Chelsea – Frankfurt 1:1 (4:3 po pen.) | Valencia – Arsenal 2:4 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:4 (1:1)
Arsenal FC
Štvrtok 09.05.2019, 21:00Európska liga • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Záver stretnutia okorenila zbytočná roztržka, do ktorej sa zapojilo veľmi veľa hráčov aj členov realizačného tímu. Bolo to pri rohovej zástavke a zdalo sa, že ju začal obranca domácich Gabriel. Všetko však skončilo celkom rýchlo, aj keď hlavný arbiter ešte rozdal nejaké žlté karty. V tomto sa teraz nevyznáme. Každopádne, Arsenal je prvým finalistom Európskej ligy, kde ho doplní Chelsea alebo Frankfurt. V druhom stretnutí sa predlžuje. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:52:21)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nadstavený čas sa už len dohrá. Je jasné, že do finále Európskej ligy mieri Arsenal, ktorý porazil Valenciu v oboch zápasoch. Celkovo štyri góly v nich strelil Pierre-Emerick Aubameyang a tri Alexandre Lacazette.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
    89. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 2:4
     
    89
    Arsenal FC dal gól!
    PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG hattrick nakoniec dokonal. Po skvelej akcii mu poslal prihrávku do malého vápna Henrich Mchitarjan a gabonský útočník pálil ponad Neta nechytateľne pod brvno.
     
    88
    Daniel Wass poslal dlhý aut do šestnástky, loptu odkopol Nacho Monreal. Arsenal prechádza po pravej strane dopredu.
     
    86
    Arsenal drží loptu na svojej polovici ihriska. Valencia sa ešte snaží napádať, je to už skôr len také platonické.
     
    85
    Rohy: 4 – 3
     
    84
    Henrich Mchitarjan sa dostal sprava do šestnástky, poslal loptu pred bránu, kde mohol hattrick spečatiť Pierre-Emerick Aubameyang, avšak v poslednej chvíli zasiahol Ezequiel Garay.
     
    83
    José Gayá vyslal spred veľkého vápna krížnu strelu. Minul bránu, čiže Petr Čech sa znova len ostať pozerať na túto ranu.
     
    82
    Alexandre Lacazette poslal prihrávku vedľa šestnástky súpera, Matteo Guendouzi sa nedostal k lopte skôr, ako Ezequiel Garay.
     
    81
    Santiago Mina si nabehol na kolmicu do šestnástky súpera, Carlos Soler však poslal nepresnú loptu, ku ktorej sa dostal iba brankár Petr Čech.
     
    80
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Lucas Torreira, prichádza Matteo Guendouzi.
     
    79
    Celú snahu ukončil ofenzívy faul, o ktorý sa postaral Carlos Soler. V súboji krajanov skončil na zemi obranca Nacho Monreal.
     
    78
    Valencia drží loptu aj v týchto chvíľach pri šestnástke Arsenalu, do nej sa nevie dostať. Hostia skvele bránia.
     
    77
    Carlos Soler strieľal spred vápna Arsenalu. Mieril nepresne, Petr Čech ostal bez roboty. Na ihrisko príde Matteo Guendouzi.
     
    76
    Z rohového kopu domácich nebolo nič. Valencia tak loptu vrátila do vápna zľava. José Gayá bol zastavený hneď dvojicou obrancov protivníka.
     
    75
    Valencia sa dostala do veľkej šance. Pred malým vápnom sa nachádzal prakticky voľný Carlos Soler. Jeho pokus skvele zrazil na roh Sokratis Papastathopoulos.
     
    74
    Arsenal prešiel rýchlou kontrou znova až do šestnástky súpera, kde neprišlo zakončenie. Navyše fauloval Alexandre Lacazette.
     
    73
    Valencia sa ešte bude pokúšať o zázrak, od toho je aktuálne vzdialená štyrmi gólmi, keďže za tohto stavu musí byť na postup rozdiel v skóre aspoň tri zásahy.
     
    72
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza Santiago Mina.
     
    71
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza Ferrán Torres.
     
    70
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Shkodran Mustafi.
    69. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 2:3
     
    69
    Arsenal FC dal gól!
    Dani Parejo sa síce hnevá, no v strede ihriska fauloval. Hostia prešli po pravej strane do šestnástky a je z toho asi definitívny koniec Valencie v Európskej lige. Pas do malého vápna výborne zúžitkoval PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG. Krásna ho našiel Ainsley Maitland-Niles.
     
    68
    Sead Kolašinac po hlavičkovom súboji s Danielom Wassom avizoval nejaké zdravotné problémy, pokračuje v hre.
     
    67
    Ainsley Maitland-Niles odkopával ďalší prudký pas do vápna hostí. Valencia sa snaží zvyšovať tlak, defenzíva Arsenalu teraz odoláva.
     
    66
    Carlos Soler poslal prihrávku vedľa malého vápna, kde sa José Gayá nepresadil cez súpera. Dobre ho postrážil Sokratis Papastathopoulos.
     
    65
    Stopér Ezequiel Garay si potiahol loptu pred šestnástku Arsenalu, kde mal veľmi veľa priestoru. Poslal tvrdú ranu asi dvadsať centimetrov vedľa vzdialenejšej žrdi.
     
    64
    Valencia získala na súperovej polovici ihriska priamy kop. Center do šestnástky síce poslal Dani Parejo, ale mieril nepresne vedľa brány aj spoluhráčov.
     
    63
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Henrich Mchitarjan.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Mesut Özil (Arsenal FC).
     
    61
    Unai Emery chystá svoje prvé striedanie, do hry príde záložník Henrich Mchitarjan. Valencia medzitým pokračuje v aktivite.
     
    60
    Nacho Monreal ostáva po jednom z tvrdších súbojov ležať na trávniku, ale bude môcť pokračovať v hre. Toto zranenie rozchodí.
    58. Kévin Gameiro (VAL) - 2:2
     
    58
    Valencia dala gól!
    KÉVIN GAMEIRO svojim druhým zásahom v stretnutí vyrovnáva, ale domáci na postup potrebujú ešte aspoň tri góly. Kolmicu do šestnástky prihral Wass pod seba. Rodrigo ešte Čecha neprestrelil, ale loptu za neho dotlačil práve Francúz.
     
    57
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Cristiano Piccini, prichádza Carlos Soler.
     
    56
    Alexandre Lacazette bol faulovaný tesne pred šestnástkou súpera. Granit Xhaka sa pokúsil o strelu z diaľky. Mieril nepresne a slabo ďaleko od brány Neta.
     
    55
    Strely: 11 – 7
     
    54
    Gonçalo Guedes sa zľava dostal cez súpera do šestnástky. Mal to síce na pravačku, lenže pokus nasmeroval do bočnej siete.
     
    53
    Sokratis Papastathopoulos končí v bolestiach na trávniku, tam ho poslal Gonçalo Guedes. Kartový trest z toho nebude.
     
    52
    Po rozohrávke domácich sa znova rýchlo dostal k lopte Arsenal a drží ju na svojej polovici. Presing Valencie nevedie k úspechu.
    51. Alexandre Lacazette (ARS) - 1:2
     
    51
    Arsenal FC dal gól!
    ALEXANDRE LACAZETTE dostal do šestnástky prihrávku a aj čas sa otočiť. Prudko zakončil k vzdialenejšej žrdi a poriadne naštrbil postupové ambície Valencie.
     
    50
    Center z rohového kopu smeroval na zadnú žrď, kde si loptu nespracoval práve Pierre-Emerick Aubameyang a zakončenie z toho nebolo.
     
    49
    Pierre-Emerick Aubameyang sa z krídla dostal do šestnástky súpera, kde si to hodil na strelu, ale zrazeným pokusom získal len rohový kop.
     
    48
    Valencia získala rohový kop. Po rozohrávke na krátko sa lopta dostala do šestnástky, lenže Francis Coquelin hráčov pred sebou neprestrelil.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal. Oba celky teda nastupujú v takých istých zostavách, v akých duel aj začali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Stretnutie začalo dosť zostra. Valencia išla do dôležitého vedenia, o čo sa postaral Kévin Gameiro, avšak krátko na to vyrovnal Pierre-Emerick Aubameyang a bližšie k postupu má stále Arsenal. Na druhej strane, história z posledných dvoch dní nás učí, že kým nebude koniec, tak sa nemáme ani pokúšať kalkulovať. Jediné čo vieme je, že druhé dejstvo sa začne zhruba o 22:03.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Cristiano Piccini poslal sprava prudký center do šestnástky. Ten si našiel Rodrigo, ktorému loptu okamžite odkopol Sokratis Papastathopoulos.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45
    Ainsley Maitland-Niles padá v strede ihriska, píska sa faul na jeho osobu. Arsenal bude pokračovať v držaní lopty.
     
    44
    Arsenal sa momentálne drží na lopte, ktorú ovláda na vlastnej polovici hracej plochy. Valencia sa k nej nevie dostať a to je pre londýnsky tím najdôležitejšie.
     
    43
    Žltú kartu dostáva José Gayá (Valencia CF).
     
    42
    José Gayá sa dostal zľava do šestnástky, kde spadol, avšak Ainsley Maitland-Niles neufaloval. Španielsky zadák simuloval.
     
    40
    Päť minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Dočkáme sa dovtedy ešte nejakého gólu?
    39. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    39
    Alexandre Lacazette sa dostal do obrovskej šance. Po prihrávke na hranicu šestnástky vystrelil do žrde. Neto by bol bez šance.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Ezequiel Garay (Valencia CF).
     
    37
    Gonçalo Guedes a ani Kévin Gameiro, ktorí sa výrazne rýchlo rozbehli na krídlo k vápnu súpera, kde mal loptu Sokratis Papastathopoulos, nedokázali tomuto Grékovi guľatý nezmysel odňať.
    36. Dani Parejo (VAL)
     
    36
    Arsenal sa drží na lopte, ktorú vlastní na svojej polovici ihriska. Valencia so slabým presingom nevie aktuálne zmeniť dej zápasu.
     
    35
    Kapitán domácich Dani Parejo poslal veľmi peknú technickú strelu. Obstrelil múr a len nesmierne tesne minul bránu Petra Čecha.
     
    34
    Gonçalo Guedes po kontakte so súperom spadol tesne pred šestnástkou súpera. Dani Parejo bude mať skvelú pozíciu na priame zakončenie.
     
    33
    Nákop hostí do šestnástky súpera sa neujal. Od lopty mali ďaleko Pierre-Emerick Aubameyang aj Alexandre Lacazette. Situáciu postrážil Neto.
     
    32
    Pierre-Emerick Aubameyang strieľal spred šestnástky súpera. Zakončenie po trávniku si postrážil brankár Neto.
     
    31
    Francis Coquelin sa vracia späť na ihrisko a zapája sa do hry. Jeho menšie zranenie nebude mať trvalejšie následky.
     
    30
    Polhodina za nami. Momentálne sa pre ošetrovanie nehrá, ale inak sledujeme celkom vyrovnaný zápas. To hosťom stačí, Valencia potrebuje viac.
     
    29
    Francis Coquelin skončil po jednom z tvrdších zákrokov. V hlavičkovom súboji ho do chrbta zasiahol Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    27
    Francis Coquelin sa dostal k odrazenej lopte pred šestnástkou súpera. Jeho pokus po trávniku minul bránu o niekoľko metrov.
     
    26
    Cristiano Piccini sa snažil presadiť po pravom krídle. Jeho individuálna akcia skončila tým, že mu lopta ušla za čiaru.
     
    25
    Posledné minúty prinášajú medzišestnástkový futbal. Ani jeden tím sa teraz nevie dostať k plynulej akcie. Ak sa niečo udeje, tak zväčša po nákope.
     
    24
    Daniel Wass išiel do tvrdého sklzu, ktorému sa vyhol Mesut Özil. Nemec nakoniec stúpil svojmu súperovi na nohu, čiže sa píska jeho faul.
     
    23
    Daniel Wass poslal veľmi pekný pas na Rodriga do šestnástky súpera. Ten si loptu spracoval a dokonca aj zakončil. Cez obrancu nad bránu Čecha.
     
    22
    Nízky center z rohového kopu dostali obrancovia Arsenalu do bezpečia, vzápätí ešte nepresne centroval Gonçalo Guedes.
     
    21
    Rodrigo sa síce dostal do šestnástky, lenže snahu presadiť sa zastavil odkopom na rohový kop Laurent Koscielny.
     
    20
    Gonçalo Guedes síce dostal presnú loptu na ľavú stranu šestnástky a mohol ju posielať smerom do vápna protivníka, lenže neporadil si so spracovaním.
     
    19
    Arsenal sa stiahol na vlastnú polovicu ihriska, kde sa snaží držať loptu ďaleko od svojej šestnástky. To sa jeho hráčom zatiaľ darí.
     
    18
    Valencia dostala k plánom postarať sa o ďalšie európske pohárové prekvapenie tohto týždňa vážnu prekážku. Stále je to však všetko otvorené.
    17. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:1
     
    17
    Arsenal FC dal gól!
    Po dlhom nákope pred šestnástku domácich predĺžil loptu do nej Alexandre Lacazette. Výborne si nabehol PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG a prudkou ranou k žrdi nedal Netovi šancu.
     
    16
    Rodrigo vystrelil spred šestnástky súpera. Poslal krásny tvrdý pokus, avšak tesne minul priestor troch žrdí.
     
    15
    Ošetrovanie potrebuje Laurent Koscielny, ktorý skončil na zemi po jednom z tvrdších súbojov. Verme, že bude môcť pokračovať v stretnutí.
     
    14
    Ďalšia akcia domácich volala po góle. Rodrigo dostal prihrávku na malé vápno, kde sa uvoľnil a strieľal do mieste, kde nemal dosah Petr Čech. Jeho pokus nešťastne zastavil Kévin Gameiro.
     
    13
    Valencia po strelenom góle dostala krídla a útočí ďalej. Zdá sa, že Arsenal sa bude musieť dostať spod tohto tlaku.
    11. Kévin Gameiro (VAL) - 1:0
     
    11
    Valencia dala gól!
    Domáci idú do vedenia, čo je veľmi dôležité, nakoľko teraz im treba na postup už len jeden gól. Center zľava prepadol na zadnú stranu malého vápna, kde bol voľný KEVIN GAMEIRO a dostal loptu do siete.
     
    10
    Rodrigo strieľal spred šestnástky nie príliš prudko, čo prečítal Petr Čech, ale nastala dosť komická situácia, keďže na ihrisku boli dve lopty. Prvou trafil tú druhú, čo stála v šestnástke.
     
    9
    José Gayá dostal loptu do šestnástky súpera zľava. Tú prenechal a Dani Parejo za pomoci teču pálil nad priestor troch žrdí.
     
    8
    Daniel Wass pritvrdil na krídle, na zemi skončil Sead Kolašinac. Píska sa faul dánskeho defenzívneho internacionála.
     
    7
    Petr Čech prvýkrát odkopával od svojej brány. Zakončenie domácich však bolo nepresné a nenašlo si cestu za gólmana, ktorý chytal jeden z posledných zápasov kariéry.
     
    6
    Valencia sa dostala po pravej strane len do stredu ihriska. Nákop za obranu hlavičkou odvrátil francúzsky kapitán Laurent Koscielny.
     
    5
    Nacho Monreal odkopával loptu z miesta vedľa svojej šestnástky. Arsenal sa zase usadil v strede poľa, kde sa snaží hrať.
     
    4
    Domáci síce začali aktívnejšie, potom to z ich strany opadlo a momentálne pokračuje v kombinácii Arsenal.
     
    3
    Arsenal sa snaží útočiť a držať loptu na súperovej polovici. Zatiaľ sa do šestnástky protivníka nedostáva.
     
    2
    Cristiano Piccini centrom sprava spoluhráčov v šestnástke nenašiel, dopredu tak prešiel Arsenal, ale ani kontra hostí sa neujala.
     
    1
    Výkop stretnutia majú domáci, ktorí nastupujú v bielych dresoch. Hostia z Londýna majú čierne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Gabriel, Gayá – Wass, Parejo (C), Coquelin, Guedes – Rodrigo, Gameiro.
    Náhradníci: Doménech – Diakhaby, Latorre, S. Mina, Roncaglia, Soler, Torres.

    Arsenal FC: Čech – Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal, Maitland-Niles, Torreira – Özil, Xhaka, Kolašinac – Aubameyang, A. Lacazette.
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Guendouzi, Iwobi, Mchitarjan, Mustafi, Nketiah..
     
    Valencia CF

    Španielsky tím musí v odvete semifinále Európskej ligy doháňať manko, nakoľko na Emirates Stadium prehral 1:3. Cez víkend sa ale naladil dobre, keď porazil v La Lige vysoko 6:2 Huescu. Po polčase to už bolo 5:0. Valencia zároveň ukončila sériu dvoch ligových a celkovo troch súťažných prehier v rade. Aktuálne sa "netopiere" nachádzajú na šiestom mieste tabuľky La Ligy. Majú 55 bodov. Rovnaký počet vlastní aj piata Sevilla, o tri viac má štvrté Getafe. Najlepším strelcom je Rodrigo, ktorý sa postaral o trinásť gólov. Santi Mina strelil dvanásť, Dani Parejo jedenásť. V závere sezóny čaká Valenciu ešte finále Copa del Rey proti Barcelone.

    Arsenal FC

    Londýnsky tím myslí na finále Európskej ligy. Pozíciu pred odvetou má dosť dobrú, nakoľko sa dvakrát presadil Lacazette a raz Aubameyang, čiže výsledok 3:1 hrá do kariet zverencom Unaia Emeryho. V odvete napriek tomu nemôže Arsenal nič podceniť. To sa mu stáva v posledných kolách Premier League, kde za štyri zápasy získal len jediný bod. Postupne prehral proti Crystal Palace, Wolverhamptonu aj Leicesteru. Naposledy remizoval s Brightonom. Hlavne kvôli tomu sa mu asi neujde miesto v Lige majstrov pred ďalší ročník, nakoľko aktuálne má Arsenal 67 bodov na piatom mieste a štvrtý Tottenham ich vlastní o tri viac. Ak Spurs získajú aspoň bod v poslednom kole, bude to nemožné. "Gunners" sa predstavia na pôde Burnley. Najlepší strelec Pierre Aubameyang sa postaral o 26 gólov. Alexandre Lacazette ich strelil devätnásť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 11. Gameiro, 58. Gameiro – 17. Aubameyang, 51. A. Lacazette, 69. Aubameyang, 89. Aubameyang

    Karty:   38. Garay (VAL), 43. Gayá (VAL) – 62. Özil (ARS)


    Valencia CF: Neto – Piccini (57. Soler), Garay, Gabriel, Gayá – Wass, Parejo (C), Coquelin, Guedes (71. Torres) – Rodrigo (72. S. Mina), Gameiro.
    Náhradníci: Doménech – Diakhaby, Latorre, S. Mina, Roncaglia, Soler, Torres.

    Arsenal FC: Čech – Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal, Maitland-Niles, Torreira (80. Guendouzi) – Özil (63. Mchitarjan), Xhaka, Kolašinac (70. Mustafi) – Aubameyang, A. Lacazette.
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Guendouzi, Iwobi, Mchitarjan, Mustafi, Nketiah.
    02.05.2019
    Arsenal - Valencia 3:1

    Góly: 18. A. Lacazette, 26. A. Lacazette, 90. Aubameyang – 11. Diakhaby

    Karty:   31. Diakhaby (VAL), 70. Parejo (VAL)