Francúzsko – Veľká Británia 3:4 (po pr.) | Švédsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Kanada – Dánsko 5:0 (kon.)
Rakúsko – Taliansko 3:4 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
Rakúsko
3:4 (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)
Taliansko
Pondelok 20.05.2019, 20:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Sean McMonagle (ITA) - 3:4
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazilo Taliansko.
    Rozhodujúci nájazd premenil učebnicovým bekhendovým blafákom SEAN MCMONAGLE.
     
    7. séria
    2:3
    Sean McMonagle predviedol dokonalý bekhendový blafák a puk poslal ponad lapačku rakúskeho brankára Kickerta do bránky. Taliansko vyhráva a zachraňuje sa v najvyššej divízii MS!
     
    5. séria
    2:2
    Alexander Rauchenwald namieril bez nejakého blafáku priamo medzi Bernardove betóny. Je znovu vyrovnané! Rakúšania budú začínať ďalšiu sériu a pokračovať sa už bude rýchlou smrťou.
     
    5. séria
    1:2
    Marco Rosa najprv naznačil strelu a potom skvelým bekhendovým blafákom poslal puk medzi Kickertove betóny. 2:1 pre Taliansko!
     
    3. séria
    1:1
    Angelo Miceli si prehodil puk na forhend a rýchlou strelou pomedzi betóny brankára Kickerta vyrovnáva na 1:1!
     
    2. séria
    1:0
    Konstantin Komarek predviedol učebnicový forhendový blafák, ktorým poslal Bernarda na opačnú stranu a puk zasunul okolo jeho pravého betónu do bránky. 1:0 pre Rakúsko!
     
    64:08
    Taliani sa po prepadnutí dvojice Rakúšanov pri striedaní dostali do prečíslenia 2 proti 1. Ramoser sa rozhodol z pravej strany zakončovať sám, strelu k bližšej žŕdke však Kickert skvelým zákrokom vyrazil.
    62:23 Andreas Bernard (ITA), Lukas Haudum (AUT)
     
    62:23
    Heinrich sa natlačil opäť z ľavej strany do koncovky, ktorú vyrazil Bernard pred seba do výšky. Haudum ešte sklepával tento vysoký puk na taliansku bránku, Bernard bol ale znovu na svojom mieste a puk chytil.
    62:08 Konstantin Komarek (AUT)
     
    62:08
    Obrovská šanca Rakúšanov! Komarek sa z ľavej strany dostal pred bránku okolo kompletnej trojice Talianov, bekhendom ale puk dobre netrafil a poslal ho len k brankárovi Bernardovi.
    57:16 Simon Kostner (ITA)
     
    57:16
    Simon Kostner dostal puk presne medzi kruhy a jeho tvrdú ranu musel vyraziť skvelým zákrokom rakúsky brankár David Kickert.
     
    56:00
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Alexander Pallestrang – 2 min., sekanie).
     
    56:00
    Hofer peknou zadovkou na pravej strane našiel voľného Pallestranga, ktorého strelu na dvakrát zlikvidoval Bernard. Pallestrang potom sekol Bernarda po lapačke, dostane tak menší trest. Rakúšanov čaká v závere riadnej hracej doby asi najdôležitejšie oslabenie turnaja!
     
    53:50
    Bernard neodhadol správne odskok puku a za bránkou nedokázal spracovať puk. K nemu sa dostal Herburger, ktorý chcel zakončovať do prázdnej bránky, jeden z talianskych obrancov mu ale na poslednú chvíľu hrací predmet vypichol.
     
    50:38
    Simon Kostner prihrávkou po otočke pri mantineli našiel rozbehnutého Bardara, ktorý bez váhania vystrelil. Kickert zastavil strelu ramenom.
    49:25 Thomas Raffl (AUT), Michael Raffl (AUT)
     
    49:25
    Perfektnú bratskú súhru teraz predviedli bratia Rafflovci. Michael od bránkovej čiary prihral Thomasovi priamo pred bránkovisko na strelu z prvej a Bernard musel ďalším skvelým zákrokom vyrážačkou zachraňovať talianske nádeje.
    48:44 Andreas Bernard (ITA)
     
    48:44
    Hofer tečoval Zwergerovo nahodenie pred Bernardom do pravej tyčky, pričom taliansky brankár sa odkĺzal úplne mimo. Pred odkrytou bránkou potom nepochopiteľne minul puk Haudum.
     
    48:12
    Rakúšania sa rýchlo dostali naspäť do talianskej tretiny. Michael Raffl sa bleskovo vytočil s pukom z pravej strany pred taliansku bránku, trafil však len chrániče pripraveného brankára Bernarda.
     
    47:33
    Vylúčenie v tíme Taliansko (Raphael Andergassen – 2 min., podrazenie).
     
    45:19
    Taliani sa trochu z ničoho nič dostali do veľkej šance. Kickert vyrazil pred seba Miceliho nahodenie a Bardarovu dorážku potom musel ľavým betónom zastaviť.
    41:45 Michael Raffl (AUT) - 3:3
     
    41:45
    Rakúsko dalo gól!
    Rakúsko vyrovnáva! Hofer prihral spoza bránky MICHAELOVI RAFFLOVI, ktorý si, aj keď bol zozadu napádaný talianskym obrancom, posunul puk na bekhend a pekným blafákem zasunul puk okolo ľavého Bernardovho betónu do bránky. Asistencia: Fabio Hofer.
     
    41:26
    Michael Raffl sa dobre natlačil cez obrancu z pravej strany a snažil sa zakončiť forhendovým blafákem, Bernard jeho strelu vyrazil pravým betónom.
    38:57 Marco Rosa (ITA) - 2:3
     
    38:57
    Taliansko dalo gól!
    Taliani otáčajú skóre! Predošlý súboj o puk pri mantineli vyhral MARCO ROSA, ktorý puk okamžite potiahol na stred a presnou strelou do ľavého horného rohu priblížil Talianov k záchrane. Asistencia: Joachim Ramoser.
    34:35 Simon Kostner (ITA) - 2:2
     
    34:35
    Taliansko dalo gól!
    Taliani sú odmenení za svoju aktivitu a vyrovnávajú! Miceli potiahol puk po pravom krídle, zasekol obrancu a presnou prihrávkou do stredu rakúskej tretiny našiel úplne voľného SIMONA KOSTNERA, ktorý vymietol ľavú šibenicu rakúskej bránky. Asistencia: Angelo Miceli.
     
    33:44
    Ganahlovo nahodenie tečovali nechtiac hneď dvaja Taliani a puk sa len so šťastím odrazil mimo ich vlastnú bránku.
     
    32:37
    Schneider peknou kľučkou obišiel obrancu a vystrelil k pravej tyčke talianskej bránky, Andreas Bernard však jeho strelu vyrazil vyrážačkou.
     
    31:29
    Andergassenovu nepríjemnú strelu z vrcholu pravého kruhu vyrazil Kickert len pred seba, kde sa puku zmocnil McMonagle a z ostrého uhla trafil bekhendom bočnú sieť rakúskej bránky.
     
    27:52
    Schneider zachytil taliansku rozohrávku a v prečíslení 2 na 1 prihral doprava Herburgerovi, ktorého strelu vyrazil pripravený Bernard.
     
    23:30
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Peter Schneider – 2 min., držanie).
     
    22:06
    Vylúčenie v tíme Taliansko (Marco Rosa – 2 min., hákovanie).
     
    19:59
    Tak predsa ešte prišla jedna rakúska šanca. Po prihrávke z ľavej strany mohol z prvej strieľať na prázdnu bránku Herburger, bránku Talianov ale zo skvelej pozície minul.
     
    18:58
    Vylúčenie v tíme Taliansko (Luca Zanatta – 2 min., podrazenie).
    16:35 Alexander Rauchenwald (AUT)
     
    16:35
    Rauchenwald si nakorčuľoval na útočnú modrú na kolmú prihrávku a krásnou kľučkou obišiel obrancu. Sťahovačkou potom obišiel i brankára Bernarda, puk ale bekhendom poslal tesne mimo taliansku bránku.
    16:08 Michael Raffl (AUT) - 2:1
     
    16:08
    Rakúsko dalo gól!
    Rakúsko krásnym gólom otáča skóre! Hofer vysunul prihrávkou od pravého mantinelu MICHAELA RAFFLA, ktorý i na jednej nohe predviedol fantastický blafák a navedením puku na forhend i v páde prekonal Bernarda v talianskej bránke. Asistencie: Fabio Hofer, Clemens Unterweger.
     
    15:25
    Rosa vysunul oblúčikom do samostatného nájazdu Ramosera, skvelým zákrokom ho ale vychytal rakúsky brankár Kickert.
     
    15:14
    Po Herburgerovej zadovke sa ocitol medzi kruhmi úplne sám Heinrich, tvrdou strelou ale tesne minul Bernardovu bránku.
    11:25 Manuel Ganahl (AUT) - 1:1
     
    11:25
    Rakúsko dalo gól!
    Rakúšania rýchlo vyrovnávajú! Unterwegerovo prudké nahodenie vyrazil taliansky gólman Bernard ľavým betónom len k MANUELOVI GANAHLOVI, ktorý v ťažkej pozícii dokázal puk bekhendom i trochu so šťastím doraziť do odkrytej talianskej svätyne. Asistencia: Clemens Unterweger.
    09:59 Anthony Bardaro (ITA) - 0:1
     
    09:59
    Taliansko dalo gól!
    Taliani otvárajú skóre! ANTHONY BARDARO nádhernou sťahovačkou obišiel rakúskeho obrancu a nevydarenou strelou k ľavej tyčke prekonáva rakúskeho brankára Kickerta. Ten možno práve kvôli nevydarenosti strely nedokázal na tento pokus zareagovať. Asistencia: Alex Trivellato.
     
    02:19
    Prvá väčšia šanca Rakúšanov! Zwerger sa dostal veľmi ľahko medzi kruhy a strelou k ľavej tyčke donútil Bernarda k výbornému zákroku.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 12. Ganahl (Unterweger), 17. M. Raffl (Hofer, Unterweger), 42. M. Raffl (Hofer) – 10. Bardaro (Trivellato), 35. S. Kostner (Miceli), 39. Rosa (Ramoser), rozh. náj. McMonagle

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Sean McMonagle (ITA)
    0:0   Manuel Ganahl (AUT)
    2. séria:
    0:0   Anthony Bardaro (ITA)
    1:0   Konstantin Komarek (AUT)
    3. séria:
    1:1   Angelo Miceli (ITA)
    1:1   Michael Raffl (AUT)
    4. séria:
    1:1   Armin Hofer (ITA)
    1:1   Dominique Heinrich (AUT)
    5. séria:
    1:2   Marco Rosa (ITA)
    2:2   Alexander Rauchenwald (AUT)
    6. séria:
    2:2   Konstantin Komarek (AUT)
    2:2   Angelo Miceli (ITA)
    7. séria:
    2:2   Peter Schneider (AUT)
    2:3   Sean McMonagle (ITA)


    Rakúsko: Kickert (Starkbaum) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Strong, Schlacher, Peter – Schneider, T. Raffl (C), Herburger – M. Raffl, Hofer, Komarek – Rauchenwald, Zwerger, Haudum – Ganahl (A), Hundertpfund (A), Cijan – Obrist.
    Taliansko: Andreas Bernard (De Filippo Roia) – Trivellato (C), Hofer, McMonagle, Helfer (A), Tauferer, L. Zanatta, Pavlu, Marchetti – Gander, Andergassen, Traversa – S. Kostner, Bardaro, Miceli – Insam (A), Ramoser, Rosa – Hochkofler, de Luca, Lambacher.

    Rozhodca: Hribik (ČR), Tufts (USA) – Lazarev (Rus.), Ondráček (ČR)

    Diváci: 9 085