Chelsea – Slavia 4:3 (kon.) | Frankfurt – Benfica 2:0 (kon.) | Valencia – Villarreal 2:0 (kon.)
Neapol – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:3 (4:1)
SK Slavia Praha
Štvrtok 18.04.2019, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
    55. Petr Ševčík (SLA) - 4:3
     
    55
    Tím Slavia práve strelil gól!
    Slavia sa vracia do hry! PETR ŠEVČÍK vystrelil z podobného miesta, ako pred malým okamihom. Tentokrát však vystrelil pravačkou a vymietol nádhernou strelou všetky pavučiny v pravom hornom rohu brány Chelsea. Arrizabalaga nemal absolútne žiadnu šancu.
    51. Petr Ševčík (SLA) - 4:2
     
    51
    Tím Slavia práve strelil gól!
    Hostia znižujú na rozdiel dvoch gólov! PETR ŠEVČÍK si na hranici šestnástky naviedol loptu z pravej strany na stred a vystrelil cez Kovačića. Brankár Arrizabalaga na presnú prízemnú strelu k svojej ľavej tyči už nedosiahol.
    27. Pedro (CHE) - 4:1
     
    27
    Chelsea dala gól!
    Domáci okamžite odpovedajú na gól Slavie! Hazard vysunul na ľavom krídle Emersona, ktorého strieľanú prihrávku zasiahol na prednej tyči Giroud. Strela francúzskeho útočníka ešte bola vyrazená gólmanom Kolářom, lopta sa ale dostala priamo k PEDROVI. Španiel síce loptu netrafil dobre, i tak ju ale dokázal doraziť do brány Slavie.
    26. Tomáš Souček (SLA) - 3:1
     
    26
    Tím Slavia práve strelil gól!
    Hostia znižujú skóre! Center z rohového kopu letel na trestuhodne voľného TOMÁŠA SOUČKA, ktorý prudkou hlavičkou k pravej tyči nedal brankárovi Arrrizabalagovi šancu.
    17. Olivier Giroud (CHE) - 3:0
     
    17
    Chelsea dala gól!
    Demolácia Slavie pokračuje! Pedro dostal po zisku lopty nádhernú prienikovú prihrávku od Kantého za obranu Slavie a potiahol si loptu do šestnástky Slavie. Tam ešte prihral na stred OLIVIEROVI GIROUDOVI, ktorý strelou z prvej bez problémov poslal loptu tretíkrát do odkrytej slávistickej brány.
    10. Simon Deli (CHE) - 2:0
     
    10
    Chelsea dala gól!
    Veľká smola pre Slaviu, ktorá prehráva už o dva góly! Hazard prenikol po ľavej strane do šestnástky Slavie a poslal prihrávku na opačnú stranu cez celé bránkovisko na Pedra. Strelec prvého gólu zblízka trafil tyč, od nej sa ale lopta odrazila do hlavy dobiehajúceho SIMONA DELIHO, od ktorej doletela do odkrytej brány.
    5. Pedro (CHE) - 1:0
     
    5
    Chelsea dala gól!
    Domáci otvárajú skóre! Krásna kombinácia na pravej strane skončila narážačkou PEDRA s Azpilicuetom a potom ďalšou na hranici šestnástky medzi Pedrom a Giroudom, po ktorej sa ocitol Španiel za obranou Slavie a preloboval vybiehajúceho brankára Kolářa. Slávisti už loptu letiacu do brány nedokázali odkopnúť pred bránkovou čiarou.

    Michal Sadlek

    Góly: 5. Pedro, 10. Deli (vla.), 17. Giroud, 27. Pedro – 26. T. Souček, 51. Ševčík, 55. Ševčík

    Karty:   34. Kanté (CHE), 75. Emerson (CHE), 83. Arrizabalaga (CHE), 90. David Luiz (CHE) – 53. T. Souček (SLA), 73. Kúdela (SLA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:17.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Kovačić, Barkley (70. Jorginho) – Pedro (87. Hudson-Odoi), Giroud, E. Hazard (65. Willian).
    Náhradníci: Caballero – Jorginho, Higuaín, Hudson-Odoi, Zappacosta, Willian, Cahill.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Kúdela, Ngadeu, Deli, Bořil – Král, T. Souček (C) – Ševčík (78. Stoch), Traoré, Zmrhal (85. Milan Škoda) – Masopust (52. Olayinka).
    Náhradníci: Kovář – Olayinka, Zelený, Van Buren, Stoch, Milan Škoda, Frydrych.

    Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (všetci Slovinsko)
    11.04.2019
    Slavia - Chelsea 0:1

    Góly: 86. M. Alonso

    Karty:   83. Coufal (SLA)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:8.