Huddersfield Town – Manchester United 1:1 (kon.) | Chelsea – Watford 3:0 (kon.) | Arsenal – Brighton 1:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (0:0)
Watford FC
Nedeľa 05.05.2019, 15:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas lepšie zvládla domáca Chelsea, ktorá dominovala takmer vo všetkých herných situáciách. V 49. minúte skóroval Loftus-Cheek, krátko potom na neho nadviazal David Luiz a víťazstvo 3:0 uzavrel v 75. minúte presným zásahom Higuaín. (16:53:31)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Chelsea pohodlne rozohrala rohový kop a už čaká na záverečný hvizd.
     
    90+2
    Hazard vykonával opäť svoje kľučky, potom pred šestnástkou posunul loptu Giroudovi, ktorý skúšal páliť, no veľmi sa nepresadil.
     
    90+1
    Individuálne sa skúšal znovu presadiť Eden Hazard, ktorý s loptou vošiel do vápna po pravej strane, ale strelecky minul bránu.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú tri minúty.
     
    90
    Sledujeme vôbec prvé udelenie žltej karty v priebehu tohto zápasu. Za svoje držanie ju dostáva Abdoulaye Doucouré.
     
    89
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza David Luiz, prichádza Gary Cahill.
     
    88
    Center Edena Hazarda z pravej strany ihriska došiel na hranicu malého vápna pred Oliviera Girouda, ktorý aj zakončil pravačkou, no namieril to ponad bránku.
     
    87
    Brankár Kepa Arrizabalaga si bezpečne postrážil hlavičkové zakončenie Hughesa, ktoré nebolo obzvlášť nebezpečné.
     
    86
    Center Davida Luiza z ľavej strany ihriska dorazil pred malé vápno na Oliviera Girouda, ktorému zakončenie veľmi nesadlo.
     
    85
    Hazard zahrával štandardku svojho tímu, no nenašiel nikoho na center. Chelsea medzitým pokračuje pohybom s loptou na útočnej polovici.
     
    84
    Pereyra rozohrával štandardku z ľavej strany. Lopta sa odrazila od ľavej žrde. Potom ju do bránky upratal Sucecss, ktorý skóroval, lenže bolo to už z ofsajdu.
     
    83
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Isaac Success.
     
    82
    Pereyra vyrazil dopredu a posúval loptu na Deeneyho, ktorý bol faulovaný Pedrom. Pedro žltú kartu nedostal.
     
    81
    Dlhý center z obrannej polovice si hlavičkou spracoval David Luiz a bezpečne posúval loptu na voľného Jorginha.
     
    80
    Pedro to skúšal z ľavej strany, no nepodarilo sa mu poslať presný center do vnútra pokutového územia.
     
    79
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Gonzalo Higuaín, prichádza Olivier Giroud.
     
    78
    V dobrej streleckej príležitosti bol hosťujúci Holebas, ktorý sa dostal do vnútra šestnástky a pálil. Jeho delovka smerovala ponad bránku.
     
    77
    Hazard sa pomaly približoval z ľavej strany, došiel do vápna a prenechával loptu dozadu Alonsovi. Jeho prízemný center adresáta nenašiel.
     
    76
    Domáca Chelsea a najmä dnešní fanúšikovia na Stamford Bridge si už užívajú chuť víťazstva, i keď do konca zápasu ostáva ešte niekoľko minút a hostia nie sú zrelí na zázrak.
    75. Gonzalo Higuaín (CHE) - 3:0
     
    75
    Chelsea dala gól!
    The Blues už vedú trojgólovým rozdielom a zrejme majú víťazstvo už vo vrecku. Perfektnú prihrávku od Pedra si pred malým vápnom spracoval GONZALO HIGUAÍN a preloboval brankára Fostera.
     
    74
    Hlavný rozhodca si pomohol verdiktom čiarového rozhodcu a odpískal ofsajd, ktorým sa previnili futbalisti Watfordu FC.
     
    72
    Chelsea iba bezpečne odkopla loptu k bránke Fostera, ktorý môže rozohrávať novú útočnú akciu.
     
    70
    O loptu hosťujúci futbalisti prišli, teraz sa však pozornosť obracia na Cesara Azpilicuetu, ktorý bol v jednom zo súbojov nepríjemne zasiahnutý,
     
    69
    Po pravom krídle vybehol dopredu Femenía a posúval loptu na Hughesa. Jeho nasledujúca prihrávka smerovala na Deulofeua, pri ktorom boli ihneď ďalší hráči.
     
    68
    Hlavný rozhodca odpískal nedovolený zákrok v hlavičkovom súboji na Marcosa Alonsa. Výrazne si v súboji rukami dopomáhal Hughes.
     
    67
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Nathaniel Chalobah, prichádza Tom Cleverley.
     
    66
    Watford zahrával ďalší rohový kop. Center z kopačky Holebasa na bližšiu žrď smeroval na hlavičku Kovačića.
     
    65
    Gerard Deulofeu sa šikovným spôsobom zbavil obrancu Christensea a vysunul sa po osi ihriska do vnútra pokutového územia. Chcel to dávať ešte na Deeneyho, ale tam zasiahol Marcos Alonso, ktorý na svojej pozícii dnes odvádza kvalitnú prácu.
     
    64
    Watford tiež získal rohový kop. Na center z rohovej zástavky si hostia počkali v šestnástke, no nepodarilo sa im zakončiť.
     
    63
    Hazard rozohrával nasledujúci rohový kop, ktorý nebol taký úspešný ako ten z gólovej situácie Davida Luiza.
     
    62
    Jorginho vysúval prihrávkou do "ulice" voľného Gonzala Higuaína, ktorý sa dokázal uvoľniť a po prihrávke aj strieľať. Napálil to však ponad bránku.
     
    61
    David Luiz dlhým centrom na útočnú polovicu hľadal Pedra Rodrigueza, ktorý napokon nedokázal loptu dobehnúť a získali ju hostia.
     
    60
    Štandardku z priameho kopu zahrávali hostia nakrátko. Napokon z pravej strany prišiel center na Mariappu, ktorý to dával do vápna na Doucourého, ktorý vo vzduchu bol dominantný, ale zle zasiahol loptu.
     
    59
    Jorginho si v strede poľa nepríjemne vyšliapol na Femeníu, ktorý bol faulovaný. Watford získava štandardku.
     
    58
    Azpilicueta dokázal ustáť súboje na pravej strane ihriska. Do dobrej streleckej príležitosti potom Hazard vysunul Pedra. Foster brilantne loptu vytesnil pravou rukou.
     
    57
    Pereyra kolmou prihrávkou hľadal dopredu Deulofeua, ktorý už bol takmer v zápornom uhle pri bránkovej čiare, no napriek tomu poslal strelu na bránku. Kepa si ju bezpečne zachytil.
     
    56
    V pokutovom území sa otvoril priestor pred Gerardom Deulofeuom, ktorý si pristavil loptu na ľavačku a skúšal to krížnou strelou. Tá smerovala len tesne vedľa žrde.
     
    55
    Brankár Kepa Arrizabalaga príliš dlho váhal so svojou rozohrávkou a nechal sa faulovať aktívnym Deeneym.
     
    53
    Eden Hazard si v pokutovom území chcel zaseknúť Cathcarta, čo sa mu však veľmi nepodarilo. Watford má odkop od bránky, zahrá to Foster.
     
    52
    Po ľavej strane sa dopredu tlačil Pereyra, no neuspel v súbojoch pri postrannej čiare. Aut získavajú domáci.
     
    51
    Eden Hazard sa hnal dopredu po ľavej strane ihriska a skúšal to svojimi kľučkami. Veľmi však neuspel.
    50. David Luiz (CHE) - 2:0
     
    50
    Chelsea dala gól!
    Chelsea potvrdzuje svoju dominanciu v úvode druhého polčasu a strieľa ďalší presný zásah. Center z rohového kopu si v pokutovom území našiel DAVID LUIZ a hlavičkou usmernil loptu do siete.
    49. Ruben Loftus-Cheek (CHE) - 1:0
     
    49
    Chelsea dala gól!
    The Blues sa dostávajú do vedenia v stretnutí. RUBEN LOFTUS-CHEEK si v pokutovom území našiel center z pravej strany a hlavičkou zasiahol loptu do siete.
     
    47
    Ruben Loftus-Cheek sa zaujímavo individuálne vysunul dopredu a prenechal loptu Higuaínovi. Ten to chcel dávať na Hazarda, ale to už nevyšlo.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných zloženiach.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodný polčas priniesol aktívnu hru z oboch stranách a mali sme aj momenty, kedy sa striedali protiútoky. Najväčšiu šancu na skórovanie mali v 8. minúte zápasu hostia.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rozhodcovia k prvému polčasu pridávajú jednu minútu. Zohľadňovali najmä ošetrenie Kantého a následné striedanie v úvode polčasu.
     
    45
    Chalobah v strede poľa bol dôrazný v súboji a dopredu už chcel vysúvať Gerarda Deulofuea, ktorý však nebol dostatočne uvoľnený.
     
    44
    Po dlhšom čase sme videli aj na opačnej strane ihriska akýsi náznak. Z pravej strany nakopával loptu do vápna Kiko Femenía. Arrizabalaga bol pripravený a zachytával.
     
    43
    Do zakončenia Azpilicueta z hranice pokutového územia vyzval Jorginha, ktorý to však nie veľmi dobre premyslel a poslal iba nevýraznú strelu, s ktorou Ben Foster nemal problémy.
     
    42
    Prihrávka Loftusa-Cheeka rozpohybovala hru na pravej strane, odkiaľ prízemný center posielal Azpilicueta, ale ten sa neujal.
     
    41
    Chelsea kombinovala na útočnej polovici a napokon sme videli aj strelecký pokus. Z pravej strany ako zvyčajne pálil Pedro Rodriguez, no opačnú žrď minul. Nebol tam dotyk brankára Fostera.
     
    40
    Nákop z pravej strany od Azpilicuetu našiel v pokutovom území adresáta. Bol ním Gonzalo Higuaín, ten však v súboji proti Mariappovi neuspel.
     
    39
    Deulofeu pred šestnástkou posunul loptu na ľavú stranu Pereyerovi, ktorý chcel centrovať. Údajne bola znovu lopta zasiahnutá rukou, ale nič sa nepískalo.
     
    38
    Eden Hazard vbehol do šestnástky po ľavej strane a spred bránkovej čiary posielal center cez malé vápno. Tam však nemal na hlavičku pripravených žiadnych spoluhráčov.
     
    37
    Na útočnej polovici si Kiko Femenía po svojej nevydarenej kľučke pýtal verdikt hlavného rozhodcu, keďže údajne rukou hral jeden z domácich. Nič sa napokon nepískalo.
     
    36
    Svoju rýchlosť chcel využiť Mateo Kovačić, ktorý sa rozbehol a posúval loptu na Hazarda. Akcia Chelsea sa práve vtedy skončila a domáci sa museli rýchlo zorganizovať v defenzíve.
     
    35
    Center z ľavej strany z kopačky Marcosa Alonsa došiel na hranicu šestnástky, kde sa to podarilo vybojovať Hazardovi, ktorý vyzval do zakončenia Pedra. Jeho strelecký pokus bol však výrazne nepresný.
     
    34
    Higuaín uháňal po ľavej strane ihriska a dlhým krížnym nákopom vyhľadával na opačnej strane rozbehnutého Azpilicuetu. Aj pre neho to napokon bolo ťažké sústo.
     
    33
    Hughes chcel pred pokutovým územím nasmerovať loptu na Deeneyho, čo sa aj podarilo, no nebolo z toho zakončenie.
     
    31
    Teraz to bola hraničná situácia po centri od Higuaína z ľavej strany, kedy sa vo vápne uvoľňoval cez protihráča David Luiz. Padal na trávnik, ale penalta z toho nebude.
     
    30
    Nepríjemne bol na útočnej polovici Pereyrom faulovaný Edem Hazard. Chelsea získala azda prvú štandardku v zápase. O jej exekúciu sa postaral práve Hazard. Lopta došla na Higuaína, ktorý už však priamo strieľať nemohol.
     
    29
    Tak napokon z toho rýchla lopta do vápna nebola. Skúsene to urobil Cesar Azpilicueta, ktorý počkal, kým lopta prejde postrannú čiaru, aby mohol vhodiť aut.
     
    28
    Krídelnú akciu po ľavej strane ihriska rozbiehal Holebas smerom na Pereyru. Watford získal autové vhadzovanie a zrejme to pôjde priamo do šestnástky.
     
    27
    Prihrávku z pravej strany od Azpilicuetu si v pokutovom území spracoval Gonzalo Higuaín, ale nedokázal si už vytvoriť streleckú príležitosť.
     
    26
    Do šikovnej príležitosti sa vysunul Doucouré, ktorý si nabehol do vápna, šiel už do prihrávky od Deuloufea, ale zakončiť nestihol, postrážil si ho Alonso.
     
    25
    Hostia sa snažili eliminovať rozohrávku The Blues prostredníctvom aktívneho pressingu na útočnej polovici. Napokon donútili Chelsea k chybe.
     
    24
    Eden Hazard neohrozene vbehol do pokutového územia a pokúšal sa vystreliť. Ešte predtým však mal lepšiu možnosť, keď dokonale obehol obrancov, dotkol sa centra od Jorginha, ale rázne zasiahol brankár Foster.
     
    23
    Pomocou rýchleho protiútoku sa dopredu vysunul Pereyra, ktorý potiahol akciu. Pred vápnom však kombinácia stroskotala a nakoniec z toho nebola ani len strela.
     
    22
    Na útočnej polovici sa nedovoleným zákrokom previnil Trroy Deeney, ktorý zrazil k zemi Matea Kovačića. Loptu si prebrali The Blues.
     
    21
    V hlavičkových súbojoch v strede poľa zvíťazili futbalisti Watfordu. Doucouré však posúval iba na stopér a hostia začínajú postupnou rozohrávkou.
     
    20
    V hlavičkovom súboji fauloval domáci Christensen. K šestnástke sa dostali hostia a z ľavej strany to prudkou strelou vyskúšal Holebas. Jeho koncovka však presná nebola, letela ponad brvno.
     
    19
    Kolmá prihrávka Davida Luiza mala smerovať na Loftusa-Cheeka. Hru však dobre čítali hosťujúci hráči, ktorí mu nedovolili pas spracovať.
     
    18
    Po osi ihriska sa s loptou rozbiehal dopredu Doucouré, ktorý to odovzdal na ľavú stranu Pereyrovi. Jeho následný center si v šestnástke postrážil Marcos Alonso.
     
    17
    Loftus-Cheek posúval loptu dopredu na Higuaína, ktorý vracial dozadu Jorginhovi. Kombinácia Chelsea už potom stroskotala.
     
    16
    Na opačnej strane sa to teraz tiež rozbehlo vcelku rýchlo. Loptu si prebral v šestnástkovom poloblúku Deulofeu a tvrdo pálil. Mieril vedľa bránky.
     
    15
    Chelsea kombinovala na útočnej polovici. Hru režíroval Eden Hazard a hľadal prihrávkové prieniky. Pedro skúšal uvoľniť Higuaína, čo sa mu aj podarilo, no Higuaínova strela bola nedôrazná, zastavil ju Mariappa.
     
    14
    Hazardovi pribehol do dobrej palebnej pozície z hranice pokutového územia Jorginho, ktorý preveril pripravenosť brankára Fostera. Gólman hostí dokázal boxovať.
     
    13
    Centrovanú loptu smerom na Deulofeua poslal koncentrovaný Hughes. Watford získal loptu na útočnej polovici. Hughes potom centrom spoza šestnástky hľadal niekoho vo vnútri vápna. Proti boli hráči Chelsea.
     
    12
    Po pravej strane ihriska vybehol po Kovačićovej prihrávke dopredu Pedro, ale nestihol dobehnúť pas, ktorý dostal. Aut získava Watford.
     
    11
    Dlhý nákop od brankára Fostera smeroval iba ku domácemu Dánovi Christensenovi, ktorý pohodlne predlžoval loptu na brankára Arrizabalagu.
     
    10
    Zranenenie N'Gola Kantého je už na toľko vážne, že bude musieť byť na trávniku nahradený. Jeho pozíciu zaujme Ruben Loftus-Cheek.
     
    9
    Ošetrenie na trávniku si vyžiadal domáci N'Golo Kanté, ku ktorému dorazila dvojica z lekárskeho tímu.
    8. Kepa Arrizabalaga (CHE)
     
    8
    Centrovaná lopta nakoniec prišla neskôr z ľavej strany. Do hlavičkovej možnosti bol po centri Holebasa vyzvaný Troy Denney a Kepa Arrizabalaga fantasticky zasiahol.
     
    7
    V súboji na útočnej polovici bol úspešnejší francúzsky stredopoliar Doucouré a Watford vybojoval ďalší rohový kop. Hostia to zahrali nakrátko.
     
    6
    Šikovne to vymyslel Gerard Deulofeu, ktorý sa otočil s loptou pred pokutovým územím a dokázal vypáliť spod ručia štyroch protihráčov. Nasmeroval to tesne vedľa žrde.
     
    5
    Watford získal prvý rohový kop v stretnutí. Center z kopačky Holebasa smeroval na vzdialenejšiu žrď, kde boli v presile futbalisti Chelsea.
     
    4
    David Luiz si v súboji s Gerardom Deulofeuom dopomohol nedovoleným zákrokom. Bol to jeho druhý faul v priebehu zápasu. Kartou odmenený nebol.
     
    3
    Hazard sa spoločne s Kovačićom nepresadili vo dvojici na útočnej polovici a loptu pre istotu odovzdávali dozadu na svojich obrancov. Center z pravej strany potom poslal Azpilicueta, ale nasmeroval to len priamo na Fostera.
     
    2
    Nakopnutú loptu na ľavú stranu zachytil Pereyra a pokúšal sa vyzvať Denneyho. Ten sa k lopte dostal len na chvíľu, rýchlo o ňu hostia prišli.
     
    1
    K výkopu sa postavil hosťujúci Gerard Deulofeu a odštartoval toto dnešné stretnutie Premier League. Hostia útočia v prvom polčase zľava doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávniku máme už pripravené oba tímy. Watford sa v tomto stretnutí predstaví v žltočiernych farbách, Chelsea v klasických modrých dresoch.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, David Luiz, M. Alonso – Kanté, Jorginho, Kovačić – Pedro, Higuaín, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Zappacosta, Cahill, Barkley, Loftus-Cheek, Giroud, Willian.

    Watford FC: Foster – Femenía, Mariappa, Cathcart, Holebas – N. Chalobah, Doucouré – Hughes, Pereyra – Deulofeu, Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – Janmaat, Masina, Kabasele, Cleverley, Success, A. Gray.

    Rozhodca: Paul Tierney – Smart, Holmes.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 37. kola Premier League. Dnešný program najvyššej anglickej futbalovej súťaže ponúka tri duely, tu sa pozrieme na zápas medzi Chelsea FC a Watfordom FC. Stretnutie sa začne o 15:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Chelsea FC
    Chelsea stále v tabuľke súperí o najlepšie možné pozície. Z boja o titul už je síce vyradená, no zatiaľ stále nemá istotu miestenky v Lige majstrov pred budúcu sezónu. The Blues sa v tabuľke momentálne nachádzajú na 4. mieste so ziskom 68 bodov a skóre 60:39. Chelsea príliš nezvládla posledné tri zápasy, v ktorých získala iba dva body. Remízovala s Manchestrom United 1:1 a s Burnley 2:2. Predtým si dokonca pripísala prehru proti Liverpoolu 2:0. V zápase nebude môcť kouč Maurizio Sarri počítať s Ampadum, Hudsonom-Odoiom, Rudigerom a van Ginkelom. Otázny je štart Cahilla.

    Watford FC
    Watford sa síce v tabuľke nachádza v iných vodách, no stále taktiež potrebuje víťazstvá. Aktuálne Watfordu patrí v tabuľke presne 10. pozícia so ziskom 50 bodov a negatívnym skóre 51:52. Watford v poslednom dueli Premier League podľahol Wolves 1:2, remízoval so Southamptonom 1:1 a zdolal vonku Huddersfield 1:2. V zápase tréner nemôže počítať s dvojicou Prodl a Quina. Otáznym je nástup Britosa a Capoueho.

    V tejto sezóne pôjde o druhé vzájomné meranie síl. V tom prvom 26. decembra sa zrodilo víťazstvo Chelsea nad Watfordom 1:2.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 49. Loftus-Cheek, 50. David Luiz, 75. Higuaín

    Karty:   90. Doucouré (WAT)


    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, David Luiz (89. Cahill), M. Alonso – Kanté (10. Loftus-Cheek), Jorginho, Kovačić – Pedro, Higuaín (79. Giroud), E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Zappacosta, Cahill, Barkley, Loftus-Cheek, Giroud, Willian.

    Watford FC: Foster – Femenía, Mariappa, Cathcart, Holebas – N. Chalobah (67. Cleverley), Doucouré – Hughes, Pereyra – Deulofeu (83. Success), Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – Janmaat, Masina, Kabasele, Cleverley, Success, A. Gray.

    Rozhodca: Paul Tierney – Smart, Holmes