera, dopredu sa mohol vydať David Neres. Ten svoj prechod po ľavej strane zastavil.
     
    53
    Brazília dala gól!
    Domáci výborne vyšachovali obranu súpera a idú do dvojgólového vedenia. Center z pravej strany vápna poslal Roberto Firmino a nepokrytý PHILIPPE COUTINHO loptu nasmeroval do prázdnej časti brány Lampeho.
    53. Philippe Coutinho (BRA) - 2:0
     
    54
    Brazília prvý polčas čakala na gól, krátko po zmene strán prišli hneď dva a zdá sa, že práve toto bude rozhodujúci úsek úvodného zápasu Copa América 2019.
     
    55
    David Neres fauloval niekoľko metrov pred vlastnou šestnástkou, no takmer na krídle, takže priamy kop pre Bolíviu bude na center.
     
    56
    Leonel Justiniano poslal center na zadnú žrď, tam sa nepresadili Marcelo Martins a ani Fernando Saucedo.
     
    57
    Casemiro zastavil rodiacu sa akciu súpera, Brazília ostáva v kombinácii na útočnej polovici ihriska.
     
    58
    Richarlison najskôr spadol vedľa šestnástky súpera, tam sa ale faul nepískal. Potom aj na osi ihriska, kde už nedovolene atakovaný bol.
     
    59
    Striedanie v tíme Bolívia: z ihriska odchádza Fernando Saucedo, prichádza Diego Wayar.
     
    60
    Hodina hry za nami. Brazília má všetko pod kontrolou, navyše už vyhráva o dva góly, takže len zázrak by ju dnes obral o všetky tri body.
     
    61
    Philippe Coutinho centrom zľava objavil iba hráčov súpera, ktorých zase faulom pri zakladaní akcie prerušil David Neres.
     
    62
    Richarlison potiahol loptu až pred vápno Bolívie, kde to mal na strelu. Obetavo mu do zakončenia padol Alejandro Chumacero.
     
    63
    Brazília sa držala s loptou na útočnej polovici ihriska, no bolo to bez zakončení. Táto hra však domácim vyhovuje.
     
    64
    Striedanie v tíme Bolívia: z ihriska odchádza Erwin Saavedra, prichádza Leonardo Vaca.
     
    65
    Striedanie v tíme Brazília: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Gabriel Jesus.
     
    66
    Casemiro strieľal z diaľky, jeho nepodarený pokus po trávniku smeroval vedľa priestoru troch žrdí. Carlos Lampe nemal prácu.
     
    67
    Gabriel Jesus po príchode na ihrisko strieľal spred šestnástky, jeho zrazený pokus končí ziskom rohového kopu pre brazílsky tím.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Philippe Coutinho (Brazília).
     
    69
    Rohové kopy: 7 – 0
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Brazília od prvej minúty naďalej kontroluje priebeh zápas, Bolívia je smerom dopredu chabá.
     
    71
    Richarlison poslal parádny center do malého vápna, Fernandinho hlavou ešte vracal loptu na spoluhráčov pred bránou, no Gabriel Jesus ani David Neres sa k nej nedostali.
     
    72
    Gabriel Jesus technicky zakončil cez obrancu, Carlos Lampe na všetko videl a dokázal si s pokusom útočníka Manchestru City poradiť.
     
    73
    Carlos Lampe vyrazil pokus Gabriela Jesusa pred seba, loptu si našiel Fernandinho, no v snahe pripraviť si pozíciu spadol bez faulu. Získal aspoň rohový kop.
     
    74
    Diego Wayar faulovaný na útočnej polovici, kde sa Bolívia dostala po nejakom čase. Získal priamy kop.
     
    75
    Striedanie v tíme Bolívia: z ihriska odchádza Raúl Castro, prichádza Rodrigo Ramallo.
     
    76
    Bolívia z priameho kopu nevymyslela nič, dopredu môže postupne prejsť Brazília.
     
    77
    Domáci získali roh, po ktorom hlavičkoval Marquinhos. Prudký pokus zastavil Carlos Lampe, obranca Brazílie potrebuje ošetrenie.
    77. Marquinhos (BRA)
     
    78
    Aktuálne sa na ihrisku nedeje nič zaujímavé, Brazília stráži svoje vedenie a Bolívia je smerom dopredu stále bezmocná.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Dá sa povedať, že Brazília je už teraz víťazom zápasu.
     
    81
    Striedanie v tíme Brazília: z ihriska odchádza David Neres, prichádza Everton.
     
    82
    Fauly: 13 – 8
     
    83
    Richarlison sa až veľmi aktívne snažil dostať k lopte v šestnástke súpera, pomohol si pritom faulom.
     
    84
    Striedanie v tíme Brazília: z ihriska odchádza Richarlison, prichádza Willian.
     
    85
    Brazília dala gól!
    Striedajúci EVERTON dostal prihrávku na ľavé krídlo, odkiaľ si loptu potiahol cez niekoľkých hráčov pred šestnástku a potom trafil krásne k žrdi. Carlos Lampe bez šance.
    85. Everton (BRA) - 3:0
     
    86
    Brazília je opäť pred šestnástkou súpera, jej hráči by radi pridali ešte nejaký presný zásah. Ak sa bude dať.
     
    87
    Diego Bejarano sa až príliš ľahko dostal sprava k šestnástke súpera, trafil však len prvého hráča pred sebou.
     
    88
    Bolívia ešte chvíľu ostala v ofenzíve a aj keď Leonardo Vaca vystrelil prudko, tak jeho pokus do stredu brány zastavil brankár Alisson.
     
    89
    Willian obdržal veľmi peknú prihrávku pred malé vápno, loptu však neusmernil poriadne, a tak zasiahol Carlos Lampe.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Willian krásne potiahol loptu po krídle do šestnástky, pas pred bránu zblízka nezakončil Gabriel Jesus.
     
    90+3
    Brazília drží loptu v strede poľa a kontroluje aj záver duelu. O všetkom je rozhodnuté.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Favorit mal zápas pod kontrolou od prvej do poslednej minúty, Bolívia sa nedostala do jedinej šance. Brazílčania síce v úvodnom dejstve gól nestrelili, no po zmene strán premenil penaltu Philippe Coutinho, krátko na to pridal svoj druhý zásah a všetko pečatil striedajúci Everton krásnou ranou spred šestnástky. (04:23:13)

    Matej Kubove

    Góly: 50. Coutinho (pen.), 53. Coutinho, 85. Everton

    Karty:   68. Coutinho (BRA) – 20. Saucedo (BLV)


    Brazília: Alisson – Dani Alves (C), Silva, Marquinhos, Luís – Fernandinho, Casemiro, Coutinho – Richarlison (84. Willian), Firmino (65. Jesus), Neres (81. Everton).
    Náhradníci: Cássio – Sandro, Allan, Willian, Fagner, Jesus, Militao, Miranda, Paquetá, Arthur, Everton.

    Bolívia: Lampe – D. Bejarano, Haquin, Jusino, M. Bejarano – Chumacero, Justiniano, Saucedo (59. Wayar), Saavedra (64. Vaca) – Castro (75. Ramallo) – Martins.
    Náhradníci: Cordano, J. Rojas – Álvarez, Arano, Carrasco, M. Cuéllar, R. Fernández, Galindo, Ramallo, S. Torres, Vaca, Wayar.