Espanyol – Alavés 2:1 (kon.) | Huesca – Barcelona 0:0 (kon.) | Atlético Madrid – Vigo 2:0 (kon.)
Sevilla – Real Betis 3:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
3:2 (1:0)
Real Betis
Sobota 13.04.2019, 20:45 • Estádio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo sevillského derby medzi tímami FC Sevilla a Real Betis. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    FC Sevilla

    Domáci tím, ktorý sa ešte v polovici sezóny pohyboval na najvyšších priečkach, doplatil na katastrofálny úvod druhej časti sezóny. Vrcholom bolo vyradenie Slaviou Praha v osemfinále Európskej ligy. Od tohto okamihu sa ale Sevilla zlepšuje a pred dnešným kolom bola na piatom mieste, o bod za štvrtým Getafe. Pred svojim mestským rivalom má aktuálne náskok 6 bodov. Forma Sevilly v posledných týždňoch je veľmi dobrá. Z posledných piatich zápasov vyhrali domáci štyri a v týchto dueloch inkasovali len tri góly. Zaujímavosťou je, že v posledných štyroch zápasoch Sevilly strelil góly vždy len jeden tím. Sevilla je doma štvrtým najlepším tímom ligy a pred ňou je len vedúca trojica súťaže FC Barcelona, Atlético Madrid a Real Madrid. Aj keď derby nemá favorita, tak by dnes mala byť FC Sevilla miernym favoritom.

    Posledných 5 zápasov:
    Sevilla – Real Sociedad 5:2
    Espanyol – Sevilla 0:1
    Sevilla – Valencia 0:1
    Sevilla – Alavés 2:0
    Valladolid – Sevilla 0:2
     
    Real Betis

    Hostia, narozdiel od domácich, majú v posledných týždňoch pomerne nevyrovnanú formu a do tohto kola vstupovali z deviateho miesta. Cieľom Betisu sú európske poháre, na šiestu Valenciu však hostia strácajú tri body. Výhru v mestskom derby tak rozhodne potrebujú ako soľ, z posledných šiestich zápasov totiž vyhrali len dvakrát, a i to len nad tímami bojujúcimi o záchranu (Celta Vigo, Villarreal). Betis patrí v zápasoch vonku medzi priemer LaLigy, pretože je v tabuľke týchto duelov až na desiatom mieste a v 15 zápasoch získal len 18 bodov. Z posledných štyroch duelov na cudzích ihriskách ale prehral len jeden.

    Posledných 5 zápasov:
    Celta Vigo – Betis 0:1
    Betis – Barcelona 1:4
    Vallecano – Betis 1:1
    Real Sociedad – Betis 2:1
    Betis – Villarreal 2:1
     
    Vzájomné zápasy

    V tomto desaťročí je vo vzájomných ligových zápasoch lepšia FC Sevilla, ktorá šesťkrát Betis porazila. Trikrát sa z výhry tešil Betis a štyri zápasy sa skončili remízou. Betis však neprehral už tri zápasy so svojim mestským rivalom za sebou a vyhral i posledný zápas hraný na pôde FC Sevilla v minulej sezóne (5:3). Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral doma Betis 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Mercado, Carriço, Escudero – Sarabia, Banega, F. Vázquez, Mesa – Munir, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Rog, Promes, Sergi Gómez, Gil, Kjaer, Aleix Vidal.

    Real Betis: Pau López – Mandi, Feddal, Sidnei – Emerson, W. Carvalho, Guardado (C), Firpo – Lo Celso, Canales – Jesé.
    Náhradníci: Robles – León, Joaquín, Javi García, Morón, Bartra, Tello.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo.
     
    Oba tímy práve nastupujú na trávnik, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci tím bude hrať v bielych dresoch, hostia v zelenobielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí okamžite nakopli loptu dopredu. Lopta však doletela až k Tomášovi Vaclíkovi, ktorý sa po zranení vrátil do brány domáceho tímu.
     
    2
    Domáci o loptu rýchlo prišli a po faule na vlastnej polovici na Emersona darovali hosťom priamy kop.
     
    3
    Canalesov center z priameho kopu odvrátila bez väčších problémov domáca obrana. K lopte sa ale znovu dostali hostia, ktorí vstúpili do zápasu veľmi aktívne.
     
    4
    Carvalho krásnym pasom za obranu vysunul do samostatného úniku Jesého, ktorému musel rukou pod jeho nohami vyraziť loptu vybiehajúci Vaclík. Vzrušenie bolo napokon zbytočné, Jesé bol v momente prihrávky v ofsajde.
     
    5
    Ben Yedder viedol prvý útok hostí, prihrávka na Munira medzi obrancov Betisu však neprešla. Lopta sa vrátila k domácim, ktorých ale hostia vytlačila až pred vlastnú šestnástku a napokon donútili k prihrávke na Vaclíka v ich bráne.
     
    6
    Mesov center z ľavej strany chytil brankár hostí Pau López. Tempo zápasu je od začiatku veľmi vysoké. Uvidíme, ako dlho to obom tímom vydrží.
     
    7
    Lo Celso získal loptu pred vlastnou šestnástkou a potiahol rýchly protiútok Betisu. Loptu si potiahol na stred a nevydarenou strelou minul Vaclíkovu bránu.
     
    8
    Carvalho hľadal kolmou prihrávkou za obranu domácich Jesého, útočník Betisu si však predkopol loptu príliš ďaleko a na hracej ploche už ju nedokázal spracovať.
     
    9
    Betis znovu získal po odkope Vaclíka od jeho brány loptu a usadil sa na útočnej polovici. Canales sa po krátkej kombinácii pokúsil prekvapiť domáceho brankára strelou zo strednej vzdialenosti, jeho pokus však výrazne minul bránu Sevilly.
     
    10
    Domáci sa pokúsili o podobný útok, ako predviedol pred malou chvíľou Betis. Túto snahu ale znegoval Ben Yedder faulom na Bartru.
     
    11
    Úvodných desať minút zápasu je za nami. Hra sa rýchlo prelieva zo strany na stranu, odohráva sa však medzi šestnástkami oboch tímov a vyloženú gólovú príležitosť sme ešte nevideli.
     
    12
    Mercado pri rohovej zástavke podrazil Guardada. Betis získava priamy kop, ktorý je v podstate rohovým kopom, len o meter bližšie k bráne domácich.
     
    13
    Canales nacentroval zhruba na penaltový bod, kde sa k hlavičke pretlačil Feddal. Zakončenie obrancu Betisu končí vysoko nad.
     
    14
    Na opačnej strane sa presadil cez obrancu na pravom krídle Ben Yedder, jeho center ale zablokoval Feddal na rohový kop.
     
    15
    Center z rohu sa stal ľahkou korisťou pre gólmana hostí Paua Lópeza. Ten sa pokúsil o okamžitú rozohrávku na útočníkov, loptu ale vykopol príliš ďaleko, a tak sa dostala až k jeho náprotivkovi Vaclíkovi.
     
    16
    Mesa zachytil rozohrávku Betisu a prihrávkou medzi obrancov hostí našiel Banegu. Strela domáceho záložníka bola zablokovaná na rohový kop.
     
    17
    Obrovská chyba Tomáša Vaclíka takmer skončila gólom v jeho sieti! Center z rohu odvrátila domáca obrana a lopta sa dostala do nábehu Jesému, proti ktorému vybehol Vaclík. Ten asi 40 metrov pred svojou bránou netrafil loptu, na jeho šťastie ale predviedol neuveriteľnú hlúposť v zakončení Jesé, ktorý namiesto prihrávky pred prázdnu bránu na voľného spoluhráča poslal slabý pokus na bránu, kde zastúpil Vaclíka jeden z obrancov FC.
    17. Jesé (RBE)
     
    19
    Hostia teraz prechádzajú do útoku a nechávajú zabudnúť na tlak Sevilly z predošlých minút.
     
    20
    Ich útok však zastavil pred vlastnou šestnástkou Banega a následne radšej taktickým faulom zastavil útok domácich dnešný kapitán Betisu Guardado.
     
    21
    Ben Yedder si nabiehal za nákopom z vlastnej polovice, podľa čiarového rozhodcu ale z ofsajdovej pozície. Hostia znovu prechádzajú do svojho postupného útoku plného krátkych prihrávok.
     
    22
    Guardado vysunul za obranu FC Jesého, ktorý si loptu spracoval a trafil vybiehajúceho brankára Vaclíka. Rozhodcovia odpískali Jesému ofsajd, podľa opakovaného záberu ale bolo postavenie útočníka Betisu v poriadku.
     
    23
    Teraz má miernu prevahu Betis. Hostia sú usadení na útočnej polovici a obliehajú pokutové územie domáceho tímu.
     
    24
    Firpov center zablokovala domáca obrana na rohový kop. Podobne dopadol i center z rohu a následná spätná prihrávka na Carvalha letela do ofsajdu.
     
    25
    Domáci donútili hostí k chybe v rozohrávke a Vázquez, ktorý loptu získal, skúsil zaskočiť brankára hostí. Strela stredného záložníka domácich skončila výrazne mimo Lópezovu bránu.
     
    26
    Sevilla dala gól!
    Domáci otvárajú v dnešnom derby skóre! Na Sarabiov center si na zadnej tyči skvele nabehol MUNIR, ktorý sa dostal pred brániaceho Canalesa a zblízka hlavou prekonal Paua Lópeza.
    26. Munir (SEV) - 1:0
     
    28
    Strely na bránu: 1:1
     
    29
    Domáci sú ako pokropení živou vodou a hostia nevedia, kam skôr skočiť. V vzdušnom súboji fauloval Canales strelca gólu Munira a domáci tak majú dostatok času a priestoru na rozohrávku.
     
    30
    Ben Yedder si skvele nabehol z pravého krídla na nádhernú prihrávku Vázqueza za obranu, sám pred brankárom Pauom Lópezom ale neuspel. Pokus o oblúčik ponad vybiehajúceho gólmana hostí skončil na ľavej ruke Lópeza.
     
    31
    Hostia majú obrovský problém rozohrať, domáci sú totiž zjavne pri chuti a cítia šancu na ďalší úder protivníkovi. Teraz im aspoň na chvíľu pomohol podrazením Canalesa v strede poľa Vázquez.
     
    32
    Hostia držia loptu pod svojou kontrolou, zatiaľ ale len v úctivej vzdialenosti od Vaclíkovej brány.
     
    33
    Nákop Sidneiho na rozbehnutého Jesého skončil v rukaviciach Vaclíka, ktorý dobre prečítal tento úmysel. Po jeho rozohrávke ale domáci nedokázali loptu dlho udržať a znovu ju darovali nepresnou rozohrávkou súperovi.
     
    34
    Betis to ale nedokáže vôbec využiť. Presing domácich je pre hostí teraz neriešiteľným problémom a hostia majú problém dostať sa na útočnú polovicu.
     
    35
    Opäť im ale pomohol faul domáceho hráča, tentokrát bol vinníkom Escudero a jeho obeťou Canales.
     
    36
    Domáci po dlhej dobe zaútočili. Navasov center z pravej strany letel na nabiehajúceho Sarabiu, tesne pred ním však loptu zrazil na rohový kop Feddal.
     
    37
    Center z rohu odvrátila obrana Betisu, opäť ale len k domácim hráčom. Tí pokračujú vo svojom tlaku na obranu hostí.
     
    38
    Mesa si prebral loptu v strede poľa, potiahol si ju k pokutovému územiu Betisu a vystrelil. Jeho pokus zablokoval obranca hostí priamo do rúk svojho brankára Paua Lópeza.
     
    39
    Jesé sa pokúsil o sólový prienik cez obranu Betisu, po súboji s Mercadom sa ale lopta odrazila za bránkovú čiaru. Rozhodcovia ukázali na odkop od brány, aj keď lopta šla mimo ihrisko jasne od Mercada.
     
    39
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za protesty proti tomuto rozhodnutiu rozhodcov Jesé (Real Betis).
     
    41
    Vázquez sa presadil do pokutového územia a spadol po súboji s Feddalom. Hlavný rozhodca skonzultoval túto situáciu s videorozhodcom a spoločne došli k záveru, že sa o faul nejednalo.
     
    42
    Emerson sa pri nábehu na kolmicu Canalesa doslova zavesil na Escudera. Hráč Betisu sa diví, tento zákrok bol ale logicky posúdený ako faul.
     
    43
    Sarabia posunul na pravom krídle loptu pätičkou na Navasa, rozhodcovia mu však odpískali ofsajd. I tentokrát sa ale jednalo o nesprávny verdikt, Mandi sa totiž zabudol za obrannou líniou.
     
    44
    Držanie lopty: 49 % : 51 %
     
    45
    Po strelenom góle má prevahu na ihrisku domáci tím a teraz to potvrdil jeho kapitán Navas, ktorý svojim zablokovaným centrom získal pre FC rohový kop.
     
    45
    Center z rohu bez problémov chytil brankár Pau López.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Lo Celso si narazil loptu s Guardadom a potom si nabiehal za jeho spätnou prihrávkou. Pri tom vrazil do jedného z obrancov domáceho tímu a snažil sa u rozhodcu vyprosiť penaltu. Hlavný rozhodca na jeho žiadosti nereaguje.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sevillského derby by sa dal rozdeliť na dve polovice. Do Munirovho gólu bol zápas pomerne vyrovnaný, keď sa oba tímy striedali v útokoch. Až na šancu Jesého po obrovskej chybe brankára FC Vaclíka si však ani jeden tím nevypracoval vyloženú gólovú príležitosť. Po góle domácich získali pomerne jasnú prevahu hráči FC Sevilla, ktorí mali šance na to, aby mohli pridať i ďalšie góly. To sa im síce nepodarilo, keďže však mali priebeh zápasu takmer úplne pod kontrolou, tak hostí nepustili prakticky k ničomu. Uvidíme, ako na tento vývoj zareaguje v druhom polčase Betis.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Lo Celso si potiahol loptu pomedzi obrancov domácich, sám sa ale vytlačil do ostrého uhla a strelu z ľavej strany pokryl bez problémov Tomáš Vaclík.
     
    48
    Domáci sa snažia odpovedať na úvodný tlak Betisu a usadili na polovici protivníka. Po zrazení Banegovej prihrávky na Munira získali domáci rohový kop.
     
    49
    Banegov center z rohu odhlavičkoval Feddal spred svojej brány, loptu ale získali domáci späť.
     
    50
    Domáci obliehajú šestnástku súpera a postupne zvyšujú svoj tlak. Escudero si ťahal loptu z ľavej strany k šestnástke Betisu a zhruba z 20 metrov vystrelil, namieril však výrazne mimo bránu hostí.
     
    51
    Jesé si na opačnej strane spracoval odkop z vlastnej polovice a snažil sa prekľučkovať cez argentínsku dvojicu v drese domácich Mercado – Banega. To sa mu síce nepodarilo, hostia sa však usadili pred pokutovým územím domácich.
     
    52
    Canalesovi sa podaril teraz unikátny trojboj – loptu po nákope zo stredového kruhu vyhral po faule na obrancu, spracoval si ju rukou a ešte vybiehal z ofsajdového postavenia. Hlavný rozhodca tak mal na výber, čo len chcel...
     
    53
    Guardado nádhernou kolmicou vysunul do samostatného nájazdu Jesého. Vaclík tentokrát nevybehol až tak ďaleko pred vlastnú bránu, ako v prvom polčase, počkal si na útočníka hostí a pravou nohou jeho strelu vyrazil.
     
    55
    Real Betis dal gól!
    Je vyrovnané! Firpo si spracoval pas na ľavé krídlo a poslal strieľaný center do šestnástky. Tam loptu prepustil Jesé za seba na GIOVANIHO LO CELSA, ktorý strelou z prvej zakrútil loptu k pravej tyči domácej brány. Vaclík nemal žiadnu šancu.
    55. Giovani Lo Celso (RBE) - 1:1
     
    57
    Strely na bránu: 2:4
     
    58
    Vázquez zachytil rozohrávku hostí a okamžite sa snažil vysunúť do nábehu Ben Yeddera. Tesne pred ním odkopol loptu z vlastnej šestnástky Feddal.
     
    59
    Banega sa zrazil kolenami v súboji s Carvalhom. Obaja sú našťastie v poriadku a pokračujú v zápase.
     
    59
    Sevilla dala gól!
    Po nádhernej akcii sa domáci vracajú do vedenia! Mandi nedokázal zastaviť prihrávku na Munira, ktorý loptu pred šestnástkou Betisu ešte posunul do behu Ben Yedderovi. Ten potom prihrávkou cez celú šestnástku hostí prihral PABLOVI SARABIOVI, ktorý dorazil loptu do odkrytej brány hostí.
    59. Pablo Sarabia (SEV) - 2:1
     
    61
    I hostia predviedli krásnu útočnú akciu. Emerson sa uvoľnil na pravom krídle a prihrávkou do druhej vlny pripravil strelecké zakončenie Firpovi. Jeho strelu zablokoval Carriço a loptu následne domáci radšej odkopli do bezpečia.
     
    62
    Betis tlačí domácich, ktorým sa nedarí dostať sa k lopte. Center z pravej strany odkopol Mercado, znovu ale len k hosťom.
     
    63
    Mesa získal loptu pre domácich. Sám založil útok, na konci ktorého uvoľnil na pravom krídle Navasa. Center kapitána domácich bol odvrátený obranou Betisu, ale len naspäť k bielym.
     
    63
    Sevilla dala gól!
    Krásny gól! FRANCO VÁZQUEZ si spracoval loptu pred šestnástkou Betisu a keďže okolo neho nebol nikto v zelenobielom, tak si ju pripravil na strelu a poslal presne k ľavej tyči. Pau López nemal žiadnu šancu.
    63. Franco Vázquez (SEV) - 3:1
     
    65
    Žltú kartu za podrazenie Emersona dostáva Sergio Escudero (FC Sevilla). Priamy kop pre Betis z pravej strany útočnej polovice.
     
    66
    Canalesov center domáca obrana odhlavičkovala a podobne dopadol i následný center Guardada.
     
    67
    Držanie lopty: 43 % : 57 %
     
    67
    Carvalho sklepol medzi obrancami domáceho tímu loptu k Jesému, ktorý si ju potiahol do pravej strany a vystrelil po zemi. Vaclík jeho pokus vyrazil a dorážka Jesého skončila mimo domácu bránu.
     
    68
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Emerson, prichádza Joaquín.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Munir, prichádza Quincy Promes.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Franco Vázquez, prichádza Aleix Vidal.
     
    70
    Žltú kartu za podrazenie Joaquína zboku dostáva Éver Banega (FC Sevilla). Betis bude mať k dispozícii ďalší priamy kop.
     
    71
    Joaquín vystrelil priamo na bránu a jeho strelu k ľavej tyči vyrazil výborným zákrokom Vaclík. Po faule na pravom krídle už takmer pri bránkovej čiare však získal Betis ďalší priamy kop.
     
    72
    Ten vyriešil hlavičkou za bránkovú čiaru Vidal. Následný rohový kop odvrátila domáca obrana.
     
    73
    Žltú kartu za podrazenie Joaquína pri útoku po pravom krídle dostáva Jesús Navas (FC Sevilla).
     
    74
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Jesé, prichádza Lorenzo Morón.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Marko Rog.
     
    75
    Fauly na strane domácich v posledných minútach rýchlo pribúdajú. Canales bol podrazený na útočnej polovici, Betis bude mať ďalší priamy kop.
     
    76
    Ani tento center však neprieniesol nebezpečenstvo pred bránu domácich, pretože ho znovu zachytila domáca obrana.
     
    77
    Domácim sa rýchly protiútok nevydaril a naopak, museli sa brániť. Nákop z polovice Betisu si spracoval za obranou domácich Morón, ktorý si loptu potiahol k šestnástke domácich a z jej hranice vystrelil. Vaclíkovu bránu minul o niekoľko decimetrov.
    77. Lorenzo Morón (RBE)
     
    77
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Sidnei, prichádza Cristian Tello.
     
    78
    Betis sa postupne dostáva do tlaku a hosťom sa nedarí získať loptu. Zelenobieli si posúvajú loptu zo strany na stranu a hľadajú dieru v obrane domácich.
     
    79
    Mandiho center z pravej strany preletel na Tella na opačnej strane. Skvele zasiahol v obrane Rog, ktorý center zablokoval, potom ale rozohral nepresne a Betis znovu získal hrací predmet.
     
    80
    Guardadov sólový prienik sa nevydaril a domáci otáčajú po zisku lopty hru. Sarabia sa pokúsil o oblúčik za obranu hostí na Ben Yeddera, hlavou však loptu odrazil Firpo.
     
    81
    Žltú kartu za podrazenie Lo Celsa v polkruhu pred vlastným pokutovým územím dostáva Daniel Carriço (FC Sevilla). Betis bude mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    82
    Real Betis dal gól!
    Betis sa vracia do hry. K rozohrávke sa postavil CRISTIAN TELLO, ktorý ukázal priamy kop ako z učebnice. Jeho strela preletela ponad múr a skončila v pravej šibenici domácej brány.
    82. Cristian Tello (RBE) - 3:2
     
    83
    Žltú kartu za držanie Roga pri prechode do rýchleho protiútoku dostáva Aïssa Mandi (Real Betis).
     
    84
    Domáci si s dlhou kombináciou nelámali hlavu. Hneď po tom, čo dostal loptu Promes, tak vystrelil. Jeho pokus končí vysoko nad bránou Betisu.
     
    85
    Zápas sa blíži ku koncu a vzhľadom k aktuálnemu skóre nás čaká zrejme obrovská dráma. Betis má loptu a kombinuje na útočnej polovici.
     
    86
    Žltú kartu za úder do chrbta Tella dostáva Gabriel Mercado (FC Sevilla).
     
    87
    Joaquínovi sa rozohrávka vôbec nevydarila. Jeho nákop z priameho kopu skončil vysoko nad bránou Tomáša Vaclíka.
     
    88
    Sarabia po súboji s Firpom leží na zemi. Nič vážne sa mu ale nestalo, domáci krídelník zjavne trochu naťahuje čas a kúskuje hru.
     
    89
    Betis znovu zatláča postupnou kombináciou domácich k ich bráne. Po súboji Mercada s Carvalhom zostal na zemi hráč hostí, ktorý na svojho protivníka okamžite vybehol. Šarvátku niekoľkých hráčov musel vyriešiť hlavný rozhodca.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+2
    K Firpovi sa odrazila lopta po centri zľava, loptu ale nedokázal zasiahnuť. Následne sa Lo Celso tlačil sám cez obranu domácich, o loptu ale na penaltovom bode prišiel.
     
    90+2
    Žltú kartu za protesty proti neodpískaniu faulu v predošlej situácii dostáva Cristian Tello (Real Betis).
     
    90+3
    Obliehanie domáceho pokutového územia končí. Guardado stratil loptu v súboji s Mercadom a aj keď sa za ňou tlačil, tak ho domáci obranca k lopte už nepustil.
     
    90+4
    Promes potiahol loptu k šestnástke Betisu a tam ju držal kľučkovaním proti hosťom. Napokon posunul loptu dozadu na svojich spoluhráčov, proti ktorým okamžite vybehla zelenobiela vlna.
     
    90+4
    Žltú kartu za podrazenie Guardada zozadu dostáva Marko Rog (FC Sevilla).
     
    90+5
    Na rohový kop hostí si nabehol aj brankár Pau López. Center Tella na prednú tyč zastavila domáca obrana a domáci už asi hosťom loptu do záverečného hvizdu rozhodcu nedajú.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas ponúkol výborný futbal zo strany na stranu s množstvom zaujímavých príležitostí na oboch stranách. Betis najprv na začiatku druhého polčasu vyrovnal, domáci tím ale dvomi gólmi svojmu súperovi odskočil. Hostia následne dostali domácich niekoľkokrát pod skutočne drvivý tlak a znížili, vyrovnať už ale nedokázali. Z výhry sa tak raduje domáca FC Sevilla, ktorá porazila svojho rivala po viac ako dvoch rokoch. Vďaka tejto výhre sa dostáva v priebežnej tabuľke LaLigy na štvrté miesto, o dva body pred Getafe, ktoré však má zajtrajší zápas na pôde Valladolidu k dobru. Betis zostáva na priebežnom deviatom mieste a európske poháre sa mu pomaly začínajú vzdaľovať.
     
    Držanie lopty: 38 % : 62 %.
    Strely na bránu: 5:7.
    Strely mimo: 4:3.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 4:5.
    Fauly: 18:8.
     
    To je odo mňa zo sevillského derby všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:45:12)

    Michal Sadlek

    Góly: 26. Munir, 59. Sarabia, 63. F. Vázquez – 55. Lo Celso, 82. Tello

    Karty:   65. Escudero (SEV), 70. Banega (SEV), 73. Navas (SEV), 81. Carriço (SEV), 86. Mercado (SEV), 90+4. Rog (SEV) – 39. Jesé (RBE), 83. Mandi (RBE), 90+2. Tello (RBE)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 18:8.
    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Mercado, Carriço, Escudero – Sarabia, Banega (74. Rog), F. Vázquez (69. Aleix Vidal), Mesa – Munir (69. Promes), Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Rog, Promes, Sergi Gómez, Gil, Kjaer, Aleix Vidal.

    Real Betis: Pau López – Mandi, Feddal, Sidnei (77. Tello) – Emerson (68. Joaquín), W. Carvalho, Guardado (C), Firpo – Lo Celso, Canales – Jesé (74. Morón).
    Náhradníci: Robles – León, Joaquín, Javi García, Morón, Bartra, Tello.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo

    Diváci: 42 885