USA – Japonsko 4:0 (kon.) | Švédsko – Francúzsko 3:2 (kon.) | Kanada – Nemecko 5:0 (kon.)
Rusko – Švajčiarsko 3:0 (kon.) | Fínsko – Česko 3:1 (kon.)
koniec
Švédsko
3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Francúzsko
cz Štvrtok 11.04.2019, 13:00 • Metro Areena, Espoo, Finsko • MS žien • O 9. - 10. miesto
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:54 AURARDOVÁ - 3:2
     
    56:54
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzky ale byly v početní výhodě nebezpečnější a nakonec se dostávají na rozdíl jediného gólu. Úspěšnou střelkyní je CHLOE AURARDOVÁ, které před brankou skvěle clonila Parmentová. Asistence: Estelle Duvinová.
    54:31 PALMOVÁ - 3:1
     
    54:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    První část utkání se nemohly prosadit, teď dávají oba týmy dva góly v rozmezí 65 sekund. Tak dlouho trvalo Švédkám odpovědět – kapitánka Nordinová skvělou křižnou nahrávkou našla mezi kruhy nehlídanou ISSABELL PALMOVOU, která vrací Tre Krenor dvougólové vedení. Asistence: Emma Nordinová a Pernilla Winbergová.
    53:26 ROZIEROVÁ - 2:1
     
    53:26
    Francie právě vstřelila branku!
    No ale pozor, Francouzky se nevzdávají. CLARA ROZIEROVÁ dostala puk do jízdy na pravém křídle a nenápadnou střelou z pravého křídla trefuje mezeru mezi betony Grahnové! Asistence: Athena Locatelliová.
    48:02 NORDINOVÁ - 2:0
     
    48:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A Švédky rychle přesilovou hru využívají. EMMA NORDINOVÁ si sjela s pukem z pravého křídla přímo na branku a na vzdálenější tyč zasunuje kotouč kolem Baldinové. Asistence: Pernilla Winbergová a Maja Nylenová.
    36:41 LUNDINOVÁ - 1:0
     
    36:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš. Jak jednoduché rčení se opět potvrdilo. Francouzky přesilovku 5 na 3 nevyužily, a tak z nenápadné akce na druhé straně zaúřadovaly Švédky. Hrdinkou je SOFIE LUNDINOVÁ, která střelou z mezikruží překonává Baldinovou. Francouzská gólmanka si tenhle gól za rámeček určitě nedá, puk se jí totiž otřel o lapačku. Asistence: Josefine Hölmgrenová a Hanna Olssonová.

    David Jahoda

    Šimon Rogner

    Góly a asistencie: 37. Lundinová (Hölmgrenová, Olssonová), 49. Nordinová (Winbergová, Nylenová), 55. Palmová (Nordinová, Winbergová) – 54. Rozierová (Locatelliová), 57. Aurardová (Duvinová)


    Švédsko: Grahnová (Abergová) – Adolfssonová, Nylenová, Waxinová, Olofssonová, Engströmová, Holmgrenová (A), Fällmanová – Winbergová, Palmová, Nordinová (C) – M. Olssonová, H. Olssonová, Carlssonová – Johanssonová, Rasková, Grahmová (A) – Kullerová, Hjalmarssonová, Ljungblomová – Lundinová.
    Francúzsko: Baldinová (Lambertová) – Locatelliová, Gendarmeová, Villiotová, Grenierová, Jureová, Vixová, Mermierová, Harrisonová – Escuderová, Allemozová (C), Baudritová (A) – Passardová, Duvinová, Aurardová – Jouannyová, Rozierová, Parmentová – Desvignesová, Rihetová (A), Cuasnetová.

    Rozhodca: Nakajamová (JPN), Zujevová (RUS) – Hertrichová (GER), Štefková (CZE)