Den Haag – Excelsior 3:1 (kon.) | Willem II – Eindhoven 0:3 (kon.)
koniec
HFC ADO Den Haag
3:1 (2:1)
SBV Excelsior
cz Štvrtok 25.04.2019, 18:30 • Cars Jeans Stadion • Holandská Eredivisie • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 6:3. (20:23:51)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Den Haagu, který svého soupeře porazil poměrem 3:1. I ve druhém dějství jsme sledovali hodně zajímavou podívanou, přičemž o něco aktivnější byl hostující celek, jenž nakonec znovu inkasoval, což už bylo nad jeho síly. V koncovce zápasu jsme sledovali celou řadu nepřesností, avšak Den Haag se snažil vycházet ze zajištěné obrany, což se mu dařilo natolik dobře, že dokázal v tomto utkání zvítězit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Do konce zápasu nezbývá moc času, na další branku to v tuto chvíli rozhodně nevypadá.
     
    90+3
    Kotte okamžitě přihrával do volného prostoru, načež to Koolwijk zkoušel kolmicí na levou stranu, kde se podařilo zasáhnout Kanonovi.
     
    90+2
    Hooi se dokázal natlačit až před brankáře, avšak jeho tvrdé zakončení směřovalo pouze doprostřed branky, což změnu stavu nemohlo přinést.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    Eckertovi utekl míč do zámezí, což pochopitelně znamenalo autové vhazování pri soupeře. Hooi ve středu hrací plochy trefil pouze protihráče.
     
    87
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Yahya Boussakou.
     
    87
    Kontaktní branku měl na kopačce zkušený El Hamdaoui, jenž se zjevil zcela sám na hranici malého vápna, odkud zamířil nad branku.
     
    83
    Míč opět doplachtil na nohu brankáře Zwinkelse, který to zkoušel okamžitým odkopem na druhou stranu, kde se podařilo zasáhnout Kottemu.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, domácí stále vedou o dvě branky. Naopak Excelsior bude muset pořádně zabrat.
     
    81
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Denis Mahmudov, přichází Dennis-Yerai Eckert.
     
    81
    Nakonec se do zakončení dostal Koolwijk, jehož rána skončila vysoko v hledišti. Ochozy stadionu to doprovodily ironickým potleskem.
     
    80
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Ali Messaoud, přichází Anouar Hadouir.
     
    79
    Na opačné straně si Messaoud potáhl míč na pravou nohu, načež zkoušel najít nevýrazného El Hamdaouiho, před kterým zasahoval Kanon.
     
    78
    Becker se opět protáhl do nadějné pozice, ze které nenašel svého kolegu Hooie. Hostující hráči najednou úplně přestali hrát, což je znát.
     
    77
    Na ten si na hranici malého vápna dokázal naskočit Beugelsdijk, jehož hlavička z těžké pozice nakonec doplachtila do rukavic brankáře.
     
    76
    Naopak k dalšímu zákroku byl přinucen Damen, který se blýskl proti střeleckému pokusu v podání El Khayatiho. Následovat bude rohový kop.
     
    75
    Na nadýchanou nabídku se pokoušel vyhoupnout Mahmudov, kterému chybělo celkem dost. Excelsior se po delší době připomněl.
     
    74
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Marcus Edwards, přichází Mikael Anderson.
     
    74
    Beugelsdijk včas vystoupil z obrany, díky čemuž za sebe nepustil přihrávku od protihráče. Domácí přeci jenom vypálili, ovšem i tentokráte nad.
     
    73
    I na druhé straně jsme sledovali střelecký pokus. Pohotovým způsobem to zkoušel Malone, jehož rána směřovala přímo do náruče brankáře.
    72. Sheraldo BECKER - 3:1
     
    72
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení o dvě branky! SHERALDO BECKER to na pravé straně vzal sám na sebe, jeho prudká rána z rohu pokutového území byla natolik přesná, že ji ještě tečoval jeden z protihráčů, přičemž míč dopadl přesně ke vzdálenější tyči.
     
    71
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Erik Falkenburg, přichází Tomáš Necid.
     
    70
    Následně si Edwards dokázal navézt míč do palebné pozice, odkud zamířil po zemi k tyči, avšak brankář Zwinkels byl i tentokráte pozorný.
     
    69
    Do volného prostoru si sbíhal domácí Becker, který raději počkal na podporu svých spoluhráčů. Ti se čistým způsobem dostali k míči.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí stále vedou o jednu branku. Druhý poločas je zatím podobně hodně vyrovnaný.
     
    63
    Najednou jsou o poznání nebezpečnější domácí hráči, avšak na centrovanou nabídku si počíhal Fortes, který odehrál míč do náruče brankáře.
     
    62
    Meijers se chtěl drzým způsobem dostat přes dvojici protihráčů, která ho zřejmě faulovala. I tak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    61
    Excelsior nyní chyboval v rozehrávce, přičemž Kotte přihrával mimo dosah Fortese. Na pořadu dne bude další autové vhazování.
     
    60
    Před Damena se snášel skutečně hodně nebezpečný centr, který dokázal do bezpečí odehrát Mattheij. Den Haag stále zůstává u míče.
     
    59
    Následně se hrací předmět odrazil ven z hrací plochy, což znamenalo další aut. Matthys ho obstaral z levé strany, přičemž si vybral Schoutena.
     
    58
    Zwinkels si opět v krátkém časovém sledu vyzkoušel dalekonosný odkop od své branky, Immers se v hlavičkovém souboji neprosadil.
     
    57
    Na opačné straně se ujal autového vhazování Fortes, který si dával celkem načas. Nakonec si El Hamdaouiho pohlídal pozorný El Khayati.
     
    56
    Aby toho nebylo málo, tak si svůj náběh za obranu nedokázal pohlídat domácí Falkenburg, který se dle pomezního sudího nacházel v ofsajdu.
     
    55
    Domácí si nakonec vybojovali rohový kop, přičemž samotný centr nepřinesl nic nebezpečného. Ten další pro změnu skončil v náruči Damena.
     
    54
    Za pokutovým územím si naváděl míč na střelu El Hamdaoui, což dokázal přečíst Beugelsdijk, který navíc založil rychlou protiakci svého celku.
     
    53
    Následně se k míči dostal brankář Zwinkels, který rozehrával do strany na Maloneho. Den Haag to zkouší pozvolnou kombinací.
     
    52
    Tentokráte se centr snášel k hranici malého vápna, kde se podařilo zasáhnout Kanonovi. Excelsior si pohlídal odražený míč, který sebral Messaoud.
     
    51
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází John Goossens, přichází Elson Hooi.
     
    50
    Ten nebyl zrovna povedený, neboť přeletěl kompletně celé pokutové území. Jako první míč doběh El Hamdaoui, jenž vybojoval další rohový kop.
     
    49
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Goossens, jehož pád na zem protivník ignoroval. Místo toho budeme sledovat rohový kop.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si Koolwijk narazil s jedním ze svých spoluhráčů, avšak střelecký pokus dokázal Zwinkels zneškodnit.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, jenž bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl zajímavou podívanou. Den Haag šel v úvodu utkání do brzkého vedení, avšak soupeř se rovněž prosadil celkem rychlým způsobem. Najednou měl Excelsior více ze hry, avšak další branku vstřelil jeho soupeř, jehož vedení o jednu branku vydrželo až do konce prvního poločasu. Excelsior rozhodně držel míč déle na svých kopačkách, avšak obrana soupeři si počínala zodpovědným dojmem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Mohlo být srovnáno, avšak ani jeden z hostujících hráčů nedokázal zamést míč do poloprázdné svatyně.
     
    43
    Po delší době si s míčem zahrál brankář Damen, který ho odkopával na pravou stranu. Tam se v hlavičkovém souboji prosadil Goossens.
     
    42
    Přenesení hry mělo na pravé straně najít Edwardse, což se ale nepovedlo. Naopak se k autovému vhazování staví domácí Meijers.
     
    41
    Mahmudovovi se podařilo udržet míč, načež na šel na levé straně Matthyse, jenž se ocitl na zemi. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    36
    Jeden z domácích vhazoval od pravé postranní čáry, avšak jako adresáta přihrávky si vybral pouze Koolwijka, který raději uklidnil hru.
     
    35
    Nyní se podařilo zakročit Malonemu, který zablokoval přihrávku z kopačky protihráče. K volnému míči se jako první dostal hostující Schouten.
     
    34
    Hostující mužstvo si rovněž dokráčelo pro zisk rohového kopu. Prudký centre ještě prodlužoval Matthys, avšak pouze k protihráči.
     
    33
    Nakonec se k pohotovému zakončení dostal hostující Edwards, který si seběhl k hranici pokutového území, odkud zamířil zhruba metr vedle.
     
    32
    Excelsior se opět usídlil na polovině soupeře, kde celkem dlouho kombinoval v oblasti středového kruhu, domácí se k napadání moc nemají.
     
    31
    Už to vypadalo, že se Becker požene sám na brankáře, avšak na poslední chvíli se podařilo zasáhnout Kottemu, který za sebe nepustil kolmici.
     
    30
    V tuto chvíli to bude mít hostující celek opět značně složité, znovu prohrává o jednu branku. I tak schází do konce utkání dostatek času.
    29. Danny BAKKER - 2:1
     
    29
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Domácí celek se vrací zpět do vedení! K rozehrávce rohového kopu se postavil Goossens, který fantastickým centrem našel hlavu naskakujícího DANNYHO BAKKERA, jenž hlavičkou k pravé tyči prostřelil brankáře Damena, jenž si na balón ještě stačil sáhnout.
     
    29
    Domácí brankář Zwinkels to trochu přehnal s délkou odkopu, ten totiž poslal mimo dosah Immerse, naopak se k balónu dostal Kotte.
     
    28
    Immers se pokusil chytrým způsobem roztáhnout hru na levou stranu, kde číhal osamocený Falkenburg. Tento záměr ale přečetl Mattheij.
     
    27
    Bakker se pokusil vyvézt míč přes prostředek hřiště, tam ale číhal příliš mohutný blok protihráčů. Následně Malone přihrával pouze do zámezí.
     
    26
    Ze zajímavé pozice se pokusil zakončit El Hamdaoui, kterému se rána moc nepovedla. Výsledkem bylo zakončení vysoko nad břevno.
     
    25
    Dalekonosný odkop měl směřovat na Falkenburga, který se k míči nakonec nedostal. Jako první u něj byl Mattheij, jenž konstruktivně rozehrál.
     
    24
    V pokutovém území se podařilo zasáhnout domácímu Beugelsdijkovi, který odvracel míč do bezpečnějšího prostoru. Hosté jsou stále u míče.
     
    19
    Za pokutovým územím číhal hostující Messaoud, který se okamžitě opřel do míče pravou nohou, avšak jeho pokus směřoval daleko vedle branky.
     
    18
    Na malý moment se Immers dostal k míči, avšak stejně tak rychle ho odevzdal zpět na kopačku protihráče. Proto Fortes zakládá další útočnou akci.
     
    17
    Excelsior se na delší dobu usadil na útočné polovině, kde už poměrně dlouho kombinuje. Domácí hráči se neúnavně snaží napadat rozehrávku.
     
    16
    Následovalo autové vhazování v podání Fortese, který zvolil zpětnou přihrávku na Mattheije, jenž pro změnu našel u postranní čáry Matthyse.
     
    15
    Pro přihrávku si seběhl Edwards, který si nakonec vymodlil nedovolený zákrok Kanona. Jednoznačný faul, hosté rozehráli urychleně po zemi.
     
    14
    Naopak domácí hráči to zkoušeli vzdušnou nabídkou až do malého vápna, kde zasahoval pozorný Mattheij. Excelsior to opět zkouší od vlastního vápna.
     
    13
    Najednou je Excelsior aktivnějším celkem, avšak tentokráte se Messaoudovi nepodařilo oslovit El Hamdaouiho, jenž měl k přihrávce daleko.
     
    12
    Úvodní minuty tohoto zápasu nám zatím nabízejí hodně ofenzivní podívanou, během jedenácti minut jsme viděli už dva přesné zásahy.
    11. Jeffry FORTES - 1:1
     
    11
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat! Hosté totiž zahrávali rohový kop z pravé strany, který přinesl přízemní rozehrávku. Ta nabídla hodně nebezpečný centr do malého vápna, kde se zjevil osamocený JEFFRY FORTES, jenž měl hodně snadnou práci.
     
    11
    Hodně prostoru měl kolem sebe Matthys, jenž přenášel hru na pravou stranu, kde se o centr postaral Fortes. Jeho centr přinesl nebezpečný hlavičkový pokus od Messaouda.
     
    10
    Ve středu hrací plochy se dokázal s míčem zorientovat Schouten, který přihrál zpět na obrannou polovinu, kde se pro změnu nacházel Mattheij.
     
    9
    Roztažení hry dokázalo najít Meijerse, jenž ještě udržel balón na hrací ploše. Následně si jeho průnik dokázal pohlídat pozorný zadák Fortes.
     
    8
    O provedení autového vhazování se postaral domácí zadák Malone, který si pro spolupráci vybral Beckera, jenž mu vrátil zpět na kopačku.
     
    7
    Samotný centr nepřinesl nic nebezpečného, avšak poté se ještě k jedné vzdušné nabídce dostal Beugelsdijk, jenž trefil protihráče před sebou.
     
    6
    Hlavičkový pokus dopadl přesně na kopačku Kanona, který to zkoušel přihrávkou podél autové čáry, načež Meijers vybojoval rohový kop zleva.
     
    5
    Také domácí brankář Zwinkels se ujal první práci s míčem, který posílal daleko na druhou stranu hrací plochy, kde se ve vzduchu dokázal prosadit Messaoud.
     
    4
    Ve středu hrací plochy dokázal zasáhnout El Khayati, který vyprodukoval zpětnou přihrávku na Kanona, jenž na druhé straně našel Immerse.
     
    3
    V tuto chvíli to bude mít hostující celek hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
    2. Abdenasser El Khayati - 1:0
     
    2
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Po pravém křídle si to namířil Becker, který nesmírně přesnou přihrávkou našel kolegu NASSERA EL KHAYATIHO, jenž se do míče opřel levou nohou, díky které překonal brankáře Damena.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Malone, Beugelsdijk, Kanon, Meijers (C) – Goossens, El Khayati, D. Bakker – Becker, Immers, Falkenburg.
    Náhradníci: Groothuizen, Havekotte – Ebecilio, Boussakou, Goppel, Gorter, Hooi, Lorenzen, Necid, Polley, Rieder.

    SBV Excelsior: Damen – Fortes, Mattheij, Oude Kotte, Matthys – J. Schouten, Messaoud, Koolwijk (C) – Edwards, El Hamdaoui, Mahmudov.
    Náhradníci: De Fockert, Stevens – Anderson, Bruins, Eckert, Hadouir, Haspolat, Horemans, Ómarsson, van der Meer.

    Rozhodčí: Manschot – Strijker, Janson.
     
    SBV Excelsior

    Na opačné straně stojí trápící se Excelsior, kterému pro změnu patří až sedmnáctá pozice, což by v konečném důsledku znamenalo baráž o udržení se v nejvyšší soutěži. Excelsior má na svém kontě sedmadvacet bodů, avšak manko na poslední nesestupové místo je už pětibodové. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole po sedmi zápasech konečně bodoval, na domácím stadionu totiž uhrál cennou remízu proti Willem II, přičemž tento zápas nakonec skončil výsledkem 1:1. Excelsior se na hřištích soupeřů trápí, dohromady vyhrál pouze ve dvou případech, avšak stále na tom není nejhůř v tabulce.
     
    HFC ADO Den Haag

    Fotbalisté Den Haagu v tomto ročníku předvádějí hodně kolísavé výkony, které momentálně stačí na dvanáctou pozici, přičemž náskok na barážové pozice je už sedmibodový. Den Haag v minulém kole po dlouhé době prohrál, na hřišti soupeře totiž nestačil na druhé PSV, které nakonec slavilo vítězství poměrem 3:1. Den Haag podává na vlastním stadionu hodně rozpačité výkony, z celkových patnácti zápasů vyhrál pouze v pěti případech, navíc hned v šesti zápasech ucítil hořkost porážky. Poslední domácí zápas ale nevyšel na jedničku, Den Haag totiž porazil Utrecht vysoko 5:0.
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! V dnešním utkání budeme sledovat souboj mezi HFC ADO Den Haag a SBV Excelsior.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Góly: 2. El Khayati, 29. D. Bakker, 72. Becker – 11. Fortes


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 6:3.
    HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Malone, Beugelsdijk, Kanon, Meijers (C) – Goossens (51. Hooi), El Khayati, D. Bakker – Becker (87. Boussakou), Immers, Falkenburg (71. Necid).
    Náhradníci: Groothuizen, Havekotte – Ebecilio, Boussakou, Goppel, Gorter, Hooi, Lorenzen, Necid, Polley, Rieder.

    SBV Excelsior: Damen – Fortes, Mattheij, Oude Kotte, Matthys – J. Schouten, Messaoud (80. Hadouir), Koolwijk (C) – Edwards (74. Anderson), El Hamdaoui, Mahmudov (81. Eckert).
    Náhradníci: De Fockert, Stevens – Anderson, Bruins, Eckert, Hadouir, Haspolat, Horemans, Ómarsson, van der Meer.

    Rozhodca: Manschot – Strijker, Janson