Chabarovsk – Barys 2:0 (kon.) | Red Star Kunlun – Vladivostok 6:3 (kon.) | Novosibirsk – Jekaterinburg 3:4 (kon.)
Ufa – Kazaň 3:2 (po pr.) | Novgorod – Čeljabinsk 2:0 (kon.) | Čerepovec – Riga 4:5 (po pr.)
Nižnekamsk – Petrohrad 0:4 (kon.) | CSKA Moskva – Jaroslavľ 2:1 (4:3 po s.n.) | D. Moskva – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.)
Helsinki – HC Slovan sk 7:1 (kon.) | Soči – S.Moskva 2:0 (kon.) | Viťaz – Dinamo Minsk 4:3 (kon.)
koniec
HK Soči
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Spartak Moskva
cz Streda 20.02.2019, 17:30 • Ledový palác Bolšoj, Soči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný podvečer! Základní část KHL vrcholí, v pátek se definitivně rozhodne o tom, kdo se účastní letošních bojů o Gagarinův pohár. Aspoň částečně nám rozluštit tajenku pomůže i dnešní bohatá porce zápasů, mezi něž patří i duel mezi Soči a moskevským Spartakem. A domácím dnes půjde o hodně...
     
    HK SOČI
    7. místo v Západní konferenci
    60 Z, 17-9-10-24, 141:155, 62 bodů

    Boj o poslední postupové příčky do play-off je letos na západě tuhý, Soči o tom ví své. Aktuálně je sedmé, přičemž devátá Riga na něj po jejím pondělním vítězství 5:0 nad Slovanem ztrácí už jen dva body. Pokud si tedy levharti nechtějí razantně zkomplikovat svou cestu do vyřazovacích bojů, budou muset dnes proti Spartaku uspět. Formu na to mají – aktuálně se vezou na třízápasové vítězné vlně. Prodlouží ji?

    Nejproduktivnější hráči
    Robert ROSÉN – 40 bodů (13+27)
    Eric O'DELL – 38 bodů (21+17)
    Stanislav BOČAROV – 29 bodů (13+16)

    Brankářské statistiky*
    Dmitrij ŠIKIN
    – 1912 min. | 92,2% úsp. | prům. 2,42
    Konstantin BARULIN
    – 1608 min. | 91,8% úsp. | prům. 2,28

    (*uvádíme pouze gólmany, kteří v letošní sezóně odehráli více než tři zápasy, tedy 180 minut)
     
    SPARTAK MOSKVA
    6. místo v Západní konferenci
    60 Z, 21-7-8-24, 156:153, 64 bodů

    Spartak nemusí nic řešit, o nic mu dnes nejde. Vstupenku do play-off si totiž zajistil už před dvěma týdny, shodou okolností po vítězství právě nad Soči. K Černému moři dnes ovšem přijíždí s poměrně bídnou fazónou – z posledních šesti utkání vyhrál jen jedno jediné, a to právě to proti levhartům. Jinak dvakrát podlehl rivalovi z Dynama, o body jej dále obrala Kazaň, Petrohrad a Riga. Uvidíme, jestli se dnes v Soči naladí na tu správnou vlnu.

    Nejproduktivnější hráči
    Alexander CHOCHLAČOV – 37 bodů (18+19)
    Kaspars DAUGAVINŠ – 36 bodů (13+23)
    Ilja ZUBOV – 33 bodů (10+23)

    Brankářské statistiky
    Július HUDÁČEK
    – 2384 min. | 91,5% úsp. | prům. 2,37
    Nikita BESPALOV
    – 936 min. | 91,6% úsp. | prům. 2,43
    Alexander TRUŠKOV
    – 308 min. | 87,3% úsp. | prům. 2,92
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Jak už bylo níže avizováno, poslední vzájemné střetnutí skončilo vítězstvím Spartaku, kterým si zajistil účast v letošních bojích o tu nejcennější ruskou hokejovou trofej. Nad Soči tehdy ve svém přechodném domově, CSKA Areně, uspěl 3:1.

    5. února 2019 – CSKA Arena, Moskva
    Spartak Moskva – HK Soči 3:1
    Třetiny: 2:1, 0:0, 1:0
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 6. Talalujev (Fjodorov), 16. Chochlačov (Kulik, Fjodorov), 52. Nikoncev (Chochlačov, Grigorjev) – 13. Točickij (Collins, Bakoš).
    Střely na branku: 25 – 22.
    Vhazování: 23 – 26.
    Bodyčeky: 15 – 11.
    Vyloučení: 4 – 4.
    Využití přesilovek: 1/2 – 0/2.
    --------------------------------------------------------------------
    Spartak: Hudáček – Dyblenko, Gončarov, Višněvskij, Kulik, Kalinin, Grigorjev, Osipov – Karsums, Hanzl, Daugavinš – Fjodorov, Maxwell, Chochlačov – Talalujev, Zlobin, Nikoncev – Truňov, Černych, Cyplakov.
    --------------------------------------------------------------------
    Soči: Šikin – Alexandrov, Jokipakka, Pajgin, Vorobjov, Rykov, Alexandrov – Bočarov, Collins, O'Dell – Šmeljov, Rosén, Bakoš – Altybarmakjan, Točickij, Polunin – Akmaldinov, Tomilin, Kaletnik.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Sidorenko, Sergejev – Goljak, Sivov.
    Počet diváků: 9 726 (80,4% kapacity).
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Barulin (Šikin) – Pajgin, K. Vorobjov, J. Alexandrov, Budkin, Rykov, Chomickij, D. Alexandrov – O'Dell, Bočarov, R. Rosén – Bakoš, Collins, Šmeljov – Starkov, Lugin, Točickij – Kaletnik, Kapustin, Rachimullin – Polunin.

    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Gončarov, Dyblenko, D. Višněvskij, Kulik, Kalinin, A. Osipov, Volkov – Zubov, Chochlačov, Fjodorov – Talalujev, R. Hanzl, Truňov – Karsums, Leščenko, Maxwell – Černych, Kotljarevskij, Sorokin – Zlobin.

    Rozhodčí: Bodnar, Olenin – Sazonov, Sadovnikov..
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný podvečer. Do dnešního duelu mezi Soči a Spartakem zasáhnou jak Češi, tak Slováci. Dres domácích oblékne Martin Bakoš, zatímco za Moskvu nastoupí Július Hudáček a Robin Hanzl.
     
    Oba celky už jsou na ledové ploše a pomalu se řadí na modrých čarách. Za chvilku v Ledovém paláci Bolšoj zazní ruská státní hymna, od startu nás dělí pár minut.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to! Na úvodním buly poměří domácí Stanislav Bočarov síly s Alexanderem Chochlačovem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Dvacet sekund po úvodním buly se poprvé přerušuje, rozhodčí nachytal Spartak v ofsajdu. Po krátké pauze tak uvidíme buly ve středním pásmu.
     
    01:06
    Dmitrij Lugin se dostal až před Hudáčka, zkušený slovenský gólman si s jeho zakončením bez větších obtíží poradil. Na první gól tak stále čekáme.
     
    02:30
    Eric O'Dell (SOC) míří na trestnou lavici za podražení, Moskvané si tak poprvé v utkání vyzkouší hru v početní výhodě. Přetaví ji v trefu?
     
    03:27
    Spartak se zatím nedostal do větší šance, domácí obrana má celou situaci pod kontrolou a nepouští soupeře prakticky k ničemu. Barulin je bez práce.
     
    04:14
    Dlouhá kombinace před domácí brankou zdánlivě nemá konce, hosté se stále nemají k tomu vyslat na Barulina střelu. Gólman Soči musí být ve střehu.
     
    05:05
    Alexandr Osipov (SPM) zahákoval ujíždějícího O'Della, rozhodčí nařizuje trestné střílení! Domácí mají obrovskou šanci otevřít skóre.
     
    05:05
    Soči právě vstřelilo branku!
    ERIC O'DELL přetavuje trestné střílení v gól, domácí vedou 1:0! Dlouholetá opora Soči Hudáčka vymíchala a následně uklidila pryž přesně mezi jeho betony. Výborný start pro levharty!
    05:05 Eric O'DELL - 1:0
     
    05:57
    Dmitrij Višněvskij vyjel zpoza svatyně a rychle rozehrál kotouč dopředu, Moskva se snaží na inkasovaný gól odpovědět. Moc se jí to zatím nedaří.
     
    06:50
    Ruka sudího vyletěla vzhůru, Barulin upaluje na střídačku. Soči má ponechanou výhodu a míří do útočného pásma.
     
    07:38
    Vyloučeným borcem je Vjačeslav Leščenko (SPM), který u modré čáry podrazil Erica O'Della. Domácí si zahrají přesilovku.
     
    08:13
    Ve vlastním oslabení se dostal do slušné pozice Zubov, jehož ránu připravený Barulin vyrazil do rohu kluziště pravým betonem.
     
    08:58
    Soči zatím v přesilovce vůbec nic nevychází, Hudáček dosud nemusel ani jednou zasahovat. Počínají si ještě o něco hůře než jejich soupeř v úvodu utkání.
     
    09:40
    Leščenko je zpět na ledě, Spartak v oslabení podal excelentní výkon. Levharti jeho klec ani jednou neohrozili. Manko hostů je tak stále jednobrankové.
     
    10:56
    Momentálně se hraje hlavně před Barulinem, houževnatá domácí defenzíva ale soupeři nepovoluje nebezpečnější akce a snaží se je vyhnat ven.
     
    11:59
    Maskovaný strážce domácí klece má na svém kontě další zákrok, tentokrát zkrotil jedovatou ránu od modré čáry. Spartak se drží vepředu.
     
    12:58
    Maxim Gončarov zavezl kotouč do pásma, Barulin se po zneškodnění následné akce rozhodl pryž podržet. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    13:40
    Rykov poslal krátkou přihrávkou dopředu Kapustina, hosté se poté velmi rychle zmocnili kotouče a vyhodili jej až na zakázané uvolnění.
     
    14:38
    Po spolupráci s Hanzlem zkusil své štěstí Dyblenko, i na jeho střelu ovšem velezkušený Barulin vyzrál. Veterán si tak dnes stále drží čisté konto.
     
    15:40
    Chomickij drží puk za vlastní brankou a čeká, až se na led dostane čerstvá levhartí lajna. Soči se pak následně pokusí po delší době přesunout dopředu.
     
    16:03
    Sean Collins se nyní pokusil kotouč za slovenského strážce hostující svatyně doslova procpat, Hudáček byl ale ve střehu a včas zabránil nejhoršímu.
     
    16:46
    Domácí obrana odvádí svou práci na jedničku. Spartaku nenechává ani centimetr útočného pásma zadarmo a už vůbec jej nepouští před brankoviště.
     
    17:48
    Krátká kombinace Soči vyvrcholila prudkou střelou Šmeljova od modré, která zaplula přímo do lapačky pozorného brankáře Spartaku.
     
    18:25
    Jeden z domácích chtěl Hudáčka překvapit střelou z poloviny kluziště, čímž dost podcenil schopnosti moskevského Spartaku. Ten si poradil bez obtíží.
     
    19:33
    Třetina se dohrává hlavně před Barulinem, Soči se nedaří se vypotácet ven z vlastního pásma. Už by potřebovalo přestávku, od které nás dělí jen sekundy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 12 – 7
    Vhazování: 11 – 6
    Bodyčeky: 7 – 3
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/1
     
    První třetina nám příliš pohlednou podívanou nenabídla, oba celky mají co zlepšovat. Do kabin odcházejí o něco spokojenější hokejisté Soči, které v šesté minutě poslal do vedení z trestného střílení Eric O'Dell.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Prostřední dějství začínáme současným vyloučením. Na trestnou lavici míří Eric O'Dell (SOC) za filmování a Maxim Gončarov (SPM) za hákování.
     
    21:24
    Hra ve čtyřech na obou stranách zatím svědčí spíše Spartaku, který se drží u kotouče a snaží se usadit před svatyní Konstantina Barulina.
     
    22:40
    Výpad levhartů byl hostující obranou velmi rychle zneškodněn, ani následný protiútok se ovšem s moc velkým úspěchem nepotkal.
     
    23:33
    Moskevští hokejisté se dopouští zakázaného uvolnění. Hra je přerušena, po kratičké pauze se tak bude vhazovat po levé ruce Júlia Hudáčka.
     
    24:27
    Kirill Vorobjov se dostal do nebezpečné pozice před brankou, nezvládl ovšem zachytit přihrávku a gólman Spartaku si tak mohl pořádně oddychnout.
     
    25:43
    Robert Rosén našel na modré čáře připraveného Rykova, jehož následný projektil ale orazítkoval jen mantinel za soupeřovým brankovištěm.
     
    26:33
    Levharti vystrkují drápky, teď se Hudáček už pořádně zapotil! Zakončení z bezprostřední blízkosti branky likvidoval vsedě.
     
    27:22
    Obrana hostů se začíná rozpadat, tohle pro ně vůbec nevypadá dobře! Přečíslení Soči dva na jednoho skončilo nepřesnou střelou.
     
    28:08
    Po dlouhé době se přerušuje, Vjačeslav Leščenko zůstal po souboji ve středním pásmu ležet na ledě. Po chvilce se zvedl a otřesen se přesunul na střídačku.
     
    28:31
    Hraje se stále jen na jednu branku, Hudáček teď musí být konstantně v pozoru. Spartak úplně ztratil krok se svým soupeřem, Soči má více ze hry.
     
    29:40
    Eric O'Dell je dnes hodně vidět. Vousatý tahoun Soči prokličkoval skrz soupeřovu defenzívu až před Hudáčka, který si s jeho zakončením poradil.
     
    30:48
    Po delší době teď musel zasahovat zase Barulin na druhém konci ledové plochy. Ilja Zubov jeho reflexy proklepl lehkou střelou z pravého kruhu.
     
    31:31
    Moskva se vrací do zápasu. Talalujev nabil Budkinovi, jehož ránu od modré Barulin vyrazil před sebe. Gólman Soči pak vykryl i následnou dorážku.
     
    32:30
    Přechod do útočného pásma teď hokejistům v červenobílém moc nevyšel, nepřesná přihrávka skončila až na zakázaném uvolnění. Buly v jejich pásmu.
     
    33:14
    Jako na houpačce. Před chvilkou domácí Spartak drtili, nyní je to úplně naopak. Levharti mají velký problém se dostat ven z vlastní třetiny.
     
    33:33
    Hosté si zvýšenou aktivitou vynutili faul soupeře a podruhé si zahrají přesilovou hru. Za hákování na trestnou putuje Zijat Pajgin (SOC).
     
    34:23
    Celek z hlavního města se rozestavil před Barulinem a pořádně zatápí pod kotlem. Domácí gólman se už musel otáčet za nejednou nepřesnou ranou.
     
    35:09
    Domácí se osvobodili, Maxwell sebral vyhozený kotouč na svou hůl a okamžitě zamířili dopředu. Spartak se opět snaží probít dopředu.
     
    35:51
    Prudkou ranou z voleje na sebe pozornost upoutal hostující kapitán Kalinin, veterán ve službách Soči jí ale hravě vykryl a připisuje si další zákrok.
     
    36:42
    Obranný pár levhartů si velmi rychle poradil s moskevským výpadem, následný protiútok Soči pak skončil prudkou střelou, která zamířila těsně vedle.
     
    37:52
    Hra se drží před Hudáčkem, defenzíva Spartaku ovšem po výpadku z poloviny periody opět pracuje jako švýcarské hodinky a nepouští soupeře k ničemu.
     
    38:59
    Famózní Konstantin Barulin! Veterán ve službách Soči teď z rukávu vytáhl dva těžké zákroky a udržel svůj celek ve vedení!
     
    39:42
    Do konce dějství zbývá pouhopouhých několik sekund. Moc zajímavého toho už asi neuvidíme, hra se přelévá z jednoho konce ledu na druhý.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 17 – 21
    Vhazování: 16 – 18
    Bodyčeky: 10 – 5
    Trestné minuty: 6 – 4
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/2
     
    Po dvou třetinách platí v Ledovém paláci Bolšoj stále stav 1:0. Moskva sice svého soupeře v prostředním dějství přestřílela v poměru 14:5, recept na excelentního Konstantina Barulina však stále ještě nenašla. Soči mělo více ze hry hlavně v prostředku periody, nedokázalo si ovšem vytvořit pořádné šance.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Spartak je v úvodu závěrečného dějství častěji na kotouči, nedaří se mu ovšem proniknout za modrou čáru. Zpevněná defenzíva Soči je nekompromisní.
     
    41:34
    Jaroslav Dyblenko vyráží zpoza vlastní klece dopředu. Uvidíme, jestli se Moskvě tentokrát povede usadit před Barulinovou svatyní.
     
    42:29
    Hosté mají mnohem více ze hry, útok levhartů začátek periody trochu prospal. Až nyní začíná působit aspoň trochu nebezpečně.
     
    43:52
    Eric O'Dell si vynutil už druhý faul v dnešním zápase, tentokrát ho zahákoval Maxim Gončarov (SPM). Domácí mají přesilovku.
     
    44:12
    Soči právě vstřelilo branku!
    Vstup do periody možná neměli ideální, hokejisté Soči však přesilovou hru velmi rychle přetavují v druhý gól a přibližují se účasti v bojích o Gagrinův pohár! Nenápadnou střelou Hudáčka prostřelil exliberecký tahoun MARTIN BAKOŠ. Asistence: Vladislav Kaletnik.
    44:12 Martin BAKOŠ - 2:0
     
    45:14
    Domácí nemají dost, jsou pevně usazení před soupeřovým brankovištěm a snaží se co nejdříve za slovenského gólmana poslat další kotouč.
     
    45:32
    Hra se zklidnila, ani jeden celek teď nepůsobí úplně sebejistě. Přesouváme se sem a tam, z jednoho konce kluziště na druhý.
     
    47:20
    Dvířka trestné lavice Spartaku se opět otevírají, za chvilku do nich vstoupí Robin Hanzl (SPM). Ten si odpyká dvouminutový trest za sekání.
     
    48:03
    Tahle přesilovka už neprobíhá tak hladce. Moskva urputně brání a nenechává soupeři moc prostoru pro kombinace. Soči se teď trochu trápí.
     
    48:44
    Ben Maxwell se ve vlastním oslabení dostal do úniku, připravený strážce domácího brankoviště jeho zakončení schoval do rukavice!
     
    49:31
    Sergej Šmeljov teď ve vlastním obranném pásmu poměrně okatě podrazil jednoho z protihráčů, incident ovšem rozhodčím unikl a vylučovat se nebude.
     
    Dnešní utkání sleduje 8 128 diváků (67,5% kapacity).
     
    50:57
    Spartak střídá, Jevgenij Kulik drží kotouč za svou brankou. Levharti se drží za středovou čárou, hra je teď trochu na mrtvém bodě.
     
    51:48
    Puk končí mimo hrací plochu, hvizd rozhodčího na moment přerušuje průběh hry. Po krátké pauze se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    52:35
    Nyní si přesilovku vyzkouší zase hráči z hlavního města. Na lavici hanby usedá Nikita Točickij (SOC), jenž se provinil hákováním.
     
    53:32
    Že by Spartaku početní výhoda nějak prospěla, to se rozhodně říct nedá. Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho, které zlikvidoval až připravený Hudáček.
     
    54:39
    Soči je v plném počtu, Barulin se v oslabení vůbec nezapotil. Do konce základní hrací doby, a pravděpodobně i celého zápasu, zbývá přes pět minut.
     
    55:44
    Kotouč mají na svých holích hlavně hráči v červenobílém, Barulin ale už nějakou dobu vůbec nečelil žádné střele. Dovolím si říct, že už je rozhodnuto.
     
    56:55
    Alexandr Budkin se propracoval před branku, jeden z protihráčů ale zasáhl za pět minut dvanáct a domácího beka kotouče zbavil.
     
    57:58
    Utkání se už více méně dohrává, obě strany jsou zřejmě již s výsledkem smířeni. Klidné tempo hry na ledě doprovází tichá atmosféra v ochozech.
     
    58:46
    Tak pozor, hosté nakonec přeci jen zariskují! Hudáček už stojí na střídačce, Spartak hraje v šesti hráčích! Uvidíme, co power-play přinese...
     
    59:52
    Hra se pohybuje před Barulinem, daleko od prázdné moskevské klece. Hosté ale jen rezignovaně kombinují, o nic už jim nejde.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 23 – 32
    Vhazování: 23 – 24
    Bodyčeky: 13 – 10
    Trestné minuty: 8 – 8
    Využití přesilovek: 1/3 – 0/3
     
    Československá stopa
    Martin BAKOŠ (SOC) – 1+0, 1 střela, icetime 17:01
    Robin HANZL (SPM) – 0+0, 1 střela, icetime 18:36
    Július HUDÁČEK (SPM) – 21 zákroků, úsp. 91,3%
     
    Dobojováno! Soči dnes nad soupeřem z Moskvy zvítězilo 2:0 a díky dvoubodovému zisku už má účast v letošních bojích o Gagarinův pohár téměř jistou! Spartak dnes u Černého moře nepředvedl úplně optimální výkon a jeho černá série se protahuje na čtyři utkání. Moskvané před play-off rozhodně nemají ideální formu...
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek večera. Na počtenou příště! (19:48:19)

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 6. O'Dell (t.s.), 45. Bakoš (Kaletnik)


    HK Soči: Barulin (Šikin) – Pajgin, Vorobjev, J. Alexandrov, Budkin, Rykov, Chomickij, D. Alexandrov – O'Dell, Bočarov, R. Rosén – Bakoš, Collins, Šmeľov – Starkov, Lugin, Točickij – Kaletnik, Kapustin, Rachimullin – Polunin.
    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Gončarov, Dyblenko, D. Višněvskij, Kulik, Kalinin, Osipov, Volkov – Zubov, Chochlačov, Fjodorov – Talalujev, R. Hanzl, Truňov – Karsums, Leščenko, Maxwell – Černych, Kotljarevskij, Sorokin – Zlobin.

    Rozhodca: Bodnar, Olenin – Sazonov, Sadovnikov.

    Diváci: 8 128