Bulharsko – Čierna Hora 1:1 (kon.) | Anglicko – Česko 5:0 (kon.) | Luxembursko – Litva 2:1 (kon.)
Portugalsko – Ukrajina 0:0 (kon.) | Albánsko – Turecko 0:2 (kon.) | Andorra – Island 0:2 (kon.)
Moldavsko – Francúzsko 1:4 (kon.)
koniec
Portugalsko
0:0 (0:0)
Ukrajina
Piatok 22.03.2019, 20:45 • Estádio da Luz, Lisabon • Kvalifikácia ME • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose zo zápasu skupiny B kvalifikácie ME, v ktorom sa stretnú Portugalsko a Ukrajina. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Portugalsko

    Obhajca titulu vypadol na MS v Rusku už v osemfinále po porážke s Uruguajom, na jeseň si však v Lige národov napravil chuť. Portugalci vyhrali ťažkú skupinu s Talianskom a Poľskom a bez prehry postúpili na finálový turnaj Ligy národov. Čo sa týka samotnej nominácie na tento dvojzápas, tak najväčšou udalosťou je určite návrat Cristiana Ronalda do reprezentačného dresu, ktorého takmer s istotou dnes uvidíme v národnom drese prvýkrát od skôr spomínaného osemfinále s Uruguajom.
     
    Ukrajina

    Ukrajina na posledných MS nehrala, v Lige národov ale postúpila pomerne jasne do vyššej ligy. Zo štyroch zápasov proti Slovensku a Česku vyhrala tri a jedinú prehru si pripísala v Trnave, keď už mala istý postup. Pre Ukrajinu bol výsledok 1:4 na Slovensku jedinou prehrou v minulom kalendárnom roku, pred tým totiž utrpela (do tej doby) poslednú porážku na konci kvalifikácie na MS proti neskoršiemu finalistovi z Chorvátska. V nominácii Andrija Ševčenka nie sú žiadne prekvapenia a sú v nej všetky opory ukrajinského národného tímu.
     
    Skupina B

    Súpermi Portugalcov a Ukrajincov o dve postupové miesta budú v kvalifikačnej skupine B ešte Litva, Luxembursko a Srbsko. Najväčším favoritom na postup sú Portugalci a podľa papierových predpokladov by si to o druhé postupové miesto mali rozdať Ukrajina a Srbsko. Litva a Luxembursko by do boja o postup zasiahnuť nemali, môže byť ale tými povestnými „jazýčkami na váhach“ a pripraviť favoritov o cenné body, ktoré im v konečnom zúčtovaní môžu chýbať.
     
    Vzájomné zápasy

    Títo dvaja súperi sa nestretli už 23 rokov. Spolu doteraz odohrali len dva zápasy v rámci kvalifikácie na MS 1998 a v oboch zápasoch vyhral domáci tím.

    5.10.1996: Ukrajina – Portugalsko 2:1
    9.11.1996: Portugalsko – Ukrajina 1:0
     
    Úvodné zostavy:

    Portugalsko: Patrício – Cancelo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Neves, W. Carvalho, Moutinho – B. Silva, André Silva, Ronaldo (C).
    Náhradníci: Beto, J. Sá – Félix, Pizzi, J. Fonte, Diogo Jota, Mário, R. Pereira, Rui, Semedo, R. Silva, Dyego Sousa.

    Ukrajina: Pjatov (C) – O. Karavajev, Kryvcov, Matvijenko, Mykolenko – Marlos, Malinovskyj, Stepanenko, Zinčenko, Konopljanka – Jaremčuk.
    Náhradníci: Bojko, Lunin – Bezus, Burda, Butko, Bujalskij, V. Kravec, Júnior Moraes, Šaparenko, Sobol, Sydorčuk, Cygankov.

    Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore (všetci Francúzsko).
     
    Oba tímy práve nastupujú na trávnik, takže po hymnách sa zápas medzi Portugalskom a Ukrajinou začne.
     
    Oba tímy budú hrať vo svojich tradičných farbách – Portugalci vo vínovočervených dresoch, Ukrajinci v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali Portugalci, ktorí začínajú svoju prvú útočnú akciu od vlastných obrancov.
     
    2
    Ronaldo sa prvýkrát dostal za ohlušujúceho aplauzu domácich fanúšikov k lopte, pokus o prienik po ľavej strane sa mu však nevydaril. Domáci ale dokázali okamžitým presingom získať loptu späť na svoje kopačky.
     
    3
    André Silva si nabehol za obranu na prihrávku Bernarda Silvu, v momente prihrávky ale stál v ofsajde. Portugalci vstúpili do zápasu veľmi aktívne.
     
    4
    Ukrajinci sa prvýkrát dostali na dlhšiu dobu k lopte, Portugalci ich ale svojim presingom tlačili k ich pokutovému územiu. Domácim sa napokon podarilo guľaté čudo získať a znovu tak môžu zaútočiť.
     
    5
    Guerreirovi prienik po ľavom krídle nevyšiel a hostia okamžite vyštartovali dopredu. Cancelo musel už v obrane odkopnúť Konopljankovi loptu na prvý rohový kop v zápase.
     
    6
    Ukrajinci ho rozohrali na krátko, následný Malinovského center ale zachytil Ronaldo. Individuálny útok portugalskej hviezdy skončil v stredovom kruhu po skvelom defenzívnom zákroku Malinovského.
     
    7
    Portugalci sa usadili na útočnej polovici. Cancelov center odvrátil zo svojho pokutového územia Zinčenko, lopta sa ale znovu vrátila k domácim, ktorí zvyšujú svoj tlak.
     
    8
    Tento tlak ale končí po veľmi nepresnom centri Nevesa. Lopta dopadla niekoľko metrov za bránu Pjatova.
     
    9
    Druhý center Nevesa už bol omnoho vydarenejší a pred Pjatovom vo vzduchu nebezpečne zaplával. Ukrajinský brankár ho tak radšej vyboxoval do autu.
     
    10
    Presing domácich je zatiaľ veľmi úspešný. Ukrajinci sa snažili prekombinovať sa na útočnú polovicu, napádanie domácich ich ale vytlačilo až k brankárovi Pjatovovi.
     
    11
    Malinovskyj prišiel o loptu v strede poľa, André Silva ale zaútočil individuálne a s jeho veľmi nevydarenou kľučkou nemal Stepanenko žiaden problém.
     
    12
    Hosťom sa konečne vydaril prechod do útoku, Mykolenkov center však zablokoval Cancelo. Portugalci znovu prechádzajú do postupného útoku.
     
    13
    O loptu však veľmi rýchlo prišli a Ukrajinci prešli do rýchleho protiútoku. Ten sa veľmi nevydaril. Konopljanku si skúsene počkal Pepe a loptu mu odkopol do autu.
     
    14
    Marlos si predkopol loptu príliš ďaleko a Moutinho ho o loptu obral. Záložník hostí potom Moutinha radšej takticky podrazil. Hlavný rozhodca mu dohovára.
     
    15
    Ronaldo sa presadil na pravom krídle a nebezpečne nacentroval na Andrého Silvu, pred ním ale loptu odkopol na rohový kop Portugalcov Kryvcov.
     
    16
    Portugalci rozohrali rohový kop na krátko a po následnom centri a hlavičke Ukrajincov vystrelil z hranice šestnástky krásne z voleja Pepe. Brankár hostí Pjatov jeho strelu vyrazil nad brvno.
     
    17
    Portugalci strelili gól, ten ale neplatí! Guerreiro našiel presným centrom z pravej strany nabiehajúceho Carvalha, ktorý hlavou prekonal Pjatova. Čiarový rozhodca však dobre postrehol, že Carvalho stál v momente prihrávky v tesnom ofsajde.
    17. William Carvalho (POR)
     
    18
    Domáci každopádne zvyšujú svoj tlak a Ukrajinci majú v týchto chvíľach obrovský problém dostať sa k lopte.
     
    19
    Cancelo doslova vytancoval na pravom krídle Mykolenka, center sa mu ale vôbec nevydaril a preletel až na opačnú stranu. Pokus Nevesa zľava potom skončil v rukaviciach ukrajinského brankára.
     
    20
    Portugalci po nepresnej rozohrávke Ukrajincov znovu získali loptu, Pepemu sa však nákop na Andrého Silvu vôbec nevydaril a skončil u brankára Pjatova.
     
    21
    Tentokrát už Ukrajinci rozohrali lepšie a hneď z toho mohla byť nebezpečná príležitosť. Konopljanka si naviedol loptu z pravého krídla na stred a vystrelil cez Cancela, bránu Portugalcov ale minul.
     
    22
    Ronaldo sa po súboji s Marlosom dvíha len veľmi ťažko zo zeme a drží sa za členok. Opakovaný záber ale ukázal, že Portugalčan sám dopadol zle.
     
    23
    Ronaldo sa vrátil do hry a hneď ho bolo vidieť. Spracoval si nákop Guerreira z vlastnej polovice, naviedol si loptu na stred a vystrelil cez Karavajeva. Pjatov jeho strelu na bližšiu tyč vyrazil na rohový kop.
    23. Cristiano Ronaldo (POR)
     
    25
    Portugalci majú hru viacmenej pod kontrolou a hostí nepúšťajú vôbec k ničomu. Tí majú pri okamžitom presingu domácich obrovský problém vôbec rozohrať a nedarí sa im zakladať útočné akcie.
     
    26
    Ronaldo uvoľnil pekne pätičkou do nábehu Guerreira, ten ale namiesto prihrávky na stred na voľného Carvalha prihral priamo na dvojicu Ukrajincov.
     
    27
    Hostia znovu rozohrali zle a opäť z toho bola Ronaldova šanca! Matvijenko prihral priamo na Carvalha, ktorý okamžite poslal dopredu Ronalda. Ten si loptu naviedol na ľavačku a vystrelil po zemi k bližšej tyči, jeho pokus však opäť vyrazil brankár hostí Pjatov.
    27. Cristiano Ronaldo (POR)
     
    28
    Domácim asi trochu došli sily, pretože na chvíľu prestali napádať rozohrávku hostí. Tí tak majú dostatok času na založenie útoku.
     
    29
    Marlos peknou kolmicou našiel nabiehajúceho Jaremčuka, ten si však loptu potiahol až príliš do strany a namiesto strely musel prihrať dozadu Malinovskému.
     
    30
    V pokračovaní tejto akcie sa odvážne dral dopredu Mykolenko, ktorý obišel dvoch protihráčov, potom si však loptu predkopol priďaleko a v súboji o ňu fauloval Rúbena Diasa.
     
    31
    Hra sa znovu vrátila tam, kde doteraz zväčša prebiehala – k pokutovému územiu Ukrajiny.
     
    32
    Cancelov center bol zablokovaný na ďalší rohový kop domácich. Tí v tejto chvíli vedú na rohy 6:1.
     
    33
    Na Guerreirov center si nabehol dobre Pepe, loptu ale poslal hlavou v ťažkej pozícii výrazne mimo Pjatovovu bránu.
     
    34
    Portugalci však po ďalšom zablokovanom centri získali ďalší rohový kop. Guerreirov center bez problémov chytil Pjatov.
     
    35
    Opäť ale hostia loptu neudržali a obliehanie ich pokutového územia tak môže pokračovať. Matvijenko odkopol center z pravej strany na už ôsmy rohový kop Portugalcov.
     
    36
    Pred bránou Ukrajiny vznikol veľký chaos, keď sa dral do zakončenia Bernardo Silva. Matvijenko mu odkopol loptu, trafil ale priamo do hlavy svojho spoluhráča Karavajeva. Na opačnej strane po rýchlom protiútoku získal priamy kop Marlos, ktorého fauloval Cancelo.
     
    37
    Otrasený Karavajev sa len veľmi ťažko dvíha zo zeme a lekári ho v tejto chvíli ošetrujú.
     
    38
    Konopljanka nacentroval z priameho kopu na zadnú tyč, odtiaľ ale dokázali portugalskí brániaci hráči loptu odhlavičkovať do autu.
     
    39
    Matvijenko zastavil v strede poľa nedovoleným spôsobom Andrého Silvu. Hlavný rozhodca zatiaľ nevytiahol ani jednu žltú kartu, tento zákrok si ju ale vyslovene pýtal.
     
    40
    Guerreiro obral o loptu Marlosa a hneď hľadal Ronalda. Ten sa k lopte síce dostal, potom ale svojou strelou trafil len obrancu Kryvcova.
     
    41
    Zinčenko pokazil rozohrávku, hneď potom ale pripravil o loptu Nevesa a môže založiť útočnú akciu Ukrajincov.
     
    42
    Naši východní susedia sa ale ďaleko nedostali a hneď sa museli vrátiť dozadu. Matvijenko tvrdým sklzom odkopol loptu Cancelovi, pritom však trafil portugalského obrancu do nohy. Po krátkom ošetrení sa Cancelo vracia do hry.
     
    43
    Konopljanka zachytil prihrávku Cancela, ktorý vstal pred malou chvíľou z mŕtvych, ten mu to ale vrátil i s úrokmi. V súboji o loptu ho totiž trafil rukou do nosa. Tento zákrok unikol pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    44
    Prvý polčas sa chýli pomaly ku koncu. Portugalci (tak, ako väčšinu času) kombinujú na útočnej polovici. Centre ale znovu bez väčších problémov odvracia pozorná ukrajinská obrana.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Portugalci ešte naposledy v prvom polčase zaútočili. Bernardo Silva si dobre nabehol na kolmicu za obranu, loptu ale zrazil Mykolenko na rohový kop.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase dominovali portugalskí futbalisti, ktorí boli aktívnejší a mali viac z hry. Ronaldo sa ocitol v niekoľkých nádejných príležitostiach, Pjatova ale neprekonal a keď sa to už Carvalhovi podarilo, tak jeho zásah kvôli ofsajdu neplatil. Ukrajinci sa nedostali prakticky k ničomu a na útočnej polovici sa v prvom dejstve objavili len sporadicky. Aj keď im bezgólová remíza asi vyhovuje, tak sa dá čakať, že budú chcieť hrať v druhom polčase viac i smerom dopredu.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali Ukrajinci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Hostia vstúpili do druhého polčasu veľmi aktívne a okamžite sa usadili na polovici Portugalska. Domáci ich ale zatiaľ nepustili do bezprostrednej blízkosti šestnástky.
     
    48
    A dobrým napádaním ich dokonca vytlačili až na ich vlastnú polovicu, kde pod tlakom nepresne prihral Marlos na Karavajeva.
     
    49
    Cancelo sa dral dopredu po pravej strane a v ďalšom vzájomnom súboji ho sklzom podrazil Mykolenko. Priamy kop z pravej strany pre Portugalsko.
     
    50
    Center Bernarda Silvu vyboxoval pravou rukou mimo vlastnú šestnástku brankár hostí Pjatov, lopta sa ale znovu vrátila k domácim.
     
    51
    Tí pokračujú v obliehaní pokutového územia Ukrajiny. Pas zo stredu poľa sklepol Ronaldo hruďou na Andrého Silvu, ktorému ale strela veľmi nesadla a skončila v náručí brankára Pjatova.
    51. André Silva (POR)
     
    52
    Strely: 8:2
     
    53
    Ďalší súboj Cancela s Mykolenkom skončil rohovým kopom pre Portugalčanov. Moutinhov center najprv odhlavičkoval spred vlastnej brány Stepanenko a keď sa lopta vrátila pred ukrajinskú bránu, tak ju chytil brankár Pjatov.
     
    54
    Bernardo Silva získal pre Portugalsko už jedenásty rohový kop, i ten ale skončil veľmi nevydareným centrom. Loptu má v moci brankár a kapitán Ukrajiny Andrij Pjatov.
     
    56
    Portugalčania sa už dostali do svojho rytmu z prvého polčasu. Kombináciami plných krátkych prihrávok si posúvajú loptu okolo pokutového územia Ukrajiny.
     
    57
    André Silva si na hranici šestnástky naviedol loptu na stred a z otočky vystrelil k vzdialenejšej tyči, ukrajinský brankár Pjatov ale jeho pokus skvelým zákrokom vyrazil na rohový kop.
    57. André Silva (POR)
     
    58
    Pepe sa pri nábehu na center zrazil s Matvijenkom a musí byť ošetrený. Našťastie to vypadá, že skúsený portugalský obranca bude v poriadku.
     
    59
    Po obnovení hry sa snažil o individuálny prienik Zinčenko, Cancelo ho však o loptu čisto obral. Portugalci prechádzajú znovu do útoku.
     
    60
    Ukrajinci sa v útoku postupne osmeľujú. Jaremčuk sa dobre uvoľnil na ľavej strane a cez Cancela nacentroval, nikto v žltom ale nedokázal jeho prihrávku zasiahnuť.
     
    61
    Držanie lopty: 56 % : 44 %
     
    62
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Rúben Neves, prichádza Rafa Silva.
     
    63
    Guerreiro našiel centrom na zadnú tyč Cancela, ktorý sa odhodlal k strele z voleja. Loptu ale poriadne netrafil, a tak skončila výrazne mimo Pjatovovej brány.
     
    64
    Ronaldo si ťahal loptu na stred a celému svetu bolo jasné, že vystrelí. Presne to sa aj stalo, takže jeho pokus bez problémov zablokoval jeden z ukrajinských obrancov.
     
    65
    Bernardo Silva obišiel dvoch protihráčov, center ale poslal priamo do Mykolenka. Guľatý nezmysel sa opäť vrátil k domácim, ktorí naďalej zvyšujú svoj tlak.
     
    66
    Guerreirov center trochu prekvapivo preletel cez Matvijenka na Ronalda, ktorý zjavne ani nečakal, že lopta naňho prejde. Hlavou tak v záklone poslal guľaté čudo nad Pjatovovu bránu.
     
    66
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Marlos, prichádza Viktor Cygankov.
     
    68
    Ronaldo si dobre posunul loptu medzi dvoch Ukrajincov a tlačil sa do šestnástky hostí. Konopljankovi tak nezostalo nič iné, len ho faulovať. Nasledovať bude priamy kop Portugalska zo skvelej streleckej pozície.
     
    69
    Prekvapivo nestrieľal z priameho kopu Ronaldo, ale Guerreiro. Jeho strelu hlavou zrazil na rohový kop v múre stojaci Zinčenko.
     
    70
    I tento roh skončil v rukaviciach brankára Pjatova. Následný rýchly protiútok Ukrajiny skončil po faule Nevesa na Malinovského. Ani tentokrát nevytiahol hlavný rozhodca žltú kartu.
     
    71
    Ronaldo dostal skvelú prihrávku za obranu, obrana hostí sa ale stihla vrátiť a nedovolila mu vystreliť. Následný Cancelov center skončil zase ďaleko za bránou Pjatova.
     
    73
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza André Silva, prichádza Dyego Sousa.
     
    74
    Ani Ronaldovi sa center nevydaril a tiež skončil za Pjatovou bránou. Na tejto činnosti by domáci asi mali trochu zapracovať...
     
    75
    Ronaldo po kolmej prihrávke do šestnástky strieľal z prvej, loptu ale poslal mimo Pjatovovu bránu. Čiarový rozhodca mu navyše odmával ofsajd.
     
    76
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Roman Jaremčuk, prichádza Júnior Moraes.
     
    77
    Portugalčania naďalej držia loptu na útočnej polovici, ich tlak je ale v druhom polčase čoraz jalovejší. Obrana Ukrajiny funguje spoľahlivo a s centrami (ak sa domácim podaria) nemá takmer žiadne problémy.
     
    78
    Carvalho uvoľnil prihrávkou na pravú stranu Ronalda, jeho spätnú prihrávku však odkopol na rohový kop Kryvcov.
     
    79
    A center z rohu znovu chytil brankár Pjatov. Domáci vedú na rohy 16:1, ani po jednom sa ale nedostali do nebezpečnej príležitosti.
     
    80
    Opakuje sa to stále znovu a znovu, ale je to jednoducho tak. Cancelov prienik zastavil Mykolenko odkopom lopty na 17. rohový kop Portugalčanov.
     
    81
    A i tentokrát prebehol bezo zmeny – ukrajinská obrana loptu odhlavičkovala do bezpečia. Následne sa snažil Ronaldo o prekvapivé zakončenie spoza šestnástky, jeho pokus však zablokoval jeden z obrancov Ukrajiny na rohový kop číslo 18.
     
    82
    Až teraz konečne prišlo zakončenie domácich po rohovom kope. Na center si dobre nabehol Dyego Sousa, ktorého hlavičku bez problémov chytil Andrij Pjatov.
     
    83
    Karavajev si dobre poradil pod tlakom a rozohral nákopom na striedajúceho Júniora Moraesa. Pred ním loptu odkopol do autu Pepe.
     
    84
    Nechýbalo veľa a Ukrajinci sa mohli dostať do svojej najväčšej šance. Zinčenkovi lopta odskočila a k zakončeniu spoza šestnástky sa dostal Moraes, jeho pokus ale zablokoval obranca Portugalska.
     
    85
    A teraz už taká šanca Ukrajiny prišla! Konopljankova nepríjemná strela vypadla Patríciovi priamo k nabiehajúcemu Júniorovi Moraesovi, ktorého pokus na poslednú chvíľu tečoval nad domácu bránu Rúben Dias.
    85. Jevhen Konopljanka (UKR), Júnior Moraes (UKR)
     
    86
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie Rafu Silvu Taras Stepanenko (Ukrajina).
     
    87
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza João Mário.
     
    87
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Jevhen Konopljanka, prichádza Vitalij Bujalskij.
     
    88
    João Mário sa hneď po svojom príchode uviedol pekným centrom z pravej strany, i tento nákop ale chytil pozorne chytajúci Andrij Pjatov.
     
    89
    Držanie lopty: 59 % : 41 %
     
    89
    Center Bernarda Silvu odvrátila obrana hostí ku Carvalhovi, ktorý tvrdou strelou namieril tesne mimo Pjatovovu bránu.
     
    90
    Dyego Sousa sa po odraze lopty z hlavičkového súboja dostal ku strele cez ukrajinského obrancu, i tentokrát ale dobre zasiahol Pjatov, ktorý dnes určite chytá jeden zo svojich najlepších reprezentačných zápasov.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Domáci sa stále snažia strhnúť výhru na svoju stranu. Carvalhov center na zadnú tyč poslal hlavou na bránu Ronaldo, znovu ale stál na správnom mieste brankár Pjatov.
     
    90+2
    Domáci sa po tvrdom zákroku Mykolenka na Dyega Sousu dožadovali penalty a asi právom. Ukrajinský obranca trafil portugalského hráča do nohy, hlavný rozhodca ale nereagoval.
     
    90+3
    Koncovka zápasu je veľmi akčná. Bujalskij si nabiehal za kolmicou Zinčenka, skvele však zasiahol Pepe, ktorý v sklze túto prihrávku zastavil.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Z tribún sa na portugalských hráčov ozýva piskot, domáci totiž napriek hernej prevahe nedokázali streliť Ukrajine gól. I v druhom polčase mali domáci chvíľami až drvivý tlak, skvele chytajúci Pjatov ale dokázal vždy úspešne zasiahnuť. V závere zápasu mali svoju najväčšiu šancu i Ukrajinci, Rúben Dias ale zachránil domácich od porážky. Portugalsko tak hneď na úvod kvalifikácie stráca doma body, naopak Ukrajinci získavajú veľmi cenný bod, ktorý ich rozhodne povzbudí do ďalšieho priebehu kvalifikácie.
     
    Držanie lopty: 59 % : 41 %.
    Strely na bránu: 8:1.
    Strely mimo: 4:1.
    Rohy: 18:2.
    Ofsajdy: 4:0.
    Fauly: 10:14.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:44:26)

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   86. Stepanenko (UKR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 4:1. Rohy: 18:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:14.
    Portugalsko: Patrício – Cancelo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Neves (62. R. Silva), W. Carvalho, Moutinho (87. Mário) – B. Silva, André Silva (73. Dyego Sousa), Ronaldo (C).
    Náhradníci: Beto, J. Sá – Félix, Pizzi, J. Fonte, Diogo Jota, Mário, R. Pereira, Rui, Semedo, R. Silva, Dyego Sousa.

    Ukrajina: Pjatov (C) – O. Karavajev, Kryvcov, Matvijenko, Mykolenko – Marlos (66. Cygankov), Malinovskyj, Stepanenko, Zinčenko, Konopljanka (87. Bujalskij) – Jaremčuk (76. Júnior Moraes).
    Náhradníci: Bojko, Lunin – Bezus, Burda, Butko, Bujalskij, V. Kravec, Júnior Moraes, Šaparenko, Sobol, Sydorčuk, Cygankov.

    Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore (všetci Francúzsko)