Huddersfield Town – Manchester United 1:1 (kon.) | Chelsea – Watford 3:0 (kon.) | Arsenal – Brighton 1:1 (kon.)
koniec
Huddersfield Town
1:1 (0:1)
Manchester United
Nedeľa 05.05.2019, 15:00 • John Smith's Stadium Huddersfield • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Huddersfield Town

    Huddersfield zostupuje do The Championship, čo je jasné už veľmi dlho, avšak doma sa bude chcieť rozlúčiť víťazne, pretože sa už medzi elitu nemusí vrátiť. Dlho. Alebo nikdy. Každopádne tento klubu od 1. decembra 2018 iba dvakrát bodoval. Porazil Wolverhampton a remizoval s Cardiffom. Neuveriteľné. Celkovo prehral 28-krát. Od spomínaného dátumu 21. Dvakrát ťahal sériu ôsmich prehier po sebe. Ak prehrá aj teraz, tak sa natiahne na deväť. Najlepšími strelcami sú trojgóloví hráči Karlan Ahearne-Grant, Mathias Jørgensen a Aaron Mooy. Len 20 strelených gólov je žalostne málo.

    Manchester United

    "Červení diabli" z posledných siedmich duelov Premier League prehrali hneď štyri (Arsenal, Wolverhampton, Everton, Manchester City) a vyhrali len dva (Watford, West Ham United). Naposledy remizovali s Chelsea. Nachádzajú sa na šiestom mieste, kde majú 65 bodov a šancu na Ligu majstrov, pretože Arsenal má 66 bodov, Chelsea 68 a Tottenham 70. Nie je to síce v rukách zverencov trénera Oleho Gunara Solskjaera, ale šanca tam je. Každopádne, pri najhoršom z toho bude aktuálne šiesta priečka a Európska liga. V poslednom kole Manchester United hostí doma Cardiff City. Najlepší strelec vo všetkých súťažiach je Paul Pogba so šestnástimi zásahmi, o jeden menej má Romelu Lukaku, za ktorý nasledujú Marcus Rashford (13) či Anthony Martial (12).
     
    Úvodné zostavy:

    Huddersfield Town: Lössl – T. Kongolo, Bacuna, Schindler (C), Durm – Hogg, Mooy, Löwe, Mbenza – Grant – Pritchard.
    Náhradníci: Coleman – Smith, Stankovič, Daly, Kachunga, Diakhaby, Mounié.

    Manchester United: de Gea – Lindelöf, P. Jones, Young (C), Shaw – P. Pogba, N. Matić, McTominay – Alexis Sánchez, Mata, Rashford.
    Náhradníci: Grant – Smalling, Dalot, Pereira, Fred, A. Herrera, Chong..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia mali domáci hráči, ktorí nastupujú vo svojich tradičných bielo-modrých dresoch. Hostia majú tiež typické a síce červené.
     
    2
    Huddersfield sa snaží kombinovať, ale na polovici súpera mu to cez dobre postavených hráčov Manchestru United nejde podľa predstáv.
     
    3
    Paul Pogba si nabehol na hrot ofenzívy, avšak Victor Lindelöf mu neadresoval ideálny, takže zasiahol brankár Jonas Lössl.
     
    4
    Nemanja Matić zachytil loptu v strede poľa a poslal ju na ľavú stranu, kadiaľ sa hostia pokúsia rozvinúť ďalšiu akciu.
     
    5
    Paul Pogba tentoraz na ľavej strane, no loptu poslal iba dozadu. Následný nákop si našiel brankár Huddersfieldu.
     
    6
    Alexis Sánchez si neporadil so spracovaním lopty, ale nakoniec bol faulovaný, takže získal pre Manchester United priamy kop.
     
    7
    Marcus Rashford poslal priame zakončenie na bránu. Jonas Lössl však na všetko videl a zasiahol. Nepodaril si už s rozohrávkou, loptu vykopol za čiaru.
     
    8
    Jonas Lössl bol znova v permanencii. Pas za obranu jeho defenzívy si našiel a loptu zachytil pre Matom.
     
    9
    Manchester United dal gól!
    SCOTT MCTOMINAY zakončením z hranice šestnástky otvára skóre tohto stretnutia. Strelu síce Jonas Lössl mal chytiť, pretože mierila priamo na neho, ale nakoniec mu prešla pomedzi nohy kuriózne do siete.
    9. Scott McTominay (MAN) - 0:1
     
    10
    Scott McTominay končí na trávniku, tvrdo ho na zem adresoval Juninho Bacuna, ktorý sa vyhol žltej karte.
     
    11
    Manchester United strelil dôležitý prvý gól a môže hrať o niečo uvoľnenejšie. Huddersfield však určite bude chcieť aspoň v poslednom domácom zápase sezóny bodovať.
     
    12
    Alexis Sánchez získal loptu vedľa šestnástky súpera, dostal ju do malého vápna, lenže Marcus Rashford zakončoval cez obrancu neprsne.
     
    13
    Scott McTominay sa po rohovom kope ocitol s loptou na kopačke pred malým vápnom. Vo veľkej šanci neuspel, navyše predtým fauloval Kongola.
     
    14
    Ashley Young si nabehol na pravé krídlo, kde mal otvorený priestor. Loptu do týchto partií nedokázal zachytiť na ihrisku.
     
    15
    Terence Kongolo fauluje pred vlastnou šestnástkou. Priamy kop možno aj na strelu získal Marcus Rashford.
     
    16
    Juan Mata to naozaj skúsil, trafil iba dobre postavený múr, kde zostrelil jedného z hráčov. Následne zahral šľapákom proti Pritchardovi.
     
    17
    Paul Pogba zrazenou strelou získal rohový kop. Ten rozohrá španielsky záložník Juan Mata.
     
    18
    Dlhý center v šestnástke domácich nenašiel nikoho. Aaron Mooy poslal pas za obranu súpera, no Karlan Grant nabiehal z ofsajdu.
     
    19
    V doterajšom priebehu hry bola lopta na polovici Manchesteru United len desať percent času. 35 percent strávila pri šestnástky domácich.
     
    20
    Paul Pogba v obkolesení troch hráčov súpera končí na trávniku. Dvaja si dali pozor, ale potom tam tvrdi prišiel Jonathan Hogg.
     
    21
    Manchester United získal ďalší rohový kop. Tentoraz ho zahral Ashley Young a Scott McTominay hlavičkoval za pomoci teču súpera nad.
     
    21
    Ashley Young sa teda dostal k rozohrávke ďalšieho rohu, ktorý však defenzíve Huddersfieldu zvládla poslať do bezpečia.
     
    22
    Huddersfield sa snaží udržať sa na lopte aspoň trochu dlhšie, ako sa mu to darilo doteraz. K vápnu hostí aj tak nevie prejsť.
     
    23
    Scott McTominay sa natlačil do zakončenie, spred šestnástky mieril nepresne vedľa priestoru troch žrdí.
     
    24
    Alexis Sánchez tlieska spoluhráčovi, no pas do šestnástky nebol pre Čiľana presný. Lopty sa zmocnil Jonas Lössl.
     
    25
    Prvá strela domácich mohla byť gólová. Isaac Mbenza zakončil spred veľkého vápna asi pol metra vedľa brány de Geu. Ten bvy na tento pokus nemal nárok.
    25. Juan Mata (MAN)
     
    26
    Po rýchlej akcii hostí strieľal zo šestnástky úplne voľný Juan Mata. Technickú strelu nasmeroval iba tesne vedľa priestor troch žrdí.
     
    27
    Ďalší vzruch v šestnástke domácich. Center sprava na zadnej žrdi našiel Pogbu, ten loptu posúval pod seba, kde spoluhráčov nenašiel.
     
    28
    Manchester United sa vyrojil dopredu po ľavej strane. Luke Shaw trafil centrom prvého hráča pred sebou, hostia na lopte ostali.
     
    29
    Na hranici šestnástky domácich bol poriadne prehustený priestor, aj tak si hostia loptu posúvali. Nakoniec prihrávku pätou od Rashforda vystihol Kongolo.
     
    30
    Polhodina stretnutia za nami a Manchester United je jednoznačne lepším tímom na ihrisku. Huddersfield sa ťažko dostáva za polovicu.
     
    31
    Huddersfield Town získal po ojedinelej akcii priamy kop vhodný na priame zakončenie na bránu Davida de Geu.
     
    32
    Juninho Bacuna síce strelu i poslal, avšak po teči hráčov hostí končí lopta vedľa. Bude to aspoň rohový kop pre Huddersfield.
     
    33
    Huddersfield z rohového kopu nevyťažil nič. Nízky center dostali obrancovia Manchestru United okamžite do bezpečia.
     
    34
    Jeden z domácich teraz končí na trávniku a dokonca potrebuje ošetrenie. Je to Karlan Grant, ktorého v hlavičkovom súboji tvrdo zbúral Ashley Young.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Dokáže aktívnejší Manchester United ešte navýšiť svoje vedenie?
     
    36
    Žltú kartu dostáva Phil Jones (Manchester United).
     
    37
    Huddersfield Town získal po faule Jonesa aj priamy kop. Center z pravej strany chytil brankár de Gea.
     
    38
    Manchester United sa v týchto chvíľach drží na lopte, súperovi ju nechce požičať a kombinuje v strede ihriska.
     
    39
    Marcus Rashford išiel za loptou do päťky. Pod nohy mu padol Jonas Lössl a situáciu aj so šťastím vyriešil tak, že to bude odkop od brány domáceho celku.
    39. David de Gea (MAN)
     
    40
    Victor Lindelöf si bol ako keby až príliš istý, že center sprava pôjde na neho, takže ho predskočil Isaac Mbenza a len jeho vychýlenú muška mohla za to, že z hranice päťky nestrelil gól.
     
    41
    Ďalšia dobrá šanca pre domácich. Podľa všetkého to bol Karlan Grant, kto prudko vystrelil a David de Gea musel loptu vykopávať.
     
    42
    Manchester United sa znova usadil na útočnej polovici ihriska. Center zľava zakončil hlavou cez obrancu v páde Paul Pogba, loptu nasmeroval do brvna.
     
    43
    Hostia sa síce v posledných minútach museli brániť, ale teraz sú znova na útočnej polovici ihriska, kde sa snažia pridať druhý gól.
     
    44
    Jonathan Hogg poslal sprava výborný pas do malého vápna. Pred Grantom skvele zasiahol obranca Phil Jones.
     
    45
    Terence Kongolo teraz zrušil dve hviezdy hostí. Najskôr trafil do hlavy v súboji Rashforda, potom prešiel cez nohu Alexisovi. Prvý menovaný potrebuje ošetrenie.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Christopher Schindler zastavil prudký nákop do vápna domáceho tímu, loptu poslal odkopom za čiaru.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Huddersfield Town mal síce chvíľku, kedy zahrozil, ale inak bol Manchester United jednoznačným pánom prvého polčasu. Rýchlo išiel aj do vedenia, keď sa trafil Scott McTominay. Druhé dejstvo sa začne zhruba o 16:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Cez prestávku nestriedal ani jeden manažér, takže oba celky nastupujú v takých istých zostavách, v akých duel aj začali.
     
    48
    Alexis Sánchez poslal prudké zakončenie po trávniku z ľavej strany šestnástky. Jeho pokus skončil vedľa brány Jonasa Lössla.
     
    49
    Paul Pogba si nabehol na pravú stranu šestnástky. Lopta si ho síce našla, no len v postavení mimo hry.
     
    50
    Jonathan Hogg zariadil rohový kop pre hostí, ktorý bol rozohratý po trávniku. Lopta išla von zo šestnástky, Juan Mata hráčov pred sebou neprestrelil.
     
    51
    Huddersfield Town sa pokúsil o rýchlu akciu, na ktorej konci mal byť Karlan Grant. Ten si pas pred malé vápno spracovať nedokázal.
     
    52
    Huddersfield sa dostal do ďalšej rýchlej akcie, na ktorej konci bol Karlan Grant. Ten si zasekol jedného obrancu, avšak zakončenie poslal vysoko nad.
     
    53
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Nemanja Matić, prichádza Ander Herrera.
     
    54
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Alexis Sánchez, prichádza Tahith Chong.
     
    55
    Ander Herrera sa dostal k strele spred šestnástky, avšak jeho tvrdý pokus smeroval vysoko nad priestor troch žrdí.
     
    56
    Po ďalšej akcii Manchestru United zakončoval Paul Pogba. Cez obrancu z hranice vápna mieril nepresne, vedľa brány.
     
    58
    Manchester United sa stále drží na útočnej polovici ihriska, kde síce kontroluje hru, ale určite by pre neho bolo ideálne, kedy pridal ďalší gól.
     
    59
    Akciu po ľavej strane potiahol Luke Shaw, ktorého síce zastavil Christopher Schindler, no bude z toho rohový kop.
     
    60
    Tím Huddersfield Town práve strelil gól!
    Juan Mata poslal z rohového kopu pekný center pred malé vápno, ktorý Scott McTominay zakončil tak, že Jonas Lössl nemal problém so zákrokom. Gólman vykopol loptu na polovicu, kde prepadol Luke Shaw a ISAAC MBENZA premenil samostatný únik.
    60. Isaac Mbenza (HUD) - 1:1
     
    61
    Presne o tomto som hovoril, keď som písal, že by mal Manchester United streliť ešte jeden gól. Takto si Isaac Mbenza otvoril strelecký účet v Premier League a rodí sa ďalšie prekvapenie.
     
    62
    Zdá sa, že pri oslavách gólu domáci hráči úderom do rohovej zástavky tento predmet zničili a nedá sa dať naspäť do trávniku, o čo sa pokúšal postranný rozhodca aj usporiadateľ. Zo zeme ju vykopol práve Isaac Mbenza. Dosť bizarný dôvod aktuálnej pauzy. Musí prísť nová.
     
    63
    Stále nehráme, už to bol skontrolovať aj domáci maskot a tiež usúdil, že problém nevie napraviť. Manchester United medzitým vo virtutálnej tabuľke spadol späť na šieste miesto. Ak dnes vyhrá Arsenal nad Brightonom a Chelsea udrží skóre aspoň 2:0 proti Watfordu, ako je to teraz, tak "Red Devils" v poslednom kole nebudú môcť postúpiť vyššie.
     
    64
    Nehráme a nehráme. Hráčom to už začína vadiť. Dvaja usporiadatelia menia žrde so zástavkou, aby mohli zasadiť nové rohovú zástavku.
     
    65
    Takže trvalo päť minút, kým sa niečo rozhýbalo. Pat a Mat v podaní usporiadateľov za obrovského potlesku celého štadióna usádzajú novú rohovú zastávku, čo si vyžiadalo aj standing ovation.
    65.
     
    66
    Konečne mohol Manchester United rozohrať. Zástavka síce nedrží na sto percent, no je tam aspoň nejaká, čiže môžeme pokračovať v hre. Hostia sa musia tlačiť dopredu.
     
    67
    Marcus Rashford si nabehol za loptu do šestnástky súpera. Ako prvý sa k nej dostal brankár Jonas Lössl.
     
    68
    Paul Pogba dosť zbytočne fauloval pri postrannej čiare na vlastnej polovici ihriska. Huddersfield získal priamy kop, avšak center do vápna hostia poslali do bezpečia.
     
    69
    Huddersfield Town sa po strelenom góle zatiaľ na vlastnú polovicu ihriska, ktorú sa budú snažiť atakovať hráči Manchestru United.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času a tipujem, že takmer desať minút nadstaveného. Dokáže Manchester United znova dostať vedenie na svoju stranu.
     
    71
    Mladý Tahith Chong ustál súboj s dvomi hráčmi súpera vedľa šestnástky. Nakoniec síce spadol, no len za pomoci faulu. Priamy kop pre hostí.
     
    72
    Ashley Young zatočil z priameho kopu loptu pred malé vápno. Domáca defenzíva zaspala, Phil Jones v obrovskej šanci bránu Lössla prestrelil.
     
    73
    Po rýchlej akcii hostí sa ocitol v šestnástke osamotený Marcus Rashford. Z výbornej pozície pálil vedľa brány domáceho celku.
     
    75
    Jonas Lössl si výborne vybehol za pasom do šestnástky Huddersfieldu, no podľa všetkého pritom trafil jedného zo súperov. Ako včera po zásahu Dúbravku ostal ležať Salah, tak dnes Scott McTominay.
     
    76
    Mladý škótsky záložník potrebuje ošetrenie lekárov. Verme, že to nebude nič vážne a bude môcť zápas dohrať.
     
    77
    Scott McTominay sa už postavil na nohy a za pomoci lekárov odchádza za čiaru. Dokonca poklusáva, takže by mohol pokračovať. Tak sa aj deje, vracia sa do stretnutia.
     
    78
    Huddersfield Town je výborne sformovaný pod loptou, takže hráči Manchestru United sa cez tento dobrý defenzívny val nevedia presadiť.
     
    79
    Tahith Chong sa na ľavej strane nepresadil, po prihrávke na os šestnástky mieri dopredu Isaac Mbenza, ktorý získal rohový kop.
     
    80
    Rohy: 3 – 7
     
    81
    Manchester United sa rohovému kopu ubránil a zvládol aj ďalší nákop do šestnástky. Toto však nie je hra, ktorú musia hostia praktizovať.
     
    82
    Marcus Rashford poslal spred šestnástky tvrdú strelu, ktorú nasmeroval pekne k vzdialenejšej žrdi. Skvele zasiahol Jonas Lössl.
     
    83
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Victor Lindelöf, prichádza Diogo Dalot.
     
    84
    Manchester United sa ďalej snaží, do vápna súpera mu to ale nejde za žiadnu cenu.
     
    85
    Scott McTominay obdržal sprava center do päťky. Nemal to na nohu ani hlavu, a tak zakončil hruďou vedľa brány Jonasa Lössla.
     
    86
    Posledné minúty riadneho hracieho času prinášajú stále rovnaký obrázok. Manchester United útočí, Huddersfield Town skvele bráni.
     
    87
    Paul Pogba spadol pár metrov pred šestnástkou súpera a pýtal si faul. Hlavný rozhodca nepískal.
     
    88
    Huddersfield prešiel dopredu po pravej strane. O loptu rýchlo prišiel vpred sa dostali domáci. Mladý Tahith Chong obdržal prihrávku za obranu, naviezol si loptu do vápna, avšak strelu k žrdi mu vytesnil Jonas Lössl.
     
    89
    Nevyužitá ostáva ďalšia obrovská šanca. Spred šestnástky technicky zakončil Paul Pogba a trafil brvno domácej svätyne. Jonas Lössl by bol tentoraz bezmocný.
     
    90
    Domáci potiahli loptu rýchlo na opačnú stranu. Pekne si to cez obrancu hodil Alex Pritchard. Zakončenie k žrdi zvládol vykopnúť David de Gea.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Isaac Mbenza, prichádza Adama Diakhaby.
     
    90+2
    Nadstavuje sa 8 minút.
     
    90+3
    Huddersfield Town získal rohový kop, ktorý odvrátil Phil Jones. Manchester United prešiel dopredu, avšak Paul Pogba pálil vysoko nad.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Jonas Lössl (Huddersfield Town).
     
    90+5
    Strely: 7 – 21
     
    90+6
    Ander Herrera sa síce dostal k prihrávke v šestnástke domácich, no jeho slabý pokus Jonas Lössl zachytil bez najmenších problémov.
     
    90+7
    Marcus Rashford strieľal z hranice šestnástky presne k žrdi, ale Jonas Lössl bol na túto možnosť pripravený, a tak zasiahol.
     
    90+8
    David de Gea poslal dlhý nákop na útočnú polovicu. Loptu získal Karlan Grant a potiahol ju k rohovej zástavke.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    Huddersfield Town sa lúči s domácou pôdou v Premier League remízou proti Manchestru United, ktorý prišiel o šancu dostať sa do prvej štvorky a už teraz je jasné, že v ďalšej sezóne bude hrať znova len Európsku ligu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (16:59:03)

    Matej Kubove

    Góly: 60. Mbenza – 9. McTominay

    Karty:   90+4. Lössl (HUD) – 36. P. Jones (MAN)


    Huddersfield Town: Lössl – T. Kongolo, Bacuna, Schindler (C), Durm – Hogg, Mooy, Löwe, Mbenza (90+1. Diakhaby) – Grant – Pritchard.
    Náhradníci: Coleman – Smith, Stankovič, Daly, Kachunga, Diakhaby, Mounié.

    Manchester United: de Gea – Lindelöf (83. Dalot), P. Jones, Young (C), Shaw – P. Pogba, N. Matić (53. A. Herrera), McTominay – Alexis Sánchez (54. Chong), Mata, Rashford.
    Náhradníci: Grant – Smalling, Dalot, Pereira, Fred, A. Herrera, Chong.