Nemecko – Švédsko 2:1 (1:0 po s.n.) | Švajčiarsko – Kanada 0:6 (kon.) | Francúzsko – Japonsko 0:3 (kon.)
Fínsko – USA 2:6 (kon.)
po s.n. (1:0)
Nemecko
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Švédsko
cz Štvrtok 04.04.2019, 11:30 • Metro Areena • MS žien • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z Mistrovství světa žen. Dnes se podíváme na duel mezi Německem a Švédskem. Utkání začíná v 11:30.
     
    Dnes se podíváme na utkání ze skupiny, ve které působí také česká reprezentace. Pětičlenou skupinu pak doplňují Japonsko a Francií. Největším favoritem na postup jsou Švédky, které patří mezi světovou špičku. Do další fáze turnaje však postupují hned tři týmy, takže boje budou určitě napínavé.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Harssová (Schroderová) – Fiegertová, Botthofová, Strobelová, Gleissnerová, Graveová, Rothemundová, Dusterhoftová – Lanzlová, Klugeová, Nixová – Spielbergerová, Dalarbereová, Zornová – Bartschová, Karpfová, Eisenschimdová – Schmidová, Haiderová, Barová – Kameniková

    Švédsko: Grahnová (Selanderová) – Nylenová, Adolfssonová, Waxinová, Olofssonová, Holmgrenová, Engstromová, Fallmanová – Winbergová, Nordinová, Rasková – Johanssonová, Grahmová, Ljungblomová – H. Olssonová, M. Olssonová, Lundinová – Palmová, Hjalmarssonová, Kullerová – Carlssonová

    Rozhodčí: Huntleyová, Wiegandová – Mochová, Štefková.
     
    Obě mužstva už nastupují na ledovou plochu. Utkání začne za několik chvil.
     
    Začátek dnešního duelu je o pár minut opožděn.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Němky uspěly na úvodním vhazování a ihned se vydaly do útoku. Nahození do rohu kluziště však bylo příliš prudké.
     
    02:10
    Švédky se vydaly do útoku po pravém křídle, jenže nikdo ve žlutém dresu se nedostal do zakončení.
     
    02:29
    Harssová musela vytáhnout dobrý zákrok. Německá brankářka si dala pozor na střelu od mantinelu a ukryla puk do lapačky.
     
    03:10
    Němky se usadily v útočném pásmu, jenže kombinují spíše kolem mantinelu. Švédské hokejistky skvěle vystupují.
     
    03:40
    Němky dojely nepovedené nahození Švédska a rozjely rychlou akci po levém křídle. Ani tento útok však nevedl k ohrožení švédské branky.
     
    04:12
    Adolfssonová poslala přihrávku na levou stranu útočného pásma, jenže Gleissnerová byla u puku dříve a vyhodila jej za modrou čáru.
     
    04:41
    Nordinová se dostala k přihrávce na modrou čáru, jenže proti sobě měla hned tři hráčky ve žlutém dresu a nedostala se k zakončení.
     
    05:01
    Harssová musela znovu zasahovat. Německá brankářka si tentokrát poradila se střelou zápěstím od modré čáry. Vhazuje se po její levé ruce.
     
    05:31
    První obrovská šance Švédska! Johanssonová si nabruslila na přihrávku před branku, ale Harssová vytáhl parádní zákrok betonem!
     
    06:10
    Grahnová si dala pozor na nahození od modré čáry a bez problémů puk vyrazila k mantinelu. Němky však stále drží útočné pásmo a hledají si střeleckou pozici.
     
    06:26
    Rothemundová vypálila příklepem od modré čáry, jenže její zakončení bylo nepřesné a pouze zadunělo o mantinel za švédskou brankou.
     
    07:10
    Ljungblomová zavezla kotouč do útočného pásma, kde se prudkou brzdou zbavila své soupeřky, jenže poté nedokázala přesně přihrát.
     
    07:35
    Právě Ljungblomová si chtěla svůj útočný výpad zopakovat, když táhla útočnou akci Švédska středem ledové plochy. Hráčky Německa se však stačily srovnat.
     
    08:02
    Harssová vytáhla další povedený zákrok. Německá brankářka si dala pozor na nahození z levé strany a ukryla kotouč do své lapačky.
     
    08:26
    Německá obrana zatím pracuje na podtrženou jedničku. Němky skvěle napadají své soupeřky hned při zpracování. Favorit tak nemá moc času na střelbu.
     
    09:10
    Další fantastický zákrok německé brankářky! Švédky před sebou měly odkrytou branku, ale Harssová se dokázala fantasticky přesunout!
     
    09:45
    Němky po delší době v obranném pásmu vyhodily kotouč do pásma středního, jenže nikdo v černém dresu útočnou akci nepodpořil.
     
    10:09
    Až nyní se Německo dostalo do útočného pásma, jenže proti jediné hokejistce v černém dresu stála přesila hráček ve žlutém.
     
    10:35
    Karpfová se efektní zadovkou zbavila své strážkyně v rohu útočného pásma, nicméně její následná přihrávka bekhendem byla příliš prudká.
     
    10:51
    Vyloučení v týmu Švédsko (Lundinová – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    11:06
    Němky hned v úvodu přesilové hry ztratily útočné pásmo. Defenziva Švédska se totiž dostala ke kotouči a vyhodila jej přes všechny čáry.
     
    11:35
    Znovu se hokejistkám Tre Kronor podařilo vyhodit puk přes všechny čáry za branku Německa. Hráčkám v černém se v přesilovce vůbec nedaří.
     
    12:12
    Naopak Švédsko brání opravdu fantastickým způsobem. Hokejistky ve žlutém si nyní dokonce dovolily krátkou kombinaci ve vlastní třetině.
     
    12:51
    Švédsko hraje v plném počtu.
     
    14:05
    Švédsko se usadilo v útočném pásmu, jenže nikdo ve žlutém se nedostal do zakončení. Hráčky Tre Kronor opět stupňují tlak.
     
    14:32
    Harssová zatím působí jistým dojmem. Německá brankářka si dala pozor na zakončení z levé strany a ukryla kotouč do své lapačky.
     
    15:10
    Adolfssonová dostala přihrávku do jízdy na levou stranu, jenže její následné nahození do útočného pásma dojela jen obrana Německa.
     
    15:32
    Engstromová dostala přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud pohotově zakončila, ale brankářka Harssová vykopla její pokus betonem.
     
    16:05
    Za brankou Švédska se strhla velká mela o odražený kotouč. O puk bojovalo hned šest hokejistek. Nakonec jej ze vřavy dostaly Švédky.
     
    16:35
    Švédsko se pokusilo překvapit soupeřovu obranu bleskovým výpadem po levé straně, nicméně prudké nahození za branku dojela hráčka v černém.
     
    17:10
    Waxinová získala kotouč u mantinelu, vyjela s ním až na modrou čáru, odkud zkusila zakončit, jenže její pokus byl nepřesný.
     
    17:35
    Švédsko se opět usadilo v útočném pásmu, ale zatím tomu chybí zakončení. Německá obrana pokračuje v aktivním vystupování proti střelám.
     
    18:02
    Rasková se krásnou prací s kotoučem uvolnila na levé straně, dostala se až před branku, jenže její projektil zápěstím udržela Harssová mezi betony!
     
    18:26
    Harssová znovu čarovala! Jedna z hráček Německa namazala soupeřce mezi kruhy, ale německá brankářka dokázala kotouč vyrazit ramenem nad břevno!
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:23
    Vyloučení v týmu Německo (Delarbreová – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Švédsko (Johanssonová – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali hodně svižný hokej. Favorizované Švédsko bylo od úvodního vhazování mnohem aktivnější a dostalo se do vyložených šancí. Německá brankářka Harssová však podává fantastický výkon a zatím drží šance Německa na bodový zisk nad vodou. Do kabin se odchází za stavu 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Švédsko uspělo na úvodním vhazování druhé třetiny a ihned se vydalo do útoku. V úvodu druhé třetiny se hraje ve čtyřech na obou stranách.
     
    20:29
    Lanzlová táhla útočnou akci Německa po pravém křídle, jenže nikdo v černém dresu ji nepodpořil a po souboji s jednom ze soupeřek skončil puk na střídačce.
     
    21:10
    Němky se znovu pokusily překvapit své sokyně útokem po pravé straně. Do útočného pásma se opět vydala jen jedna hráčka v černém dresu.
     
    21:23
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    22:10
    Nordinová se drala před německou branku za odraženým kotoučem, ale důrazné Němky se tam dostaly tělem a nepustily ji do zakončení.
     
    22:32
    Nixová získala kotouč u pravého mantinelu, poslal prudkou přihrávku před branku Švédska, jenže žádná z Němek na prudkou přihrávku nedosáhla.
     
    23:12
    Německo napadalo rozehrávku Švédska už od modré čáry. Favoritky dnešního duelu mají velké problémy s přechodem do útočného pásma.
     
    23:38
    Holmgrenová svedla souboj o kotouč v rohu útočného pásma, nicméně její následnou přihrávku na modrou čáru zastavila hráčka v dresu Německa.
     
    24:12
    Nixová vyhodila kotouč obloučkem do středního pásma. Nikdo ve žlutém ani černém dresu na její pobídku nedojel.
     
    24:36
    Harssová si pohlídala zakončení od modré čáry a dělovku letící těsně nad ledem vykopla mimo tři tyče německé branky.
     
    25:01
    Další útočnou akci Švédska zastavuje postavení mimo hru. Johanssonová byla příliš rychlá a projela do útočného pásma ještě před kotoučem.
     
    25:23
    Harssová si dala pozor na dělovku od modré čáry. Německá brankářka měla dobře zakrytý výhled, ale přesto dokázala kotouč vykopnout.
     
    26:12
    Lanzlová projela po levém křídle až do útočného pásma, ale její zpětnou přihrávku dokázala zastavit vracející se Waxinová.
     
    27:10
    Německo se i ve třetí třetině musí hodně srdnatě bránit. Hráčky v černém dresu pokračují ve skvělém napadání rozehrávky Švédska.
     
    27:19
    Vyloučení v týmu Německo (Klugeová – 2 min., držení).
     
    28:03
    Německá brankářka se stačila přesunout k pravé tyči své branky a bez problémů vyrazila ramenem dělovku od pravého mantinelu.
     
    28:26
    Němky se dostaly k nepřesné rozehrávce Švédska a bez problémů vyhodily kotouč přes všechny čáry za branku Švédska.
     
    29:10
    Švédsko nadále pokračuje v kombinaci v útočném pásmu, ale hráčkám ve žlutých dresech zatím schází početnější střelba.
     
    29:19
    Německo hraje v plném počtu.
     
    29:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Favorizované Švédsko se v polovině dnešního souboje dostává do vedení! Favoritkám vyšel parádní průnik do útočného pásma. Samostatný únik sice německá brankářka vychytala, ale SOFIA ENGSTROMOVÁ se dostala k odraženému puku, jež dopravila do odkryté klece! Asistence: Hanna Olssonová, Melinda Olssonová.
    29:55 Sofia ENGSTROMOVÁ - 0:1
     
    30:28
    Němky se vydaly do útoku s pokusem o rychlou odpověď. Hráčky v černém dresu se usadily před brankou soupeře, ale nikomu se nepodařilo zakončit.
     
    31:10
    Švédsko už se ale opět usadilo v útočném pásmu a hledá si cestičku do zakončení. Německou obranu nyní čekají hodně těžké chvíle.
     
    31:29
    Harssová se skvěle roztáhla ve svém brankovišti a před dojíždějící Hannou Olssenovou dokázala hokejkou odehrát kotouč do bezpečí.
     
    32:10
    Waxinová se krásnou kličkou ve středním pásmu vyhla své soupeřce, projela do útočného pásma, nicméně její projektil prolétl kolem branky.
     
    32:36
    Německá obrana byla opět dříve u odraženého kotouče za vlastní brankou. Hráčky v černém si vyměnily krátké přihrávky a vyhodily puk do bezpečí.
     
    33:15
    Německo si zahraje přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění totiž dostává Homgrenová.
     
    33:34
    Švédky se v obranném pásmu dostaly k odraženému kotouči a bez problémů jej vyhodily přes všechny čáry za německou branku.
     
    34:11
    Německo právě vstřelilo branku!
    Pozor! Je vyrovnáno! Německo dokázalo využít svou přesilovou hru a dotahuje s favorizovaným soupeřem krok. Daria Gleissnerová vystřelila od modré čáry a její dělovku tečovala pod horní tyč EMILY NIXOVÁ! Asistence: Andrea Lanzlová, Darie Gleissnerová.
    34:11 Emily NIXOVÁ - 1:1
     
    34:56
    Harssová si musela připsat další zákrok. Švédky totiž okamžitě podnikly rychlý útočný výpad, ale německá brankářka našla kotouč v lapačce.
     
    35:10
    Graveová získala odražený kotouč za vlastní brankou, vyvezla jej do středního pásma, jenže nepřesnou přihrávku jej odevzdala Švédkám.
     
    35:32
    Němky se usadily v útočném pásmu a prověřily pozornost švédské brankářky. Nahození od mantinelu však nepředstavovalo problém.
     
    36:10
    Waxinová dostala přihrávku na modrou čáru, odkud kotouč pohotově nahodila směrem na německou branku, ale obětavá Botthofová kotouč srazila do bezpečí.
     
    36:32
    Švédky v závěru druhé třetiny stupňují svůj tlak a tlačí se do branky Německa. U odražených puků jsou dříve hokejistky v černém.
     
    37:04
    Nordinová projela po pravém křídle až do útočného pásma. Hned za modrou čárou vystřelila zápěstím, ale Harssová její pobídku vyrazila.
     
    37:31
    Švédky opět kombinují v útočném pásmu, ale důrazná obrana Německa dnes zkrátka hraje fantastické utkání. Sledujeme opravdový boj.
     
    38:10
    Nylenová dojela nahození Německa do útočného pásma, dostala se tělem před Dalarbereovou a zadovkou vyhodila puk do středního pásma.
     
    38:37
    Německu se vůbec nepovedla rozehrávka. Na prudkou přihrávku na levé křídlo nedosáhl nikdo v černém dresu a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:26
    Nylenová se před vlastní brankou dostala k odraženému puku a bez problémů jej vyhodila za modrou čáru. Druhá část se podle všeho jen dohrává.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! V prostřední části jsme se nakonec dočkali dvou branek! Švédsko krátce před polovinou zápasu prolomilo svou střeleckou smůlu a Sofia Engstromová poslala Tre Kronor do vedení! To však favorizované reprezentaci nevydrželo dlouho. Německo totiž hrálo přesilovku, ve které chytrou tečí vyrovnala Darie Gleissnerová! Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Německo uspělo na úvodním vhazování třetí třetiny a ihned se usadilo v útočném pásmu. Nikdo v černém však nedokázal zakončit.
     
    40:45
    Švédky se dostaly před branku Německa, jenže nikdo ve žlutém dresu se nedostal do zakončení. Obrana Německa opět fantasticky vystupuje.
     
    41:17
    Graveová ujela vpřed po pravém křídle, dostala se před branku soupeře, jenže Grahnová její střelu zápěstím vyrazila ramenem!
     
    41:17
    Jedna z hráček Švédska zůstává po souboji v útočném pásmu ležet na ledě a podle všeho pro ní dnešní duel s Německem končí předčasně.
     
    42:10
    Švédsko se znovu vydalo do útočného pásma, jenže německá obrana dnes hraje parádní zápas. Nikdo ve žlutém se ne a ne dostat do zakončení.
     
    42:35
    Waxinová vybojovala kotouč v rohu útočného pásma, bekhendem přihrála na modrou čáru, jenže nikdo v dresu Tre Kronor opět nezakončil.
     
    43:08
    Holmgrenová dojela přihrávku na levé křídlo, jenže měla velké problémy s převzetím kotouče a puk ji utekl k hráčce v černém dresu Německu.
     
    43:35
    Strobelová dojela nahození Švédek za německou branku. Obránkyně Německa bekhendem nahodila kotouč do středního pásma.
     
    44:15
    Holmgrenová dostala přihrávku na modrou čáru, dostala se kolem své soupeřky, jenže její následné zakončení bylo hodně slabé a nepřesné.
     
    44:37
    Bude se vylučovat. Německo si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za podrážení dostává Lisa Johanssonová.
     
    45:06
    Grahnová drží Švédsko nad vodou! Brankářka Švédska se skvěle roztáhla ve svém brankovišti a zastavila bekhendový pokus Zornové!
     
    45:06
    Německo bude hrát přesilovku 5 na 3! Fallmanová totiž dostává dvě minuty za sekání.
     
    45:50
    Jenže se vylučuje také na německé straně! Dvě minuty za podrážení dostává Klugeová.
     
    46:19
    Německo se opět usadilo v útočném pásmu a hledá si střeleckou pozici. Hráčky Švédska však obětavě padají do střel.
     
    47:06
    Švédsko hraje v plném počtu.
     
    47:18
    Harssová si povyjela proti střele Nylenové z mezikruží a parádním zákrokem vyrážečkou dokázala kotouč vyrazit nad břevno německé klece.
     
    47:50
    Německo hraje v plném počtu.
     
    48:15
    Švédsko už znovu hraje s kotoučem na hokejkách a tlačí se do útoku. Čeká nás nesmírně zajímavý závěr dnešního souboje.
     
    48:32
    Johanssonová dostala parádní přihrávku do útočného pásma, dostala se před Harssovou, ale brankářka Německa předvedla zákrok zápasu!
     
    49:10
    Fallmanová nahodila kotouč za branku Švédska, jenže nikdo v německém dresu její nahození nedojel. Švédsko může opět zaútočit.
     
    49:26
    Ojedinělou útočnou akci Německa zastavuje postavení mimo hru. Jedna z hráček v černém projela do útočného pásma ještě před kotoučem.
     
    50:06
    Švédsko si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za sekání dostává Klugeová.
     
    51:18
    Klugeová zastavila prudkou přihrávku před německou branku a na poslední chvíli vyhodila kotouč za modrou čáru do středního pásma.
     
    51:55
    Švédky sice hrají v útočném pásmu, ale schází tomu zakončení. Německá brankářka teď nemusela vytáhnout nějaký náročnější zákrok.
     
    52:06
    Německo hraje v plném počtu.
     
    52:35
    Tlak Švédska v posledních minutách neustála sílí. I po skončení přesilové hry se hráčky Tre Kronor drží v útočném pásmu a hledají si prostor pro zakončení.
     
    53:08
    Grahmová se efektní kličkou zbavila soupeřky na modré čáře, ale další hráčka Německa před ní dokázala odehrát puk daleko do bezpečí.
     
    53:32
    Švédsko se dostalo do zakončení, ale obětavá německá obrana ve třetí třetině blokuje jednu střelu za druhou. Je to obrovský boj o cenné body.
     
    54:03
    Waxinová už nestihla kotouč na modré čáry a tlak Švédska pro tuto chvíli končí. Po odpískaném ofsajdu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    54:19
    Grahnová musela po delší době zasahovat. Brankářka ve žlutém dresu si dala pozor na únik Lanzlové a ukryla kotouč mezi svými betony.
     
    55:08
    Winbergová dostala přihrávku na levou stranu útočného pásma, prosmýkla se za německou branku, jenže bekhendovou přihrávkou neoslovila spoluhráčku.
     
    55:38
    I s dalším prudkým nahozením za branku si německá obrana dokázala poradit. Švédky stále nemohou najít cestu ke vstřelení rozhodující branky.
     
    56:06
    Hanna Olssonová měla napřaženo ke střele příklepem, jenže při pokusu o zakončení zlomila svou hokejku a poslala kotouč mimo tři tyče.
     
    56:30
    Obrovský závar před švédskou brankou! Hned tři hráčky Německa se snazily dorazit do sítě odražený kotouč, ale fantastická Grahnová puk udržela před čárou!
     
    57:12
    Strobelová čistým hitem odstavila od kotouče jednu z hráček Švédska, která se hnala do útočného pásma. Němky pokračují v dobrém výkonu.
     
    57:30
    Tak pozor! Německo dostává dobrou šanci na rozhodnutí! Engstromová totiž dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:29
    Švédky se i při vlastním oslabení usadily v útočném pásmu, ale opět z toho nebylo zakončení na branku. Vše nasvědčuje tomu, že dnes uvidíme prodloužení.
     
    59:12
    Švédky vybojovaly odražený kotouč v obranném pásmu a bez problémů jej vyhodila přes všechny čáry za německou branku.
     
    59:30
    Švédsko hraje v plném počtu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba končí! Šedesát minut hokeje nám o vítězi dnešního klání nerozhodlo. Švédsko sice bylo aktivnější, ale německá obrana pokračovala ve svém koncentrovaném výkonu. O vítězi tak musí rozhodnout prodloužení nebo následné samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 36 – 14
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Němky uspěly na úvodním vhazování prodloužení a ihned se vydaly do útoku. Hráčky v černém však rychle přišly o kotouč.
     
    61:10
    Jedna ze Švédek upadla po souboji v rohu obranného pásma, ale nedovolený zákrok se pískat nebude. Německo pokračuje v útočení.
     
    61:13
    Vyloučení v týmu Německo (Delarbreová – 2 min., podrážení).
     
    61:22
    Harssová si pokryla mezírku u pravé tyče své branky a nepustila kotouč za svá záda. Vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    62:00
    Němky se za svou brankou dostaly k odraženému kotouči a dokázaly jej vyhodit přes všechny čáry za branku Švédska.
     
    62:25
    Harssová dokázala betonem vykopnout dělovku od modré čáry. Německá brankářka však kotouč vyrazila jen před sebe, kde jí vypomohly hráčky v červeném.
     
    63:13
    Německo hraje v plném počtu.
     
    63:20
    Až nyní musela Harssová vytáhnout fantastický zákrok! Švédská brankářka si poradila se střelou zápěstím z pravého kruhu!
     
    64:04
    Jedna z hráček Švédska si za německou brankou pořádně narazila nohu na mantinel a musí odjet na střídačku v doprovodu zdravotníků.
     
    64:30
    Švédky se ani v prodloužení nemohou dostat ke střelbě. Obrana Německa zaslouží za dnešní obětavý výkon pochvalu.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Švédsko ani přes přesilovou hru v prodloužení nedokázalo rozhodnout o svém vítězství. Držitele bonusového bodu tak přinesou až samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Jak první se rozjela Nixová, ale její ránu brankářka vyrazila.
     
    1. séria
    0:0
    Hanna Olssonová také se svou střelou zápěstím neuspěla.
     
    2. séria
    0:0
    Lanzlová zkoušela bekhendový blafák, ale Grahnová měla beton na pravém místě.
     
    2. séria
    0:0
    Nordinová bekhendovou střelou minula branku.
     
    3. séria
    1:0
    Německo se dostává do vedení! Klugeová předvedla parádní forhendový blafák.
     
    3. séria
    1:0
    Naopak Lundinová na druhé straně vůbec netrefila branku.
     
    4. séria
    1:0
    Zornová zkusila rovněž forhendový blafák, ale švédská brankářka její úmysl přečetla.
     
    4. séria
    1:0
    Olssonová si krásně přehodila puk na bekhend, ale ani ona puk do sítě neprotlačila.
     
    5. séria
    1:0
    Spielbergerová mohla rozhodnout, jenže Grahnová její bekhendový pokus zastavila.
     
    5. séria
    1:0
    Je to jasné! Německo vítězí! Nylenová totiž trefila jen beton německé brankářky.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Německo.
    Autorem vítězné branky je LAURA KLUGEOVÁ!
    Laura KLUGEOVÁ - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Německo nakonec uspělo a po samostatných nájezdech poráží Švédsko 2:1! Jedinou úspěšnou hráčkou, která proměnila nájezd byla Laure Klugeová. Naopak ani jedna ze Švédek na fantastickou Harssovou nevyzrála. Hned na úvod šampionátu se nám tak zrodilo velké překvapení.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (14:14:10)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 35. Nixová (Gleissnerová, Lanzlová), rozh. náj. Klugeová – 30. Engstromová (H. Olssonová, M. Olssonová)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Nixová (GER)
    0:0   H. Olssonová (SWE)
    2. séria:
    0:0   Lanzlová (GER)
    0:0   Nordinová (SWE)
    3. séria:
    1:0   Klugeová (GER)
    1:0   Lundinová (SWE)
    4. séria:
    1:0   Zornová (GER)
    1:0   M. Olssonová (SWE)
    5. séria:
    1:0   Spielbergerová (GER)
    1:0   Nylenová (SWE)


    Nemecko: Harssová (Schröderová) – Fiegertová, Botthofová, Strobelová, Gleissnerová, Graveová, Rothemundová, Düsterhöftová – Lanzlová, Klugeová, Nixová – Spielbergerová, Dalarbereová, Zornová – Bartschová, Karpfová, Eisenschimdová – Schmidová, Haiderová, Bärová – Kameniková
    Švédsko: Grahnová (Selanderová) – Nylenová, Adolfssonová, Waxinová, Olofssonová, Holmgrenová, Engströmová, Fällmanová – Winbergová, Nordinová, Rasková – Johanssonová, Grahmová, Ljungblomová – H. Olssonová, M. Olssonová, Lundinová – Palmová, Hjalmarssonová, Kullerová – Carlssonová

    Rozhodca: Huntleyová, Wiegandová – Mochová, Štefková