Česko – Austrália 5:1 (kon.)
koniec
Česko
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Austrálie
cz Štvrtok 28.03.2019, 15:30 • Home Credit Arena, Liberec • Reprezentace žien U18
Partner:
     
    To už je ode mne z Home Credit Areny vše, mějte se fajn! (17:05:40)
     
    České hokejisty do 18 let zvládly i druhý zápas proti australskému A-týmu, tentokrát jej přehrály poměrem 5:1. Naše protinožky ukázaly, že jim hokej není cizí a blýskly se několika dobrými akcemi. Z domácích hráček se v dnešním mači nejvíce bodově dařilo Lucii Gruntové, která zaznamenala bilanci 1+2.
     
    Střely na branku – 47:16.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Kristelle Vanderwolfová se dostala přes střední pásmo. Poté nahodila touš vpřed, nicméně české obránkyně už žádné nebezpečí nepřipustí.
     
    59:00
    Rozbíhá se poslední minuta dnešního utkání. České hráčky si užívají puk na svých hokejkách a v klidu si vychutnávají závěr duelu.
     
    58:17
    Sara Sammonsová poslala kotouč mezi kruhy, tam ho na branku nasměrovala Stephenie Cochranová, proti níž stihla Alexandra Hřívová reflexivně ubránit svou tvrz!
     
    57:36
    Anna Jiřina Pavlasová se po pravém křídle protáhla až na úroveň brankové čáry, načež puk nahrnula do připravených betonů Coonanové.
     
    56:52
    Adéla Hanzlíková vystřelila z vrcholku pravého kruhu a před Coonanovou to žilo. Byla to právě brankářka hostí, která si našla puk a schovala jej.
     
    56:27
    Austrálii se takřka po celou dobu nedá upřít snaha. Také to vypadá, že si dnes žádný velký debakl z ledové plochy neodnese.
     
    55:34
    Tereza Mazancová krásnou přihrávkou od pravého mantinelu vybízela Čajanovou, ta k české smůle tečovala pouze nad úroveň břevna.
     
    54:50
    Po dalším zásahu hostující gólmanky se puku zmocnila Sasha-Marie Irvinová a napálila jej daleko mimo nebezpečná místa.
     
    54:15
    Adéla Hanzlíková i se zablokovanou holí hrnula touš do brankoviště. Z bojové situace vyšla nejlépe pozorná Michelle Coonanová.
     
    53:43
    Vyloučení v týmu Austrálie (Clarková-Crumtonová – 2 min., hákování).
     
    53:24
    Český tým má ponechanou výhodu a operuje s pukem za brankou. Soupeřky už jsou pod docela silným tlakem.
     
    52:56
    Michelle Coonanová si dobře našla pohotovou střelu Lucie Kučerové zpoza kruhů a schovala ji v rukavici. Hra je znovu přerušena.
     
    51:53
    Australanky již hrají v plném počtu, proto je jejich vyhození správně posouzeno jakožto zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před Coonanovou.
     
    50:56
    Horáková to ze stejného místa zkoušela znovu, tentokrát minula pro změnu bližší tyčku. Bylo to každopádně těsné!
     
    50:36
    Kysou přesilovku Česka mohla trošku ozvláštnit Tereza Horáková, jejíž pokus z pravého kruhu prolétl kolem vzdálenější tyče.
     
    49:50
    Hostující hráčky se zatím dobře brání, už dvakrát v krátkém časovém úseku se jim navíc podařilo vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    49:20
    Jako důkaz oné podrážděnosti může posloužit krosček Ashlie Apariciové (AUS), která narazila na mantinel Plosovou.
     
    48:32
    Česko pokračuje v aktivitě. Naše útočnice krouží ofenzivní třetinou, na Australankách se místy začíná projevovat určitá podrážděnost. Coonanová si připisuje další zákrok.
     
    46:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další gól českých děvčat vyloženě visel ve vzduchu! BARBORA BARTÁKOVÁ vystřelila po ledě z pravé strany a Coonanová z tohoto prostoru propustila již druhý laciný kotouč. Asistence: Lucie Gruntová.
     
    46:15
    Domácí hrají stále v oslabení. Hlavu si z toho tentokráte nedělala Sára Čajanová, jež si najela na levý kruh a překonala Coonanovou! Té už podruhé pomohlo břevno.
     
    45:37
    Češky jsou v oslabení aktivní. Tereza Plosová se mohla, jakožto místní Bilá Tygřice, zapsat mezi střelkyně. Coonanová ji však z mezikruží vyčapala.
     
    45:09
    Viktorie Chladová poměrně dobře nahodila od modré lajny. Coonanová reagovala lapačkou včas, ačkoliv viděla střelu na poslední chvíli.
     
    44:40
    Vyloučení v týmu Česko (Hanzlíková – 2 min., podrážení).
     
    44:31
    Marnie Pullinová se vydala do otevřeného prostoru a její akce přinesla Austrálii ponechanou výhodu, puk je v rohu kluziště.
     
    43:53
    Patricie Škorpíková se toho nebála, nabrala rychlost a z levé strany si to namířila až k Coonanové. V krkolomné pozici už nicméně nedokázala naplno zakončit.
     
    43:20
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách, na ledě je tedy více prostoru. Hostující hráčky hrají spíše na držení puku.
     
    42:51
    Vyloučení v týmu Austrálie (Sammonsová – 2 min., hákování).
     
    42:35
    Gabriela Hrubanová (CZE) faulovala v útočném pásmu a míří na trestnou lavici z důvodu nedovoleného zásahu tělem, což je záležitost, která je právě s ženským hokejem spojena.
     
    41:31
    Slušná šance Australanek! Lindsey Kilwinková se po menší chybě Česka hnala po levém křídle vpřed, Alexandra Hřívová vykopla její bekhend přes sebe a Saře Sammonsové chyběl k dorážce malý kousek.
     
    40:59
    První minuta třetiny byla spíše oťukávají, ani jednomu celku se nepodařilo kloudně přejít přes střed pole.
     
    40:16
    Jdeme znovu na to! Kristelle Vanderwolfová rychle ukončila českou akci a hostující hráčky se tedy mohou vydat kupředu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:26.
     
    Prostřední třetina nám nabídla o něco vyrovnanější představení. Ve chvíli, kdy Češky vedly již 4:0, se osmělily také hráčky z australského kontinentu. Odměnou jim budiž emotivně oslavený gól na kontě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Domácí hráčky se hned přesunuly do ofenzivní zóny, i přes dobrou individuální akci Terezy Mazancové už se ale zdá, že zakončit nedokáží.
     
    39:20
    Stephenie Cochranová nabrala rychlost. Využila toho k výletu až na pravý kruh, odkud následně otiskla pryž na tyčku branky Alexandry Hřívové!
     
    38:43
    Gabriela Hrubanová skončila po střetu vsedě na ledě, i tak ovšem dokázala prodloužit kotouč do útočného pásma, čímž zamezila případnému brejku.
     
    37:56
    Barbora Bartáková dobrým odebráním kotouče rozjela brejk Česka, puk nakonec skončil u Kučerové, která od modré nepropálila obranný val.
     
    37:10
    Po ošetřování hostující hráčky oba týmy působí trošku opatrnějším dojmem a do jejich kombinací se vkrádají spousty nepřesností.
     
    36:32
    Godfreyová se zpátky na nohy postavila až s pomocí zdravotníků, těžko říct, jestli dnes tuto australskou oporu ještě uvidíme na ledě. Doufejme, že to nebude nic vážného!
     
    36:32
    Ale pozor! Sharna Godfreyová se stala obětí tvrdého hitu a zůstává ležet na ledě. Australskému kouči se to vůbec nelíbí a svůj emotivní projev zakončil zvoláním slova "Jesus" ke stropu haly.
     
    35:16
    Michelle Coonanová ustála nepříjemnou situaci po kotouči nastřeleném od modré čáry. Hra je přerušena, buly proběhne po pravé ruce australské gólmanky.
     
    34:24
    Lucie Gruntová se hnala do pásma. Měla proti sobě pouze jednu obránkyni. Možná trošku škoda, že si netroufla na kličku a vystřelila pouze do soupeřky.
     
    33:30
    Chytré nahození Viktorie Chládkové bylo několikrát tečováno, Michelle Coonanová si ale zvládla poradit a zasáhla svými betony.
     
    32:33
    Anna Kalová se z levé strany prohnala až před Coonanovou, sama zakončit nedokázala, ovšem touš se ještě dostal k Horákové, jež minula odkrytou svatyni!
     
    31:34
    Austrálie si poměrně solidně poradila a hraje v plném počtu. To nicméně Česko nikterak neodrazuje od ofenzivní hry.
     
    30:57
    Další akci Češek zastavuje odpískané postavení mimo hru, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    30:26
    První polovina přesilovky se domácím příliš nevydařila, potom se ale mezi kruhy prohnala Tereza Mazancová a pěknou střelou rozezvučela břevno!
     
    29:27
    Vyloučení v týmu Austrálie (Walkerová – 2 min., podrážení).
     
    28:42
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tóny se v Home Credit Areně dostaly pěkně vysoko, australské hráčky totiž mohutně slaví vstřelený gól! Sara Sammonsová ještě na okraji brankoviště nedokázala zakončit, leč touš se dostal k MICHELL CLARKOVÉ-CRUMPTONOVÉ, která ho snadno posadila do sítě. Využitá přesilovka, 1:4 z pohledu hostů! Asistence: Sara Sammonsová, Kristelle Vanderwolfová.
     
    28:29
    Lindsey Kilwinková to chytře zkoušela z pravého kruhu. Puk byl ještě zřejmě lehce tečován, nicméně Alexandra Hřívová zasáhla betonem včas.
     
    28:04
    Marnie Pullinová napřáhla na modré čáře, přízemní pokus až k české brance neprošel.
     
    27:39
    Vyloučení v týmu Česko (Horáková – 2 min., krosček).
     
    27:34
    Nejlepší hráčka Austrálie, Sharna Godfreyová, se z levé strany prohnala až do úniku. Hřívovou ovšem nepropálila!
     
    26:56
    Gabriela Hrubanová se pěkně prohnala okolo obránkyně. Trošku na náhodu ještě nasměrovala touš do brankoviště, kde Coonanová nenechala dorážet Plosovou.
     
    25:53
    Lucie Kučerová se s tím nepárala a po otočce střílela z pravého kruhu. Coonanová nevěděla, kde puk je, avšak šťastně mu pomohla do ochranné sítě.
     
    24:59
    Ale mohlo být sníženo! Michell Clarková-Crumptonová zpoza klece našla mezi kruhy číhající Kristelle Vanderwolfovou, jejíž okamžitý pokus nenechala Hřívová projít.
     
    24:28
    Úspěšný zákrok Michelle Coonanové doprovázel hlasitý ohlas z australské střídačky. Soudržnost našich protinožek je parádní, hokejově ovšem nestačí.
     
    23:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pohledná akce českého týmu, 4:0! Tereza Mazancová vyřešila přečíslení přihrávkou na rozjetou SÁRU ČAJANOVOU. Ta se zleva natlačila až před bránu a bekhendovým blafákem si vychutnala Coonanovou. Asistence: Tereza Mazancová.
     
    22:23
    Patricie Škorpíková mezi kruhy zastavila mizernou rozehrávku Austrálie, nicméně bekhendovou střelou trefila zřejmě vlastní spoluhráčku, což je škoda.
     
    21:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ochozy Home Credit Areny potřetí nadšeně tleskají. LUCIE GRUNTOVÁ si vzala kotouč, nikdo jí s ním nedokázal zastavit a česká hráčka zamířila velmi povedeně pod horní tyč! Bez asistence.
     
    20:37
    Shiarna Godfreyová nyní zblokovala pokus od modré čáry. Poté si obhazovala Terezu Plosovou, přičemž jí touš utekl až na zakázané uvolnění.
     
    20:14
    Puk byl vhozen zpátky do hry. Godfreyová se hned na úvod vydala vpřed, ale byla zastavena již na modré čáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:40.
     
    Na první část jsme díky organizátorským zmatkům přišli o něco později, přesto nám naše mladé hokejistky nabídly spoustu akce. Austrálii jasně přehrávají a mohly už vést klidně více, než "pouze" 2:0. V jediné šanci hostů vyhořela při samostatném úniku Moorová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    V samotném závěru ještě mohla mít šanci znovu Škorpíková, nicméně když si srovnávala kotouč mezi kruhy, ukončila vše vzrušení závěrečná siréna.
     
    19:33
    Sára Čajanová se prohnala po levé straně vpřed. Posléze dobře hledala před branku dobruslující Patriciji Škorpíkovou, avšak ta puk místo zpracování pouze odrazila.
     
    18:39
    Shiarna Tarasenková objela klec. Poté nahrávala do brankoviště, kam se snažila dostat Ava Calabriová. Hřívová skočila po touši a schovala ho.
     
    17:47
    Průnik Gabriely Hrubanové skončil u pravého hrazení, kde si na ni počíhala hráčka Austrálie. Hosté obracejí hru na druhou stranu.
     
    17:18
    Po nahození se po puku natahovala Pavlasová, hostující brankářka si ale tentokrát věděla rady a nenechala soupeřky navýšit stav.
     
    16:27
    Australská brankářka nepůsobí vůbec jistým dojmem... Nyní vyrazila přízemní střelu Lucie Kučerové pouze nad sebe a kotouč přistál na horní síti její pokladnice!
     
    15:43
    Gabriela Hrubanová se dostala za útočnou modrou čáru. Její pokus byl lehce tečován a Coonanová mu pomohla mimo tři tyče.
     
    14:48
    Jedna z Češek trošku zpomalila nadějně rozjetý protiútok, načež přihrávala ve zmatku z otočky pouze na hokejku Pullinové.
     
    14:05
    Barbora Bartáková se podél hrazení protáhla až za australskou klec. Poté posílala touš do kladného úhlu, kde už si obránkyně poradily.
     
    13:24
    Alexandra Hřívová pomohla domácím s rozehrávkou. Australanky bruslí výhradně bez kotouče, zápas je zatím jasně v režii našich hokejistek.
     
    12:42
    Adéla Hanzlíková nahodila z poměrně velké vzdálenosti. Michelle Coonanová její pokus podcenila, a mohla být ráda, že jí v nesnázích pomohla horní tyčka!
     
    11:50
    Godfreyová pronikla až za domácí branku. Nedlouho poté skončila po kontaktu se soupeřkou na ledě, pískat se ale nebude.
     
    11:27
    Anna Jiřina Pavlasová nenápadně plácla do puku bekhendem, z ostrého úhlu jej namířila nad bránu nic netušící Atkinsové.
     
    10:41
    A znovu v akci Škorpíková. Nyní se vydala do prostoru kruhů, odkud akci zakončila střelou, jež byla sražena vysoko nad.
     
    09:53
    Tereza Mazancová si najížděla mezi kruhy na přihrávku. Kotouč promáchla a po dorážce se na brankovišti marně natahovala Patricie Škorpíková.
     
    09:13
    Shiarna Tarasenková skvěle napadala domácí rozehrávku, Češky se ale z jejího tlaku vymanily a rozvíjejí další útočnou akci.
     
    08:18
    To byla velká šance! Georgia Moorová zblokovala střelu od modré a hnala se sama na bránu. Střela ji ovšem zle sjela a Hřívová zasáhla bez potíží.
     
    06:27
    Nyní už Coonanová zvládla svoji práci lépe. Po buly si mezi kruhy najela Tereza Mazancová, ještě přihrávala doleva, nicméně pas od její spoluhráčky do prostoru před bránou nebyl přesný.
     
    05:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    A přišli jsme tak akorát včas na další domácí gól! Lucie Gruntová přihrála za branku na DENISU HABARTOVOU, jenž se z pozice obránkyně vydala vpřed. Z těžkého úhlu se jí podařilo procedit touš kolem tyčky až za čáru, Michelle Coonanová se musí pod maskou malinko červenat. Asistence: Lucie Gruntová.
     
    05:30
    Utkání začalo o půl hodiny dříve, než v původně avizovaných 15:30. K zápasu se tedy dostáváme až v průběhu šesté minuty, Češky už vedou 1:0 a jsou jasně aktivnější.
     
    02:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je ŠKORPÍKOVÁ. Asistence: Mazancová a Čajanová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hřívová (Hromádková) – Habartová, Machková, Kučerová, Hanzlíková, Suchánková, Horáková, Plosová, Chladová – Pavlasová, Mazancová, Bartáková, Škorpíková, Kalová, Horáková, Hrubanová, Svatošová, Hlavatá, Gruntová, Čajanová.

    Austrálie: Coonanová (Atkinsová) – Harveyová, Irvinová, McFaddenová, Apariciová, Lecrenová, Walkerová, Mathesonová – Robertsová, Kilwniková, Sammonsová, Tarasenková, Moorová, Vanderwolfová, Calabriová, Cochranová, Godfreyová, Pullinová, Clarková-Crumptonová, Cromptonová.

    Rozhodčí: Malá – Hájková, Svobodová..
     
    Včerejší střetnutí se odehrálo ve vedlejší Svijanské aréně, hlavní arénou totiž otřásala čtvrtfinálová bitva mezi Bilými Tygry a Boleslaví. Druhý duel už se nicméně odehraje právě na ledě Home Credit Areny, což bude pro hokejistky obou celků zcela jistě zážitek!
     
    AUSTRÁLIE

    Australské ženy zavítaly do města pod Ještědem z jednoduchého důvodu, připravují se zde totiž na mistrovství světa čtvrté skupiny, které je na programu ve Skotsku. Naše protinožky využívají luxusního libereckého zázemí, které snese ta nejpřísnější měřítka. V rámci zpestření přípravy se odhodlaly ke dvojzápasu s českými děvčaty, a rozhodně by se nezlobily, kdyby si po neslavném úvodním představení malinko zpravily dojem.
     
    ČESKO U18

    České juniorky, jež skončily na lednovém světovém šampionátu až sedmé, se v Liberci sešly v úterý. V nominaci jsou mimo jiné debutantky Barbora Hromádková, Alexandra Hřívová, Lucie Kučerová či Beáta Svatošová. V prvním vzájemném utkání se po bodové stránce nejvíce dařilo Sáře Čajanové, která zaznamenala šest kanadských bodů. Obránkyně Adéla Hanzlíková zazářila hattrickem.
     
    Zdravím všechny fanoušky ženského hokeje! Český výběr do 18 let má na programu dvojici zápasů s A-týmem Austrálie. První utkání ovládla naše děvčata vysoko 11:2, předvedou něco podobného také v odvetě? Tuto otázku si ve čtvrtek odpoledne společně zodpovíme. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 3. Škorpíková (Mazancová, Čajanová), 6. Habartová (Gruntová), 22. Gruntová, 24. Čajanová (Mazancová), 47. Bartáková (Gruntová) – 29. Clarková-Crumtonová (Sammonsová, Vanderwolfová)


    Česko: Hřívová (Hromádková) – Habartová, Machková, Kučerová, Hanzlíková, Suchánková, Horáková, Plosová, Chladová – Pavlasová, Mazancová, Bartáková, Škorpíková, Kalová, Horáková, Hrubanová, Svatošová, Hlavatá, Gruntová, Čajanová.
    Austrálie: Coonanová (Atkinsová) – Harveyová, Irvinová, McFaddenová, Apariciová, Lecrenová, Walkerová, Mathesonová – Robertsová, Kilwniková, Sammonsová, Tarasenková, Moorová, Vanderwolfová, Calabriová, Cochranová, Godfreyová, Pullinová, Clarková-Crumptonová, Cromptonová.

    Rozhodca: Malá – Hájková, Svobodová.