Brémy – Stuttgart 1:1 (kon.)
koniec
Werder Brémy
1:1 (1:1)
VfB Stuttgart
Piatok 22.02.2019, 20:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Werder Brémy – VfB Stuttgart, ktorý otvorí program 23. kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Werder Brémy

    Domáci tím je síce až na desiatom mieste ligovej tabuľky, od pohárových priečok ho ale delia len štyri body. Werder na jar ešte neprehral a v minulom kole navyše ukázal svoju bojovnosť, keď gólom Pizarra v nadstavenom čase vyrovnal na 1:1 v súboji s Herthou. V zápasoch Brém padá pomerne dosť gólov, čoho dôkazom je i skóre 37:33. Na jar sa však obrana Werderu výrazne zlepšila, pretože za päť zápasov inkasovala len štyri body. Brémy doma patria medzi priemer Bundesligy, v posledných štyroch domácich zápasoch ale neprehrali a dnes si budú chcieť ako favorit pripísať výhru.

    Posledných 5 zápasov:
    Hannover – Brémy 0:1
    Brémy – Frankfurt 2:2
    Norimberg – Brémy 1:1
    Brémy – Augsburg 4:0
    Hertha – Brémy 1:1
     
    VfB Stuttgart

    Hostia sú až po uši namočení v boji o záchranu, pretože sú pred týmto kolom na barážovom 16. mieste so ziskom len 15 bodov a pred sedemnástym Hannoverom majú náskok jeden bod. Forma Stuttgartu je katastrofálna – naposledy vyhral ešte v polovici decembra nad Herthou 2:1 a odvtedy nevyhral v siedmich zápasoch za sebou, pričom v nich uhral jedinú remízu. Stuttgart má najhoršiu obranu Bundesligy (50 inkasovaných gólov) a druhý najhorší útok súťaže (len 18 strelených gólov), takže jeho aktuálne umiestnenie je úplne zaslúžené. Vonku získal Stuttgart za celú sezónu len štyri body a prehral posledných päť zápasov za sebou, dnes tak hostia určite budú chcieť túto sériu pretrhnúť.

    Posledných 5 zápasov:
    Stuttgart – Mainz 2:3
    Bayern – Stuttgart 4:1
    Stuttgart – Freiburg 2:2
    Düsseldorf – Stuttgart 3:0
    Stuttgart – RB Lipsko 1:3
     
    V posledných desiatich zápasoch je bilancia medzi týmito tímami takmer vyrovnaná, štyrikrát totiž vzájomný zápas vyhrali Brémy, trikrát Stuttgart a trikrát sa zápas skončil remízou. Posledné štyri vzájomné zápasy sa vždy skončili výhrou domáceho tímu. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral doma Stuttgart 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: Pavlenka – Langkamp, Şahin, N. Moisander – Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen, Augustinsson – Sargent, M. Kruse (C), Rašica.
    Náhradníci: Kapino – Mbom, Friedl, J. Eggestein, C. Pizarro, Veljković, Möhwald.

    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Kabak, Pavard, Kempf, Emiliano Insúa – Esswein, Ascacibar, G. Castro, Zuber – Mario Gómez (C).
    Náhradníci: Grahl – Thommy, Badstuber, Didavi, Gentner, Sosa, Donis.

    Rozhodca: Hartmann – Leicher, Schüller.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o chvíľu začne.
     
    Domáci Werder bude hrať v tradičných zelených dresoch, hostia v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí začínajú svoju prvú postupnú kombináciu od vlastných obrancov.
     
    2
    Stuttgart dal gól!

    Skvelý vstup hostí do zápasu! Gómez predĺžil hlavou nákop z vlastnej polovice do behu STEVENOVI ZUBEROVI, ktorý sa dostal do samostatného úniku pomedzi domácich obrancov a strelou po zemi k ľavej tyči prekonal brankára Pavlenku.
    2. Steven Zuber (STU) - 0:1
     
    3
    Werder sa snaží hneď odpovedať, zatiaľ si ale zelení len posúvajú loptu okolo pokutového územia.
     
    4
    Sargent sa pokúsil o individuálny prienik z pravej strany, zamotal sa ale vo vlastných kľučkách a po súboji s Kempfom skončil s loptou za bránkovou čiarou.
     
    5
    Od inkasovaného gólu je Werder usadený na útočnej polovici, strelecký pokus ale stále neprišiel. Hostia pokrývajú úspešne všetky možné priestory na prienik a kolmé prihrávky.
     
    6
    Augustinsson hľadal kolmou prihrávkou Klaassena, pred ním ale loptu odkopol do autu Kabak.
     
    7
    Kruse trafil vo vzduchu kopačkou stehno Becka. Domáci kapitán dostal varovanie od hlavného rozhodcu, za tento zákrok ale mohol pokojne dostať skôr žltú kartu.
     
    8
    Hostia rozohrali po faule dlhým nákopom na Gómeza, ten ale vzdušný súboj prehral, a tak sa lopta vrátila k domácim. I oni ju ale vrátili protivníkovi po nepresnej kolmici na Rašicu.
     
    9
    Esswein potiahol loptu na útočnú polovicu, tam ho ale vytlačil do strany Augustinsson. Hostia tak prechádzajú do postupného útoku.
     
    10
    Po nedorozumení domácich obrancov získal loptu Gómez, ktorý sa dostal do samostatného úniku. Pavlenka ale proti nemu dobre vybehol, vytlačil ho do strany a následne vyrazil jeho pokus z ostrého uhla.
    10. Mario Gómez (STU)
     
    11
    Obrana Werderu v úvode zápasu urobila už dve hrubé chyby. Hostia sú pri kombinácii domácich zoradení na vlastnej polovici a nechávajú iniciatívu Brémam.
     
    12
    Gebre Selassie poslal center z pravej strany, nikto z jeho spoluhráčov ale nebol v šestnástke Stuttgartu, a tak loptu bez problémov získal brankár Zieler.
     
    13
    Hostia po ďalšej hrubej chybe domácich bežali do rýchleho protiútoku, po nepresnom centri Castra ale museli prejsť do postupného útoku.
     
    14
    Hneď však o guľaté čudo prišli a museli sa rýchlo vrátiť. Castrovi sa to podarilo, a tak dokázal odkopnúť kolmú prihrávku Rašicu z vlastnej šestnástky.
     
    15
    Zuber centroval sprava, nákop sa mu ale vôbec nevydaril a skončil ďaleko za domácou bránou.
     
    16
    Strely: 0:3
    Strely na bránu: 0:2
     
    17
    Rašica si pred šestnástkou zasekol Kabaka a následne vystrelil pomedzi jeho nohy. Lopta sa dokotúľala tesne mimo Zielerovu bránu.
     
    18
    Obliehanie pokutového územia Stuttgartu pokračuje. Kruseho center odhlavičkoval Beck a kapitán hostí potom odkopol i center Gebre Selassieho.
     
    19
    Kruse spadol po súboji s Beckom v pokutovom území, spadol ale zjavne veľmi ochotne, a tak sa penalta kopať nebude.
    19. Max Kruse (BRM)
     
    20
    Werder má jasnú prevahu v držaní lopty a počte prihrávok, ale okrem jednej strely Rašicu sa nedostal absolútne k ničomu. Hostia sú naopak takmer pri každom svojom útoku veľmi nebezpeční.
     
    21
    Rašica obišiel obrancu na pravej strany, potom ale nacentroval mizerne a lopta len preletela ponad celé pokutové územie hostí na druhú stranu.
     
    23
    Rašica dvakrát centroval cez Kempfa, oba jeho centre ale odvrátila obrana hostí. Stuttgart je teraz pod drvivým tlakom.
     
    24
    Beck dobre nacentroval a z voleja zakončoval tento nákop Esswein, lopta mu ale veľmi nesadla a len pomaly doskákala k brankárovi Pavlenkovi.
     
    26
    Stuttgart vôbec nevypadá ako tím, ktorý má najhoršiu obranu Bundesligy. Dnes hrajú hostia v obrane zatiaľ skvele a domáci si s tým nedokážu poradiť.
     
    27
    Zuber si potiahol loptu k šestnástke Werderu a spoza nej vystrelil, bránu Werderu ale minul.
     
    28
    Augustinsson sa snažil prekľučkovať po ľavom krídle, Kabak mu ale loptu odkopol a následne ju rozohral dopredu brankár Stuttgartu Zieler.
     
    29
    Obraz hry sa stále nemení – Werder má loptu a kombinuje.
     
    30
    Klaassen poslal kolmicu za obranu na Sargenta, toho ale pripravil o loptu Beck. Domáci však okamžitým presingom získali loptu späť.
     
    31
    Klaassenov center skúšal zakončovať Maximilian Eggestein, jeho strela bola zrazená k Rašicovi, ktorý bol v šestnástke úplne voľný. Na poslednú chvíľu do jeho strely strčil nohu jeden z domácich obrancov a loptu nadvihol nad bránu Zielera.
     
    32
    Rohový kop Rašicu sa vôbec nevydaril, hostia ale loptu rýchlo odovzdali späť Brémam.
     
    33
    Aktívny Rašica si naviedol loptu z ľavej strany na stred, prízemnou strelou ale namieril mimo Zielerovu bránu.
     
    35
    Rašica sa zrazil pri svojom prieniku s Beckom a nahlas sa dožaduje faulu. Beck ale neurobil vôbec nič, len stál a Rašica doňho vrazil. Faul to teda určite nebol.
     
    36
    Sargent si nabiehal na pravej strane na prihrávku Maximiliana Eggesteina, na poslednú chvíľu ale pred ním loptu odkopol Kempf.
     
    37
    Držanie lopty: 69 % : 31 %
     
    38
    Insúa podrazil Sargenta v strede poľa. Bol to vôbec prvý odpískaný faul Stuttgartu v zápase. Zápas je totiž zatiaľ celkovo veľmi slušný – na fauly je to 1:1.
     
    39
    Gebre Selassie fauloval v hlavičkovom súboji Zubera. Hostia, konkrétne brankár Zieler, sa s rozohrávkou po faule nikam neponáhľajú.
     
    40
    Klaassen zachytil prihrávku hostí v strede poľa a posunul loptu na ľavú stranu Augustinssonovi. Švédovi sa ale center nevydaril a znovu ho odhlavičkovala obrana Stuttgartu.
     
    41
    Všetci hráči Stuttgartu sú pred vlastným pokutovým územím v hlbokej obrane. Domáci majú obrovský problém sa cez túto prehustenú obranu presadiť.
     
    42
    Rašicov center znovu zastavil Beck, hostia ale nedokážu (alebo nechcú) loptu udržať na svojich kopačkách. Okamžite totiž poslal dlhý nákop dopredu na Gómeza, ktorý však hlavičkový súboj prehral.
     
    44
    Hostia predviedli ďalší skvelý protiútok! Zuber sa dostal s Gómezom do prečíslenia 2 na 1 a napokon bol Gómez sám pred vybiehajúcim Pavlenkom. Českého brankára ale trafil do pravej nohy.
     
    45
    Werder Brémy dali gól!

    Je vyrovnané! DAVY KLAASSEN dostal loptu za šestnástkou, otočil sa okolo Castra a namieril úplne presne k ľavej tyči brány Stuttgartu. Zieler nemal žiadnu šancu.
    45. Davy Klaassen (BRM) - 1:1
     
    45
    Bude sa hrať ešte minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Stuttgart vstúpil do zápasu skvele, keď už v druhej minúte otvoril skóre Zuber. Domáci potom síce boli celý prvý polčas aktívnejší a tlačili hostí k ich bráne, do streleckých zakončení sa ale cez skvele fungujúcu obranu Stuttgartu dostávali sporadicky. Strelecké príležitosti začali pribúdať až ku koncu polčasu, kedy sa Werderu konečne podarilo vyrovnať zásluhou Klaassena. Uvidíme, ako na gól do šatne zareagujú v druhom polčae hostia.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:36.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Marc-Oliver Kempf, prichádza Christian Gentner.
     
    47
    Werder pokračuje tam, kde v prvom polčase skončil – kombináciou na útočnej polovici.
     
    48
    Kruse si naviedol z pravej strany loptu na stred a vystrelil, loptu ale poslal na tribúnu za bránou Zielera.
     
    49
    Hostia nedokázali po odkope od vlastnej brány udržať loptu a znovu ju získali na svoje kopačky domáci.
     
    50
    Rašica sa tlačil z ľavého krídla, Kabak ho ale pridržal a zrazil na zem. Faul sa ale nepískal, čo vyvolalo obrovskú nevôľu domácich hráčov i fanúšikov.
     
    51
    Na opačnej strane si nabehol na kolmicu Castra Gómez, loptu si ale predkopol ďaleko pred seba a tá skončila u Pavlenku. Vzrušenie ale bolo zbytočné, Gómez stál v dobe prihrávky v ofsajde.
     
    52
    Klaassen zaútočil v rýchlom protiútoku s Maximilianom Eggesteinom. Zakončoval napokon Holanďan, namieril ale vysoko nad bránu Zielera.
     
    53
    Gómez si dobre nabehol na center z pravej strany, z pomerne dobrej pozície na hlavičku ale namiesto strely hlavou prihrával a hostia o loptu prišli.
     
    55
    Tempo hry trochu pokleslo v porovnaní s prvým polčasom. Nákop Ascacibara chytil včas vybiehajúci brankár Werderu Pavlenka.
     
    57
    Prvú žltú kartu zápasu za držanie prenikajúceho Rašicu dostáva Ozan Kabak (VfB Stuttgart). Domáci budú mať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    58
    Kruse vyhral cenu o najhorší priamy kop sezóny. Namiesto strely ale centru totiž podkopol loptu tak prudko, že takmer narazila do strechy nad tribúnou za bránou. Rašica sa na rozohrávke svojho spoluhráča smeje.
     
    58
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Mario Gómez, prichádza Anastasios Donis.
     
    59
    Şahin trafil veľmi tvrdým sklzom Ascacibara do nohy, hlavný rozhodca mu ale kartu nedal.
     
    61
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Josh Sargent, prichádza Claudio Pizarro.
     
    62
    V druhom polčase výrazne pribudli fauly. Şahin trafil tentokrát lakťom do tváre v hlavičkovom súboji Becka.
     
    63
    Hostia predviedli veľmi dobrú útočnú akciu. Donis posunul loptu na pravú stranu nabiehajúcemu Beckovi, ten ale trafil obrancu Moisandera, od ktorého sa lopta odrazila na rohový kop hostí.
     
    64
    Rohový kop odvrátila domáca obrana, lopta sa ale vrátila k hosťom, ktorí teraz predvádzajú svoj asi najdlhší postupný útok v zápase.
     
    65
    Striedajúci Pizarro krásnym prenesením hry hľadal na ľavej strane nabiehajúceho Kruseho, tomu ale chýbal asi meter na to, aby loptu dokázal spracovať.
     
    66
    Kabak podrazil na ľavom krídle Rašicu, Werder tak získal priamy kop. Kabak si už začína koledovať o červenú kartu...
     
    67
    Augustinssonov center odhlavičkoval Zuber ku Klaassenovi, ktorý vystrelil loptu vysoko nad Zielerovu bránu.
     
    68
    Strely: 10:8
    Strely na bránu: 2:3
     
    69
    Zuber znovu odhlavičkoval center Augustinssonov center pred vlastnú šestnástku ku Klaassenovi, ktorý z prvej namieril rovnako zle, ako pred malou chvíľou. Tentokrát ohrozil skôr rohovú zástavku ako bránu Stuttgartu.
     
    70
    Donis získal loptu na ľavom krídle, prihrávku na spoluhráčov ale zastavil Gebre Selassie a práve českého obrancu potom pri napádaní Donis fauloval.
     
    71
    Rašica poslal z pravej strany skvelý prízemný center, ktorý sa odrazil od Pizarra na prednej tyči k Maximilianovi Eggesteinovi. Zieler sa stihol presunúť od ľavej tyče a skvelým zákrokom jeho strelu vyrazil.
    71. Ron-Robert Zieler (STU)
     
    72
    Kabak zrazil na zem prenikajúceho Klaassena. Kabak už má i podľa gestikulácie hlavného rozhodcu tmavooranžovú kartu. Ak bude takto pokračovať, dnešný zápas nedohrá.
     
    72
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Nuri Şahin, prichádza Johannes Eggestein.
     
    73
    Kruse predĺžil hlavou loptu za seba na Pizarra, ten ale stál v dobe prihrávky v postavení mimo hru. Zieler znovu trochu naťahuje čas pri rozohrávke ofsajdu.
     
    74
    Kabak hrá veľmi zlý druhý polčas. Teraz chcel jednoduchý center z pravej strany posunúť hlavou na malú domov Zielerovi, miesto toho ju ale namieril do protipohybu brankára. Našťastie preňho lopta skončila tesne mimo.
     
    75
    Kruse kopol rohový kop skvele. Center do bránkoviska preletel tesne okolo niekoľkých hráčov a Pizarrovi na zadnej tyči chýbalo na jeho zásah pár centimetrov.
     
    77
    Insúa centroval z ľavej strany, center ale odhlavičkoval Moisander a následne Pizarro založil rýchly protiútok.
     
    78
    Na konci tejto akcie trafil Rašica svojim centrom ruku Insúu, rozhodca ale ukazuje len na rohový kop.
     
    79
    Dva rohové kopy priniesli dve veľké šance Brém! Najprv hlavičkoval zblízka Kruse a obranca Stuttgartu pri tyči vyrazil loptu na ďalší rohový kop. Po ňom si na center Kruseho najvyššie vyskočil Gebre Selassie, ktorého hlavičku vyrazil fantastickým zákrokom brankár hostí Zieler. Langkamp následne pri dorážke zblízka poslal loptu vysoko nad bránu Stuttgartu.
    79. Ron-Robert Zieler (STU)
     
    81
    Werder chce strhnúť výhru na svoju stranu a s blížiacim sa koncom zápasu zvyšuje svoju aktivitu. Stuttgartu remíza asi vyhovuje.
     
    81
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Steven Zuber, prichádza Holger Badstuber.
     
    82
    Žltú kartu za zdržovanie hry pri odkope od svojej brány dostáva Ron-Robert Zieler (VfB Stuttgart).
     
    83
    Žltú kartu za zásah Ascacibara kolenom vo vzdušnom súboji dostáva Niklas Moisander (Werder Brémy).
     
    84
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Davy Klaassen, prichádza Kevin Möhwald.
     
    86
    Žltú kartu za zakopnutie lopty pri autovom vhadzovaní dostáva Anastasios Donis (VfB Stuttgart).
     
    87
    Kruse s Beckom sa dostali do menšieho sporu, ten ale dokázal vyriešiť hlavný rozhodca dohovorom.
     
    88
    Gentner sa nepríjemne zrazil pri odkope s napádajúcim Rašicom, obaja hráči ale budú v poriadku.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Domáci sa v nadstavenom čase tlačia dopredu. Všetci hráči Stuttgartu sú vo vlastnej šestnástke alebo v jej tesnej blízkosti.
     
    90+2
    Moisander hľadal nákopom za obranu úplne voľného Rašicu, tomu však lopta pri spracovaní odskočila do autu.
     
    90+3
    Zrejme posledný útok domácich. Center Gebre Selassieho letel do stredu pokutového územia na Rašicu, ten ale loptu zasiahol veľmi slabo a hlavne poslal loptu mimo bránu hostí.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Werder nedokázal potvrdiť rolu favorita a so Stuttgartom len remizoval. I v druhom polčase boli domáci aktívnejší a mali viac príležitosti, zápasili však so svojou koncovkou a ak už aj prišlo presné zakončenie, tak skvele zasiahol muž zápasu – brankár hostí Ron-Robert Zieler. Brémy sa touto remízou dotiahli na Herthu a sú na priebežnom deviatom mieste. Stuttgart je stále šestnásty, na 15. Augsburg po zisku bodu stráca dva body.
     
    Držanie lopty: 65 % : 35 %
    Strely na bránu: 4:3
    Strely mimo: 8:3
    Rohy: 4:2
    Ofsajdy: 1:4
    Fauly: 7:9
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:34:29)

    Michal Sadlek

    Góly: 45. Klaassen – 2. Zuber

    Karty:   83. N. Moisander (BRM) – 57. Kabak (STU), 82. Zieler (STU), 86. Donis (STU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 7:9.
    Werder Brémy: Pavlenka – Langkamp, Şahin (72. J. Eggestein), N. Moisander – Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen (84. Möhwald), Augustinsson – Sargent (61. C. Pizarro), M. Kruse (C), Rašica.
    Náhradníci: Kapino – Mbom, Friedl, J. Eggestein, C. Pizarro, Veljković, Möhwald.

    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Kabak, Pavard, Kempf (46. Gentner), Emiliano Insúa – Esswein, Ascacibar, G. Castro, Zuber (81. Badstuber) – Mario Gómez (C) (58. Donis).
    Náhradníci: Grahl – Thommy, Badstuber, Didavi, Gentner, Sosa, Donis.

    Rozhodca: Hartmann – Leicher, Schüller