Japonsko – Česko 1:3 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 6:2 (kon.) | Nemecko – Francúzsko 2:3 (po pr.)
Kanada – Rusko 5:1 (kon.)
koniec
Kanada
5:1 (1:0, 4:0, 0:1)
Rusko
cz Pondelok 08.04.2019, 18:39 • Metro Areena, Espoo • MS žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:05
    Ve vlastním oslabení se za obranou ocitla Staceyová, která se řítila sama na branku. Domácí útočnice mířila mezi betony. ovšem Morozovová prostor rychle utěsnila.
     
    53:49
    Vyloučení v týmu Kanada (Jamie Rattrayová – 2 min., sekání).
     
    50:59
    Další hráčkou, která objela branku byla Daoustová. Ta trefila jen betony brankáři a kotouč se pak odrazil na levý kruh, kde se nacházela Johnstonová. Kanadská útočnice pak netrefila odkrytou branku.
     
    44:47
    Neohroženě do pásma středem najela Kadirovová, jejíž pokus byl sice tečován, ale zamířil do horní tyče. Rusko tak bylo blízko k dalšímu snížení.
     
    42:25
    Jennerová přihrávala před branku, kde se nacházela najetá Spoonerová. Její pokus mířil k pravé tyči, ovšem Morozovová zasáhla.
    41:01 Liana GANEJEVOVÁ - 5:1
     
    41:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá ruská střela znamená snížení! V přesilové hře vypálila z jedné od modré čáry LIANA GANEJEVOVÁ, jejíž pokus mezi kruhy tečovala kanadskou soupeřka. Lacasseová tak byla donucena přijmout roli divačky. Asistence: Maria Batalovová a Jelena Dergačjovová.
     
    40:47
    Vyloučení v týmu Kanada (Brianne Jennerová – 2 min., hrubost).
     
    38:20
    Další střelecký pokus zaznamenala z mezikruží Nurseová, jejíž střela mířila pod horní tyč. Ovšem střídající brankářka vytáhl parádní zákrok ramenem.
    35:16 Natalie SPOONEROVÁ - 5:0
     
    35:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadská hráčka zaznamenává hattrick! Za brankou se ocitla opět NATALIE SPOONEROVÁ, která naznačila pohyb, ale ten rychle změnila. Poté se protáhla na hranici brankoviště, odkud zakončila po ledě k zadní tyči. Asistence: Laura Fortinová.
     
    34:20
    Evropský celek znovu získal kotouč, který odevzdal. Jenda z Kanaďanek se natlačila před soupeřku a zakončila bekhendem jen vedle pravé tyče.
    31:32 Natalie SPOONEROVÁ - 4:0
     
    31:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    A opět využitá přesilová hra Kanady! Nepřesný pokus vyslala Sarah Nurseová, která nezamířila přesně. Celou situaci ale dokončila NATALIE SPOONEROVÁ, ta objela branku a zastrčila černou gumu k tyči. Asistence: Sarah Nurseová a Brianne Jennerová.
     
    29:47
    Vyloučení v týmu Rusko (Alexandra Vafinová – 2 min., hákování).
     
    29:27
    Přihrávku před opuštěnou branku dostala Spoonerová, jenže kanadský útočnice střelou jen kopírovala brankovou čáru. Nutno říct, že hokejku měla už v brankovišti.
     
    26:22
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Prugovová, přichází Morozovová.
    26:22 Blayre TURNBULLOVÁ - 3:0
     
    26:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dle předvedené hry si troufnu říct, že je rozhodnuto. Otázkou zůstává, o kolik zámořské ženy vyhrají. Natalie Spoonerová přihrávala před branku, ale kotouč doputoval až ke gólmance, která kotouč vykopla před sebe. Na hranici brankoviště dojela BLAYRE TURNBULLOVÁ, která černou gumu po ledě zasunula do pokladnice. Asistence: Natalie Spoonerová a Erin Ambroseová.
    24:22 Rebecca JOHNSTONOVÁ - 2:0
     
    24:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po krásné individuální akci je tu druhá branka zápasu! Zprava se za branku vydala REBECCA JOHNSTONOVÁ, která se následně ocitla na druhém kruhu pro vhazování. Její střela mířila k první tyči, kde ruská brankářka nechala místečko. Asistence: Melodie Daoustová.
     
    23:01
    Z pravé strany mezi kruhy si najela Nurseová, která zvolila zakončení do protipohybu gólmanky. Ovšem Prugovová opět skvěla zasáhla a je nejlepší ruskou hokejistkou na ledě.
     
    21:33
    Nahození od modré čáry tečovala mezi kruhy Daoustová. Jenže Prugovová na změnu letu puku zareagovala lapačkou, skvělý zákrok Rusky.
    13:43 Natalie SPOONEROVÁ - 1:0
     
    13:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zámořský tým využívá početní výhodu a ujímá se vedení! Od modré čáry zakončila Brigette Larocqueová, jejíž pokus přizvedla pod horní tyč NATALIE SPOONEROVÁ, která se zapisuje jako první mezi střelkyně zápasu. Asistence: Brigette Larocqueová a Brianne Jennerová.
     
    13:31
    Vyloučení v týmu Rusko (Ljana Ganejevová – 2 min., hákování).
     
    08:54
    Od modré čáry vystřelila Poulinová, jejíž pokus z hranice brankoviště tečovala Turnbullová. Ovšem ta byla příliš blízko, a tak ruské brankářka zasáhla.
     
    08:41
    Vyloučení v týmu Rusko (Jelena Dergačjovová – 2 min., držení).
     
    06:00
    Z pravého kruhu přišla přihrávka mezi kruhy, kde se nacházela Daoustová, Její usměrnění puku vyrazil hostující brankářka, ovšem Turnbullová ji z dorážky opět trefila do betonu.
     
    05:48
    Vyloučení v týmu Rusko (Nina Pirogovová – 2 min., podrážení).
     
    02:48
    Daoustová dostala přihrávku do jízdy na pravou stranu, odkud puk prostrčila před branku, kam si najížděla Johnstonová. Jenže ta ve vyložené šanci prostor tří tyčí netrefila.
     
    00:11
    Po úvodním vhazování se hnala Kanada do útoku. Po prohození z pravé strany zůstala před brankou najetá Poulinová, která si stáhla puk na bekhend ale zakončila do betonu brankářky.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 14. Spoonerová (Larocqueová, Jennerová), 25. Johnstonová (Daoustová), 27. Turnbullová (Spoonerová, Ambroseová), 32. Spoonerová (Nurseová, Jennerová), 36. Spoonerová (Fortinová) – 42. Ganejevová (Batalovová, Dergačjovová)


    Kanada: Lacasseová (Maschmeyerová) – Fortinová, Fastová, Larocqueová, Zandee-Hartová, Lacquetteová, Rattrayová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Poulinová, Daoustová – Gabelová, Jennerová, Bettezová – Saulnierová, Turnbullová, Staceyová – Nurseová, Clarková, Spoonerová.
    Rusko: Prugovová (27. Morozovová) – Pirogovová, Šibanovová, Ganejevová, Savoninová, Nikolajevová, Batalovová, Čistjakovová, Těrjošinová – Pavlovová, Timofjevová, Sosinová – Štarjovová, Dergačjovová, Šochinová – Smolinová, Kanajvová, Vafinová – Kulišovová, Bratiševová, Kadirovová.

    Rozhodca: Granová, Huntley Parková – Haikkinenová, Kainbergerová