Ružomberok – Žilina 1:1 (kon.) | Nitra – Trenčín 2:2 (kon.) | Michalovce – Sereď 2:0 (kon.)
Trnava – Zlaté Moravce 0:1 (kon.) | Senica – Podbrezová 0:0 (kon.)
koniec
FK Senica
0:0 (0:0)
FK Železiarne Podbrezová
Sobota 30.03.2019, 17:00Niké liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domáca Senica mala v prvom polčase jednoznačne viac z hry, ale defenzíva Podbrezovej podala heroický výkon a nedopustila ani nejaké väčšie šance, nie to ešte góly, takže na Záhorí sa body delia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:51:39)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Snaha Senice ešte pokračuje. Center zľava odvrátil Alexander Mojžiš, ten sprava, ktorý prudko smeroval do päťky zas Matej Oravec.
     
    90+2
    Podbrezová sa snaží dohrať nadstavený čas s loptou na kopačkách. Je vidieť, že remíza hosťom bude stačiť.
     
    90+1
    David Adeniyi Fadairo poslal center sprava, dobre zasiahol kapitán Roberto Dias, čiže Jakub Więzik nebol schopný zakončovať.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    89
    Martin Vantruba zastavil center z ľavej strany, rýchly výkop nepriniesol šancu. Jakub Więzik nemal šancu loptu pred Tabordom dobehnúť.
     
    88
    Centrovaná lopta sa nedostala na hlavy alebo kopačky hráčov Podbrezovej. Senica sa ubránila ide rýchlo dopredu.
     
    87
    Priamy kop pre Podbrezovú, získal ho útočník Jakub Więzik. Hostia majú čas nazbierať čas a možno aj zahroziť.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Sofian El Moudane, prichádza Filip Dangubič.
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Matej Podstavek.
     
    85
    Ak by to dnes skončilo bez gólov, tak Podbrezová bude za bod veľmi šťastná, zatiaľ čo domácej Senici by sa vzhľadom na priebeh zápasu rozhodne málilo.
     
    84
    Martin Vantruba sa dostal k nepodarenému centru za obranu Podbrezovej. Loptu chytil do rukavíc a snaží sa ešte nazbierať nejaké tie sekundy.
     
    83
    Martin Vantruba sa musel znova činiť, pretože ďalšia rýchla akcie Senice zase volala po veľkej šance. Mladý gólman loptu zachytil včas.
     
    82
    Po centri do šestnástky Senice zakončoval Filip Hlohovský len do stredu brány. Domáci potom predviedli dva pekné centre, na obe zareagoval Vantruba.
     
    81
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Marko Tesija, prichádza Zezinho.
     
    81
    Dávid Leško sa dostal medzi dvoch obrancov súpera, v strede poľa ho zastavil faul. Podbrezová rýchlo rozohrala.
     
    80
    Matej Oravec fauluje na osi ihriska, Senica získala priamy kop. Center dostal do bezpečia útočník a navrátilec po zranení Jakub Więzik.
     
    78
    Miroslav Viazanko fauloval na útočnej polovici ihriska. Následne prešla Senice do protiútoku, ktorý nemal pozitívny dopad na zmenu výsledkovej listiny. Rozohrávať môže Martin Vantruba.
     
    77
    Gabriel Dubois síce pekne zabojoval a získal loptu na krídle, okamžite mu ju odkopol jeho náprotivok Alexander Mojžiš.
     
    76
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Victor Olatunji, prichádza Jakub Więzik.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Sacha Petshi (FK Senica).
     
    75
    Ideme už do naozajstného finále tohto stretnutia, v ktorom má viac z hry Senica, lenže to zatiaľ nevedie ku gólu.
     
    74
    Senica znova na lopte, jej kombinácia na polovici Podbrezovej nevedie k ničomu zaujímavému.
     
    73
    Hostia to tentoraz skúsili sprava, nízky center defenzíva Senice odvrátila. Pokus o rýchlu kontru ale tiež nežal úspech.
     
    72
    Podbrezová sa drží na lopte, ktorú si posúva na útočnej polovici. Do šestnástky sa však dostáva veľmi ťažko.
     
    71
    Podbrezová získala rohový kop. Po rozohrávke na krátko prišiel rýchly center, s ktorým si defenzíva Senice poradila.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dočkáme sa v tomto stretnutí nejakého presného zásahu?
     
    69
    Filip Hlohovský zabojoval o dlhú loptu vedľa šestnástky a na chvíľu ju dostal do svojej moci. Potom mu ju zobral Gabriel Dubois.
     
    68
    Alexander Mojžiš sa síce na krídle zvrtol okolo prvého súpera, ten ďalší už jeho prihrávku zastavil. Senický prechod po ľavej strane priniesol len nepresnosť, ktorú využil Martin Vantruba.
     
    67
    Sacha Petshi a Gabriel Dubois si tentoraz nerozumeli, prihrávka na pravého obrancu Senice išla mimo ihriska.
     
    66
    Filip Hlohovský zrazil center sprava rukou, Senica preto získala priamy kop z miesta vedľa šestnástky. Marko Tesija poslal loptu na zadnú žrď, kde ju jeden z domácich posunul pod seba a Eric Ramírez strieľal do stredu brány.
     
    65
    Nízky center Tesiju prepadol pred malé vápno. Kapitán Roberto Dias ale nezakončil, lopta sa od neho odrazila preč. Vzápätí prišla krásna technická strela z rohu šestnástky, skvele zareagoval Martin Vantruba. Zakončoval Désiré Ségbé Azankpo.
     
    64
    Miroslav Viazanko vymyslel celkom zaujímavú kolmicu na ľavé krídlo, tú však zastavil Gabriel Dubois, ktorý aj prešiel dopredu a získal rohový kop.
     
    63
    Práve Dávid Leško rozohral rohový kop, nízky center odkopol prvý obranca. Následne zakončil z diaľky veľmi nepresne Jozef Špyrka.
     
    62
    Filip Hlohovský posunul loptu krásne k šestnástke, kde ešte Alexander Mojžiš prihral pod seba a voľný Dávid Leško zakončil do hráča pred sebou. Získal len roh.
     
    61
    Alexander Mojžiš sa na krídle nenechal zamotať, aj keď to Frank Castaňeda skúšal zaujímavo. Senici pribudla ďalšia čiarka pri rohových kopoch. Roberto Dias spred malého vápna zakončil za pomoci teču vedľa, následný pas Tesiju už poslal do bezpečia Victor Olatunji, ktorý zablokoval aj následný pokus z diaľky.
     
    60
    Victor Olatunji odvrátil center z rohového kopu, ten následný poslal do bezpečia Matej Oravec. Loptu odkopol iba k hráčom Senice.
     
    59
    Senica zvyšuje agresivitu. Jakub Piotr Kiwior teraz v poslednej chvíli zasahoval proti centru pred bránu, ktorý poslal Gabriel Dubois.
     
    58
    Nízky center z rohového kopu netrafil na prednej žrdi ideálne voľný Sofian El Moudane, avšak Carlos Daniel Da Graca mal razom obrovskú šancu na malom vápne. Lopta sa od neho len odrazila vedľa brány.
     
    57
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jean Deretti, prichádza Désiré Ségbé Azankpo.
     
    57
    Eric Ramírez dobehol loptu na rohu šestnástky, prešiel okolo Kiwiora. Jeho center do malého vápna zrazil na roh Matej Oravec. Penalta za ruku to opäť nebude, nasleduje roh.
     
    56
    Jakub Krč bol na krídle pri lopte ako prvý, až potom ho poslal na zem Matej Oravec, čiže ďalší priamy kop pre Senicu. Domáci rýchlo rozohrali, zasiahol Martin Vantruba.
     
    55
    Sacha Petshi faulovaný na vlastnej polovici, snažil sa mu loptu zobrať Dávid Leško, ale to sa mu v rámci pravidiel nepodarilo.
     
    54
    Podbrezová sa snaží dostať cez stred ihriska, kde je poriadne prehustený priestor, čiže to ide nesmierne náročne.
     
    53
    Gabriel Dubois sa dostal na krídle cez prvého protihráča, Alexander Mojžiš ho už zastavil a dostal loptu aspoň za postrannú čiaru.
     
    52
    Michal Obročník centrom sprava spoluhráčov nenašiel, jeho pas odkopol za čiaru Gabriel Dubois. Následný center zľava išiel tesne vedľa brány Tabordu.
     
    51
    Seničania získali na krídle priamy kop, opäť pozícia na center. Ten na päťke cez Oravca zakončil Carlos Daniel Da Graca, no Martin Vantruba nemal so zákrokom väčší problém.
     
    50
    Filip Hlohovský sa po ľavom krídle ďaleko nedostal. Dopredu prešla Senice a zdalo sa, že Michal Obročník zahral vo vlastnej šestnástke rukou. Penalta sa nepíska, pretože lopta išla do končatiny od boku obrancu Podbrezovej.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Gabriel Dubois (FK Senica).
     
    48
    Podbrezová chcela prejsť do rýchlej kontry, no Victor Olatunji sa k lopte nedostal. Zastavil ho krajný bek domácich Gabriel Dubois.
     
    47
    Senica získala priamy kop, je to skôr taký skrátený roh. Centroval znova Marko Tesija, jeho center odvrátil mladý obranca Matej Oravec.
     
    46
    Cez prestávku nestriedal ani jeden tím, takže oba celky začínajú v takých zostavách, v akých úvodné dejstvo ukončili.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas nepriniesol nejako krásny futbal, skôr je to boj o každú loptu, v ktorom má opticky navrch Senica. Na oboch stranách sme videli po jednej väčšej šanci. Druhé dejstvo sa začne zhruba o 18:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Michal Obročník fauluje na hranici šestnástky súpera, odrazenú loptu tak na prienik do šance nemohol využiť David Adeniyi Fadairo.
     
    44
    Rohový kop sa Senici nevydaril. Po rozohrávke na krátko prišiel dlhý center, ktorý si našiel na opačnej strane šírky ihriska Jean Deretti v ofsajde.
     
    43
    Podbrezová nedokázala loptu odvrátiť, preto sprava strieľal Sacha Petshi a David Adeniyi Fadairo zráža tento pokus na rohový kop. Znova bude v akcii Marko Tesija.
     
    42
    Ďalší faul domácich a priamy kop pre Senicu z ľavého krídla. Centrovať bude znova záložník Marko Tesija.
     
    41
    Victor Olatunji zakončoval z pravej strany šestnástky cez súpera k vzdialenejšej žrdi. Lopta mu nesadla, a tak mal Federico Taborda veľmi jednoduchú robotu.
     
    40
    Dávid Leško nevybravo fauloval v strede ihriska, na zem poslal Erica Ramíreza. Senica tak znova získala priamy kop. S centrom si síce defenzíva Podbrezovej poradila, no následne prišlo zakončenie z diaľky tesne vedľa brány.
     
    39
    Carlos Daniel Da Graca dokázal hlavičkoval spred malého vápna, spomedzi dvoch súperov nasmeroval loptu priamo do miesta, kde stál Martin Vantruba.
     
    38
    Jakub Piotr Kiwior zachytil prihrávku do šestnástky Podbrezovej, no David Adeniyi Fadairo o loptu v snahe založiť protiútok prišiel. Senica bude rozohrávať priamy kop.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Carlos Daniel Da Graca (FK Senica).
     
    37
    Žltú kartu dostáva Victor Olatunji (FK Železiarne Podbrezová).
     
    36
    Po rohovom kope sa dostal k hlavičke obranca Roberto Dias, jeho pokus spred päťky letí nad priestor troch žrdí podbrezovskej brány.
     
    35
    Frank Castaňeda dostal krásny pas po rýchlom protiútoku. Mohol mať obrovskú šancu, keďže bol sám v šestnástke, lenže lopta mu preskočila nohu. Následne prihral do druhej vlny, odkiaľ nezakončil ani Jean Deretti, ale v konečnom dôsledku pálil presne k žrdi predsa len Frank Castaňeda. Fantasticky zareagoval Martin Vantruba.
     
    34
    Martin Vantruba výborne vyštartoval proti centru z ľavej strany, k lopte sa preto nedostali Frank Castaňeda a ani Eric Ramírez.
     
    33
    Po pravej strane to Senici veľmi nejde. Tentoraz tam priletel pas sprava, no nenašiel adresáta.
     
    32
    Marko Tesija sa cez os ihriska k šestnástke nedostal, a tak prihral doprava, odkiaľ sa mu lopta vrátila. Jeden z veľkého počtu senických legionárov potom strieľal z diaľky vedľa.
     
    31
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza David Adeniyi Fadairo.
     
    30
    Podbrezová hrá stále o jedného hráča menej, ako Senica, pretože zatiaľ nebol čas vystriedať. Na ihrisko ale príde David Adeniyi Fadairo.
     
    29
    Samuel Štefánik znova so zdravotnými problémami a tentoraz to už podľa všetkého nedá, pretože ho dvaja hráči musel zaniesť za čiaru. Vyzerá to na koleno.
     
    28
    Samuel Štefánik rozohral rohový kop centrom na hranicu bieleho bodu, kde bol iba Sacha Petshi. Po jeho odvrátení prišla strela vysoko nad.
     
    27
    Victor Olatunji dostal kolmicu za obranu, spred šestnástky strieľal vo výbornej pozícii. Jeho pokus zablokoval Carlos Daniel Da Graca. Následne poslal prudký center do brány Dávid Leško, Federico Taborda zase zasiahol.
     
    26
    Marko Tesija posunul loptu na pravú stranu veľkého vápna. Sofian El Moudane to skúsil z prvej, pri bližšej žrdi zasiahol Martin Vantruba.
     
    25
    Michal Obročník dostal na pravú stranu veľmi nepresnú prihrávku, o ktorú sa postaral Samuel Štefánik. Ten je teda späť na ihrisku.
     
    24
    Dávid Leško poslal celkom zaujímavú strelu ponad múr, ktorá pomerne dlho padala, a tak si Federico Taborda poradil.
     
    23
    Až teraz šikovný tvorca hry odchádza síce sám, ale krívajúc za čiaru. Nasleduje priamy kop Podbrezovej.
     
    22
    Samuel Štefánik je už dosť dlho v opatere lekárov Miroslava Košíka a Pavla Purdeka. Vyzerá to byť vážnejšie.
     
    21
    Roberto Dias zablokoval strelu Štefánika tesne pred vlastnou šestnástkou, hráča Podbrezovej ale následne tvrdo fauloval ďalší futbalista Senice. Na ihrisku sú aj lekári.
     
    20
    Dávid Leško kopol nízky center na prvú žrď, situáciu tak zvládol útočník Eric Ramírez. Senica prešla dopredu, Sofian El Moudane ale nepredviedol dobré spracovanie, čo bolo kľúčové.
     
    19
    Akcia Podbrezovej po ľavej strane priniesla rohový kop, o ktorý sa zrazeným centrom postaral Filip Hlohovský.
     
    18
    Jednoduchá práca pre brankára Podbrezovej. Martin Vantruba zachytil center, ktorý letel do územia nikoho v červených dresoch. Po prechode hostí dopredu sa máva ofsajd Olatunjiho.
     
    17
    Rýchla akcia Senice opäť nedopadla úspechom. Sofian El Moudane chcel poslať kolmicu do šance, Miroslav Viazanko sa vrátil a loptu na Erica Ramíreza nepustil.
     
    16
    Senica síce získala priamy kop, avšak center do šestnástky hostia okamžite odvrátili preč. Rovnako dopadol aj ďalší pas späť.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Michal Obročník (FK Železiarne Podbrezová).
     
    14
    Federico Taborda musel vybehnúť tesne vedľa svojho vápna, aby sa Victor Olatunji nedostal do šance. To sa argentínskemu gólmanovi podarilo.
     
    13
    Miroslav Viazanko zastavil odkop defenzívy Senice v strede ihriska a okamžite poslal center do vápna, kde vo vzduchu nekraľoval Victor Olatunji, ale Federico Taborda.
     
    12
    Akcia Senice po pravej strane nevyšla, navyše sa pískal ofenzívny faul na Samuela Štefánika.
     
    11
    Federico Taborda dlhým výkopom takmer poslal spoluhráčov do šance, po odskoku guľatého nezmyslu zareagoval Jakub Piotr Kiwior.
     
    10
    Filip Hlohovský zakončil z mierneho uhlu na ľavej strane šestnástky. Carlos Daniel Da Graca loptu odkopol na rohový kop, ešte predtým sa ale pískal útočný faul.
     
    9
    Eric Ramírez síce center sprava hlavou nezakončil, lopta sa od obrancov Podbrezovej odráža aspoň na rohový kop. Hostia po ňom prešli do rýchleho protiútok, no Filip Hlohovský v šestnástke loptu nezakončil, skvele odkopom zareagoval Jakub Krč.
     
    8
    Jozef Špyrka zakončoval spred veľkého vápna. Jeho neprudká strela tesne vedľa skončila v rukaviciach brankára Tabordu.
     
    7
    Dávid Leško centroval sprava iba do Krča, následný pas, ktorý poslal Jozef Špyrka odkopol na roh Sacha Petshi.
     
    6
    Dávid Leško sa na krídle individuálne nepresadil, lopta mu ušla za postrannú čiaru. Vhadzovať bude Jakub Krč.
     
    5
    Prihrávka do malého vápna Senice mala priniesť prvú šancu, no Victor Olatunji a ani Samuel Štefánik sa nedostali k lopte, ktorú zachytil Federico Taborda.
     
    4
    Frank Castaňeda sa nedostal k prudkej prihrávke na krídlo, kde loptu skontroloval a nechal prejsť za bránkovú čiaru Michal Obročník.
     
    3
    Alexander Mojžiš a Filip Hlohovský to znova skúsili po ľavej strane, kde sa nedostali k centru. Kontru Senice musel na hranici vlastného vápna sklzom vyriešiť Martin Vantruba.
     
    2
    Akcia Podbrezovej po ľavej strane neviedla k úspešnému koncu. Nepresná prihrávka poslala loptu za bránkovú čiaru, takže rozohráva Federico Taborda.
     
    1
    Victor Olatunji obstaral rozohrávku zápasu. Podbrezová začína kombinovať na vlastnej polovici ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Taborda – Dubois, Dias (C), Da Graca, Krč – Petshi, El Moudane – Tesija, Deretti, Castaňeda – Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Otrísal, Klapan, Zezinho, Dangubič, Azankpo, Asmah.

    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Oravec, Kiwior, Mojžiš – Viazanko, Štefánik – Leško, Špyrka, Hlohovský – Olatunji.
    Náhradníci: Ludha – Więzik, Pavúk, Pastorek, Bartoš, Podstavek, Fadairo.

    Rozhodca: Smolák – Somoláni, Galo – Očenáš.
     
    FK Senica

    Záhoráci prehrali všetkých päť zápasov jarnej časti, keď postupne nestačili na Trenčín, Žilinu, Dunajskú Stredu, Slovan a Zlaté Moravce. Základnú časť ukončili na jedenástom mieste s pätnástimi bodmi. Po prvom kole nadstavby je však Senica už posledná, keď prehrala proti Zlatým Moravciam. Senica strelila len dvadsaťdva gólov a inkasovala až 46, pričom vyhrala iba slabé tri stretnutia a to je najhoršia bilancia. Šesťkrát remizovala a v trinástich prípadoch prehrala. Roberto Dias strelil v lige päť gólov. Čo sa však nedarí vo Fortuna lige ide v Slovnaft Cupe, kde Senica naposledy postúpila výhrou 5:1 cez Nitru už do semifinále Štyri góly a to už v prvom polčase, strelil Eric Ramírez. Za päť zápasov v pohári strelilo mužstvu až 28 gólov, inkasovalo len tri.

    FK Železiarne Podbrezová

    Horehronský tím sa napriek prehre proti MŠK Žilina a remíze s FC Nitra nachádza v dobrom rozpoložení, pretože na jar trikrát bodoval, keď porazil Nitru, remizoval s Trenčínom, a potom opäť Nitre spomínane zobral bod. Proti Ružomberku a Žiline doma prehral, aj keď podal výborný výkon a mal viac z hry. Aktuálne je desiaty so ziskom 22 bodov, deviaty AS Trenčín má rovnaký počet bodov. Pred repre pauzou s mužstvom trénoval Marek Hamšík, ktorý sa nachádzal na Slovensku, keďže čínska Super liga mala prestávku, do mužstva zas pribudol Filip Hlohovský. Ten si pri debute otvoril strelecký účet. Najlepším strelcom je sedemgólový Dávid Leško.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   37. Da Graca (SEN), 49. Dubois (SEN), 76. Petshi (SEN) – 15. Obročník (POD), 37. Olatunji (POD)


    FK Senica: Taborda – Dubois, Dias (C), Da Graca, Krč – Petshi, El Moudane (86. Dangubič) – Tesija (81. Zezinho), Deretti (57. Azankpo), Castaňeda – Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Otrísal, Klapan, Zezinho, Dangubič, Azankpo, Asmah.

    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Oravec, Kiwior, Mojžiš – Viazanko, Štefánik (31. Fadairo) – Leško, Špyrka, Hlohovský (86. Podstavek) – Olatunji (76. Więzik).
    Náhradníci: Ludha – Więzik, Pavúk, Pastorek, Bartoš, Podstavek, Fadairo.

    Rozhodca: Smolák – Somoláni, Galo – Očenáš