Česko – Slovensko sk 2:1 (kon.)
koniec
Česko
2:1 (1:0)
Slovensko
Nedeľa 09.06.2019, 15:00 • Alois Latini Stadion, Zell am See (Rakúsko) • Reprezentácia U21
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (16:57:24)
     
    Česi vstúpili do druhého polčasu veľmi dobre a odmenou im bol gól Šašinku. Slováci sa v druhom dejstve dlho hľadali a mali veľký problém sa dostať do blízkosti českej šestnástky. Šance našej repezentácie potom síce ešte oživil krásnym gólom Kvocera, to bolo ale zo slovenskej strany v podstate všetko. Do ďalšej gólovej príležitosti sa už Slováci nedostali, a tak dnešný zápas prehrali 1:2.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Posledný priamy kop Slovákov. Center z pravej strany si spracoval na prednej tyči jeden z našich hráčov, loptu mu ale český obranca odkopol.
     
    90+3
    Šulek posielal za obranu Česka výborný nákop, za ktorým sa rozbehli Kvocera a Tupta. Proti nim včas vybehol gólman Jedlička, ktorý loptu chytil.
     
    90+2
    Po tvrdom faule teraz leží pred svojou šestnástkou na zemi jeden z českých hráčov a musí byť ošetrený. Na hraciu plochu už beží český lekársky tím.
     
    90+1
    Douděra oblúčikom za obranu vysunul do nábehu Hložka, proti ktorému vybehol brankár Petráš. Lob českého hráča napokon končí vysoko nad slovenskou bránou.
     
    90
    Loptu v závere riadnej hracej doby kontrolujú Česi. Hložek sa navyše pretlačil cez dvoch našich obrancov do šestnástky a len to, že mu lopta v rozhodujúcom momente odskočila, mu zabránilo v zakončení z nebezpečnej pozície.
     
    89
    Ten sám Kvocera rozohral, jeho nákop ale znovu bez problémov odvrátila do bezpečia česká obrana. Malou domov si proti napádajúcim českým hráčom potom musel pomôcť Oravec.
     
    88
    Na opačnej strane získavajú Slováci po faule na Kvoceru priamy kop.
     
    87
    Slovákom sa stále nedarí dostať sa do záverečného tlaku, naopak musia sa brániť. Hložek sa dostal cez obrancu na pravom krídle a posielal nebezpečný center do bránkoviska, ten ale odkopol z nebezpečného priestoru Oravec.
     
    85
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Pavel Bucha, prichádza Emil Tischler.
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Jan Matoušek, prichádza Martin Graiciar.
     
    85
    Rozohrávka sa ale vôbec nevydarila a vysoký center spadol ďaleko za bránkovú čiaru.
     
    84
    Po faule na pravom krídle získavajú Slováci priamy kop.
     
    83
    Hra je teraz veľmi rozháraná. Oba tímy si veľmi rýchlo vymieňajú v strede poľa loptu, čo je problém hlavne pre slovenský tím, ktorý sa potrebuje dostať do tlaku.
     
    82
    Jedličkov odkop sa dostal k Tuptovi, ktorý sa snažil o individuálny prienik po ľavom krídle. Jeho center nakoniec chytil bez problémov práve Jedlička.
     
    81
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Martin Adamec, prichádza Marek Fábry.
     
    80
    Center bol pretiahnutý veľmi ďaleko a potom i nadvihnutý do výšky, na konci tohto boja o loptu sa ale ako víťazi objavili slovenskí obrancovia. Tí musia znovu založiť útok do sformovanej českej obrany.
     
    79
    Čechom sa po dlhej dobe podarila rozohrávka a svojou akciou sa dostali na slovenskú polovicu. Po faule na ľavej strane navyše získavajú priamy kop.

    Michal Sadlek

    Góly: 39. Matoušek, 52. Šašinka – 75. Kvocera

    Karty:   17. Jedlička (CZE)


    Česko: Jedlička – Douděra, Plechatý, Chaluš, Granečný (68. Šípek) – Havelka, Šulc (60. Hložek) – Matoušek (85. Graiciar), Bucha (85. Tischler), Žitný (60. Holík) – Šašinka (68. Lingr)
    Náhradníci: Bačkovský, Trmal – Graiciar, Hložek, Holík, Janošek, Lingr, Souček, Stropek, Šípek, Tischler, Vaníček

    Slovensko: Vantruba (46. Petráš) – Vallo (46. Špiriak), Šulek (C), Bednár (46. Oravec), Sluka (64. Vojtko) – Adamec (81. Fábry), Pokorný (67. Dancák), Gamboš (46. Špyrka) – Kolesár (64. Baumgartner), Tupta, Chobot (46. Kvocera)
    Náhradníci: Valach, Petráš – Špiriak, Petro, Vojtko, Oravec, Kvocera, Dancák, Baumgartner, Fábry, Špyrka

    Rozhodca: Christian Petru-Ciochirca (Rakúsko)