Dánsko – USA 1:7 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 1:3 (kon.) | Kanada – Nemecko 8:1 (kon.)
Taliansko – Nórsko 1:7 (kon.) | Veľká Británia – Slovensko sk 1:7 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 4:3 (kon.)
koniec
Taliansko
1:7 (0:1, 0:0, 1:6)
Nórsko
Sobota 18.05.2019, 16:15 • Ondrej Nepela Arena, Bratislava (Slovensko) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:09 Stefan Espeland (NOR) - 1:7
     
    59:09
    Nórsko dalo gól!

    Nóri ešte využívajú v závere zápasu presilovku a upravili tak stav zápasu na 1:7! Prihrávku na modrú čiaru dostal STEFAN ESPELAND a tvrdou bombou prepálil všetko čo mu stálo v ceste.
    Asistencie: Christian Bull a Michael Haga.
    51:39 Martin Röymark (NOR) - 1:6
     
    51:39
    Nórsko dalo gól!

    Ktorý teraz znova navyšuje svoje vedenie! Veľké zaváhanie v talianskej defenzíve potrestal MARTIN RÖYMARK, ktorý svoj samostatný únik na bránku súpera zakončil presnou strelou, ktorá skončila v sieti a stav zápasu je tak 1:6!
    Bez asistencie.
    49:06 Sondre Olden (NOR) - 1:5
     
    49:06
    Nórsko dalo gól!
    Gól strelil SONDRE OLDEN.
    Nórsko pokračuje vo svojej veľkej aktivite a dáva svoj piaty gól v tomto zápase! Holös sa odhodlal k strele od modrej čiary, SONDRE OLDEN sa presunul pred taliansku bránku a úspešným tečom upravuje stav zápasu na 1:5!
    Asistencie: Jonas Holös a Mathis Olimb.
    47:45 Tobias Lindström (NOR) - 1:4
     
    47:45
    Nórsko dalo gól!

    Nórsko vedenie sa zvyšuje na tri góly a zrejme je to tak už definitíva tohto stretnutia! TOBIAS LINDSTRÖM predviedol krásnu individuálnu akciu, oklamal celú obranu a z ťažkého uhla aj samotného brankára Bernarda, ktorý teraz dostal pomerne lacný gól – 1:4!
    Asistencia: Andreas Martinsen.
    43:55 Michael Haga (NOR) - 1:3
     
    43:55
    Nórsko dalo gól!

    Dlho sa teda Taliansko z kontaktného gólu neradovalo, Nórsko opäť vedie o dva góly! Toto bol pekný prechod do útočného pásma v podaní favorita zápasu, presnú prihrávku pred bránku dostal MICHAEL HAGA a spomínanému hokejistovi už stačilo len šikovne vložiť hokejku na teč – 1:3!
    Asistencia: Thomas Valkvae Olsen a Alexander Bonsaksen.
     
    42:03
    Taliansko dalo gól!

    Taliansko sa dočkalo prvého gólu na tomto svetovom šampionáte na Slovensku! Blesková odpoveď na presný zásah súpera, keď sa Taliansko presunulo do útočného pásma a nahodenie od modrej výborným tečom upratal do siete ANGELO MICELI – 1:2! Celá situácia sa však ešte skúmala na videu, ale gól bol Taliansku uznaný, čo v zápase s Lotyšskom neplatilo.
    Asistencia: Armin Helfer.
    Angelo Miceli (ITA) - 1:2
    41:47 Mathias Trettenes (NOR) - 0:2
     
    41:47
    Nórsko dalo gól!

    Vynikajúci vstup Nórska do tretej tretiny a po obrovskom tlaku táto reprezentácia zvyšuje svoj náskok na dva góly! Mathis Olimb zaviezol puk do rohu, zdvihol hlavu a našiel výborne postaveného MATHIASA TRETTENESA, ktorý presnou strelou prekonáva Bernarda – 0:2!
    Asistencia: Mathis Olimb.
    15:23 Alexander Reichenberg (NOR) - 0:1
     
    15:23
    Nórsko dalo gól!

    Tak sme sa napokon prvého gólu dočkali ešte v úvodnej tretine! Veľký tlak Nórska už prináša vytúžené ovocie pre túto reprezentáciu, presnú prihrávku na svoju hokejku dostal ALEXANDER REICHENBERG a ten prepálil všetko čo mu stálo v ceste – 0:1! Brankár Bernard však zrejme teraz najčistejšie svedomie nemá.
    Asistencie: Erlend Lesund, Andreas Martinsen.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 43. Miceli (Helfer) – 16. Reichenberg (Lesund, Martinsen), 42. Trettenes (M. Olimb), 44. Haga (Valkvae Olsen, Bonsaksen), 48. Lindström (Martinsen), 50. Olden (Holös, M. Olimb), 52. Röymark, 60. Espeland (Bull, Haga)


    Taliansko: Andreas Bernard (De Filippo Roia) – Trivellato, Hofer, McMonagle, Helfer, Tauferer, L. Zanatta, Pavlu, Marchetti – Gander, Andergassen, Traversa – S. Kostner, Bardaro, Miceli – Insam, Ramoser, Rosa – Hochkofler, de Luca, Lambacher.
    Nórsko: Holm (Haukeland) – Holös, Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Nörstebö, Kaasastul – Olden, P. Thoresen, M. Olimb – Trettenes, Haga, Valkvae Olsen – Lindström, Martinsen, Reichenberg – Röymark, K. Forsberg, Roest.

    Rozhodca: Romasko (RUS), Tufts (USA) – McCrank (CAN), Nikulainen (FIN)