Dánsko – USA 1:7 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 1:3 (kon.) | Kanada – Nemecko 8:1 (kon.)
Taliansko – Nórsko 1:7 (kon.) | Veľká Británia – Slovensko sk 1:7 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 4:3 (kon.)
koniec
Lotyšsko
1:3 (1:0, 0:3, 0:0)
Rusko
Sobota 18.05.2019, 12:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    32:40 Nikita Kučerov (RUS) - 1:3
     
    32:40
    Rusko dalo gól!
    Rusi navyšujú svoj náskok! Anisimov vypichol Lotyšom puk pri ich rozohrávke a vysunul do samostatného úniku NIKITA KUČEROVA, ktorý i so šťastím poslal puk po teči od hokejky brániaceho Sotnieksa medzi Merzlikinsove betóny. Asistencia: Arťom Anisimov.
    23:50 Nikita Gusev (RUS) - 1:2
     
    23:50
    Rusko dalo gól!
    Rusko otáča skóre! Kučerovovi sa nevydarila strela z voleja, puk sa ale pred bránkou dostal k cloniacemu Dadonovovi, ktorý ho posunul doľava NIKITOVI GUSEVOVI a ten ho z prvej poslal do odkrytej Merzlikinsovej bránky. Asistencie: Jevgenij Dadonov, Nikita Kučerov
    20:27 Dmitrij Orlov (RUS) - 1:1
     
    20:27
    Rusko dalo gól!
    Rusi hneď na začiatku druhého dejstva vyrovnávajú! Kovaľčukova strela po prihrávke Plotnikova sa odrazila na ľavú stranu k mantinelu, odkiaľ z prvej vystrelil DMITRIJ ORLOV a svojou bombou vymietol pravú šibenicu Merzlikinsovej bránky. Asistencie: Iľja Kovaľčuk, Sergej Plotnikov.
    10:28 Oskars Cibuļskis (LAT) - 1:0
     
    10:28
    Lotyšsko dalo gól!
    Lotyši využívajú presilovku a otvárajú skóre! Dzierkals prešiel s pukom od mantinelu popri modrej a nečakanou prihrávkou na pravú stranu nabil na strelu z voleja OSKARSOVI CIBUĻSKISOVI, ktorý namieril presne k ľavej tyčke Vasilevského bránky. Asistencia: Miks Indrašis.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 11. Cibuļskis (Indrašis) – 21. Orlov (Kovaľčuk, S. Plotnikov), 24. N. Gusev (Dadonov, Kučerov), 33. Kučerov (Anisimov)


    Lotyšsko: Merzlikins (40.–41. Gudlevskis) – Cibuļskis, Kulda, Sotnieks (A), Zile, Balinskis, Jaks, Dzierkals – Balcers, Blugers, Keninš – Dārziņš (C), Meija, Indrašis – Roberts Bukarts (A), Bičevskis, Rihards Bukarts – Gegeris, Batna, Marenis.
    Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nesterov, Sergačov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Telegin – Dadonov (A), Malkin, Grigorenko – Barabanov, Kuzněcov (A), Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – S. Plotnikov, Andronov, Kovaľčuk (C).

    Rozhodca: Hribik (ČR), Sidorenko (Biel.) – Goljak (Biel.), Oliver (USA)

    Diváci: 9 084