Turín – Sassuolo 3:2 (kon.) | Frosinone – Udinese 1:3 (kon.) | Sampdoria – Empoli 1:2 (kon.)
Spal – Neapol 1:2 (kon.) | AS Rím – Juventus 2:0 (kon.)
koniec
AS Rím
2:0 (0:0)
Juventus Turín
cz Nedeľa 12.05.2019, 20:30 • Stadio Olimpico, Řím • Talianska Seria A • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 8:7. (22:26:53)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. AS Řím v domácím prostředí přehrálo Juventus 2:0.

    Oba týmy vstoupily do zápasu s totálním nasazení. Již v sedmé minutě mohl Juan Cuadrado poslat Juventus do vedení, ale po přihrávce Ronalda pálil jen do Miranteho, který se vracel do pozice dlouhým skokem. Hosté se i nadále tlačili do zakončení, ale obrana AS dlouho odolávala. Další nebezpečí přišlo až po půlhodině hry, kdy zakončoval tvrdě ke vzdálenější tyči Paulo Dybala, ale i tentokrát zvítězil Antonio Mirante.

    Po změně stran tempo zápasu lehce opadlo. V pětašedesáté minuty sice Cristiano Ronaldo proměnil samostatný únik po přihrávce Pjaniće, ale radost hostů překazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. O otevření skóre se tak postaral až kapitán AS Alessandro Florenzi, když využil narážečky z Džekem a překonal Szczesného. Razítko na dnešní vítězství poté dal ve třetí nastavené minutě Edin Džeko, který proměnil rychlý přechod do útoku po nahrávce Ündera.

    Patrik Schick do zápasu z lavičky římského celku nezasáhl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Edin DŽEKO - 2:0
     
    90+3
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Římané pečetí své dnešní vítězství! Po faulu Kolarova rozehrával Juventus volný přímý kop, ale ten se bleskově změnit v protiútoku domácího celku. Cenzig Ünder vedl brejk na levé straně, poté předložil EDINU DŽEKOVI ideální nahrávku do běhu a zkušený kanonýr nikým nehlídaný bezpečně překonal Szczesného.
     
    90+3
    Kolarovovi utíkal na pravém kraji Cuadrado a tak si musel krajní obránce domácího celku pomoci zatažením za dres. Kolarov vidí v samém závěru dokonce žlutou kartu.
     
    90+3
    Nebezpečný nákop na Ronalda nebyl přesný. Navíc byl portugalský útočník přichycen metrovém ofsajdu. O rozehrávku z hranice svého vápna se tak může ve třetí minutě nastavení postarat Antonio Mirante.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Wojciech Szczesny musel rychle ven z branky po nakopnutém balonu za obranu. Míč se ale odrazil až do vápna a polský gólman ho tak mohl sebral pohodlně do rukavic.
     
    90
    Cuadrado přihrával do středu Canovi, ten neměl komu dále předat balon a tak musel vybídnout k běhu na pravém kraji Cancela. Střídající krajní obránce Juventusu však na pravé straně nevybojoval ani rohový kop.
     
    89
    Po několika odrazech ve střední části trávníku se dostal k míči Rodrigo Bentancur. Zatím nebyl Bentancur vůbec vidět po svém příchodu na trávník a ani tentokrát se příliš nepředvedl, jeho přihrávka k Ronaldovi neprošla.
     
    88
    Fotbalisté Juventusu se nemohou nadechnout k vyrovnání. Naopak domácí se hnali znovu do otevřené obrany hostujícího celku. Zaniolova přihrávka do vápna byla příliš dlouhá na Džeka, který poté už jen posouval míč ke Szczesnému bez razance.
     
    87
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mattia De Sciglio, přichází João Cancelo.
     
    86
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Blaise Matuidi, přichází Aléx Sandro.
     
    86
    Po faulu Matuidiho na Florenziho rozehrávali domácí nebezpečnou standardní situaci. Na přetažený centr si naskakoval Nzonzi, ale balon již do hry nedostal.
     
    85
    Římané pokrčují v náporu. Nebezpečnou přihrávku skrz vápno posílal Cristante, ale míč pouze prošel šestnáctkou bez doteku hráčů. Až za zadní tyčí odpravil balon do bezpečí Spinazzola.
     
    84
    Podobnou spolupráci jako Florenziho s Džekem zkoušeli na druhé straně Cuadrado a Can, balon však k druhému jmenovanému už do pokutového území neprošel.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Po vstřelené brance jsou domácí při chuti a snaží se rychle přidat i druhý zásah.
    81. Alessandro FLORENZI - 1:0
     
    81
    AS Řím právě vstřelil branku!
    AS Řím se deset minut před koncem dostává do vedení! Obrana Juventusu trestuhodně zaspala, ALESSANDRO FLORENZI si stačil před vápnem narazit s Džekem, poté sám proti Szczesnému uspěl na jedničku. Polský gólman ve službách Juventusu sice proti kapitánovi domácího celku rychle vyběhl, ale Florenzi ho stejně dokázal přehodit.
     
    81
    Římané se dostali po dlouhé době ke slovu. Cristante spolupracoval u levé postranní lajny s Kolarovem, právě zkušený Srb poté hledal Džeka, ale ten se za nakopnutým balonem nevydal.
     
    80
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Cengiz Ünder.
     
    79
    Už už to vypadalo, že by se mohl Edin Džeko dostat do brejku. V nadějném přechodu do útoku mu však nedal Steven Nzonzi ideální přihrávku kolem bránícího Cácerese.
     
    78
    Juventus kontroluje situaci kombinací ve středu pole. Chiellini si několikrát vyměnil míč s Cáceresem, poté přihrával na pravou stranu, kde byl nehlídaný Mattia De Sciglio.
     
    77
    Florenzi kroutil míč z místa přestupku do pokutového území, ale Szczesny skvěle situaci vyřešil vyboxováním. Na druhou stranu poté pádil Cuadrado a toho zastavil za žlutou kartu Zaniolo.
     
    76
    Přihrávka mezi obránci směřovala na Ronalda, ale ten neměl potřebnou rychlost a o balon bleskově přišel. Na druhé straně musel zastavovat rozběhnutého Kluiverta jen za cenu žluté karty Emre Can.
     
    75
    Po faulu na Kolarova mohli domácí v klidu rozehrávat z místa přestupku. Cristante ustál souboj se Spinazzolou a AS se opět o několik metrů přiblížilo k brance hostujícího celku.
     
    74
    Od Chielliniho putoval míč až na hrot útoku k Ronaldovi. Dva nejzkušenější hráči Juventusu se však příliš nesešli. K balonu se jako první dostal bránící Federico Fazio.
     
    73
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Miralem Pjanić, přichází Rodrigo Bentancur.
     
    72
    Střídající Cristante oslovil dloubáčkem Džeka, který však v obležení soupeřů příliš dlouho balon pro domácí neudržel. AS bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    71
    Od rohového praporku rozehrával Miralem Pjanić. V šestnáctce už byli připraveni elitní hlavičkáři hostujícího celku, ale balon sebral s velkým přehledem do rukavic Antonio Mirante.
     
    70
    Fotbalisté Juventusu pokračují v obléhání pokutového území soupeře. Canova narážečka s Pjanićem byla přesná, ale následný centr do pokutového území už zblokoval Kolarov.
     
    69
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Lorenzo Pellegrini, přichází Bryan Cristante.
     
    68
    Také na druhé straně byl Wojciech Szczesny v permanenci. Po nebezpečné ráně z hranice pokutového území se El Shaarawy mohl chytnou jen za hlavu.
     
    67
    Juventus se dostává pomalu do tempa. Po přistrčení od Dybaly pálil z úhlu Emre Can, ale jen do připraveného Miranteho. Tentokrát už by se ofsajd nepískán v žádném případě.
    65. Neuznaná branka Cristiana Ronalda pro ofsajd
     
    65
    Juventus dnes poprvé dopravil míč do sítě! Po parádní přihrávce Pjaniće se dostal za obranu Cristiano Ronaldo. Po postupu až na hranici vápna chladnokrevně překonal Miranteho prudkou ránou k tyči. Fanoušci Juventusu už slavili, ale poté pomezní rozhodčí zvedl praporek a branka neplatí.
     
    64
    Ve druhém poločase zatím čekáme na kloudnější akci u jedné z branek. Chiellini přihrával k Canovi, který loboval před obranu AS, ale pouze do rukavic Miranteho.
     
    63
    Kluivert získal míč na Matuidim, poté se domácí hnali do otevřené obrany. Kolarov centroval do pokutového území, kde ale prohrál důležitý hlavičkový souboj Džeko s Chiellinim.
     
    62
    Od Szczesného putoval míč na pravou stranu k nohám De Sciglia. Juventus dlouho kombinoval u postranní čáry, ale souhra Spinazzoly s Ronaldem nebyla nejpřesnější.
     
    60
    I po hodině hry čekáme na první vstřelenou branku. Spinazzola zůstal bez kopačky sedět na trávníku a rozhodčí přerušil hru, poté se seběhli hráči i sudího a ten musí krotit vášně obou celků.
     
    59
    Miralem Pjanić se dlouho rozhlížel, komu by měl nahrát, ale nakonec si vybral na levé straně Cuadrada. Mezitím se dostal do sporu Kolarov se Spinazzolou, ale hra nadále pokračuje bez přerušení.
     
    58
    Matuidi zatím není tolik vidět, jak by si nejspíše představoval. Nyní ale skvěle rozběhl Cana, který však kličkou proti Florenzimu neuspěl. O dlouhý odkop za postranní lajnu se postaral Kluivert.
     
    57
    Po několika horkých chvilkách před polským brankářem ve službách Juventusu se snaží hostující celek uklidnit hru ve středu pole. Ronaldo si pokryl míč před Pellegrinim a ten ho fauloval.
     
    56
    Opět El Shaarawy u balonu. Tentokrát už si dokázal narazit s Kluivertem, poté se dostat dokonce do vápna, odkud však pálil nejprve do soupeře a poté vysoko nad branku Wojciecha Szczesného.
     
    55
    El Shaarawy sice získal míč na moment pro domácí, ale poté zazdil mizernou přihrávkou situaci před pokutovým územím. Ani Juventusu se příliš nevydařil přesun na útočnou polovinu.
     
    54
    Ani rychlý Spinazzola už míč nezastihl na hrací ploše. Balon sice ještě stačil tečovat špičkou kopačky, navíc je také pískán ofsajd a rozehrávat tak mohou Manolas s Mirantem.
     
    53
    Kapitán Juventusu musí být ošetřován na hrací ploše. Po vhození balonu do hry domácí odevzdali hrací předmět soupeři. Rozehrávat tak mohou od vlastního brankáře fotbalisté Juventusu.
     
    52
    Chiellini skončil po skluzu Džeka v bolestech na trávníku. Útočník římského celku je jako první v dnešním zápase potrestán žlutou kartou.
    51. Nebezpečí před branou Juventusu
     
    51
    Přece jen bylo horko před brankou hostujícího celku. Na prudký z levé strany si nabíhal Džeko, bosenský útočník se snažil natáhnout k balonu, ale chybělo mu pár centimetrů. Další dorážku si již pohlídal Cáceres.
     
    50
    O rozehrávku Juventusu se postaral kapitán Giorgio Chiellini. Již jistí vítězové Serie A se ale v úvodu druhé půle nikam neženou a vyčkávají v kombinaci.
     
    49
    Druhá polovina zápasu začíná v o poznání klidnějším tempu. Ani Pjanićova přihrávka za domácí obranu nenašel rozběhnutého Dybalu. Obrana AS v čele s Manolasem balon sebrala bez potíží.
     
    48
    Alessandro Florenzi vhazoval zpoza postranní lajny. Domácí fotbalisté ale znovu u balonu příliš dlouho nevydrželi. Can zkoušel okamžitě vysunout Cuadrada mezi obránci, ale také nebyl přesný.
     
    47
    Druhý poločas odstartovali rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Po dlouhém nákopu se ale balon dostal jen do prostoru, kde byl Wojciech Szczesny.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:33.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani sekundu navíc a první poločas končí. Hráči odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    Oba týmy vstoupily do zápasu s totálním nasazení. Již v sedmé minutě mohl Juan Cuadrado poslat Juventus do vedení, ale po přihrávce Ronalda pálil jen do Miranteho, který se vracel do pozice dlouhým skokem. Hosté se i nadále tlačili do zakončení, ale obrana AS dlouho odolávala. Další nebezpečí přišlo až po půlhodině hry, kdy zakončoval tvrdě ke vzdálenější tyči Paulo Dybala, ale i tentokrát zvítězil Antonio Mirante.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Právě Kolarov pláchl na levé straně De Scigliovi, následným centrem z ideální pozice ale trefil jen soupeře před sebou. Ani po rohovém kopu se AS k zakončení neprosadilo. Už to vypadá, že první půle branku nenabídne.
     
    44
    Minutu před pauzou mění Aleksander Kolarov kopačky. Antonio Mirante mezitím rozehrával na útočnou polovinu, kde si ale sebral balon pro sebe pouze Miralem Pjanić.
     
    43
    Po Cuadradově centru si míč zpracoval do pohybu Ronaldo, ale po sklepnutí hrudníkem už míč nezasáhl kopačkou ideálně. Navíc do souboje přispěchal Fazio, který ještě portugalského útočníka více rozhodil.
     
    42
    Na levé straně ještě zastihl míč na hrací ploše Leonardo Spinazzola. Další přihrávku na Matuidiho už stačil zablokovat Nzonzi. Zaniolo mohl rychle rozehrát, ale balon mu utekl těsně za postranní lajnu.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Juventus je sice více u balonu, tvoří si šance, ale Dybala ani Cuadrado své možnosti trestuhodně neproměnili a tak je stav stále bezbrankový.
     
    40
    Cristiano Ronaldo pádil za balonem z levé strany. Kličkou do středu se uvolnil přes Fazia, ale ránu zpoza pokutového území už nasměroval jen daleko mimo tři tyče.
     
    39
    Ke slovu v kombinaci se dostává také římský tým. Nzonzi spolupracoval se Zaniolem, devatenáctiletý záložník domácího celku poté zkoušel najít Džeka, který byl ale obsazen Chiellinim.
     
    38
    Stephen El Shaarawy utekl na levém kraji De Scigliovi, poté si ještě připravoval míč na pravou nohu, ale zpětnou kličkou dal šanci na obranný zákrok Cáceresovi. Szczesny zasahovat nemusel.
     
    37
    Do lehce otevřené obrany Juventusu mířil Jusitn Kluivert. Po souhře s Florenzim však přišel na řadu mizerný centr, který skončil vysoko nad brankou hostujícího celku.
     
    36
    Od Miranteho putoval míč ke středovému kruhu na hlavu Edina Džeka. Ani bosenský útočník si ale neporadil s Cáceresem, Juventus se může opět vydat na útočnou polovinu trávníku.
     
    35
    Obléhání domácího vápna pokračuje. Juan Cuadrado se skvěle uvolnil přes Kolarova, poté nahrával Dybalovi, který si ale už nepřišel na Manolase. Juventus nebude zahrávat ani rohový kop.
     
    33
    Dlouhou kombinaci přerušil až Lorenzo Pellegrini. Ihned po zisku se snažil najít sprintujícího Džeka, kterému ale míč odskočil po nakropeném trávníku až do rukavic Szczesného.
     
    32
    Juventus nyní uzamkl soupeře před vápnem. Matuidi přenesl hru na levou stranu k Canovi, ten následně posílal zpětnou přihrávku zpět ke Spinazzolovi.
     
    31
    Více než půlhodina hry sice branku nepřinesla, ale oba pokračují v ohromném tempu od samého začátku. Juventusu se podařilo opět získat míč na útočné polovině.
    30. Antonio Mirante opět zachránil AS od inkasované branky
     
    30
    Obrovská šance Juventusu! Po přiťuknutí Ronalda pálil Paulo Dybala, ale jeho ránu vyrazil Mirante pouze do tyče. Poté se míč ještě odrazil zpět do pokutového území, ale před Canem odvrátil hrozící dorážku Manolas.
     
    29
    Zničehonic přišla nečekaná rána z otočky. Lorenzo Pellegrini už neměl s kým dále kombinovat a tak se rychle otočil, ale míč nasměroval pravačkou pouze vedle vzdálenější tyče. Szczesny raději kontroloval míč u brankové konstrukce.
     
    28
    Kluivert přihrával do tandemu Zaniolovi, ten na nic nečekal a bleskově cpal míč do šestnáctky, kde ale ke smůle domácího celku byli v převaze obránci Juventusu. Džeko byl bez šance na zakončení.
     
    27
    Také Justin Kluivert zkoušel něco vymyslet. Z pravé straně se dral individuálně do pokutového území, ale již se Spinazzolou si neporadil. Následně ale přišel jen dlouhý odkop za postranní čáru.
     
    26
    Edin Džeko převzal míč zády k brance, ještě ho nabídl Kluivertovi. Domácí tým se nyní usadil v blízkosti pokutového území soupeře, ale přízemní pas až na El Shaarawyho neprošel.
     
    25
    Portugalská hvězda opět na trávníku, nyní dokonce v pokutovém území. Ronaldo si nabíhal na prudký centr Spinazzoly, ale při tom narazil do Fazia, následně balon jen proletěl mimo hrací plochu.
     
    24
    Ronaldova prostrkávačka na Cuadrada nebyla z nejpřesnějších. Federico Fazio se však zmohl jen k dalekému odkopu do středu trávníku, kde balon sebral pro hosty Cáceres.
     
    23
    U středové čáry fauloval Steven Nzonzi. Juventus sice okamžitě rozehrával, ale obránci AS už byli na svých místech před vápnem. Juventus tak musí znovu obléhat pokutové území.
     
    22
    Ani Emre Can se zrovna nepředvedl při rozehrávce. Německý záložník zkoušel najít Ronalda, ale dlouhou přihrávku namířil přesně k nohám stojícího Pellegriniho.
     
    21
    Zápas pokračuje ve velkém tempu. Se Zaniolem si stačil narazit Florenzi, poté přišla dlouhá přihrávka na El Shaarawyho, který si dokázal parádně míč zpracovat, ale poté ho odevzdal jen nepřesnou pobídkou k Džekovi.
     
    20
    Cristiano Ronaldo si píchl míč kolem Kolarova, poté spadl na zem, ale nepískalo se. Naopak do protiútoku se řítili hned čtyři hráči domácího celku. Nakonec to vzal na sebe Nicolo Zaniolo, ale z úhlu trefil jen tyč.
     
    19
    Ani další rohový kop Juventusu nevyšel. Hosté se však ještě udrželi u balonu a mohou pokračovat v dlouhé kombinaci u středového kruhu.
     
    18
    Na druhé straně byl v nadějné šanci Paulo Dybala. Argentinec si dlouho říkal o přihrávku na pravou stranu, od Ronalda opravdu přišla nabídka ke skórování, ale táhlou střelu k zadní tyči Mirante skvěle vyrazil.
     
    17
    Jako první se dostal k centru od rohového praporku Cuadrado. Římané se ale ještě dostali k odraženému balonu, Pellegrini hledal okamžitě Zaniola ale nebyl přesný.
     
    16
    Alessandro Florenzi vhazoval zpoza postranní lajny. O obrannou hlavičku se sice postaral Cáceres, ale domácí budou moci pokračovat rozehrávkou rohového kopu.
     
    15
    Cuadrado fauloval u středové čáry Džeka. K rozehrávce do kombinace se postavil Kolarov, právě přes srbského obránce se domácí snažili projít blíže k vápnu Juventusu, ale zformovaná obrana hostů nedovolila další nebezpečí.
     
    14
    Už už to vypadalo na rychlý přechod domácího celku do protiútoku. Nzonzi sice získal míč na Pjanićovi, ale už ho nedokázal předat jednomu z útočných hráčů AS.
     
    13
    Až nyní byla přerušena kombinace Juventusu. Kolarov unikl na levé straně De Scigliovi, poté ale napálil centr jen do před sebou stojícího obránce. Navíc po kontaktu s De Scigliem skončil na trávníku.
     
    12
    Na levé straně poslal míč podél postranní lajny Spinazzola Matuidimu, ale mistr světa z loňského roku nebyl tak důrazný, jak by bylo třeba. Silový souboj vyzněl jasně pro Florenziho.
     
    11
    Římský celek se zatím nemůže dostat ke slovu. Džeko s Kluivertem sice napadají pořádně vysoko, ale rozehrávku soupeře se jim zastavit nedaří. Juventus pokračují v držení balonu.
     
    10
    V úvodní desetiminutovce byli mnohem častěji na balonu hostující hráči. Emre Can našel na levé straně Spinazzolu, který ale kolem skvělého Kolarova neměl šanci projít.
     
    9
    Tentokrát vybojoval pro hosty autové vhazování De Sciglio. Po souhře s Ronaldem mohl postupovat blíže k brance Pjanić, ale bosenský záložník nebyl přesný.
     
    8
    Rohový kop už Juventusu nevyšel podle představ. Po vysokém centru neměl šanci hlavičkovat Ronaldo, Chiellini ani následně Dybala. AS se ale u balonu příliš dlouho nezdrželo.
    7. Juan Cuadrado zazdil úvodní šanci zápasu
     
    7
    Juan Cuadrado zahodil stoprocentní šanci! Po přihrávce Cana zakončoval kolumbijský útočník do téměř prázdné branky, ale Mirante tygřím skokem balon vyrazil mimo branku.
     
    7
    AS se pokouší uklidnit hru ve střední části. Florenzi se vydal podél postranní lajny až téměř k vápnu, ale byl tak zaměstnán soubojem s De Scigliem až doputoval s balonem za koncovou čáru.
     
    6
    Antonio Mirante rozehrával od své branky ke středovému kruhu. Džeko udělal místo tělem pro Kluiverta, který poté mohl nahrávat volnému Zaniolovi. Právě Zaniolo ale neustál souboj s velezkušeným Chiellinim.
     
    5
    Matuidi si narazil s Pjanićem, poté hosté zavezli míč až do pokutového území, ale Cuadrado ani za ním stojící Ronaldo zakončovat nemohli. Nakonec pálil zpoza vápna právě Portugalec, ale míč mezi tři tyče nezakroutil.
     
    4
    Také Římané se poprvé v zápase dostali k míči. Fazio společně s Kolarovem obrali o balon Dybalu. Po rychlé rozehrávce na levé straně si však se zpracováním neporadil Pellegrini.
     
    3
    Od Chielliniho putoval balon k nohám rozběhnutého Spinazzoly. Krajní obránce Juventusu však nedokázal přesně zpracovat a míč mu utekl až za postranní lajnu.
     
    2
    První poločas rozehráli ze středového kruhu hostující fotbalisté. Juventus se pokoušel projít do výhodnější pozice po levém kraji, ale souhra Spinazzoly s Matuidim nebyla ideální.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas šestatřicátého kola nejvyšší italské soutěže Serie A může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Mirante – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Zaniolo, N´Zonzi, L. Pellegrini – Kluivert, Džeko, El Shaarawy.
    Náhradníci: Fuzato, Olsen – Pastore, Schick, De Rossi, Juan Jesus, Ćorić, Karsdorp, Perotti, Marcano, Cristante, Ünder.

    Juventus FC: Szczęsny – De Sciglio, Cáceres, Chiellini, Spinazzola – Can, Pjanić, Matuidi – J. Cuadrado, Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Del Favero, Pinsoglio – Bentancur, Cancelo, Sandro, Pereira, Barzagli, Nicolussi Caviglia, Kastanos.

    Rozhodčí: Massa – Meli, Preti.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    22.12. 2018 Juventus – AS Řím 1:0
    13.05. 2018 AS Řím – Juventus 0:0
    23.12. 2017 Juventus – AS Řím 1:0
    30.07. 2017 AS Řím – Juventus 1:2
    14.05. 2017 AS Řím – Juventus 3:1
     
    Juventus FC

    Juventus dokázal poosmé v řadě získat italský titul. S obrovským náskokem šestnácti bodů má Ronaldo a spol. jistotu prvního místa přes Neapolí, neuvěřitelných šestadvacet bodů poté ztrácí třetí Inter Milán.

    Před novou sezonou se Juventus činil na přestupovém trhu. Portugalská superstar Cristiano Ronaldo odešla po devíti letech z Realu Madrid a zamířil na Apeninský poloostrov. Mezi další velmi drahé akvizice se řadí Joao Cancelo, který přišel z Valencie a také vracející se z AC Milán Leonardo Bonucci. Po sedmnácti letech naopak opustila Juventus legenda mezi tyčemi Gianluigi Buffon.

    V přípravných zápasech hrál Juventus ve velmi rozdílných sestavách, ale i tak dokázal porazit v International Champions Cupu Bayern Mnichov i portugalskou Benficu.

    V Serii A Juventus vládne! Ve pětatřiceti duelech turínský tým prohrál pouze dvakrát. V posledních dvou kolech již s jistotou mistrovské trofeje Juventus ztratil čtyři body, když remizoval 1:1 s Interem a před týdnem 1:1 také s FC Turín, o oba góly se postaral třetí nejlepší střelec soutěže Cristiano Ronaldo.
     
    AS Řím

    AS Řím stále bojuje o přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů v příští sezoně. Z aktuální šesté příčky však ztrácí na čtvrtou Atalantu tři body, do hry se určitě přihlásí i páté AC Milán. Jistotu Ligy mistrů nemá ani třetí Inter, který má k dobru na Atalantu pouhý bod.

    Před týdnem římský celek nečekaně zaváhal v souboji s Janovem a po remíze 1:1 ztratil veledůležité dva body. Pokud by Patrik Schick a spol. opět ztratili, tak se může ještě strachovat i o šestou pozici, sedmý FC Turín ztrácí na Římany pouze dva body, navíc má snadnější los v posledních třech zápasech ligového ročníku.
     
    Krásný nedělní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěž pokračuje již šestatřicátým kolem a my se společně zaměříme na zápas AS Řím, které před domácím publikem přivítá Juventus.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Vít Schück

    Góly: 81. Florenzi (Džeko), 90+3. Džeko (Ünder)

    Karty:   52. Džeko (ASR), 77. Zaniolo (ASR), 90+3. Kolarov (ASR) – 76. Can (JUV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 8:7.
    AS Rím: Mirante – Florenzi (C), Manolas, Fazio, Kolarov – Zaniolo, N´Zonzi, L. Pellegrini (69. Cristante) – Kluivert (80. Ünder), Džeko, El Shaarawy.
    Náhradníci: Fuzato, Olsen – Pastore, Schick, De Rossi, Juan Jesus, Ćorić, Karsdorp, Perotti, Marcano, Cristante, Ünder.

    Juventus Turín: Szczęsny – De Sciglio (87. Cancelo), Cáceres, Chiellini (C), Spinazzola – Can, Pjanić (73. Bentancur), Matuidi (86. Sandro) – J. Cuadrado, Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Del Favero, Pinsoglio – Bentancur, Cancelo, Sandro, Pereira, Barzagli, Nicolussi Caviglia, Kastanos.

    Rozhodca: Massa – Meli, Preti