Bilbao – Levante 3:2 (kon.) | Eibar – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Huesca – Vigo 3:3 (kon.)
Valencia – Real Madrid 2:1 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:1 (1:0)
Real Madrid
Streda 03.04.2019, 21:30Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:30.
     
    Valencia CF

    Valencia cez víkend porazila Sevillu 1:0, čím vyrovnala klubový rekord, pretože v súťažných zápasoch nenašla premožiteľa už šestnásťkrát v rade, čo je vyrovnanie klubového rekordu. Niečo také sa podarilo "netopierom" naposledy pred 77 rokmi. Ak by Valencia neprehrala proti Realu Madrid, tak stanový nový rekord. Klub naposledy prehral ešte 22. januára proti Getafe v rámci Copa del Rey. V tejto sezóne La Ligy Valencia prehrala iba štyrikrát, lepšie je na tom len prvá Barcelona, pričom je však až na siedmom mieste so ziskom 43 bodov, keďže sa v jej zápasoch zrodilo až šestnásť remíz. Tím z pobrežia Stredozemného mora inkasoval v lige len 23-krát, čo je po Atléticu druhý najlepší počin. Na druhej strane, Valencia strelila iba 31 gólov, horšie sú iba štyri tímy. Vo všetkých súťažiach sa trafil už jedenásťkrát Rodrigo.

    Real Madrid CF

    "Biely balet" po sezóne začne s renováciou svojho štadióna. Prezident Florentino Peréz povedal, že Santiago Bernábeu bude najlepší štadión na svete. V La Lige vyhral Real Madrid tri zápasy po sebe. Ako prišiel Zinedine Zidane, tak porazil Celtu Vigo aj Huescu, ešte predtým Real zdolal aj Valladolid. V poslednom stretnutí sa síce mužstvo proti nováčikovi natrápilo, avšak stretnutie to bolo zaujímavé, keďže v bráne bol syn trénera Luca Zidane, Brahim Diáz si pripísal prvú asistenciu a gól Karima Benzemu znamenal, že Francúz sa trafil v La Lige už proti každému protivníkovi, s ktorým hral. Práve on je aj najlepším strelcom vo všetkých súťažiach, trafil sa už 23-krát. V ligovej súťaži dal štrnásť gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Neto – Wass, Garay, Diakhaby, Gayá – Soler, Parejo (C), Kondogbia, Guedes – Rodrigo, Gameiro.
    Náhradníci: Doménech – Torres, Roncaglia, Lato, S. Mina, Lee, Čeryšev.

    Real Madrid CF: Navas – Odriozola Arzallus, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema, Asensio.
    Náhradníci: L. Zidane – Bale, Vallejo, Díaz, Isco, D. Ceballos, Reguilón..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáca Valencia nastupuje v bielych dresoch, Real Madrid preto musel zvoliť svoje netradičné ružové.
     
    2
    Valencia získala hneď na úvod stretnutia rohový kop, po ktorom fauloval Wass Casemira, takže zakončenia sa nezrodilo.
     
    3
    Real Madrid drží loptu v strede ihriska, postupne sa snaží posúvať sa k šestnástke protivníka.
     
    4
    Na ľavej strane to Realu nevyšlo, zrazený center Marcela priniesol len autové vhadzovanie.
     
    5
    Real Madrid získal priamy kop niekoľko metrov pred šestnástkou súpera. Po druhom faule Valencie bude pred bránu centrovať Toni Kroos.
     
    6
    Žltú kartu dostáva Daniel Wass (Valencia CF).
     
    7
    Kroosov center sa snažil zakončiť Sergio Ramos, pri pokuse o hlavičku si pomohol útočným faulom.
     
    8
    Real Madrid drží loptu v strede ihriska. Snaží sa ovládať okolie poliace čiary, no nehrnie sa dopredu za každú cenu.
     
    9
    Lucas Vázquez sa na pravej strane nedostal až do šestnástky, Real napriek tomu ostáva pri lopte zásluhou autového vhadzovania.
     
    10
    Marcelo signalizoval nejaké zdravotné problémy s ľavou nohou, hlavný arbiter ho preto išiel skontrolovať. Brazílčan nakoniec môže pokračovať.
     
    11
    Kévin Gameiro fauluje v strede ihriska v snahe získať loptu, Lucas Vázquez si ju telom veľmi dobre prikryl.
     
    12
    Toni Kroos získal loptu na vlastnej polovici ihriska, okamžite sa ju pokúsil vyviesť dopredu. Pokus o protiútok Realu Madrid nevyšiel.
     
    13
    José Gayá veľmi dobre prečítal dlhý pas na svoju stranu šestnástky, hlavou loptu posunul k Netovi, ktorý akciu prerušil úplne.
     
    14
    Keylor Navas musel riešiť prihrávku za madridskú obranu mimo svojho vápna, loptu odohral skôr, ako k nej pribehol Kévin Gameiro.
     
    15
    Real Madrid pokračuje v snahe držať loptu na útočnej polovici ihriska, cez defenzívu Valencie sa zatiaľ nevie dostať do nejakých zakončení.
     
    16
    Marcelo sa po ľavej strane nedostal až k šestnástke. Loptu vrátil smerom dozadu, v strede poľa pokračuje Toni Kroos.
     
    17
    Znova to skúšal Brazílčan Marcelo, tentoraz vystrelil z diaľky a mieril dosť nepresne. Jeho krajan Neto zasahovať nemusel.
     
    18
    Real Madrid sa snaží kombinovať a útočiť, cez pozornú defenzívu Valencie to nevychádza vôbec. Podľa všetkého musia hostia niečo zmeniť.
     
    19
    Lucas Vázquez si vypýtal faul na pravej strane, no ani ten Real dopredu neposubnul, keďže po rozohrávke na krátko prišla prihrávka dozadu.
     
    20
    Dvadsať minút riadneho hracieho času je za nami. Tie podľa všetkého ukázali, v akom tempe sa bude stretnutie niesť. Valencia sa snaží neinkasovať, hostia zas presadiť sa.
     
    21
    Po Modričovej strate lopty sa do šance dostal Gameiro. Namiesto strely z výbornej pozície ešte prihrával pod seba, kde bol iba Marcelo.
     
    22
    Marcelo centrom zľava spoluhráčov nenašiel, jeho pas skončil ďaleko od spoluhráčov aj brány Neta. Ten môže odkopávať dopredu.
     
    23
    Álvaro Odriozola Arzallus centroval dnes vôbec prvýkrát, jeho loptu si bez problémov postrážil Wass.
     
    24
    Toni Kroos vypálil spred veľkého vápna, jeho prudká rana išla iba do stredu brány, kde bol pozorný brankár Neto.
     
    25
    Casemiro získal loptu v strede ihriska, lenže ďaleko s ňou nezašiel. Opäť nasledovala len prihrávka do šírky na Marcela.
     
    27
    Real to skúsil po pravej strane, Lucas Vázquez loptu okamžite vrátil smerom dozadu až k stopérom.
     
    28
    Marco Asensio ostal po jednom zo súbojov ležať na ihrisku, do tváre ho totiž trafil Geoffrey Kondogbia. Faul sa nepískal.
     
    29
    Marcelo centrom zľava Benzemu pred šestnástkou nenašiel, výborne proti nemu vystúpil Mouctar Diakhaby.
     
    30
    Presing domácich hráčov k zisku lopty nevedie, defenzíva Realu Madrid z ťažkej situácie vykorčuľovala veľmi dobre, a tak hostia mieria dopredu.
     
    32
    Lucas Vázquez síce vystihol rozohrávku súpera, lenže pokračovať v akcii nemohol, pretože lopta ho trafila do intímnych partií, čo dosť zabolí.
     
    33
    Raphaël Varane najskôr pustil Gameira k lopte, v súboji krajanov mu ju v šprintérskom súboji hneď zobral a poslal dopredu.
     
    34
    José Gayá si po zrazenom centri zľava loptu krásne prestrčil okolo prvého súpera k malému vápnu, kde jeho center zrazil na roh Sergio Ramos. Valencia chcela pokutový kop za ruku, bude to len roh.
     
    35
    Valencia dala gól!
    Keylor Navas najskôr vyriešil center do malého vápna, odrazenú loptu si našiel na hranici šestnástky GONCALO GUEDES a krásnou strelou k žrdi otvára skóre.
    35. 1:0
    35. Gonçalo Guedes (VAL) - 1:0
     
    36
    Strely: 1 – 2
     
    37
    Kévin Gameiro sa dostal pred malým vápnom k centru sprava od Solera, jeho hlavička nebola prudká ani presná a išla vedľa troch žrdí.
     
    38
    Guedes dostal loptu zľava až do šestnástky, proti dvojici obrancov pred bránu neprešiel. Prihral dozadu, center Gayu defenzíva Realu Madrid vyriešila.
     
    39
    Valencia po strelenom góle nejako viac ožila, do šestnástky Realu Madrid sa valí jeden útok za druhým.
     
    40
    Prudký center sprava z malého vápna odkopol Álvaro Odriozola Arzallus, lenže z hranice šestnástky pálil Geoffrey Kondogbia iba tesne nad.
     
    41
    Álvaro Odriozola Arzallus zablokoval center Guedesa, odrazenú loptu zakončil z diaľky nepresne odchovanec Realu Madrid Rodrigo. Jeho pokus však letel len nejaký pol metríka nad brvno.
     
    42
    S blížiacim sa záverom polčasu by mal Real Madrid zvýšiť ofenzívne obrátky, deje sa pravý opak. Valencia hrá svoju hru.
     
    43
    Držanie lopty: 39% – 61%
     
    44
    Marco Asensio bol na konci peknej kombinácie Realu Madrid, jeho zakončenie spred malého vápna neprišlo, pretože proti lopte veľmi dobre vyštartoval Neto.
     
    45
    Sergio Ramos vyriešil rýchly prechod domácich až do šestnástky, okamžite loptu posunul dopredu, aby sa o kontru pokúsili jeho spoluhráči.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Ťažko povedať, či Valencia bola v prvom polčase lepším tímom, no jedno je isté. Horšia nebola a aj preto vedie najtesnejším rozdielom, o čo sa postaral Portugalčan Gonçalo Guedes.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku nestriedal ani jeden tím, takže oba mužstvá nastupujú v takých istých zostavách, v akých stretnutie odštartovali.
     
    47
    Real Madrid začal druhý polčas kombináciou v strede ihriska, odkiaľ sa postupne snaží posúvať k šestnástke protivníka.
     
    48
    Álvaro Odriozola Arzallus poslal sprava prudký center, jeho loptu ale okamžite poslali do bezpečia hráči Valencie.
     
    49
    Dnešné stretnutie sleduje 44 274 divákov.
     
    50
    Gonçalo Guedes faulovaný v strede ihriska, takže Valencia ostáva na lopte a môže pokračovať v kombinácii.
     
    51
    José Gayá si zľava nabehol do šestnástky, kde dostal aj krásnu kolmicu. Celú akciu zastavil ofsajd mladého španielskeho obrancu.
     
    52
    Real Madrid získal rohový kop, center pred malé vápno nenašiel hráčov v ružových dresoch.
     
    53
    Carlos Soler sa sprava natlačil do veľkej šance, no zoči-voči Navasovi neuspel, pretože kostarický brankár proti nemu výborne vyštartoval, zmenšil strelecký uhol a loptu vyrazil. Navyše tam bol ešte aj Casemiro.
     
    54
    Po centri z rohového kopu sa do zakončenia natlačil Mouctar Diakhaby, jeho hlavička cez obrancu letela tesne vedľa troch žrdí.
     
    55
    Marcelo dostal center na ľavú stranu pokutového územia, a tak to napálil na bránu, kde si bližšiu žrď postrážil gólman Neto.
     
    56
    Zinedine Zidane bude čoskoro striedať, rozcvičujú sa ofenzívne esá Gareth Bale či Isco.
     
    57
    Lucas Vázquez faulovaný vedľa svojej šestnástky, kde ho síce nie tvrdo, ale presne zasiahol Gonçalo Guedes. Portugalčan stúpil celou váhou na členok španielskeho protivníka. To muselo poriadne bolieť.
     
    58
    Lucas Vázquez bude v poriadku a po ošetrení sa môže zapojiť do hry, aby pomohol spoluhráčom ďalej hnať sa za gólom.
    58.
     
    59
    Real Madrid sa nevie dostať zo stred ihriska k šestnástke súpera, kde je prehustený priestor. Valencia bráni veľmi dobre.
     
    60
    Lopta sa na chvíľu k pokutovému územiu Valenciu síce dostala, lenže okamžite zareagoval Ezequiel Garay a odkopol ju do bezpečia.
     
    61
    Rodrigo sa zľava krásnou kľučkou uvoľnil okolo Sergia Ramosa až do zakončenia, jeho krížny pokus priestor troch žrdí tesne minul.
     
    62
    Real sa znova usadil v strede ihriska, potrebuje však hrať trochu ďalej, čo mu nejde. Domáci bránia ako o život.
     
    63
    Center sprava v šestnástke hostí problémy nenarobil. Real prešiel dopredu, no Álvaro Odriozola Arzallus spoluhráčov pred bránou nenašiel.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Álvaro Odriozola Arzallus (Real Madrid CF).
     
    65
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Isco.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Marco Asensio, prichádza Gareth Bale.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Dani Parejo (Valencia CF).
     
    67
    Karim Benzema si pred šestnástkou súpera spracoval dobrý pas na jeho osobu, následne si pomohol faulom. O loptu preto prišiel.
     
    68
    Gareth Bale zakončoval spred malého vápna iba do dvojbloku obrancov, ktorí mu padli pod nohy. Mouctar Diakhaby loptu možno zrazil rukou, nepískalo sa.
     
    69
    Real Madrid zvyšuje ofenzívne obrátky, Valencia pokračuje v precíznej defenzíve, ktorá slávi úspech. Uvidíme, či až do konca stretnutia.
     
    70
    Lucas Vázquez získal zrazeným centrom rohový kop, nízky center domáci odvrátili. Všetko ukončil strelou vysoko nad krajný obranca Marcelo.
     
    71
    Karim Benzema si výborne nabehol na krásny pas Balea vonkajškom, na zadnej žrdi pred ním odvrátil na roh José Gayá. Krásne porovnanie: Obranca Marcelo dnes vystrelil už štyrikrát, Benzema ako útočník ani raz.
     
    72
    Lucas Vázquez sa tlačil do zakončenia po rohovom kope, loptu pred ním zakryl dánsky obranca Daniel Wass. Dokonca si vypýtal faul.
     
    73
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza Denis Čeryšev.
     
    74
    Valencia predviedla krásny rýchly protiútok. Carlos Soler prihral pred malé vápna, kde sa snažil pätičkou vtipne zakončiť Kévin Gameiro, no Keylor Navas tento pokus chytil.
     
    75
    Po rohovom kope Realu Madrid sa lopta nebezpečne pohybovala v šestnástke Valencie, až ju do bezpečia odkopol Mouctar Diakhaby.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Marcelo (Real Madrid CF).
    76. Žltá karta
     
    77
    Denis Čeryšev sa dostal k dlhej lopte na ľavej strane, jeho center do šestnástky zachytil brankár Keylor Navas.
     
    78
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Lucas Vázquez, prichádza Mariano Díaz.
     
    79
    Sergio Ramos sa natlačil do zakončenia po centri z rohového kopu. Ezequiel Garay ho neustrážil a kapitán hostí mieril len niekoľko metrov vedľa troch žrdí.
     
    80
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Carlos Soler, prichádza Ferrán Torres.
     
    81
    Už len necelých desať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Real Madrid aspoň vyrovnať, alebo príde o ďalšie body?
     
    82
    Ferrán Torres si z krídla naviezol loptu na os ihriska, jeho strela išla iba do obrancov pred ním. Následne zakončil vysoko nad Daniel Wass.
     
    83
    Valencia dala gól!
    EZEQUIEL GARAY zúžitkoval presný center na jeho osobu po rohovom kope a zvyšuje náskok domácich. Tento zásah by mohol byť rozhodujúci, pretože hostia sa dnes v koncovke trápia.
    83. Ezequiel Garay (VAL) - 2:0
     
    84
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Santiago Mina.
     
    85
    Valencia veľmi dobre kúskuje hru a kráča za tromi zlatými bodmi. Real Madrid by musel niečo rapídne zmeniť, pretože je to z jeho strany veľké trápenie.
     
    86
    Valencia získala ďalší rohový kop, center do malého vápna zachytil Keylor Navas a rýchlo loptu vykopol dopredu.
     
    87
    Real Madrid sa po ľavej strane do útoku nedostal, pretože dlhý pas Navasa skončil za postrannou čiarou. Vhadzovať bude Daniel Wass.
     
    88
    Real to znova skúša po ľavej strane, tam je priestor zarúbaný. Z diaľky preto zúfalo vystrelil Casemiro, namieril vysoko nad bránu Neta.
     
    89
    Karim Benzema zľava naviezol loptu k šestnástke súpera, jeho strela tesne nad zemou nebola nebezpečná. Pokus do stredu brány si Neto postrážil bez väčších problémov.
     
    90
    Luka Modrić sa individuálne až pred šestnástku Valencie nedostal, cestou mu loptu odobral Geoffrey Kondogbia. Následnú kontru prerušil Casemiro.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Marcelo poslal zľava krásny center pred malé vápno, kde bol úplne voľný Mariano Díaz, avšak rybičkou zamieril trestuhodne vedľa. Napriek tomu bude Real Madrid kopať pokutový kop, nakoľko Mouctar Diakhaby mimo lopty postrčil vedľa stojaceho Sergia Ramosa.
     
    90+2
    Systém VAR nakoniec rozhodnutie zmenil, faul na kapitána Realu Madrid neprišiel, pretože tam bol ofsajd.
    90+2.
     
    90+3
    Gareth Bale ešte zľava naviezol loptu pred šestnástkou, strelu Walesana zrazil na rohový kop francúzsky záložník Geoffrey Kondogbia.
     
    90+3
    Real Madrid dal gól!
    KARIM BENZEMA ostal absolútne osamotený v malom vápne a krásnou hlavičkou od trávnika pod brvno znižuje. Zdá sa však, že je už veľmi neskoro.
    90+3. Karim Benzema (REA) - 2:1
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Napriek tomu, že Karim Benzema v závere znížil, tak Real Madrid stráca ďalšie tri body, pretože o výhre Valencie rozhodol bývalý zadák "bieleho baletu" Ezequiel Garay. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:24:00)

    Matej Kubove

    Góly: 35. Guedes, 83. Garay – 90+3. Benzema

    Karty:   6. Wass (VAL), 66. Parejo (VAL) – 64. Odriozola Arzallus (REA), 76. Marcelo (REA)


    Valencia CF: Neto – Wass, Garay, Diakhaby, Gayá – Soler (80. Torres), Parejo (C), Kondogbia, Guedes (73. Čeryšev) – Rodrigo, Gameiro (84. S. Mina).
    Náhradníci: Doménech – Torres, Roncaglia, Lato, S. Mina, Lee, Čeryšev.

    Real Madrid: Navas – Odriozola Arzallus, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos (65. Isco) – L. Vázquez (78. Díaz), Benzema, Asensio (65. Bale).
    Náhradníci: L. Zidane – Bale, Vallejo, Díaz, Isco, D. Ceballos, Reguilón.

    Diváci: 44 274