Tlačová konferencia k začiatku MS v ľadovom hokeji (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia k začiatku MS v ľadovom hokeji 2019

cz Štvrtok 09.05.2019, 09:30Tlačové konferencie
     
    To je z dnešní tiskové konference vše, budeme se s vámi těšit na setkání u přenosů ze zápasů MS! (09:50:17)
     
    Igor Nemeček: Stále to připomínáme, a je to velice důležité pro fanoušky, mistrovství světa není jako ligový zápas, jsou tu bezpečnostní kontroly. Prosíme všechny fanoušky, aby na zápas dorazili aspoň hodinu před utkáním, ale raději ještě dříve.
     
    Horst Lichtner: V roce 2011 to zde bylo mimořádné, protože takhle aréna v Bratislavě byla nová. Teď je to ale jiná situace, organizační výbor má hodně zkušeností s pořádáním zápasů v Bratislavě i v Košicích a to je velká výhoda.
     
    Igor Nemeček: Podle mých informací zde bude 106 hráčů z NHL, což je víc než v Dánsku, kde jich bylo 97. Povedlo se nám navíc zajistit výbornou kvalitu ledu, který byl připraven několik dní předem a vyhnuli jsme se problémů, které vznikly loni.
     
    Igor Nemeček: Jsem rád, že zde můžu přivítat Horsta Lichtnera i další přátele z IIHF. Jak bylo řečeno, zatím nemáme žádné stížnosti a to nás hodně těší. Dnes ráno byl ještě velký mítink celého organizačního týmu a můžu potvrdit, že jsme připraveni na 99,9 %.
     
    Horst Lichtner: Chtěl bych pogratulovat organizačnímu výboru, protože už se povedlo prodat 80 % všech vstupenek, což je velký úspěch. Víme, že si fanoušci stěžovali na nedostatek lístků, ale pokud dorazí sem na MS, určitě ještě seženou vstupenky téměř na všechny zápasy, možná kromě zápasů domácích.
     
    Horst Lichtner: Co se týká sportovní stránky, máme velkou radost, že je zde opravdu velký zástup špičkových hráčů jako Ovečkin, Lundqvist, ale i vycházející hvězdy jako Kaapo Kakko nebo Jack Hughes.
     
    Horst Lichtner: Hodně jsme se letos zaměřili na aktivace v digitálu a na sociálních sítích, budeme mít hodně nového obsahu, videa a dokonce i podcast. Spojili jsme se s influencery a jdeme fanouškům vstříc.
     
    Horst Lichtner: Přípravy na MS jsme zahájili už před dlouhým časem, je to běh na dlouhou trať, ale Slovensko je hokejová země a vše proběhlo v pořádku. Co se týká vysílání zápasů, v každé aréně bude 30 kamer a signál se bude posílat do 130 zemí.
     
    Horst Lichtner: Je pro mě čest, zde být a jako host zahájit tuto konferenci. Můžu opravdu potvrdit, že týmy v Bratislavě i v Košicích jsou připraveny na start. Zatím jsme nedostali jedinou stížnost nebo výtku, a věřte mi, to je zcela mimořádné, to se nikdy nestává.
     
    IIHF dnes bude zastupovat generální sekretář Horst Lichtner, kromě něj zde bude i předseda organizačního výboru Igor Nemeček a maskot – medvěd Macejko.
     
    Mistrovství světa v hokeji začíná v Bratislavě a na Slovensku už zítra! A organizační výbor na dnešní dopoledne připravil tiskovou konferenci, které se zúčastní právě nejvyšší management ogranizačního výboru, i zástupci IIHF.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:30.

    Lukáš Kratochvíl