USA – Francúzsko 7:1 (kon.) | Rusko – Rakúsko 5:0 (kon.) | Dánsko – Nemecko 1:2 (kon.)
Taliansko – Švédsko 0:8 (kon.) | Veľká Británia – Kanada 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec
Veľká Británia
0:8 (0:2, 0:3, 0:3)
Kanada
Nedeľa 12.05.2019, 20:15 • Steel Aréna, Košice, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    50:27 Anthony Mantha (CAN) - 0:8
     
    50:27
    Kanada dala gól!
    Theodorova strela bola ešte vytesnená Bownsom do rohu tretiny, akcia ale pokračovala ďalej. ANTHONY MANTHA na správnej pozícii pred bránkoviskom dorážal puk do poloprázdnej brány, obranca Bownsovi príliš nepomohol.

    Asistencie: Shea Theodore, Tyson Jost.
    46:46 Sean Couturier (CAN) - 0:7
     
    46:46
    Kanada dala gól!
    Šťastný zásah zámorskej krajiny. Anthony Mantha s ďalšou asistenciou, jeho strelu ešte Bowns zrazil, ale na dorážku SEANA COUTURIERA spred bránkoviska už nemal nárok.

    Asistencie: Anthony Mantha, Thomas Chabot.
    40:57 Kyle Turris (CAN) - 0:6
     
    40:57
    Kanada dala gól!
    Zisk puku pri mantineli, KYLE TURRIS si ho vymenil s Manthom, aby ho vzápätí dostal späť a zavesil ho ponad padajúceho Bownsa.

    Asistencia: Anthony Mantha.
    39:37 Dante Fabbro (CAN) - 0:5
     
    39:37
    Kanada dala gól!
    Teraz sa už DANTE FABBRO tešiť môže. Zakončovať mohol ešte Jost, toho ale napokon z vhodnej pozície vystavili Bowns s obrancami. Jost tak prihral za na vrchol pravého kruhu, odkiaľ Fabbro náprahom do šibenice nedal Britom šancu na zásah.

    Asistencia: Tyson Jost.
    27:05 Dylan Strome (CAN) - 0:4
     
    27:05
    Kanada dala gól!
    DYLAN STROME upravuje na 4:0. Marchessault strieľal sprava, Bowns jeho strelu vyrazil iba za seba na tyčku. Tam sa puku dotkol práve Strome, ktorý ho ale nedopravil za čiaru. Urobil tak až nechcene samotný Bowns.

    Asistencie: Jonathan Marchessault, Thomas Chabot.
    22:35 Kyle Turris (CAN) - 0:3
     
    22:35
    Kanada dala gól!
    Osamotený KYLE TURRIS si po akcii Manthu prebral puk na osi ihriska, urobil blafák do bekhendu, ktorý zavŕšil do dokonalosti zakončením pod hornú žŕdku.

    Asistencia: Anthony Mantha.
    12:33 Anthony Mantha (CAN) - 0:2
     
    12:33
    Kanada dala gól!
    O to nenápadnejšie vyzerala akcia, ktorá skončila trefou do čierneho. Útok sprava, ANTHONY MANTHA zúžitkoval individuálnu akciu McCanna, ktorý zašiel za bránu a zadovkou našiel autora gólu. Ten polovysokou strelou prekonal dezorientovaného Bownsa.

    Asistencie: Jared McCann, Troy Stecher.
    02:42 Mathieu Joseph (CAN) - 0:1
     
    02:42
    Kanada dala gól!
    Tretia sľubná šanca už končí podľa predpokladov v bráne Britov. MATHIEU JOSEPH sa najlepšie zorientoval v priestore pred bránou a poskakujúci puk po viacerých tečoch a odrazoch poslal do siete.

    Asistencie: Adam Henrique, Darnell Nurse.

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 3. Joseph (Henrique, Nurse), 13. Mantha (McCann, Stecher), 23. Turris (Mantha), 28. D. Strome (Marchessault, Chabot), 40. Fabbro (Jost), 41. Turris (Mantha), 47. Couturier (Mantha, Chabot), 51. Mantha (Theodore, Jost)


    Veľká Británia: Bowns (51. Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson, Ehrhardt, Mosey, Swindlehurst, Billingsley – Farmer, Perlini, Betteridge – Lake, Hammond, Dowd – Lachowicz, Davies, J. Phillips – Kirk, Myers, Ferrara.
    Kanada: Hart (M. Murray) – Chabot, Stecher, Nurse, Severson, Theodore, Montour, Fabbro – D. Strome, Mark Stone, Marchessault – Couturier, S. Reinhart, Cirelli – McCann, Turris, Mantha – Jost, Henrique, Joseph – Bertuzzi.

    Rozhodca: Rantala, Tufts – Goljak, Lazarev

    Diváci: 4 563