Fiorentina – Bergamo 3:3 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
3:3 (2:2)
Atalanta Bergamo
cz Streda 27.02.2019, 21:00Taliansky pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    V druhém poločase jsme viděli ještě vyrovnanější fotbal než v tom prvním. Minimálně polovinu poločasu byl zápas extrémně vyrovnaný a napínavý. Týmy sice neútočily tolik, jako v půli první, ale rozhodně bylo na co se dívat. Chvilku slávy si opět užila Atalanta, když se dostala znovu do vedení. Jenže Fiorentina opět kontrovala po chvíli a skóre se už do konce zápasu nezměnilo. Velkou možnost ale měly oba dva týmy. Nejprve domácí, kteří trefili tyč. V poslední minutě nastavení zase hosté, kteří krásnou hlavičku poslali do břevna.

    Zápas skončil nerozhodně a druhé, tedy rozhodující utkání se sehraje na půdě Atalanty 24.4. 2019. Děkuji za pozornost a těším se příště. (23:06:50)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:14.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Definitivně rozhodnout nyní mohl jeden z hráčů hostů, který si vyskočil na centr a poslal fantastickou hlavičku. Ta ale trefila jen břevno. Bylo to jen o milimetry.
     
    90+3
    Za celou dobu nastavení ale ještě nepřišla žádná střela.Možná to nyní změní hosté, kteří se řítí do šance.
     
    90+2
    Atalanta dokázala vyhnat své dnešní soupeře jen odkopem míče přes tři čtvrtiny hřiště. Nevypadá to s ní dobře, zvlášť nyní, když domácí vyvíjí obrovský tlak.
     
    90+1
    Simeone si naběhl na centr, který ho vyslal do úniku. Měl své nožky ale až moc rychlé a dostal se do postavení mimo hru, tedy do ofsajdu.
     
    90
    K základní hrací době se ještě nastaví 4 minutky.
     
    89
    Oba týmy betonují a vypadá to na remízu. Ještě před tím si ale Fiorentina kopne přímý kop z přijatelné vzdálenosti.
     
    88
    Nyní už je to místo fotbalu spíš čistý boj nahoru a dolů. Oba týmy ztrácejí míče a protivníci ihned kontrují rychlým a těžce zastavitelným brejkem. Skóre se ale nemění. Zatím.
     
    87
    Trenér hostů vystřídal podruhé. Nyní odešel Gomez a na hřiště putuje Barrow!
     
    86
    Další ohromná šance. Fiorentina právě trefila tyč branky Berishovy. Chystá se další střídání.
     
    84
    Šest minut před koncem řádné hrací doby se trenérský tým domácích rozhodl k prvnímu střídání. Hřiště opustil Zapata a zahrát si přišel Reca.
     
    83
    Velmi sporný okamžik. Lafont chytal míč a přímo před ním po vzdušném souboji spadl jeden z hostů. Vypadalo to ale spíš jako simulace, než jako faul a tak rozhodčí posoudil doufejme, že dobře.
     
    82
    Nakrátko rozehraný přímák, následný centr ani dělovka chvíli poté ovoce nepřinesly. Přinesly akorát rohový kop, což je taky jakási výhoda pro hosty.
     
    81
    Začíná se hrát. Máme tu opět novou zápletku a náboj utkání. Po faulu na útočné polovině hostů se ale bude pískat přímý kop a tým z Bergama má další nadstandardní možnost k navýšení.
     
    80
    Poslední střídání využívá domácí tým. A je to změna Ceccherini dolů, Laurini na plac.
    79. Luis MURIEL - 3:3
     
    79
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Autorem branky je LUIS MURIEL. Simeone výtečně odebral míč, poté ho hráči domácího celku posunuli a ze strany přišel přesný pozemní centr na kopačku právě LUISE MURIELA, který jen doklepl do prázdné branky.
     
    78
    Domácím už toho času tolik nezbývá a proto se snaží využít každou setinku času, který jim ještě zbývá.
     
    77
    A avizované střídání je tady. Simeone, který je odpočatý na hřišti nahradí Daboa, který neodehrál extra zápas.
     
    76
    Další rychlý náběh kontroloval Hateboer, na kterého poté šel i centr, jenže z toho nakonec nebylo vůbec nic. U postranní čáry se rozcvičuje pravděpodobně za chvíli střídající hráč.
     
    75
    Po snad pěti minutách se konečně dostala k vápnu také Atalanta Bergamasca, ale jen na malou chvilku a poté jí byl míč opět odebrán.
     
    74
    Muriel potáhl míč až k vápnu, Chiesa následně posunul na Biraghiho, který zakončoval, ale rána neměla dostatečné předpoklady k srovnání skóre.
     
    72
    Další nebezpečný míč ve vápně hostů.. Tlak domácích za srovnáním se stále stupňuje, hosté se dost zatáhli a spoléhají na rychlé úniky. To se nyní málem povedlo Zapatovi, ale byl v ofsajdu.
     
    70
    Po přímém kopu to vypadalo na rychlý brejk ve prospěch hostů, jelikož míč se odrazil od zdi. Jenže při brejku hosté faulovali a hra se pozastavila.
     
    69
    Velmi nadějné kombinace a útočné akce vidíme ze strany Fiorentiny! Nyní se dokázal ve vápně několikrát uvolnit hráč, který dostal následně přihrávku. Naštěstí pro hosty si to vždy nakonec dokázali pohlídat.
     
    68
    Hra se rychle otočila a přenesla na druhou stranu, tam byl ale v při kombinaci hostů faulován Biragi a šance tím skončila.
     
    67
    Fiorentina ale nic nevzdává a pouští hosty do útoku jen málokdy. Navíc je rozvážná ve svých útocích a vypadá to že všechny přihrávky mají hlavu i patu.
     
    66
    Dva fauly domácího týmu na hráče Atalanty v rychlém sledu dvakrát připravily domácí tým o míč. To si nyní nemůžou dovolit, když bojují o srovnání.
     
    65
    Muriel v protiútoku měl na levém křídle úplně volného Biraghiho, ale rozhodl se vypálit a trefil pouze obránce před ním. Vybojoval sice rohový kop, ale určitě se dalo vytěžit více.
     
    63
    Nyní míč proletěl kolem gólmana Lafonta, ale ne do branky, nýbrž vedle ní. Míč se od nikoho neodrazil a rozehrává právě gólman Fiorentiny.
     
    62
    Nyní se Fiorentina rozbíhající se akci hráčů v bílých dresech lehce ubránila, následně však chtěla dlouhým lobovaným míčem přesunout hru dopředu, a míč chytil obránce. Atalanta tak opět ihned proti útočí.
     
    61
    Vypadá to že Bergamský tým opět získal tu chuť pořádně útočit a našel ztracené sebevědomí, o které přišel při rychlém srovnání hostů. Dnešní zápas je opravdu napínavý a je radost ho sledovat.
     
    60
    I po rozehrávce se k míči dostala Atalanta a pomalu se řítila k brance domácích. Nyní prostor před vápnem a kolem něj okupuje a vymýšlí cestičku.
    58. Marten de ROON - 2:3
     
    58
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je MARTEN DE ROON. Po rohovém kopu se míč dostal k brankáři, který vyhodil, ale né dobře. Kulatý nesmysl získal právě MARTEN DE ROON a vystřelil pumelici, kterou nedal brankáři nejmenší šanci.
     
    57
    Bude se zahrávat rohový kop ve prospěch hostujícího týmu. Vypadá, že si ho na starost vezme Gomez.
     
    56
    Míč nyní několikrát vystřídal svého vlastníka. Domácí i hosté jsou hladoví po gólu, ale naopak nechtějí udělat zbytečné chyby. Nevidíme už tolik útočný fotbal jako v prvním poločase.
     
    55
    Hosté odebrali míč a otočili hru, následně ale domácí kopli míč do autu. Pokračuje se vhazováním, které po pár dotycích s míčem končí u brankáře Lafonta.
     
    54
    Rohový kop našel svého adresáta. Kousek od tyčky stál dobře postavený hráč a hlavičkoval. Netrefil se sice do branky, ale byla to velká šance!
     
    53
    Fiorentina drží míč a opět kombinuje na půli svého dnešního soupeře. Nakonec vytěžila pro svůj tým rohový kop. Zahraje ho Biraghi.
     
    51
    První střídání v týmu domácích přichází docela brzy. Gerson opouští hřiště a místo něj tam putuje Fernandés.
     
    50
    Na druhé straně si na výtečný centr Gomeze k růžku malého vápna naběhl Hateboeer, který těsně před gólmanem míč zasáhl, ale né ideálně a branku netrefil.
     
    49
    Fiorentina kombinuje v útočné polovině hřiště, ale následně se zbytečným posouváním míče vyhání a musí začít znovu odzadu.
     
    48
    První střela hostů ve druhém poločase vůbec parametry na to, aby aspoň trochu ohrozila branku.
     
    47
    Ihned po startu byl na vlastní polovině faulován hostující hráč a začínající akce Fiorentiny je tedy minulostí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Dnešní zápas nabral opravdu zajímavé obrátky. Nejdřív jsme viděli one man show, respektive one team show, o kterou se starala Atalanta. Krásný fotbal, rychlé kombinace a samozřejmě také 2 góly v rychlém sledu. Zdálo se že osud zápasu se už bude vyvíjet ve prospěch právě hostů. Když vezmeme v úvahu to, že se po druhém gólu tlak Atalanty ještě stupňoval, nevypadalo, že se může stát něco takového, co se stalo. Z ničeho si Fiorentina vypracovala 2 gólové šance za podobný časový úsek jako hostující tým a srovnala sk=ore. Poté se srovnala i hra obou týmů a my se tak můžeme těšit jen na zajímavou napínavou hru v druhém poločase!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Tak přece jen ještě jedna žlutá karta pro Atalantu, do kabin. Tentokrát si jí zasloužil Hateboer, který poslal k zemi protihráče nešetrným zákrokem.
     
    45
    Podlé mého názoru dost neočekávaně se nastavuje pouze jedna minuta, přestože hráči vyčerpali ošetřením v začátku, gólovýma oslavama a zdržováním minimálně 5 minut.
     
    44
    Velmi špatný aut poslali do hřiště domácí a Atalanta začal útočit. Po chvíli dokonce přišla i střela, který ale neměla dobrý jak směr, tak výšku.
     
    43
    Míč přebrali domácí a okamžitě zamířili na druhou stranu. Do výhodné pozice se dostával Dabo, který už se ve vápně osamostatňoval, ale poté uklouzl a míč mu ujel.
     
    42
    Výhodnou pozici ale budou mít k dispozici hosté po faulu na Pasaliče. Rozehrají si přímý kop od pravého rožku vápna u branky Lafontovy.
     
    41
    Blíží se poločas a hra se výrazně srovnala. Druhý gól hosty zaskočil, i tak ale pokračují v dalších útocích. Nyní se něco snažil vymyslet Zapata, ale nakonec byl vyhnán a dokázal přihrát jen zpět na polovinu hřiště.
     
    40
    Na karty už ale vede nyní Atalanta, jelikož Toloi jasně fauloval.
     
    39
    Po rozehrávce ale Bergamský tým opět v útoku. Nedokázal se sice ještě dostat do výrazné možnosti, ale domácí obránci jsou také zatím v odebrání míče "marní."
    37. Marco BENASSI - 2:2
     
    37
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Autorem branky je MARCO BENASSI. A máme to zase od znova. Fiorentina je nyní v euforii a stejně tak její fanoušci, jelikož Benassi se rychle zorientoval a nakonec míč poslal do branky. Domácí tak také dokázali vstřelit 2 góly za ani ne 3 minuty a srazili sebevědomí zatím výborně hrající Atalanty.
     
    36
    Jak se potvrdilo, Mancini dnes bez minimálně jedné žluté karty neodejde.
     
    35
    Už se hraje. Ihned po rozehrávce se ale hosté řítili do dalšího útoku. Chuť jim obdržený gól zatím rozhodně nevzal, uvidíme dále. Jenže poté se připravili o šanci zbytečným zákrokem Manciniho.
    33. Federico CHIESA - 1:2
     
    33
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Autorem branky je FEDERICO CHIESA. Nyní už většina fanoušků slaví, jelikož Chiesa dostal dobrý pas, který ho vytáhl do samostatného úniku. Sice byl zezadu stíhán Palominem, ale nakonec to zvládl a brankáře překonal. Ze začátku to vypadalo na ofsajd, ale poté se potvrdilo že gól byl čistý a platí.
     
    31
    Vidíme bojovný fotbal, nahoru a dolů. Zatím je o dost aktivnější právě tým hostů, který neustále vymýšlí finty a kombinace na projití šestnáctkou a zakončení.
     
    30
    Jedna třetina zápasu je za námi. Atalanta si po právu drží dvougólový náskok. Oba góly od sebe dělily cca 2 minuty.
     
    29
    Po delší době se i domácí tým usadil u šestnáctky. Zatím ale recept na projití obranou jako horký nůž máslem nenašel. Poté se zpětnými přihrávkami dostal až ke svému brankáři.
     
    28
    Ajajaj, tohle rozhodně nebylo příjemné. Hugo skluzem přejel a zaklínil nohu jednomu hráči v bílém dresu a po právu si za svůj nepěkný zákrok vysloužil žlutou kartu.
     
    27
    Po chvílích zdržování pouhými přihrávkami v obraně se postupně Atalanta dostala přes polovinu hřiště a nyní se snaží zaútočit na branku.
     
    25
    Navíc byl nyní faulován Zapata. Vše se vyřešilo domluvou, ale domácí celek zase přenechal míč hostům. Ti toho za chvíli určitě využijí.
     
    24
    Další nákop na domácí branku opět ani nebyl přesný, ani nenašel cíl a domácí zase jen odevzdávají míč. S takovou Fiorentina nevyrovná.
     
    23
    Berisha, brankář domácích, si celkem zavařil , když vyčkával s přihrávkou a nakonec dokázal těsně přihrát až před dotírajícím útočníkem domácího celku. Ten ho navíc po odkopnutí míče odstavil tělem a Berisha nehezky dopadl na zem. Jednalo se však o zákrok podle regulí.
     
    22
    Další rohový kop hosté nezahráli dobře a Fiorentina si vypracovala možnost na rychlý protiútok, jenže poté hráči jen odevzdali míč.
     
    21
    Fiorentina zahrála přímý kop z kterého se stal centr do vápna. Zde byl ale míč hlavou odražen a získali ho do držení opět domácí hráči.
    19. Mario PASALIČ - 0:2
     
    19
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je MARIO PASALIČ. Obrovská radost na straně hostů, kteří za 2 minuty udeřili po druhé. Po mizerném rohovém kopu domácích se k míči dostali hráči v bílých dresech a poslali ho centrem dopředu, kde unikl Pasalič a chladnokrevně zakončil.
     
    18
    Už se opět hraje. Fiorentina rozehrála a přesunula se na směr Berishova branka. Zde vyslal jeden z hráč centr na branku ale ten byl jen vyhlavičkován na rohový kop.
    16. Alejandro GOMEZ - 0:1
     
    16
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je ALEJANDRO GOMEZ. Po získání míče Atalantou se hráči dostali do rychlého úniku. Iličič sprintoval směrem k vápnu, kde poté vyslal neočekávanou přihrávku a Gomez poté pohodově zakončil přes gólmana na zemi.
     
    16
    O míč ale přichází znovu i domácí a otevírá se velká možnost na vstřelení úvodní branky zápasu.
     
    15
    Po odebrání míče něj ale Fiorentina zase rychle přišla a hosté se postupným útokem dostávají dopředu. Zde ale o míč opět přichází.
     
    14
    Hosté drží v posledních minutách míč o hodně více. Také trošku pozměnili formaci, nyní hrají 3 – 4 – 1 – 2 s Iličičem a Zapatou na hrotu.
     
    13
    Centr z přímého kopu byl těsně před brankou vyhlavičkován Následně se pomalejší míč dostal až k Lafontovi, který si ho vzal a pohodlně rozehrál.
     
    12
    I přes rozehrávku domácích ale Atalanta Bergamasca zůstává před brankou. Nyní má také k dispozici přímý kop, ze kterého ale půjde spíš centr do vápna, než nějaká střela.
     
    11
    Nyní se ke střele již hosté dostali. Konkrétně to byl Pasalič, který vypálil Perfektně ale míč zneškodnil brankář Lafont a nebezpečí bylo zažehnáno.
     
    10
    Tým z Bergama ale zůstává na útočné polovině, kde si přihrává a snaží se vymyslet nějakou šanci. Zatím se ale moc nedaří.
     
    9
    Velká šance se nyní zjevila na straně hostů, kde se k míči prodral ve vápně Duvan Zapata a zpoza obránce chtěl vystřelit. To se mu sice povedlo ale s tečí od obránce míč putoval za čáru.
     
    8
    Muriel se snažil nacentrovat do malého vápna, na dorážku některého ze svých spoluhráčů, ale míč lapil brankář Berisha.
     
    7
    Atalanta rozehrála přímý kop z pravého křídla hřiště, který následoval po faulu zmíněném dříve. Hosté to ale kopli mizerně a na druhou stranu se s míčem vydal domácí celek.
     
    6
    De Roon byl faulován silným nakopnutím do kotníku a s bolestivou grimasou se skácel k zemi. Nevypadá to ale na žádný zdravotní následek, což je jen dobře.
     
    4
    Jeden hráč domácího celku leží na zemi a hra je na minutu přerušena. Hráč se sice zvedl, ale pokulhává. Bude se pokračovat autovým vhazováním, které mělo nastat už před minutou.
     
    3
    Roh nebyl dobře kopnutý a dopředu vyrazila Atalanta, jednomu z hráčů ale dlouhá přihrávka utekla a míč je za autovou čarou.
     
    2
    Aktivněji začala zápas domácí Fiorentina, kerá se nyní řítila do první velké šance. Míč ale skončil v zámezí za čarou. Kope se roh.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Lafont – Ceccherini, Milenkovič, Hugo, Biranghi – Benassi, Dabo, Veretout – Chiesa, Muriel, Gerson
    Náhradníci: Brancoli, Fernandes, Gaiciar, Hancko, Laurini, Montiel, Norgaard, Pezzella, Pjaca, Simeone, Terracciano, Vlahovic

    Atalanta Bergamasca Calcio: Berisha – Toloi, Palomino, Mancini – Hateboer, de Roon, Pasalič, Castagne – Gomez, Zapata – Iličič
    Náhradníci: Barrow, Gollini, Ibanez, Kulusevski, Masiello, Pessina, Piccoli, Reca, Rossi.
     
    ATALANTA BERGAMASCA CALCIO
    Atalanta si naopak vede velmi dobře v lize, kde je sedmá, ale se stejným bodovým ziskem jako šesté Lazio. V poháru taky všechny překvapila, když vyřadila lídra ligy Juventus v poměru 0:3 a ještě na jeho vlastním hřišti. Za 2 kola tým z Bergama vstřelil 5 gólů a neobdržel ani jeden.

    Forma: x – x – x – x – V – V

    Poslední zápasy:
    Atalanta – Cagliari 2:0
    Juventus Turín – Atalanta 0:3
     
    ACF FIORENTINA
    V lize je tým až devátý, v poháru je to ale jiná pohádka. Fiorentina bude dnes hrát třetí utkání v Coppa Italia. Jedná se už o semifinále, a tím pádem motivace roste. Fiorentina si bude navíc věřit, jelikož v minulém kole rozdrtila a ztrapnila AS Řím 7:1. Celkově vstřelila za 2 kola 9 gólů a 1 dostala.

    Forma: x – x – x – x – V – V

    Poslední zápasy:
    Fiorentina – Turín FC 2:0
    Fiorentina – AS Řím 7:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Jiří Polášek

    Góly: 33. Chiesa, 37. Benassi, 79. MURIEL – 16. Gomez, 19. Pasalič, 58. Roon

    Karty:   28. Hugo (FIO) – 36. Mancini (ABC), 40. Toloi (ABC), 45+1. Hateboer (ABC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:14.
    ACF Fiorentina: Lafont – Ceccherini, Milenkovič, Hugo, Biranghi – Benassi, Dabo, Veretout – Chiesa, Muriel, Gerson
    Náhradníci: Brancoli, Fernandes, Gaiciar, Hancko, Laurini, Montiel, Norgaard, Pezzella, Pjaca, Simeone, Terracciano, Vlahovic

    Atalanta Bergamo: Berisha – Toloi, Palomino, Mancini – Hateboer, de Roon, Pasalič, Castagne – Gomez, Zapata – Iličič
    Náhradníci: Barrow, Gollini, Ibanez, Kulusevski, Masiello, Pessina, Piccoli, Reca, Rossi
    Štvrtok 25.04.2019
    Bergamo - Fiorentina 2:1

    Góly: 14. Iličić (pen.), 69. Gomez – 3. Muriel

    Karty:   74. Gosens (ABC) – 16. Ceccherini (FIO), 72. Pezella (FIO), 80. Mirallas (FIO)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:21.