Bulharsko – Kosovo 2:3 (kon.) | Česko – Čierna Hora 3:0 (kon.) | Srbsko – Litva 4:1 (kon.)
Ukrajina – Luxembursko 1:0 (kon.) | Dánsko – Gruzínsko 5:1 (kon.) | Írsko – Gibraltar 2:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Nórsko 0:2 (kon.) | Malta – Rumunsko 0:4 (kon.) | Španielsko – Švédsko 3:0 (kon.)
S. Macedónsko – Rakúsko 1:4 (kon.) | Lotyšsko – Slovinsko 0:5 (kon.) | Poľsko – Izrael 4:0 (kon.)
koniec
Dánsko
5:1 (2:1)
Gruzínsko
cz Pondelok 10.06.2019, 20:45 • Telia Parken (Kodaň) • Kvalifikácia ME • Skupina D
Predzápasové kurzy
    90+3. Martin BRAITHWAITE - 5:1
     
    90+3
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Závěr jak se patří! Domácí zahrávali přímý kop, ten rozehráli na krátko a následně Daniel Wass posunul míč na úplně volného MARTINA BRAITHWAITEHO, který pěknou střelou do protipohybu prostřelil brankáře.
     
    89
    Jens Stryger Larsen posunul míč na Delaneye, a ten bez váhání střílel na bránu, jeho pokus ale s klidem chytil brankář Loria.
     
    78
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Giorgi Navalovski, přichází Laša Dvali.
     
    77
    To snad není možné!! Peter Ankersen ukázal jak i obránce může umět s míčem a jak rychlé nohy má. Z levé strany se dostal až do skvělé pozice pro zakončení, ovšem oslavy mu překazila tyč!
     
    75
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Martin Braithwaite.
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Otar Kitejšvili, přichází Elguža Lobžanidze.
     
    74
    Vzápětí na to, se domácí dostali do další tutové šance!! Daniel Wass mohl střílet, ale na poslední chvíli se ještě rozhodl o přihrávku na Eriksena, ten ale z cca 10 metrů přestřelil bránu.
    72. Yussuf POULSEN - 4:1
     
    72
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Jako bych to zakřikl!! Danové znovu kombinovali, až se nakonec Kasper Dolberg uvolnil a zpoza vápna vystřelil. Ránu ale brankář Loria pouze vyrazil a na dorážku YUSSUFA POULSENA již nestačil!
     
    66
    Kasper Schmeichel! Gruzínci nejsou spokojeni s vývojem zápasu a nyní si vytvořili velmi slušnou akci. Na hranici vápna poslal míč za obranu Saba Lobžanidze, míč si tam výborně zpracoval Otar Kitejšvili, ale jeho ránu skvěle vyrazil Schmeichel!
     
    64
    Giorgi Papunašvili nebyl spokojený, že rozhodčí tento gól uznal a zřejmě přišla i sprostá slova, protože dostává žlutou kartu právě za nesportovní chování.
    63. Kasper DOLBERG - 3:1
     
    63
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    3:1!! Z pravé strany přilétl centr z kopačky Larsena, na zadní tyči posunul míč Wass a v malém vápně již dorážel svým druhým gólem v tomto utkání KASPER DOLBERG!
     
    61
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Robert Skov, přichází Daniel Wass.
     
    58
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Laša Parunašvili, přichází Giorgi Papunašvili.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Valerian Gvilija (Gruzie).
     
    51
    Žlutou kartu dostává Nika Kvekveskiri (Gruzie).
     
    48
    Domácí zahrávali rohový kop! Roh směřoval na přední tyč, kam si dobře nabíhal Yussuf Poulsen a ke gólu byl velmi blízko, jenže mířidla míč trefili moc vysoko!
     
    43
    S akcemi Dánska, se nám doslova roztrhl pytel. Po delším kombinování na hranici vápna, zkusil střílet odražený balón Robert Skov. Při střele se ale moc zaklonil až následně upadl, pokus tedy letěl jen nad.
     
    42
    Pro Dánsko tu byl další rohový kop. Míč putoval do středu vápna, kde si ho dobře a v klidu zpracoval Andreas Christensen, vzápětí zkusil štěstí a nártem vypálil. Jeho pokus ale letěl pouze vedle pravé tyče!
     
    41
    Další pokus Dánska! Peter Ankersen našel výbornou přihrávkou ve vápně Kaspera Dolberga, který se následně pokusil o střelu zpoza malého vápna, branku však úplně minul.
     
    36
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Simon Kjaer, přichází Zanka.
     
    35
    Vzápětí na to, tu byla opět velká šance Dánska. Z levé strany přilétl centrovaný balón, který na hranici malého vápna zkoušel tečovat Simon Kjaer, ke gólu a radosti mu však moc nechybělo!
     
    34
    Tak toto byla škoda! Pierre-Emile Höjbjerg náramně prošel celou obranou Gruzie a rázem byl sám před brankářem, kterého zkoušel oblafnout pomocí stahovačky, míč mu nakonec odkopl jeden z obránců!
    30. Christian ERIKSEN - 2:1
     
    30
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové si berou vedení zpět! Za pokutový kop se postavil CHRISTIAN ERIKSEN, který míč namířil na levou stranu, tu vystihl i brankář, jenže míč se odrazil od tyče do brány.
     
    29
    Dánové zahrávali rohový kop, který směřoval do středu vápna, tam však Džaba Kankava zbytečně zfauloval Dolberga a byla nařízena penalta.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Džaba Kankava (Gruzie).
     
    28
    Byla nařízena penalta pro Dánsko !
    25. Saba LOBŽANIDZE - 1:1
     
    25
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Tak to je překvapení!! Po rohovém kopu založili Gruzínci rychlý protiútok. Valerian Gvilija našel dobrou přihrávkou úplně volného SABU LOBŽANIDZEHO, který se následně dostal do úniku 1 na 1 a tam se nemýlil.
    13. Kasper DOLBERG - 1:0
     
    13
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A máme tu první branku!! Dánové zahrávali rohový kop, ten letěl skvěle do středu vápna, kde se nejdříve o hlavičku pokusil Simon Kjaer, ta se dostala na kopačku KASPERA DOLBERGA a skóre se měnilo.
     
    2
    Ze středu hřiště přišel dlouhý nákop až do vápna Gruzie. Na ten si ještě lépe naběhl Kasper Dolberg a pokusil se ohrozit bránu, jeho pokus ale brankář vychytal.

    Gerard Filip

    Góly: 13. Dolberg (Kjaer), 30. Eriksen (pen.), 63. Dolberg (Wass), 72. Y. Poulsen (Dolberg), 90+3. Braithwaite (Wass) – 25. Lobžanidze (Gvilija)

    Karty:   29. Kankava (GRU), 51. Kvekveskiri (GRU), 55. Gvilija (GRU), 64. Papunašvili (GRU)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:14.
    Dánsko: Schmeichel – Stryger Larsen, Christensen, Kjaer (C) (36. Zanka), P. Ankersen – Delaney, Eriksen, P.-E. Höjbjerg – Skov (61. Wass) – Dolberg, Y. Poulsen (75. Braithwaite).
    Náhradníci: Hansen, Rönnow – Nelsson, Durmisi, Braithwaite, N. Jörgensen, Dalsgaard, Wass, Christiansen, Bruun Larsen, Schöne, Zanka.

    Gruzínsko: G. Loria – Kakabadze, Kašia, Grigalava, Parunašvili (58. Papunašvili) – Kankava (C), Kvekveskiri – Kitejšvili (75. E. Lobžanidze), Navalovski (78. Dvali), Lobžanidze – Gvilija.
    Náhradníci: Kvaschvadze, Makaridze – Charabadze, Aburžania, Arveladze, Dvali, Charajšvili, Merebašvili, Kvaracchelia, Papunašvili, Žighauri, E. Lobžanidze.

    Rozhodca: R. Schörgenhofer – M. Gutschi, S. Kuehr (vš. AUT)