Crystal Palace – Manchester City 1:3 (kon.) | Liverpool – Chelsea 2:0 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:3 (0:1)
Manchester City
Nedeľa 14.04.2019, 15:05 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas bol bohatší na góly, dokopy priniesol až tri presné zásahy. Tešili sa v priebehu 63. minúty hostia, neskôr v 81. minúte znížil Milivojević, ale na konečných 1:3 ustanovil v priebehu 90. minúty Gabriel Jesus. Manchester City sa dostáva na priebežnú líderskú pozíciu v tabuľke pred Liverpoolom, ktorý svoj zápas začína už o necelých tridsať minút na Anfielde proti Chelsea. Pozývam vás teda sledovať nás ďalej.

    Ďakujeme za pozornosť. (17:00:42)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po ľavej strane sa ani veľmi nesnažil útok ťahať Gabriel Jesus, hostia sú rozostavení a iba si loptu prihrávkujú.
     
    90+2
    Hostia bezproblémovo kombinujú na útočnej polovici a už nič v tomto dueli nechcú riskovať. Tri body zrejme už majú vo vrecku.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú ešte tri minúty, tá prvá je už skoro na konci.
    90. Gabriel Jesus (MAC) - 1:3
     
    90
    Manchester City dal gól!
    Citizens však pridávajú gólovú poistku a zrejme rozhodujú o zisku troch bodov pre svoj tím. Domáci prepadli s loptou na útočnej polovici. Rýchlo naštartoval protiútok De Bruyne, ktorý na ľavú stranu vysunul GABRIELA JESUSA, ten sa pohral s Milivojevićom a zblízka prekonal Guaitu.
     
    89
    Hostia sa dostali k zahrávaniu rohového kopu. Cez Van Aanholta sa snažil prejsť Gabriel Jesus, ale svojimi kľučkami neuspel.
     
    88
    Center Wilfrieda Zahu z pravej strany smeroval do šestnástky, kde sa pohyboval Benteke, ale nepodarilo sa mu loptu spracovať.
     
    87
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Leroy Sané, prichádza John Stones.
     
    86
    Gabriel Jesus zápasil o loptu v rohu ihriska proti Wan-Bissakovi. Manchester City ju napokon získal, keďže zahrával autové vhadzovanie.
     
    85
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McArthur, prichádza Bakary Sako.
     
    84
    Veľa práce v tomto stretnutí nemá ani hlavný arbiter Martin Atkinson, ktorý do týchto chvíľ nemusel udeliť ani jednu žltú kartu. Z tohto pohľadu sa hrá dnes fair-play zápas.
     
    83
    Šikovným centrom našiel van Aanholt v pokutovom území Wilfireda Zahu, ktorý však akosi stratil rovnováhu a šiel ochotne k zemi.
     
    82
    Domáci teda neostali bez presného zásahu z tohto zápasu. Vynikajúci fanúšikovia ich aj napriek stálemu nepriaznivému výsledku neúnavne podporujú.
    81. Luka Milivojević (CRP) - 1:2
     
    81
    Crystal Palace dal gól!
    Fantastický priamy kop zo šestnástkového poloblúku po faule Gündogana zahrával LUKA MILIVOJEVIĆ, ktorý presnou strelou tesne ponad zem trafil k pravej žrdi a prekonal brankára Edersona, čím vrátil domácich do zápasu.
     
    80
    V strede poľa perfektne zasiahol Milivojević, ktorý zbavil lopty Bernarda Silvu a mohol naštartovať útok Crystalu Palace.
     
    79
    Ilkay Gündogan už ako zvyčajne bol exekútorom rohového kopu. Loptu nasmeroval pred malé vápno, kde však odhlavičkoval preč Benteke.
     
    78
    Priestor sa na ľavej strane otvoril pred Bernardom Silvom, ktorý posúval loptu smerom Na Saného. Proti nemu úspešne zasiahol Wan-Bissaka a odpálil na rohový kop.
     
    77
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Andros Townsend, prichádza Max Meyer.
     
    77
    De Bruyne prihrávkou naštartoval v pokutovom území Gabriela Jesusa, ktorý prenechával Sterlingovi. Jemu príliš kľučky nevyšli. Strelecké zakončenie však dokázal zaznamenať Gündogan, ale pálil vedľa.
     
    76
    Jesus bol pri prvom dotyku s loptou, nasmeroval prihrávku na pravú stranu Sterlingovi. Potom sa pokúšal aj z otočky páliť, ale mieril iba do protihráča.
     
    75
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Gabriel Jesus.
     
    74
    Hostia vyštartovali do kontraútoku, z ktorého sme zaregistrovali aj strelecké zakončenie. Leroy Sané vystrelil z hranice šestnástky, ale svojím nedôrazným prízemným projektilom príliš Guaita nepreveril.
     
    73
    Priama lopta z ľavej strany z kopačky Mendyho smerovala priamo pred malé vápno. V tomto priestore za týchto okolností však jednoznačne kraľoval brankár Guaita.
     
    72
    Wilfried Zaha vybojoval jeden z mála rohových kopov pre Crystal Palace. Center smerujúci od rohovej zástavky došiel na hlavu Scotta Danna, ktorý však mieril vysoko.
     
    71
    V súbojoch na obrannej polovici Manchestru City pôsobili hostia trochu chaoticky a neusporiadane. Prípadnému nebezpečenstvu sa však vyhnúť dokázali.
     
    70
    Z pravej strany už centroval šikovne Milivojević, ktorý svojím centrom do vnútra šestnástky našiel Christiana Bentekeho. Útočník Crystalu zakončoval pomedzi Kompanyho nohy, ale Edersona v bráne neprekvapil.
     
    69
    Center Townsenda z pravej strany ihriska odhlavičkoval z vnútra pokutového územia preč Kyle Walker. K lopte sa však opätovne dostali domáci.
     
    68
    Zaha na ľavej strane ihriska upokojil dianie na trávniku a posúval radšej dozadu na Milovojevića, ktorý ostáva trochu stiahnutý vzadu.
     
    67
    Scott Dann centrom na hrot ihriska hľadal voľného Christiana Bentekeho, ktorý sa síce uvoľnil, ale ofsajdovej pozícii sa nevyhol.
     
    66
    Wilfried Zaha manévroval s loptou na útočnej polovici. Zľava sa dostal bližšie k osi ihriska a pálil. Mieril to však iba do protihráča. Bol z toho roh pre Crystal Palace, v ktorom sa hostia ubránili.
     
    65
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Bernardo Silva.
    63. Raheem Sterling (MAC) - 0:2
     
    63
    Manchester City dal gól!
    Citizens sa dostávajú do dvojgólového vedenia a určite budú spokojnejší. Veľmi vysoký podiel na góle má Leroy Sané, ktorý z vnútra vápna vymyslel prihrávku pred bránku na RAHEEMA STERLINGA, ktorý prízemnou strelou k protiľahlej žrdi prekonal Guaitu.
     
    62
    Pred pokutovým územím si šancu chcel vypracovať Wan-Bissaka. Ešte pred ním sa do stretu dostal Benteke, ktorý vo vzduchu atakoval Laporteho a Citizens získavajú loptu. K strele sa dostal Gündogan, ale spoza vápna mieril ponad.
     
    61
    Po ofsajde, v ktorom sa ocitol Raheem Sterling prišiel štandardku z obrannej polovice zahrať brankár Vicente Guaita.
     
    60
    Wilfried Zaha operoval nezvyčajne na opačnej pravej strane. Loptu sa mu napokon nepodarilo dobehnúť, a tak môže Man City vybehnúť opäť dopredu.
     
    59
    Nasledujúca prihrávka došla na Mendyho, ktorý posúval krížom na Sterlinga. Jediný strelec duelu hľadal Silvu, ale ten sa k lopte v malom vápne už nedostal.
     
    58
    Townsend vykopol loptu z kopačky Saného smerom za bránkovú čiaru. Rohový kop prišiel zahrať Gündogan na bližšiu žrď, kde skákal Agüero, ale bol tam tiež aj Milivojević.
     
    57
    Laporte posunul loptu na ľavú stranu, kde už ako zvyčajne operoval Leroy Sané. Center tentokrát vymyslieť nevedel a bol aj zbavený lopty.
     
    56
    Domáci sú zatiaľ aj v priebehu druhého polčasu viacmenej bezzubí a Manchester City s prehľadom kontroluje dianie v Selhurst Parku.
     
    55
    Agüerov center z pravej strany smeroval pred pokutové územie, kde bol pripravený Sterling. Pri ňom však stál aj Wan-Bissaka, ktorému sa podarilo získať loptu.
     
    54
    Gündogan zahrával rohový kop Manchestru City. Lopta smerovala priamo do rúk brankára Vicenteho Guaitu.
     
    53
    Raheem Sterling iniciatívne naštartoval útok smerom po osi ihriska. Jeho zakončenie bolo zblokované a loptu dostal na ľavú stranu Sané. Center mu nevyšiel.
     
    52
    Center McArthura z pravej strany čakala v pokutovom území dvojica spoluhráčov. Boli to Benteke a Wilfried Zaha. Ani jeden napokon na loptu nesiahol.
     
    51
    De Bruynova prihrávka došla pred hranicu pokutového územia, kde bol Silva. Španiel sa snažil vyhľadať Agüera, ktorý však nebol dostupný na prihrávku.
     
    50
    De Bruyne posúval loptu pred hranicu pokutového územia, kde sa uvoľňoval Agüero a pálil. Jeho delovka bola zblokovaná.
     
    49
    Po pravej strane skúsil centrom naštartovať útok Kelly. Bola to však ľahká lopta pre hostí a relatívne podaná zadarmo.
     
    48
    De Bruynovu šikovnú strieľanú prihrávku spoza vápna zasiahol domáci futbalista Kelly a namieril to priamo na Guaitu. Domáci mali teraz aj šťastie.
     
    47
    Manchester City začína aj v úvode druhého polčasu diktovať tempo hry a snaží sa mať priebeh zápasu pod svojou kontrolou. Center z ľavej strany posielal Mendy, ale Vicente Guaita ako prvý rukami zasiahol.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných jedenástkach. Výkop mali domáci.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodná štyridsaťpäťminútovka jednoznačne patrila hosťujúcim futbalistom, ktorí po celý čas dominovali a dianie mali pod kontrolou. Citizens poslal do vedenia v priebehu 15. minúty Sterling.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    David Silva z ľavej strany posielal prudkú prihrávku popred päťku, kde sa pripravoval aj Sterling, ale loptu si nakoniec nespracoval.
     
    45+1
    De Bruyne poslal center z rohového kopu. Strelecky to potom spoza šestnástky vyskúšal Mendy, ktorý pálil priamo do Guaitu. Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
    45.
     
    45
    Tak toto boli teraz obrovské šance pre Manchester City. Center Gündogana pred malé vápno došiel na chrbát Agüera, potom z otočky pálil dvakrát De Bruyne, ale domáci to perfektne zablokovali.
     
    44
    Gündogan spoločne s Agüerom prišli o loptu na útočnej polovici. Na rýchly protiútok to chceli využiť hostia, ale lepší bol Kompany, ktorý zastavil dlhú prihrávku.
     
    43
    Loptu zachytil na obrannej polovici Kouyaté, ktorý sa snažil naštartovať Townsenda. Tento krídelník vzápätí o loptu prišiel a Crystal Palace už nemohol zaútočiť.
     
    42
    Center Leroya Saného z ľavej strany došiel na hlavičku domáceho Van Aanholta, ktorý v hlavičkovaní mierne zaváhal a odstrelil to na rohový kop pre Citizens.
     
    41
    Mendy posunul na ľavému stranu Sanému, ktorý čakal na pohyb protihráča. Cez pozorného a trpezlivého Townsenda napokon neprešiel a o loptu prišiel.
     
    40
    De Bruyne strieľanou prihrávkou do vnútra pokutového územia hľadal Agüera. Argentínsky útočník dlhý pas nestihol dobehnúť a takisto ani Sané.
     
    39
    Center Kevina De Bruyna smerom do vnútra šestnástky nenašiel adresáta, bezpečne rozohrať môže brankár Vicente Guaita.
     
    38
    Hostia majú po predchádzajúcej situácii trochu ťažšie srdce na hlavného rozhodcu Atkinsona, ktorý odpísak zákrok Davida Silvu na McArthura.
     
    37
    Kompany sa s loptou na útočnej polovici veľmi neponáhľal. Hostia vyskúšali preniknúť po pravej strane, pre Sterlinga s Walkerom to však momentálne nebolo uskutočniteľné.
     
    36
    Kyle Walker si počas svojho pobytu na útočnej polovici chcel vypýtať faul. Napokon sa však nič nepískalo, lopta prenikla za bránkovú čiaru a rozohrávať bude Guaita.
     
    35
    Center Luku Milivojevića smeroval ďaleko vedľa Wan-Bissaku, ktorý si nabiehal na pravej strane ihriska. Rozohrávať bude brankár Ederson Moraes.
     
    34
    Manchester City stále dominuje v zápase a priebeh má zväčša pod kontrolou a vo svojej réžii. Domáci zatiaľ boli nebezpeční iba raz, pri predchádzajúcej možnosti Zahu, aj tak z toho poriadnu strelu nevyťažili.
    33.
     
    33
    David Silva chcel prihrávať na hranici pokutového územia Agüerovi, ktorý sa už už uvoľňoval cez brániaceho hráča. Presnú prihrávku napokon nedostal.
     
    32
    Leroy Sané predviedol svoje technické manévre na ľavej strane. Rýchlym pohybom sa dostal do vnútra vápna a strelou preveril španielskeho brankára Guaitu.
     
    30
    Sledovali sme zaujímavý úsek domácich na útočnej polovici. Benteke si v pokutovom území spracoval krátky center, posúval to ešte Zahovi, no pred ním úspešne zasiahol vracajúci sa Gündogan.
     
    29
    Sterling si po páde pýtal faul na svoju osobu, ktorý spáchal Milivojević. Tento fyzický kontakt však nebol zákerný, šlo viacmenej o čistý súboj.
     
    28
    David Silva vo vnútri šestnástky posunul loptu o pár metrov vzdialenému Sergiovi Agüerovi. Jeho prudké zakončenie smerovalo ponad bránku.
     
    27
    Gündoganovi sa na prihrávku do vnútra pokutového územia ukazoval Agüero, ale proti pozornému Dannovi a Kellymu tentokrát neuspel.
     
    26
    Sané prenechával loptu na ľavej strane krajnému obrancovi Mendymu, proti ktorému už vybiehal domáci Wan-Bissaka, aby ho sklzom obral o loptu.
     
    25
    Raheem Sterling sa účinne vrátil dozadu, aby pomohol v súboji Walkera s Zahom. Svojmu spoluhráčovi značne pomohol a City získalo loptu.
     
    24
    Prihrávkou z ľavej strany našiel De Bruyne Saného. Gündogan sa potom pokúšal centrom hľadať znovu Sanéh, ale neuspel.
     
    23
    Laporte presúval hru krížom cez ihrisko smerom na Sterlinga. K nemu sa však dobre dozadu vrátil Zaha a podarilo sa mu ho obrať o loptu na nejaký čas.
     
    22
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jeff Schlupp, prichádza Cheikhou Kouyaté.
     
    21
    Jeffreyho Schluppa zrejme predchádzajúci stret s Vincentom Kompanym stál pôsobenie v tomto zápase. Nevyzerá to s ním dobre a už sa na strane domácich pripravuje striedanie.
     
    20
    Menšie zdravotné problémy mal práve strelec zatiaľ jediného gólu Raheem Setrling. Ošetrovatelia zároveň prišli aj k domácemu Schluppovi.
     
    19
    Sterling si zabehol za obranu a dostával center od Ilkaya Gündogana. Napokon však čiarový rozhodca ukázal, že Raheem Sterling bol predsa len v tesnom ofsajde.
     
    18
    Laporte našiel prihrávkou na kraj ihriska Mendyho, proti ktorému vystúpil McArthur a zbavil ho na nejaký čas lopty. Aut pre Manchester.
     
    17
    Sané sa pohral s loptou na ľavej strane a potom ju posunul svojmu krajnému obrancovi Mendymu.
     
    16
    Domáci mali výkop po inkasovaní gólu, o loptu však veľmi skoro prišli. Manchester City je pre nich dnes jednoznačne súper z kategórie futbalovejších a kvalitnejších.
    15. Raheem Sterling (MAC) - 0:1
     
    15
    Manchester City dal gól!
    Citizens sa dostávajú očakávane do vedenia v stretnutí. Krídelnú akciu po pravej strane naštartoval De Bruyne, ktorý vynikajúcou prienikovou prihrávkou našiel RAHEEMA STERLINGA, ktorý prebehol do šestnástky a spoza malého vápna strelou prestrelil Guaitu.
     
    14
    David Silva sa snažil prihrávkou smerom na hrot naštartovať Sergia Agüera, ktorý si aj pohybom pýtal loptu. Dostal však iba nepresný pas.
     
    13
    Laporte centrom na kraj ihriska vysunul Sterlinga. Ten posúval Walkerovi, ktorý odcentroval smerom do vápna a brankár Guaita bezpečne zasiahol.
     
    12
    Po pravej strane neprešiel dobru Townsend. Pýtal si zrejme aj faul, ale ničoho sa nedomohol.
     
    11
    David Silva jemne fauloval v súboji Jeffreyho Schluppa a Crystal Palace získava loptu v oblasti stredového kruhu.
    10.
     
    10
    Obrovská šanca pre zverencov Pepa Guardiolu. David SIlva sa vyzvŕtal okolo McArthura a pripravil vynikajúcu finálnu prihrávku pre Raheema Sterlinga, ktorý však zo stopercentnej pozície bránu zblízka netrafil.
     
    9
    Hráči sa sformovali v strede poľa, aby čakali na center od brankára Guaitu. Benteke sa k lopte vo vzduchu nedostal, hostia teda môžu pokračovať v rozohrávke.
     
    8
    Gündogan zahrával rohový kop Chelsea, ktorý odvrátil preč zo šestnástky Benteke. City však znovu loptu získalo a môže obliehať vápno.
     
    7
    Rohový kop z kopačky Gündogana smeroval na Kompanyho hlavičku, ktorý loptu predlžoval, no nedával to veľmi presne.
     
    6
    Prihrávka Leroya Saného z ľavej strany ihriska došla iba na protihráčov. City si potom vybojovalo rohový kop.
     
    5
    Loptu teraz vybojoval na ľavej strane ihriska Schlupp, ktorý posielal aj center do šestnástky, no nebol presný. Streleckým pokusom to potom vyskúšal Milivojević. Spoza vápna pálil iba na tribúnu.
     
    4
    Domáci sa od počiatku stretnutia začínajú viac brániť. Určite sa očakáva nápor od hostí, ktorí sú favoritmi tohto duelu.
     
    3
    Z pravej strany poslal loptu do vnútra šestnástky Kyle Walker. Prihrávka našla v pokutovom území Davida Silvu, ktorý však rýchlo zakončiť nevedel.
     
    2
    Citizens si hneď v úvode vybojovali štandardku. Center De Bruyna síce došiel do šestnástky, nenašiel však hráčov v belasých dresoch.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mal k dispozícii hosťujúci Manchester City. O rozohrávku sa konkrétne postaral Sergio Agüero.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V Selhurst Parku v Londýne je už všetko pripravené na začiatok tohto stretnutia. Oba tímy práve vychádzajú z útrob štadióna na trávnik.
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Guaita – Wan-Bissaka, Dann, Kelly, van Aanholt – Townsend, Milivojević (C), McArthur, Schlupp – Zaha, Ch. Benteke.
    Náhradníci: Hennessey – J. Ward, Kouyaté, Meyer, Sako, J. Ayew, Batshuayi.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Laporte, Mendy – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva – Sterling, Agüero, Sané.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Stones, B. Silva, Mahrez, Otamendi, Jesus.

    Rozhodca: Martin Atkinson – Betts, Nunn.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 34. kola anglickej Premier League. Nedeľný hrací deň prináša tri zápasy, v tomto on-line prenose sa bližšie pozrieme na stretnutie medzi Crystalom Palace FC a Manchestrom City. Stretnutie sa začína o 15:05 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Crystal Palace FC
    Crystal Palace sa momentálne v tabuľke nachádza mimo záchranárskych pozícií a má vcelku aj pozitívnu bilanciu z posledných piatich zápasov, keďže dokázal zvíťaziť trikrát. Crystal Palace zdolal Newcastle 0:1, Huddersfield doma 2:0 a Burnley vonku 1:3. Naopak, pripísal si prehry s Tottenhamom 2:0 a s Brightonom 1:2. Aj tieto body zatiaľ stačia Crystalu na priebežné 13. miesto so ziskom 39 bodov a skóre 39:43. Tréner Crystalu Palace nemôže v stretnutí rátať s dvojicou hráčov, zo zranenia sa liečia Sakho a Tomkins.

    Manchester City
    Manchester City je jednoznačným favoritom tohto duelu. Citizens majú po 32 odohraných zápasoch na konte rovných 80 bodov a strácajú dva body na vedúci Liverpool, ktorý však ešte bude dnes hrať proti Londýnskej Chelsea. Manchester City v poslednom dueli Premier League zdolal Cardiff 2:0, predtým si pripísal víťazstvá nad Fulhamom 0:2 a nad Watfordom 3:1. Tréner Pep Guardiola nemôže v stretnutí počítať s brankárom Bravom a otázne sú štarty Zinečnka a Silvu.

    Už jedno vzájomné stretnutie medzi Crystalom Palace a Manchestrom City sa uskutočnilo. V tom prvom prekvapujúco triumfoval Crystal, ktorý si z Etihad Stadium odviezol trojbodový zisk po výhre 2:3.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:05.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 81. Milivojević – 15. Sterling, 63. Sterling, 90. Jesus


    Crystal Palace FC: Guaita – Wan-Bissaka, Dann, Kelly, van Aanholt – Townsend (77. Meyer), Milivojević (C), McArthur (85. Sako), Schlupp (22. Kouyaté) – Zaha, Ch. Benteke.
    Náhradníci: Hennessey – J. Ward, Kouyaté, Meyer, Sako, J. Ayew, Batshuayi.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Laporte, Mendy – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (65. B. Silva) – Sterling, Agüero (75. Jesus), Sané (87. Stones).
    Náhradníci: Muric – Danilo, Stones, B. Silva, Mahrez, Otamendi, Jesus.

    Rozhodca: Martin Atkinson – Betts, Nunn