Francúzsko – Slovensko sk 3:6 (kon.) | Rakúsko – Nórsko 3:5 (kon.) | Fínsko – Veľká Británia 5:0 (kon.)
Česko – Taliansko 8:0 (kon.)
koniec
Fínsko
5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Veľká Británia
Piatok 17.05.2019, 20:15 • Steel Aréna, Košice, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:49 Mikko Lehtonen (FIN) - 5:0
     
    59:49
    Fínsko dalo gól!
    Tak predsa vidíme ešte jeden gól. MIKKO LEHTONEN prihral vo vlastnom pásme Jokiharjuovi, ktorý prenikol do britskej tretiny po pravej strane a potom prihrávkou na opačnú stranu našiel práve Lehtonena, ktorý puk dorazil do odkrytej bránky súpera. Krásna akcia dvojice fínskych obrancov! Asistencia: Henri Jokiharju.
     
    58:45
    Vylúčenie v tíme Veľká Británia (Benjamin Davies – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
    57:27 Kristian Kuusela (FIN) - 4:0
     
    57:27
    Fínsko dalo gól!
    Fíni definitívne rozhodujú o svojej výhre! Modrí získali puk vo svojej tretine a na útočnej modrej posunul Savinainen puk do stredu KRISTIANOVI KUUSELOVI, ktorý nemal problém namieriť do prázdnej bránky Veľkej Británie. Asistencia: Veli-Matti Savinainen.
     
    56:20
    Ben Bowns odchádza zo svojej brány. Briti hrajú so šiestimi korčuliarmi!
     
    54:10
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Juhani Tyrväinen – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    43:00
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Juhani Tyrväinen – 2 min., podrazenie).
     
    37:46
    Lindbohm strieľal od modrej cez cloniacich spoluhráčov a svojou strelou trafil hornú tyčku britskej svätyne.
     
    36:27
    Tyrväinen prenikol do britského pásma po ľavej strane a prihrávkou na stred našiel medzi obrancami súpera voľného Savinainena, ktorého strelu z prvej vyrazil Bowns pravým betónom.
    34:59 Joel Kiviranta (FIN) - 3:0
     
    34:59
    Fínsko dalo gól!
    Fíni odskakujú do trojgólového náskoku! Koivistovo nahodenie cez cloniaceho Anttilu vyrazil Bowns pred seba, kde brániacemu Leemu utiekol JOEL KIVIRANTA a ten sa dostal k odrazenému puku. Bez problémov ho potom dokázal doraziť do odkrytej britskej bránky. Asistencie: Miika Koivisto, Juhani Tyrväinen.
     
    34:19
    Pesonen našiel ťažkou prihrávkou v páde v prečíslení 2 na 1 Kuuselu, ktorý si puk ešte prehodil na pravú stranu. Bownsovu bránku potom tesne prestrelil.
     
    29:08
    Predviedol sa i Jussi Olkinuora. Po nečakanom odraze od mantinelu sa dostal k puku medzi kruhmi Betteridge, fínsky brankár jeho strelu bez väčších problémov zneškodnil.
     
    28:12
    Tyrväinen si narazil puk so Savinainenom a druhý menovaný pálil spomedzi kruhov. Bowns puk reflexívne vyrazil maskou.
    25:08 Atte Ohtamaa (FIN) - 2:0
     
    25:08
    Fínsko dalo gól!
    Ďalší krásny gól Suomi! ATTE OHTAMAA si potiahol puk popri modrej od mantinelu na stred a strelou cez cloniaceho Anttilu vymietol pravú šibenicu Bownsovej bránky. Britský brankár bol opäť úplne bez šance. Asistencie: Juhani Tyrväinen, Veli-Matti Savinainen.
     
    22:29
    Lehtonenovu tvrdú strelu vyrazil Bowns len pred seba, kde sa snažil doraziť puk Savinainen. Ten v dobrej pozícii puk minul a David Phillips ho následne vyhodil.
     
    21:42
    Vylúčenie v tíme Veľká Británia (Colin Shields – 2 min., podrazenie).
    20:24 Toni Rajala (FIN) - 1:0
     
    20:24
    Fínsko dalo gól!
    Fíni konečne otvárajú skóre! TONI RAJALA si spracoval puk v strednom pásme a potiahol ho do útočnej tretiny, kde vystrelil z pravej strany cez obrancu. Svojim pokusom vymietol ľavú šibenicu britskej brány a Bownsovi nedal žiadnu šancu. Asistence: Mikko Lehtonen, Jussi Olkinuora.
     
    19:40
    Vylúčenie v tíme Veľká Británia (Evan Mosey – 2 min., hákovanie).
     
    18:08
    Hneď po vhadzovaní vznikla po nahodení od modrej pred britskou bránkou veľká skrumáž. Puk nedokázal zblízka doraziť ani Kakko, ani Manninen a Bowns ho zaľahol vo vlastnom bránkovisku.
     
    17:20
    Billingsleyho nenápadné nahodenie z pravej strany si takmer zrazil neistým zákrokom do vlastnej brány Olkinuora, Jonathan Phillips pred bránkou už nedokázal puk doraziť do odkrytej bránky.
     
    12:59
    Po Kaskiho nevydarenej strele spomedzi kruhov sa dostal na dvakrát k zakončeniu pred britskou bránkou Savinainen, strelu zblízka ale Bowns dokázal vyraziť ľavým betónom.
     
    10:53
    Kakko sa po prihrávke Manninena ocitol úplne voľný medzi kruhmi. Fínsky supertalent si puk spracoval a vystrelil, s jeho nevydareným pokusom si ale Bowns poradil. Kakkovi tentokrát nezostáva nič iné, len krútiť hlavou.
     
    08:58
    Mikkola nahadzoval puk od mantinelu na bránku, pred ktorou sa snažil o teč Anttila. Puk trafil, usmernil ho ale tesne mimo Bownsovu bránku.
     
    07:34
    Bowns trochu zazmätkoval pri snahe chytiť puk po nahodení fínskeho obrancu od modrej. Puk poskakoval v jeho bránkovisku, ani jeden z Fínov ho ale nedokázal doraziť do odkrytej britskej bránky.
     
    05:54
    Vylúčenie v tíme Veľká Británia (Ben O'Connor – 2 min., hrubosť).

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 21. Rajala (Lehtonen, Olkinuora), 26. Ohtamaa (Tyrväinen, Savinainen), 35. Kiviranta (Koivisto, Tyrväinen), 58. Kuusela (Savinainen), 60. Lehtonen (Jokiharju)


    Fínsko: Olkinuora (Vehviläinen) – Ohtamaa, Lehtonen (A), Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto – Ojamäki, Ilomäki, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Kuusela, Luostarinen, Savinainen (A) – Anttila (C), Tyrväinen, Kiviranta.
    Veľká Británia: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Billingsley, Mosey, Ehrhardt – Lake, Perlini, Shields – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Betteridge, Lachowicz, J. Phillips (C) – Kirk, Davies, Lewis – Ferrara.

    Rozhodca: Öhlund (Švéd.), Reneau (USA) – Leermakers (Hol.), Vanoosten (Kan.)

    Diváci: 5 618