Sereď – Slovan Bratislava 1:4 (kon.) | Žilina – Michalovce 4:0 (kon.) | Podbrezová – Nitra 1:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Senica 3:2 (kon.) | Trenčín – Trnava 0:1 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
1:1 (1:0)
FC Nitra
Sobota 16.03.2019, 17:00 • Zelpo Arena, Podbrezová • Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    Horehronský tím sa napriek poslednej prehre proti MŠK Žilina nachádza v dobrom rozpoložení, pretože na jar dvakrát bodoval, keď porazil Nitru a remizoval s Trenčínom. Proti Ružomberku a Žiline doma prehral, aj keď podal výborný výkon a mal viac z hry. Aktuálne je desiaty so ziskom 21 bodov, na deviaty AS Trenčín stráca jeden bodík. Počas týždňa s mužstvom trénoval Marek Hamšík, ktorý sa nachádza na Slovensku, keďže čínska Super liga má prestávku, do mužstva zas pribudol Filip Hlohovský. Najlepším strelcom je sedemgólový Dávid Leško.

    FC Nitra

    Tréner Ivan Galád dostal do konca mesiaca dovolenku a potom sa uvidí, čo s ním bude ďalej. Po poslednej hanebnej prehre 1:5 v Slovnaft Cupe proti Senici mužstvo povedie jeho asistent Michal Kuruc. Nitrania na jar nevyhrali, keď podľahli práve Podbrezovej a aj Seredi, remizovali proti Michalovciam a Ružomberku. Jeseň pritom ukončili tromi výhrami po sebe. Mužstvo je na siedmom mieste so ziskom 26 bodov, čo je najlepšia pozícia v druhej šestke nadstavbovej časti, avšak rozostupy sú malé, taký Spartak Trnava má len o bod menej. Tomáš Vestenický strelil sedem gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Kiwior, Oravec, Viazanko (C), Pavúk – Hlohovský, Štefánik, Obročník, Paraj – Mojžiš, Špyrka.
    Náhradníci: Ludha – Fadairo, Galčík, Leško, Olatunji, Voško, Fischer.

    FC Nitra: Pindroch – Charizopulos, Niba, Farkaš, Chovanec – Šimončič (C), Kóňa – Bilovský – Gatarić, Vestenický, Štefanec.
    Náhradníci: Búš – Fabiš, Machovec, Dubeň, Soković, Šurnovský, Vrábel.

    Rozhodca: Glova – Ferenc, P. Kováč – Sedlák.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáca Podbrezová začala v tradičných bielo-bordových dresoch, hostia z Nitry majú modré. Výkop obstaral Daniel Pavúk.
     
    2
    Nikola Gatarić sa nedostal k strele po dobrej prihrávke sprava. Nitra získala rohový kop, avšak Tomáš Vestenický zakončil len do Vantrubu.
     
    3
    Márius Charizopulos získal loptu na pravej strane, avšak dlhý pas si nespracoval Tomáš Vestenický, ktorého zastavil Jakub Piotr Kiwior.
     
    4
    Tomáš Vestenický si neporadil so spracovaním pred šestnástkou súpera, následne vystrelil Šimon Štefanec mimo priestoru troch žrdí.
     
    5
    Tomáš Vestenický si od začiatku pýta prihrávky, znova bol zastavený, tentoraz na pravej strane nitrianskej ofenzívy.
     
    6
    Podbrezová sa snaží začať akciu na vlastnej polovici ihriska, loptu si ale nevie posunúť cez poliacu čiaru, kde začína napádanie Nitry.
     
    7
    Pri rozohrávke si zahrá aj brankár Vantruba. Pokračuje obrázok, kedy si loptu posúvajú defenzívni hráči Podbrezovej.
     
    8
    Nitranom to po ľavej strane nevyšlo, pretože Frederik Bilovský loptu púšťal za seba, kde už spoluhráčov nemal. Vhadzovať bude Michal Obročník.
     
    9
    Nikola Gatarić získal na pravom krídle rohový kop, ten rozohral Kóňa. Defenzíva Podbrezovej loptu síce neodvrátila hneď, avšak následná strela neprešla.
     
    10
    Desať minút stretnutia za nami. Zatiaľ sledujeme väčšiu aktivitu Nitry, ale defenzíva Podbrezovej nepripustila nič vážne.
     
    11
    Daniel Pavúk sa nedostal k dobrému pasu do malého vápnu. Center letiaci tesne nad zemou prečítal Pavol Farkaš.
     
    12
    Alexander Mojžiš vhadzoval na ľavej strane, kadiaľ sa Podbrezová postupne snaží prejsť až k šestnástke Nitry.
     
    13
    Samuel Štefánik zahral rohový kop Podbrezovej, ktorý bol získaný po odvrátenom centri sprava, lenže Jakub Piotr Kiwior hlavičkoval nad priestor troch žrdí.
     
    14
    Jakub Piotr Kiwior teraz skvele prečítal prihrávku za obranu Podbrezovej. Navyše sa píska aj ofsajd. Mladý Poliak je však na jar výraznou posilou.
     
    15
    Filip Hlohovský poslal veľmi dobrú loptu do šestnástky, Alexander Mojžiš pri nej včas nebol a navyše sa píska jeho ofsajd.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Alexander Mojžiš (FK Železiarne Podbrezová).
     
    16
    Miroslav Viazanko si to ako nôž maslom namieril do šestnástky Nitry. Jeho prihrávka na os ihriska na spoluhráčov neprešla, dobre postavený Niba ju odkopol.
     
    17
    Nitra získala priamy kop na ľavom krídle. Pozícia to bola ideálna na center pred bránu Vantrubu. Ten neprišiel, pretože Kóňa to skúsil priamo a mieril vysoko nad priestor troch žrdí.
     
    18
    FK Železiarne Podbrezová má znova menší problém prejsť z vlastnej polovice ihriska. Nitra zatiaľ napáda veľmi dobre.
     
    19
    Pavol Farkaš sa dostal pod tlak dvojice súperov, včas prihral na svojho brankára a Branislav Pindroch situáciu odkopom zvládol vyriešiť.
     
    20
    Miroslav Viazanko to skúsil spred šestnástky, no nepresný pokus kapitána Podbrezovej si nenašiel bránu Pindrocha. Práve on môže rozohrávať.
     
    21
    Jakub Piotr Kiwior teraz zachránil situáciu, pretože po centri z priameho kopu prihrával pred bránu Miloš Šimončič a Pavol Farkaš takmer mohol zakončovať spred prázdnej brány.
     
    22
    Alexander Mojžiš centroval po peknej kombinácii na ľavej strane len k prvému obrancovi Nitry. Vzápätí ešte síce strieľal Pavúk, no vysoko nad.
     
    23
    Ján Chovanec si na ľavej strane neporadil, výborne ho v súboji krajných obrancov dostúpil Michal Obročník a rýchlo akciu hostí zastavil.
     
    24
    Nitra získala ďalší rohový kop. Michal Obročník neodvrátil loptu ideálne, tú si na pravej strane vápna našiel Miloš Šimončič. Pri pokuse o center sa pošmykol a loptu poslal na brvno brány.
     
    25
    Filip Hlohovský centroval po tom, ako Podbrezová získala priamy kop na pravej strane. Jeho center okamžite zastavil Miloš Šimončič.
     
    26
    Miloš Šimončič znova v permanencii, tentoraz prerušil akciu Podbrezovej na vlastnej polovici ihriska a dokonca si vypýtal útočný faul.
     
    27
    Jozef Špyrka si síce spracoval loptu v šestnástke Nitry po prihrávke sprava, jeho pas do druhej vlny cez hráčov v modrých dresoch neprešiel.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Márius Charizopulos (FC Nitra).
     
    29
    Miroslav Viazanko rozohral priamy kop centrom do šestnástky. Lopta sa poriadne dlho odrážala na jej hranici, zakončenie však neprišlo. Dopredu preto prešli hostia, lenže Nikola Gatarić zakončil nad.
     
    30
    Medzičasom ostal na trávniku v nepríjemnej pozícii ležať René Paraj, ktorý potrebuje ošetrenie a veľmi ťažko sa dvíha späť na rovné nohy.
     
    31
    René Paraj odišiel za postrannú čiaru len za pomoci lekárov. Už za ňou mu lekár Miroslav Košík ukazoval prst, ktorý hýbal pred jeho očami. No, uvidíme, či bude môcť záložník pokračovať.
     
    32
    René Paraj je však späť a okamžite trieli k vápnu Nitry. Zozadu prišiel tvrdý sklz. Hlavný arbiter faul nepíska, bolo to na loptu.
     
    33
    Podbrezová získala priamy kop z ďalšej situácii. Lopta je na osi ihriska. Vidíme výbornú pozíciu na priame zakončenie.
     
    34
    Filip Hlohovský svojou strelou trafil iba múr, brankár Nitry Branislav Pindroch zasahovať nemusel. Navyše tam bol útočný faul.
     
    35
    Branislav Pindroch mal ďalšiu prácu, center sprava si postrážil bez najmenších problémov a rýchlo aj rozohral.
     
    36
    Rodiaca sa akcia Nitry úspechom neskončila, mladý útočník Tomáš Vestenický sa dostal do postavenia mimo hry.
     
    37
    Alexander Mojžiš odkopom zastavil rodiacu sa akciu na ľavej strane, zrazený pas skončil odrazom za čiaru, takže mladík môže aj vhadzovať.
     
    38
    Podbrezová drží loptu na kopačkách v strede ihriska, smerom dopredu sa cez hráčov Nitry dostáva veľmi ťažko.
     
    40
    Rýchla akcia Nitry skončila presným sklzom na lopte. Vzápätí prešli dopredu domáci. Center zľava nezakončil Pavúk, René Paraj to posunul pod seba a Samuel Štefánik mieril len tesne vedľa troch žrdí.
     
    41
    Máme pred sebou už len posledné minúty prvého polčasu a na gól stále čakáme. Dočkáme sa ho ešte do prestávky?
     
    42
    Filip Hlohovský si typicky prehodil loptu z ľavej strany na pravačku, pokus do stredu brány zachytil Branislav Pindroch.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Macdonald Niba (FC Nitra).
     
    43
    Podbrezová dala gól!
    FILIP HLOHOVSKÝ okorenil návrat na slovenské trávniky krásnym gólo z priameho kopu. Na jeho parádnu strelu k žrdi si síce Branislav Pindroch siahol, ale zastaviť ju nedokázal.
     
    44
    Nitra po rozohrávke prišla o loptu, následný vysoký presing nebol úspešný. Podbrezová sa snaží dohrať polčas v pokoji.
     
    45
    Miroslav Viazanko sa síce dostal k dlhému pasu na pravú stranu, tam ho okamžite dostúpil Macdonald Niba a zobral mu loptu.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo prinieslo pomerne vyrovnaný futbal, oba tímy mali náznaky príležitostí. O jediný presný zásah sa však postaral Filip Hlohovský, ktorý predviedol krásnu strelu z priameho kopu. Druhý polčas sa začne zhruba o 18:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Šimon Štefanec, prichádza Nemanja Soković.
     
    47
    Nitra začala druhý polčas na útočnej polovici ihriska, lenže na pravej strane prišiel ofenzívny faul, a tak akcia skončila veľmi rýchlo.
     
    48
    René Paraj znova faulovaný, tentoraz sa o to v strede poľa postaral líder nitrianskeho tímu Tomáš Kóňa.
     
    49
    Podbrezová získala na ľavom krídle priamy kop. Filip Hlohovský centroval a Jakub Piotr Kiwior hlavičkoval spred päťky cez súpera len do stredu brány, kde bol Branislav Pindroch.
     
    50
    Martin Vantruba odkopával z hranice vlastnej šestnástky, kde sa za loptou tlačil Tomáš Vestenický. Ten istý hráč následne trafil žrď, lenže zakončenie zoči-voči brankárovi súpera prišlo z ofsajdu.
     
    51
    Jozef Špyrka sa sprava síce dostal k centru, ten išiel iba nad bránu Pindrocha, ktorý tak môže rozohrávať.
     
    52
    Filip Hlohovský potiahol loptu k šestnástke, získal rohový kop. Ten aj sám rozohral, na prvej žrdi boxuje Branislav Pindroch.
     
    53
    Ďalšia štandardka pre Podbrezovú, opäť na ľavom krídle, odkiaľ sa bude kopať priamy kop. Filip Hlohovský našiel len Kóňu.
     
    54
    Najnovšia posila Podbrezovej okamžite po priamom kope zastavila snahu o protiútok a center na zadnú žrď odkopol na roh Chovanec. Samuel Štefánik spoluhráčov nenašiel, ale Filip Hlohovský to kopol z hranice vápna krásnym volejom k žrdi. Branislav Pindroch vyrazil na roh.
     
    55
    Pokus o signál domácim hráčom nevyšiel, oblúčik do šestnástky Nitry defenzíva hostí odkopla do bezpečia.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Miloš Šimončič (FC Nitra).
     
    56
    Alexander Mojžiš veľmi dobre zvládol situáciu vedľa svojej šestnástky, na hranici faulu zastavil svojho súpera.
     
    57
    Alexander Mojžiš sa nedostal k prihrávke do šestnástky, ale René Paraj loptu získal a jeho pas pred bránu skončil ziskom rohového kopu pre Podbrezovú.
     
    58
    Po rozohrávke na krátko prišiel zblokovaný center, ktorý končí ďaleko od brány Nitry. Rozohrávať bude Branislav Pindroch.
     
    59
    Filip Hlohovský sa postavil k rozohrávke ďalšieho priameho kopu, avšak tentoraz našiel len obrancov Senice. Bolo to ale poriadne ďaleko od brány.
     
    60
    Nemanja Soković sa dostal cez prvého protihráča, vedľa šestnástky ho zastavil Michal Obročník a útočník Nitry navyše fauloval.
     
    60
    Jozef Špyrka dostal loptu medzi stopérov, jeho strelecké zakončenie z hranice šestnástky malo ísť k žrdi, tú mladík v podbrezovskom drese tesne minul.
     
    61
    Hodina stretnutia je za nami. Podbrezová sa od streleného gólu snaží útočiť a hlavne si kontrolovať vedenie, čo sa jej zatiaľ darí.
     
    62
    Krídelná akcia Podbrezovej nekončí úspechom, ofenzívny faul sa postaral o to, že brána Pindrocha nemohla byť ohrozená.
     
    63
    Nitrania faulujú v strede ihriska. Domáci poslal pas na pravú stranu, tam sa k nej už nedostal žiadny hráč v bielom drese.
     
    64
    Alexander Mojžiš prečítal center na ľavú stranu šestnástky Podbrezovej, okamžite ju odkopol za postrannú čiaru. Nitra ostáva pred šestnástkou.
     
    65
    Tomáš Vestenický si pekne zbehol do vápna, kolmica na jeho osobu presná nebola. Loptu si našiel iba Martin Vantruba.
     
    65
    Tomáš Vestenický dostal loptu medzi stopérov Podbrezovej, kde mal veľkú šancu, lenže na Vantrubu strela neprešla. Jakub Piotr Kiwior ju zrazil na roh, ktorý bol zakončený nad.
     
    66
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Daniel Pavúk, prichádza Victor Olatunji.
     
    67
    Na pravej strane výborne zvládol situáciu Michal Obročník. Podbrezová prešla dopredu a získala rohový kop, ktorý zahrá Hlohovský.
     
    68
    Filip Hlohovský to kopol na zadnú žrď, na ďalší roh odvrátil obranca Ján Chovanec. Ten rozohral Samuel Štefánik, jednoduchú hlavičku zachytil Pindroch.
     
    69
    Podbrezová sa snaží držať sa na útočnej polovici ihriska, cez pozorných hráčov Nitry je však kombinácia veľmi náročná.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže FC Nitra vyrovnať, alebo si Podbrezová postráži vedenie?
     
    71
    Victor Olatunji si vypýtal loptu do malého vápna, kde ho center zľava aj hľadal, no v poslednej chvíli zasiahol hlavou Macdonald Niba.
     
    72
    Podbrezová teraz strávila dlhší časový úsek na útočnej polovici. Všetko skončilo po ofenzívnom faule.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Frederik Bilovský, prichádza Patrik Šurnovský.
     
    74
    Tomáš Vestenický sa dostal k strele z vnútra pokutového územia a bude to pokutový kop, pretože jeden z domácich zahral rukou. V tejto situácii nebolo čo riešiť.
     
    75
    Nitra dala gól!
    TOMÁŠ VESTENICKÝ si s pokutovým kopom poradil veľmi dobre, pretože to kopol prudko pod brvno. Vantruba nemal šancu.
     
    76
    Tesne pred koncom riadneho hracieho času dokázala Nitra skóre vyrovnať a teraz budeme čakať na to, kto sa s nerozhodným stavom stotožní lepšie.
     
    77
    Branislav Pindroch môže rozohrávať od vlastnej brány, pretože pas do šestnástky bol poriadne nepresný a hráči Podbrezovej ho zakončiť nedokázali.
     
    78
    René Paraj padá pred šestnástkou Nitry, Podbrezová získala priamy kop z dobrej pozície. Priam ideálnej na priamu strelu.
     
    79
    Filip Hlohovský nestrieľal, ale nakoniec centroval. V ťažkej pozícii zakončil nad Pindrochovu bránu Victor Olatunji.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže sa ešte niekto zapísať na streleckú listinu v chladnom podbrezovskom sobotnom večeri?
     
    81
    Žltú kartu dostáva Tomáš Kóňa (FC Nitra).
     
    82
    Alexander Mojžiš sa po ľavej strane ďaleko nedostal, Paraj to ešte otočil doprava, kde pracoval Jozef Špyrka a získal aspoň aut.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Patrik Šurnovský (FC Nitra).
     
    83
    Po prudkom centri sprava hlavičkoval René Paraj, jeho zakončenie z priameho kopu letelo nad priestor troch žrdí.
     
    83
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Dávid Leško.
     
    84
    Michal Obročník faulovaný v hlavičkovom súboji, takže to nebude rohový kop, ako mal byť po tom, čo tento obranca loptu odvrátil. Rozohrával Vantruba.
     
    85
    Nitra získala priamy kop takmer pri poliacej čiare. Prudký center do šestnástky Podbrezovej išiel veľmi nepresne, znova môže odkopávať Martin Vantruba.
     
    86
    Séria priamych kopov pokračuje, tento pre Podbrezovú zakončením neskončil. Defenzíva Nitry si odkopom poradila a ubránila.
     
    87
    René Paraj zastavený pri postrannej čiare, kde ho cez seba nepustil Chovanec. Podbrezovčania vrátili loptu k svojim stopérom.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Nikola Gatarić, prichádza Lukáš Fabiš.
     
    89
    Je vidieť, že Podbrezová chce vrátiť vedenie na svoju stranu, a preto sa snaží útočiť. Ďalšiu šancu bude mať po priamom kope vhodnom na center.
     
    89
    Filip Hlohovský nenašiel síce nikoho, ale po ďalšom pase sprava podbehol loptu Branislav Pindroch a Victor Olatunji mal obrovskú šancu, ktorú spálil hlavičkou nad.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Branislav Pindroch (FC Nitra).
     
    90+2
    Ofenzívny faul končí akciu Podbrezovej, ktorá sa možno obrala o poslednú šancu ešte poslať loptu na bránu Pindrocha.
     
    90+3
    Nitra dokonca mohla otočiť skóre. Najskôr Michal Obročník odkopával loptu spred prázdnej brány na roh, potom nízky center z rohu na prvej žrdi vedľa brány poslal Miloš Šimončič.
     
    90+3
    Koniec zápasu. (18:53:08)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 43. Hlohovský – 75. Vestenický (pen.)

    Karty:   15. Mojžiš (POD) – 28. Charizopulos (NIT), 42. Niba (NIT), 55. Šimončič (NIT), 81. Kóňa (NIT), 83. Šurnovský (NIT), 90+1. Pindroch (NIT)


    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Oravec, Kiwior, Mojžiš – Viazanko (C), Paraj – Pavúk (66. Olatunji), Štefánik (83. Leško), Hlohovský – Špyrka.
    Náhradníci: Ludha – Fadairo, Galčík, Leško, Olatunji, Voško, Fischer.

    FC Nitra: Pindroch – Charizopulos, Niba, Farkaš, Chovanec – Šimončič (C), Kóňa – Bilovský (73. Šurnovský) – Gatarić (88. Fabiš), Vestenický, Štefanec (46. Soković).
    Náhradníci: Búš – Fabiš, Machovec, Dubeň, Soković, Šurnovský, Vrábel.

    Rozhodca: Glova – Ferenc, P. Kováč – Sedlák