USA – Japonsko 4:0 (kon.) | Švédsko – Francúzsko 3:2 (kon.) | Kanada – Nemecko 5:0 (kon.)
Rusko – Švajčiarsko 3:0 (kon.) | Fínsko – Česko 3:1 (kon.)
koniec
USA
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Japonsko
cz Štvrtok 11.04.2019, 11:30 • Metro Areena, Espoo • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    V poslední sekundě ještě mohla skórovat Melissa Samoskevichová, která však ani nadvakrát neprotlačila kotouč za Fudžimotovou!
     
    58:02
    Japonky se nyní pustily do útočení ve více hráčkách a málem na to doplatily! Puk si v rychlosti vyměnily Coyneová Schofieldová a Compherová. Druhé jmenované ale před brankou sklouzl kotouč z hole a Fudžimotová stačila natáhnout ke své tyčce levý beton!
    50:36 Coyneová SCHOFIELDOVÁ - 4:0
     
    50:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Japonkám už asi začínají docházet síly a Američanky se tak před brankou snadněji prosazují! Proti střele Deckerové z levého kruhu se FUdžimotová přesunula a vyrazila puk před sebe. Její spoluhráčky ho ale nedokázaly odklidit pryč od brankoviště, čehož využila KENDALL COYNEOVÁ SCHOFIELDOVÁ. Ta kotouč protihráčkám uzmula a zasunula ho za záda bezmocné brankářky. Bez asistence.
     
    48:28
    Od modré čáry střílela Picardová. Fudžimotové puk vypadl z lapačky, ale Američanky před brankou toho nevyužily. Vzápětí tvrdě pálila Megan Bozeková a japonská brankářka dostala ostrý zásah do masky. Hra byla přerušena, Fudžimotová je ale naštěstí v pořádku.
     
    47:49
    Na druhé straně měla pěknou možnost Hilary Knightová. Té prostrčila puk před branku Carpenterová, ale Fudžimotová Japonky podržela.
     
    47:18
    Velký závar před americkou brankou! Rooneyová už ležela, ale jedna z japonských hráček nedokázala v pádu nasměrovat puk mezi tyče!
    42:51 Cayla BARNESOVÁ - 3:0
     
    42:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tohle bylo krásně sehrané! Amanda Kesselová s pukem míchala na levém kruhu a poté našla křížným pasem najíždějící obránkyni CAYLU BARNESOVOU, kterou japonská defenziva vůbec nezachytila a Barnesová tak na zadní tyčce uklízela do odkryté klece – 3:0. Asistence: Amanda Kesselová a Sydney Brodtová.
     
    38:02
    Akane Šigaová sestřelila u mantinelu Briannu Deckerovou. Dostává trest za nedovolený zásah tělem.
    35:28 Jonejamová se dostala do samostatného úniku. USA podržela gólmanka Rooneyová.
     
    35:28
    Tohle sehrály Japonky výborně! Jedna z hráček sklepla ve středním pásmu puk do jízdy Haruny Jonejamové, která se řítila sama proti americké brance! Rooneyovou však neprostřelila a hráčky USA tak mohou děkovat své brankářce, že stále vedou o dva góly.
     
    33:21
    Výborný zákrok si připsala Fudžimotová! Ta nejprve zasáhla vyrážečkou proti střele Scamurraové a vzápětí se přesunula ke své tyčce proti dorážce Compherové!
     
    30:58
    Za nedovolené bránění je potrestána Kacey Bellamyová. Uvidíme tedy přesilovku Japonska.
    29:22 Hilary KNIGHTOVÁ - 2:0
     
    29:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky přesilovku využívají a vedou tedy 2:0! Dělovku Megan Kellerové vyrazila Fudžimotová ramenem do tyčky. Od ní se puk odrazil před brankoviště, kde číhala dvojice Dani Cameranesiová – HILARY KNIGHTOVÁ a podle zápisu to byla právě Knightová, která ho zametla za záda gólmanky. Asistence: Dani Cameranesiová a Megan Kellerová.
     
    28:31
    Teď ale uvidíme přesilovku Američanek. Za podražení je vyloučena Sena Suzukiová.
     
    23:56
    Z ničeho nic jsme tu měli šanci Japonek! Haruna Jonejamová vypíchla na obranné modré protihráčce puk a po levé straně vyrazila proti americké brance. Ještě ji stačila zakřižovat druhá obránkyně a tak musela pálit z kruhu. Mířila dobře, ovšem Rooneyová puk vyrazila maskou.
     
    19:55
    Kelly Panneková odehrála kotouč do hlediště. Japonky si tedy zahrají přesilovku, kterou zřejmě rozdělí přestávka.
     
    17:21
    Japonky mohly z ničeho nic vyrovnat! Až do zakončení se protlačila Haruka Toková, jejíž bekhend vyrazila Rooneyová před sebe. Volný puk se snažila dorazit do sítě opět Toková a po ní ještě měla možnost Jošino Enomotová, ale Američanky měly štěstí!
    16:48 Hilary KNIGHTOVÁ - 1:0
     
    16:48
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky konečně lámou kouzlo japonské brankářky! Carpenterová našla od zadního mantinelu Michelle Picardovou, jejíž přihrávku nešťastně srazila bránící hráčka bruslí k HILARY KNIGHTOVÉ a ta střílela do odkryté branky. Tam se už Fudžimotová nestačila přesunout. Asistence: Michelle Picardová a Alex Carpenterová.
     
    15:19
    Prostor se teď otevřel před Sydney Brodtovou a byla z toho šance! Kotouč putoval přes Pannekovou ke Kesselové, od jejíž nohy se odrazil vedle tyčky japonské klece!
     
    14:23
    Coyneová Schofieldová v souboji 1 na 1 s japonskou obránkyní. Tu si obhodila a už před sebou měla jen Fudžimotovou. I z tohoto souboje však vychází vítězně gólmanka Japonska!
     
    11:24
    Na přihrávku od zadního mantinelu si najela před brankoviště Jesse Compherová, která kotouč zblízka nedostala za dobře postavenou Fudžimotovou. Japonská brankářka se rozchytává k výbornému výkonu. Následuje reklamní přestávka.
     
    10:06
    Obrovský tlak Američanek! Amanda Kesselová neprostřelila z mezikruží přesouvající se Fudžimotovou.
     
    07:46
    Na druhé straně prudce pálila Jesse Compherová. Její střela z pravého kruhu se otřela o bližší tyčku!
     
    02:58
    První americká gólovka! Sydney Brodtová našla bekhendovou přihrávkou před brankou volnou Kelly Pannekovou. Ta se pokusila zasunout kotouč za brankovou čáru, ale ten končí pod betony Nany Fudžimotové!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 17. Knightová (Picardová, Carpenterová), 30. Knightová (Cameranesiová, Kellerová), 43. Barnesová (Kesselová, Brodtová), 51. Coyneová Schofieldová


    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Picardová, Barnesová, Bozeková, Bellamyová (A), Pfalzerová, Steckleinová, Kellerová – Knightová (A), Carpenterová, Cameranesiová – Pankowskiová, Deckerová, Coyneová Schofieldová (C) – Brodtová, Panneková, Kesselová – Compherová, Scamurraová, Samoskevichová.
    Japonsko: N. Fudžimotová (Kondová) – Hosojamadová (A), Ao. Šigaová, Koikeová, Sekiová, Toková, S. Suzukiová, S. Jamašitová – Jonejamová, Ak. Šigaová, Ukitaová – Miurová, Takaová, Osawaová (C) – M. Fudžimotová (A), Toková, Kubová – Kojamaová, H. Jamašitová, K. Suzukiová – Enomotová.

    Rozhodca: Abergová, Celarová – Anex Dit Chenaudová, Jaatinenová

    Diváci: 2483