Lok. Košice – Prešov 2:1 (kon.) | Pohronie – L. Mikuláš 2:1 (kon.)
koniec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
2:1 (1:1)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Piatok 15.03.2019, 18:00 • Žiar nad Hronom • MONACObet liga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Odo mňa je to pre túto chvíľu všetko. Ďakujem vám za pozornosť pri sledovaní priameho textového prenosu a teším sa na vás opäť niekedy nabudúce.

    Do čítania, priatelia! (19:56:07)
     
    Nad rámec nadstaveného času sa hralo ešte 35 sekúnd, Liptáci v záverečnom tlaku napokon neuspeli. Začali hrať už neskoro, necelá osemminútová presilovka po vylúčení Pelegríniho využitá nebola. Pohronie zaslúžene víťazí po otočenom vývoji zápasu gólmi Tesáka z penalty a Abraháma z hry. Skóre otváral po štandardke hlavou hosťujúci Bartoš.

    Triumf Pohronia znamená jediné. Navýšenie náskoku práve na Liptovský Mikuláš, medzi prvým a druhým mančaftom je rozdiel po 19 kolách už šesťbodový. Tretia Skalica má duel k dobru, na FK však stráca bodov osem.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Denis Čery (LMI)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    90+4
    A ešte jedna delovka spoza šestnástky, Denis Čery napriahol po odrazenej lopte priamo doprostred brány, Jenčo loptu neudržal a možno aj s trochou šťastia sa lopta dostáva za bránu! Pred nami úplne posledný roh.
    90+3. Dušan Kucharčík (LMI)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    90+3
    Dušan Kucharčík mohol v samom závere poslať loptu hlavou pod brvno! Tomáš Jenčo v poslednej chvíli stihol vytlačiť loptu nad bránu!
     
    90+2
    Faul Liptákov, toto sú cenné momenty pre FK. V hlavnej úlohe Abrahám.
     
    90+1
    Toľko spomínaný Hrnčár bojuje ako lev. Šikovný mladík na trikrát vybojoval vhadzovanie pre Pohronie, ktoré drží guľatý nezmysel ďaleko od Jenča.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Ľuboslav Laura, prichádza Samuel Kuc.
    90. Rastislav Václavik (LMI)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    90
    Václavikova koncovka takmer prekvapila Jenča, ktorý skákal po lopte, tá ale bránu Pohronia minula o niekoľko centimetrov. Domáci si museli riadne odfúknuť.
     
    89
    Hrnčár vysunutý za obranu, Gábriš vyšiel z brány, dokonca takmer fauloval Hrnčára, tomu sa predsa len podarilo odcentrovať. Prihrávka striedajúceho hráča našla Dzuríka, ktorý ale bez rozmýšľania trafil len zasahujúceho obrancu pred bránkovou čiarou.
     
    88
    Pred Gábrišom len Nosko s Dzuríkom, napriek tomu bol Tatran pod tlakom týchto dvoch urastených hráčov.
     
    87
    Štandardka sa Liptákom nevydarila, Košuda urobil obrovskú robotu, po ktorej Pohronie získava rohový kop. To sú cenné desiatky sekúnd pre lídra tabuľky.
     
    87
    Ani nie päť minút do konca, tu už hostia nemajú na čo čakať. Peter Pelegríni šiel do stretu s vysokou nohou, šľapák znamená druhú žltú kartu pre kapitána Pohronia, po ktorej prichádza karta červená!
     
    87
    Dnešné stretnutie sleduje 1 456 divákov.

    Viktor Kalinács


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.

    Góly: 41. Tesák (pen.), 48. Abrahám – 14. Bartoš

    Karty:   17. Blahút (POH), 57. Kondrlík (POH), 78. Pelegríni (POH), 85. Andrić (POH) – 2. Janec (LMI), 5. Gerát (LMI)   87. Pelegríni (POH)


    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Nosko, Tesák, P. Jacko, Pelegríni (C), Sedláček, Hatok, Abrahám, Dzurík, Blahút, Kondrlík
    Náhradníci: Packo – Župa, Višić, Hrnčár, M. Jacko, Košuda, Sojka

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Gábriš – Janec, Gerát, Staš, Lišivka, Čery, Laura, Bartoš, D. Andrić (C), Kucharčík, Ondrek
    Náhradníci: Mikušiak – Papaj, Žákovič, Kačerík, S. Andrić, Kuc, Václavik

    Rozhodca: Michal Očenáš – Matej Zemko, Juraj Halíček

    Diváci: 1 456