Francúzsko – Veľká Británia 3:4 (po pr.) | Švédsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Kanada – Dánsko 5:0 (kon.)
Rakúsko – Taliansko 3:4 (2:3 po s.n.)
koniec
Švédsko
5:4 (1:0, 1:1, 3:3)
Lotyšsko
Pondelok 20.05.2019, 16:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Striedanie v tíme Lotyšsko: z ihriska odchádza Elvis Merzlikins, prichádza Kristers Gudlevskis.
    59:26 Dennis Rasmussen (SWE) - 5:4
     
    59:26
    Švédsko dalo gól!
    DENNIS RASMUSSEN vystrelil cez celé ihrisko do prázdnej brány a zdá sa, že je rozhodnuté.
     
    58:29
    Lotyšsko hrá so šiestimi hráčmi!
     
    58:06
    Striedanie v tíme Lotyšsko: z ihriska odchádza Kristers Gudlevskis, prichádza Elvis Merzlikins.
     
    56:36
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Adrian Kempe – 2 min., zdržiavanie hry / oslava gólu).
     
    Gól platí aj po druhom uvážení! Poriadne dlho sa však nehralo.
     
    56:36
    Telefonovať sa nakoniec bude. Tréner Švédska Rikard Grönborg avizoval, že Lotyšsko sa vystavilo pred gólom do ofsajdu. Zobral si "Coach challenge".
     
    56:36
    Gól platí. Prečo sa pozeralo video hlavný rozhodca neoznámil. Možno kvôli vysokej hokejke alebo kontaktu s brankárom.
    56:36 Roberts Bukarts (LAT) - 4:4
     
    56:36
    Lotyšsko dalo gól!
    Neskutočný priebeh pokračuje štvrtým gólom Lotyšska. ROBERTS BUKARTS sa dostal pred bránu, kde prvé zakončenia vyrazil Henrik Lundqvist, avšak tento zásah trafil líder lotyšskej ofenzívy zo vzduchu bejzbalovo. Prepadnutie švédskej defenzívy znamená hattrick! Gól sa ale ešte overuje na videu.
     
    53:23
    Defenzíva Lotyšska chcela ísť striedať, puk sa ale nedostal do stredného pásma, takže tam ostala diera. Elias Pettersson zakončil do rohu brány, skvele zasiahol vyrážačkou Kristers Gudlevskis.
     
    52:35
    Oliver Ekman-Larsson poslal zľava parádnu strelu. Kristers Gudlevskis sa roztiahol v bráne, ten puk neskončil za čiarou, aj keď nevedno, kto alebo čo ho zastavilo.
     
    52:10
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Lauris Dārziņš – 2 min., držanie hokejky).
    50:09 Patric Hörnqvist (SWE) - 4:3
     
    50:09
    Švédsko dalo gól!
    Jeden z obrancov Lotyšska stratil hokejku, čo využili Švédi na ešte rýchlejší obrat, ako súper. William Nylander prihral spoza brány, Mattias Ekholm vystrelil pred bránu, kde ešte tečoval PATRIC HÖRNQVIST a puk skončil v bráne.
    49:00 Anton Lander (SWE) - 3:3
     
    49:00
    Švédsko dalo gól!
    Po chybe v strednom pásme od Bičevskisa sa ešte Adrian Kempe do šance nedostal, ale následne prihral na pravý kruh, kde z prvej trafil presne popod betón Gudlevskisa ANTON LANDER.
     
    48:00
    Rihards Bukarts poslal puk pred bránu, kde bol jeho brat Roberts Bukarts. Šancu na hattrick mu zmaril Henrik Lundqvist.
     
    46:51
    Lotyši išli do protiútoku. Všetko na seba zobral Rudolfs Balcers, Henrik Lundqvist skvele pokryl bližšiu žrď. Puk nepustil cez seba.
    43:42 Janis Jaks (LAT) - 2:3
     
    43:42
    Lotyšsko dalo gól!
    Neuveriteľné, outsider sa dostáva do vedenia. V priebehu troch minút otočili skóre. Obranca JANIS JAKS doplnil rýchlu akciu z druhej vlny. Pred prázdnou bránou ho našiel Rihards Bukarts, aj keď to vyzeralo tak, že chcel skôr strieľať a ušiel mu puk. Každopádne, je z toho gól.
    41:11 Roberts Bukarts (LAT) - 2:2
     
    41:11
    Lotyšsko dalo gól!
    Lotyši druhýkrát v zápase vyrovnali po druhej presilovke z dvoch. Strelu od modrej čiary Henrik Lundqvist zastavil v bránkovisku, odkiaľ vyhodil Mattias Ekholm puk do Louia Erikssona, ktorý si strieľa vlastný gól. Pripísaný je ROBERTSOVI BUKARTSOVI.
     
    40:34
    Rudolfs Balcers bol vo veľkej šanci, ešte však prihrával vedľa seba, kde bol Teodors Blugers, lenže puk mu nesadol na hokejku.
     
    39:25
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Adam Larsson – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
    33:38 Adrian Kempe (SWE) - 2:1
     
    33:38
    Švédsko dalo gól!
    William Nylander potiahol puk zo stredného pásma do útočného, na ľavom kruhu bol voľný ADRIAN KEMPE, takže dostal prihrávku a švihom ponad rameno Gudlevskisa trafil presne.
     
    32:50
    Elias Pettersson znova pred bránou, tentoraz ho našiel John Klingberg. Mladý útočník bol však tak blízko, že Kristers Gudlevskis mal ľahkú pozíciu pri zákroku.
     
    29:54
    Gabriel Landeskog obdržal krásnu prihrávku pred bránkovisko. Kristers Gudlevskis bol už prekonaný, podržala ho konštrukcia brány.
    29:35 Roberts Bukarts (LAT) - 1:1
     
    29:35
    Lotyšsko dalo gól!
    Napriek tomu, že Švédsko bolo lepšie celý čas zápas, tak je vyrovnané. "Tre Kronor" nevyužili svoje šance, a tak teraz zakombinovala bratská dvojica. Rihards Bukarts poslal puk na pravý kruh a ROBERTS BUKARTS trafil krásne ponad lapačku Lundqvista. Lotyši potvrdili svoju efektívnosť v presilovkách, Švédi dostali prvý gól na turnaji v oslabení.
     
    27:47
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Oliver Ekman-Larsson – 2 min., sekanie).
     
    27:29
    Elias Pettersson dostal krásnu prihrávku pred prázdnu časť brány, trestuhodne ju netrafil a bezmocný Kristers Gudlevskis druhýkrát neinkasoval.
     
    22:59
    Elias Lindholm sa dostal k puku pred bránkoviskom súpera, jeho strela z otočky smerovala do miest, kde bol Kristers Gudlevskis.
     
    21:02
    Mattias Ekholm sa otočil okolo brány, zakončenie Kristers Gudlevskis vyrazil pred seba, odkiaľ trafil žrď obranca John Klingberg.
     
    13:22
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Oskars Cibuļskis – 2 min., podrazenie).
     
    10:59
    Teodors Blugers mal obrovskú šancu. V prečíslení dvoch na jedného mu prihral Rudolfs Balcers, avšak skvele zasiahol Henrik Lundqvist.
    10:15 Elias Pettersson (SWE) - 1:0
     
    10:15
    Švédsko dalo gól!
    ELIAS PETTERSSON dostal prihrávku do pravého kruhu, počkal si, pozrel sa a trafil nádherne nad lapačku Gudlevskisa do rohu brány. Nechytateľný pokus.
     
    08:41
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Oskars Batna – 2 min., držanie).
     
    04:19
    Veľkú šancu mal aj lotyšský útočník Rudolfs Balcers, ktorý bol pred bránkoviskom. Skvele zasiahol Henrik Lundqvist.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 11. E. Pettersson (Landeskog, E. Lindholm), 34. A. Kempe (W. Nylander, J. Klingberg), 49. Lander (A. Kempe), 51. Hörnqvist (Ekholm, W. Nylander), 60. Rasmussen – 30. Roberts Bukarts (Rihards Bukarts, Freibergs), 42. Roberts Bukarts, 44. Jaks (Rihards Bukarts, Dārziņš), 57. Roberts Bukarts (Indrašis, Sotnieks)


    Švédsko: H. Lundqvist (Markström) – A. Larsson, Ekman-Larsson, J. Klingberg, Ekholm, M. Pettersson, E. Gustafsson, Hägg – Wennberg, Hörnqvist, W. Nylander – E. Lindholm, E. Pettersson, Landeskog – A. Kempe, Eriksson, Lander – Krüger, Lindblom, Rasmussen – Bratt.
    Lotyšsko: Gudlevskis (59.–60. Merzlikins) – Cibuļskis, Freibergs, Sotnieks, Kulda, Balinskis, Jaks, Zile – Dārziņš, Indrašis, Roberts Bukarts – Balcers, Blugers, Keninš – Rihards Bukarts, Meija, Batna – Marenis, Dzierkals, Gegeris – Bičevskis.