Venlo – Heracles 0:1 (kon.)
koniec
VVV Venlo
0:1 (0:0)
Heracles Almelo
cz Piatok 22.02.2019, 20:00 • Seacon Stadion De Koel • Holandská Eredivisie • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:14. (22:18:10)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec přineslo jedinou branku, o kterou se necelých deset minut před koncem zápasu postaral hostující Mohammed, jenž zužitkoval pokutový kop. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, tento zápas mohl skonči jakkoliv. První poločas spíše patřil hostujícímu celku, naopak ten druhý hráčům Venla. Dnešní utkání nabídlo ještě jednu nešťastnou událost, zhruba v desáté minutě byl faulován Promes, kterého nakonec odvezla sanitka.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    To mohl být šok. Do vzduchu se totiž dostával brankář Unnerstall, který ale hlavičkoval vedle branky.
     
    90+2
    Domácí si v koncovce utkání vytvářejí celkem slušný tlak. Před malým momentem měl málo prostoru kolem sebe Mlapa, ještě jeden roh pro Venlo.
     
    90+1
    Do pokutového území přispěchal také brankář Unnerstall, Venlo totiž zahrávalo rohový kop, který nabídl zakončení vysoko nad branku soupeře.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Peter van Ooijen, přichází Jay-Roy Jornell Grot.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Venlo stále prohrává o jednu branku, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Kristoffer Peterson (Heracles Almelo).
     
    88
    Roselerovi se nepodařilo odkopnout míč dle představ, logicky ho tak ujal jeden z protihráčů, který okamžitě přenášel hru na pravou stranu hrací plochy.
     
    85
    V tuto chvíli to budou mít domácí hráči hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Do konce zápasu nezbývá už moc času.
     
    84
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Tino-Sven Sušić, přichází Jonathan Opoku.
    83. Mo OSMAN - 0:1
     
    83
    Heracles právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvoní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se postavil OSMAN MOHAMMED, který zvolil zakončení přesně do šibenice, na což byl brankář Unnerstall krátký.
     
    82
    Je tu pokutový kop pro Heracles!
     
    82
    Vzápětí to po pravém křídle zkoušel střídající Duarte, který se ale nedostal přes dvojici protihráčů. Navíc si nedovoleným zákrokem pomohl Breukers.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Před malým momentem se ujal rozehrávky od své branky hostující brankář Blaswich.
     
    80
    Po delší době je pískáno, i tentokráte v neprospěch domácího celku. U postranní lajny totiž fauloval Kum, který si tvrdě vyšlápl na křídelníka Kuwase.
     
    79
    Kuwas celkem dlouho operoval s míčem, který ihned přeposlal na vedle stojícího Rossmanna, jenž pro změnu přenášel hru na opačnou stranu.
     
    78
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Jesper Drost, přichází Lerin Duarte.
     
    77
    Za pokutovým územím se dokázal uvolnit ke střele domácí forvard Mlapa, který z otočky zamířil vysoko nad branku. Blaswich tak nemusel zasahovat.
     
    76
    Avšak ten vedl k slibnému ataku Heraclesu. Do malého vápna se chtěl proháčkovat Kuwas, který upadl na zem, pokutový kop to ale nebude.
     
    75
    Breukersovi se nepovedlo odkopnout míč podél autové čáry, hrací předmět dopadl pouze do hlediště. Budou to domácí, kdo si vyzkouší aut zleva.
     
    74
    Domácí hráči dokráčeli ke středovému kruhu, kde rozjeli kombinaci. O to samé se pokoušel také soupeř, jehož přihrávku ale vystihl obránce Kum.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Dario Van den Buijs (Heracles Almelo).
     
    69
    Po pravém křídle si to namířil Breukers, který ještě hledal naběhnuvšího Kuwase. Přihrávku ale dokázal přečíst Kum, jenž tak zakládá protiakci.
     
    68
    Na opačné straně nezazmatkoval Mlapa, který naopak ještě spolupracoval s Kumem, jenž si ale ukopl míč daleko od nohy. Vhazovat tak budou hosté.
     
    67
    Heracles rozehrávalo volný kop z vlastní poloviny, načež to křižnou kolmicí zkoušel Rossmann, jehož nabídka byla pro Drosta příliš prudká.
    66. Blaswich se musel činit.
     
    66
    Další šance domácích! V pokutovém území se k volnému míči dostal Joosten, jehož ránu levačkou dokázal Blaswich vyrazit daleko vedle branky.
     
    65
    Po delší době to směrem dopředu zkoušel také Heracles, který se ale nedostal ani k pokutovému území. Čistým způsobem byl dostoupen Kuwas.
     
    64
    Z větší vzdálenosti zkoušel štěstí domácí záložník Post, jenž pálil ke vzdálenější konstrukci, kam se ale brankář Blaswich stačil natáhnout.
     
    63
    Od levé postranní čáry vhazoval míč zpět na hrací plochu domácí Kum, který se pokoušel najít Mlapu, před kterým ale zasáhl jeden z protihráčů.
     
    62
    Posléze směřovala přihrávku do pokutového území Almela, kde ale na jedničku dokázal zakročit Rossmann. Hosté jsou ale i nadále bez balónu.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. Ve druhém poločase mají více ze hry domácí, jenž několikrát zaměstnali brankáře.
     
    60
    Posléze to byl již zmiňovaný Mlapa, kdo se ocitl v ofsajdovém postavení. Je tak po akci domácího celku, ofsajd následně potvrdil také opakovaný záběr.
     
    59
    Už to vypadalo, že se domácí Mlapa dostane do vyložené šance, avšak na poslední chvíli přiběhl jeden z protihráčů, který ho nepustil do zakončení.
     
    58
    Vzápětí to kolmicí za obranu zkoušel Breukers, který se pokoušel najít rychlonohého Kuwase, jenž ale neměl šanci se za kulatým nesmyslem dostat.
     
    57
    Dalekonosný nákop skončil až v opačném pokutovém území, kde zasahoval brankář Blaswich, jenž urychleně vyhodil míč na pravou stranu.
     
    56
    Středem hrací plochy si probíjel vpřed hostující Merkel, po jehož přihrávce ale přišel nedovolený zákrok. Překvapivě se ale provinil jeden z hráčů Almela.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Mo Osman (Heracles Almelo).
     
    54
    Unnerstall byl rovněž zapojen do rozehrávky, načež posílal míč ke středovému kruhu, kde se do hlavičkového souboje pouštěl van Ooijen.
     
    53
    Hodně snadným způsobem byl obrán o balón domácí Post, který se ale dokázal včas vrátit do obrany. Soupeř ale bude vhazovat z levé strany.
     
    52
    Posléze se na útočnou polovinu podívali také hosté, konkrétněji to byl Peterson, kterému se ale u pokutového území nepodařilo najít dos Santose.
     
    51
    Po levém křídle se dostával k hranici vápna domácí Sušič, kterému se ale nepodařilo odcentrovat dle představ. Míč totiž zaletěl za branku soupeře.
     
    50
    Vzápětí se ale na další centr dokázal vyhoupnout Roseler, který ale hlavičkou o zem zacílil doprostřed branky, kde se nacházel brankář Blaswich.
     
    49
    Posléze hlavní sudí odhalil hraní rukou, čímž se provinil hostující Czyborra. Soupeř i tentokráte rozehrával standardku, která opět nebyla nebezpečná.
     
    48
    Hned v samotném úvodu prvního poločasu se Venlo dostalo ke standardní situaci. Do hlavičky se cpal Joosten, který ale zakončoval vedle branky.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Nejzávažnější moment se uskutečnil zhruba po deseti minutách hry, přičemž byl hodně tvrdým zákrokem poslán k zemi domácí Promes, což si vyžádalo příjezd sanitky. Nehrálo se více než dvacet minut, následně jsme sledovali vyrovnanou podívanou, přičemž směrem dopředu byl mírně aktivnější hostující celek.
     
    45+7
    První poločas skončil.
     
    45+6
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Joey Konings, přichází Dabney dos Santos.
     
    45+6
    Avšak se stále nehraje, což je již tradiční obrázek prvního poločasu, který trvá už opravdu dlouho.
     
    45+5
    Nyní pro změnu zůstal na zemi ležet hostující Konings, který má problém se zády. Na nic vážného to ale v žádném případě nevypadá.
     
    45+3
    Ten byl rozehrán nakrátko, načež Sušić stáčel míč ke vzdálenější tyči, kde se nenacházel nikdo ve žlutém. Blaswich tak bude moci rozehrávat.
     
    45+2
    Následně se k dalšímu střeleckému pokusu dostal Seuntjens, do jehož rány ještě vložil kopačku jeden z protihráčů. Následovat bude rohový kop.
     
    45+1
    Domácí pracují s míčem na polovině soupeře, kde ale neprobíhá nic moc závratného. Kum se totiž postupný atakem přibližuje k vápnu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o sedm minut.
     
    45
    Posléze se do šestnáctky dokázal prodrat domácí Joosten, který se uvolnil kolem dvojice protihráčů, avšak poté zamířil pouze do boční sítě.
     
    44
    Hosté i nadále okupují útočnou polovinu, kde se zatím nedostávají k ničemu vážnějšímu. Obrana soupeř si střeží možné skulinky před šestnáctkou.
     
    43
    K práci s míčem se dostal brankář Unnerstall, který musel jednat hodně rychle. Nakonec jeho dalekonosný odkop směřoval na hruď Joostena.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Moreno Rutten (VVV Venlo).
     
    39
    Peterson to zkoušel centrem ke vzdálenější tyči, s čímž počítal také pozorný Roseler. Vzápětí se Heracles ujal odraženého hracího předmětu.
     
    38
    Aby toho nebylo málo, tak hlavní sudí odhalil ostrý faul na jednoho z hostujících hráčů. Provinil se Prost, Venlo se tak bude muset opět bránit.
     
    37
    Sled nedovolených zákroků i nadále pokračuje, tentokráte byl na zem povalen domácí Kum. Ani v tomto případě nebyla vytažena žlutá karta.
     
    36
    Také Venlo si vyzkoušelo volný kop. Ten směřoval k hranici malého vápna, kde ale zasahoval Van den Buijs, který odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    35
    U postranní čáry si nedovoleným zákrokem pomohl jeden z hostujících hráčů, který zřejmě mohl vyfasovat žlutou kartu, což sudí ale ignoroval.
     
    34
    Následnou standardku rozehrával Mohammed, který svůj centr zakroutil přímo do náruče brankáře Unnerstalla, jenž okamžitě rozehrál výhozem.
     
    33
    Stále se nehraje, možná se bude muset podruhé v prvním poločase střídat. Peterson nakonec dokráčel za postranní čáru, kde se ještě podrobí vyšetření.
     
    32
    Aby toho nebylo málo, tak na zemi zůstal ležet hostující Peterson, který si stěžuje na potíže s pravým kotníkem. I tentokráte mu s tím pomáhá lékař.
     
    31
    Právě hostující brankář se dostal k rozehrávce od své branky, kterou i tentokráte posílal vzduchem na druhou stranu, kde ale neuspěl Konings.
     
    30
    Vzápětí si navedl míč na pravou nohu domácí Mlapa, který se posléze dostal k pohotovému zakončení, jenž nakonec skončilo v náruči Blaswicha.
     
    29
    Od levé postranní čáry vhazoval míč zpět do hry domácí zadák Kum. Jeho vzdušná nabídka směřovala na Sušiće, který chytře prodlužoval za sebe.
     
    24
    Logicky tak přišel na řadu rohový kop, který směřoval na přední tyč, kde zakročil jeden z protihráčů. Ani posléze se Kuwasovi nezdařil další centr.
    23. Unnerstall se musel činit.
     
    23
    Vzápětí si to středem hrací plochy namířil hostující Peterson, který se nakonec nadechl ke střele, kterou brankář Unnerstall vyrazit vedle sebe za čáru.
     
    22
    Na nakopávaný míč si naskakoval Konings, který ho nakonec dokázal zachytit hrudí. Heracles se tak usadilo na polovině svého dnešního soupeře.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme vyrovnanou podívanou, oba celky si vytvořily několik střeleckých pokusů.
     
    20
    Posléze se do kombinace zapojil také domácí brankář Unnerstall, který zvolil dalekonosný nákop k postranní čáře, kde vyhrál v souboji Peterson.
     
    19
    Vzápětí se ke střele pokoušel probít jeden z domácích, avšak jeho pokus byl hodně nepovedený. Blaswich tak bude rozehrávat od své svatyně.
     
    18
    Na druhé straně se k hlavičkovému pokusu dostal Mlapa, kterému se nepodařilo kloudně zakončit. Jeho celek si ale vybojoval autové vhazování.
     
    17
    Rozehrávku rohového kopu si vzal na starost Kuwas, který se rozhodl rozehrát nakrátko. To nepřineslo nic vážnějšího, hrát tak můžou domácí.
     
    16
    K velice pohotovému pokusu se před malým momentem dostal Peterson, který stáčel míč ke vzdálenější tyči, s čímž počítal také brankář Unnerstall.
     
    15
    Vzápětí rozjel akci po levém křídle Peterson, který u postranní čáry oslovil zcela osamoceného Czyborru, jenž mu okamžitě vrátil míč na kopačku.
     
    14
    Blaswich rozehrával od své svatyně, jeho celek se ale daleko s míčem nedostal. Vzápětí zasahoval Seuntjens, jenž odpálil míč k opačné šestnáctce.
     
    13
    Tam se do vzduchu pokoušel dostat Joosten, který se sice dostal nejvýše do vzduchu, avšak prodloužení míče sebral jeden z hráčů Heraclesu.
     
    12
    Už se opět pokračuje ve hře, k rozehrávce volného kopu se postavil domácí zadák Rutten, který odkopával míč na druhou stranu hrací plochy.
     
    12
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Jerold Promes, přichází Damian van Bruggen.
     
    Hráči přicházejí zpět na hrací plochu, zanedlouho se bude pokračovat.
    Pro Promese nakonec přijela sanitka, vypadá to na hodně vážné zranění.

     
    11
    Tak pozor! Hlavní sudí poslal hráče do kabin, zřejmě se nebude hrát delší dobu. Vypadá to na nějaké vážnější zranění.
     
    10
    I nadále sledujeme tentýž obrázek hry, stále se tedy nehraje. To je hodně nešťastný začátek tohoto zápasu, zřejmě se bude muset střídat.
     
    9
    Už celkem dlouhou dobu se nehraje, na hrací ploše stále leží jeden z domácích hráčů. Na zelený pažit se dostavili lékaři, následně také nosítka.
     
    8
    Krátká akce Heraclesu skončila na nepřesné přihrávce v podání Kuwase. Domácí se sice zmocnili míče, rychle ho ale odevzdali zpět protivníkovi.
     
    7
    Také Blaswich si poprvé v utkání vyzkoušel práci s míčem, který posléze posílal na pravou stranu hrací plochy, kde Kuwas vybojoval další aut.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Joey Konings (Heracles Almelo).
     
    5
    Vzdušná nabídka nebyla ničím nebezpečná, naopak doplachtila přesně na hlavu prvního protihráče. Posléze si s míčem zahrál také brankář Unnerstall.
     
    4
    I o pár vteřinek později přišel nedovolený zákrok, i tentokráte ze strany Venla. Almelo tak bude moci zahrávat standardní situaci z levé strany.
     
    3
    Hned v úvodu utkání si nedovoleným zákrokem pomohl domácí zadák Roseler, který kousek od středového kruhu povalil na zelený pažit Drosta.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Heracles Almelo

    Na opačné straně stojí podobně hrající Heracles, který se nachází pouze jednu pozici před jeho dnešním soupeřem. Almelo tak okupuje sedmou příčku, což by v konečném důsledku znamenalo boj o Evropskou ligu. Heracles dal zapomenout na nepovedené zápasy, nejprve si vyšlápl na druhý Ajax, který na hřišti soupeře prohrál poměrem 0:2. Posléze si Heracles s chutí zastřílel, v souboji proti jedenáctému Sittardu vyhrál vysoko 6:0. Almelo se v tabulce venkovních celků řadí na průběžnou dvanáctou pozici, poslední venkovní vítězství přišlo v polovině ledna.
     
    VVV Venlo

    Fotbalisté Venla se v tomto ročníku zatím nacházejí na osmé pozici, na vedoucí PSV ztrácejí propastných dvaatřicet bodů. Venlo si ale za cíl dává tak trochu jiné umístění, na boj o Evropskou ligu mu schází pouze dva body, což by se po tomto utkání mohlo smazat. Venlo se ale v posledních týdnech neopírá o dobrou formou, vyhrálo pouze jedno z posledních čtyř utkání. Venlo se v tabulce domácích celků řadí na osmou pozici, přičemž z odehraných deseti zápasů vyhrálo přesnou polovinu. Poslední domácí utkání nabídlo vítězství, Venlo si totiž poradilo s Willemem II.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská Eredivisie má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi VVV Venlo a Heracles Almelo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Góly: 83. M. Osman (pen.)

    Karty:   39. Rutten (VEN) – 6. Konings (HRC), 55. M. Osman (HRC), 71. Van den Buijs (HRC), 88. Peterson (HRC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:14.
    VVV Venlo: Unnerstall – Rutten, Röseler, Promes (12. van Bruggen), Kum – R. Seuntjens, Post (C), T.-S. Sušić (84. Opoku) – Mlapa, van Ooijen (89. Jornell Grot), Joosten.
    Náhradníci: D. van Crooij, Verbong – Borgmann, Dekker, Jornell Grot, Janssen, Korkmaz, Linthorst, Opoku, van Bruggen.

    Heracles Almelo: Blaswich – Breukers (C), Rossmann, Van den Buijs, Czyborra – M. Osman, J. Drost (78. L. Duarte), Merkel – Kuwas, Konings (45+6. dos Santos), Peterson.
    Náhradníci: Brouwer, Bucker – dos Santos, L. Duarte, Droste, van Hintum, van Nieff, Knoester, van der Water.