Leganés – Real Betis 3:0 (kon.) | Valencia – Sociedad 0:0 (kon.) | Sevilla – Eibar 2:2 (kon.)
Bilbao – Barcelona 0:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
0:0 (0:0)
FC Barcelona
Nedeľa 10.02.2019, 20:45 • Estadio San Mamés, Bilbao • Španielska LaLiga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:42:49)
     
    Držanie lopty: 33 % : 67 %.
    Strely na bránu: 5:2. Strely mimo: 4:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 23:10.
     
    Zápas končí remízou 0:0, po ktorej sú domáci asi trochu sklamaní. Barcelona mala viac z hry a väčšinu zápasu, predovšetkým druhého polčasu, tlačila svojho súpera k jeho bráne. Bilbao však bolo omnoho priamočiarejšie a nebezpečnejšie a malo väčšie šance, skvelými zákrokmi ale udržal čisté konto Barcelony muž zápasu Marc-André ter Stegen. Barcelona má tak po druhej remíze za sebou na čele šesťbodový náskok pred druhým Realom, Bilbao uhralo 12. remízu v sezóne a je na priebežnom 13. mieste.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Rozhodca ukazuje, že pridá ešte jednu minútu navyše. Medzitým zahral rukou pri napádaní pre zmenu Suárez.
     
    90+3
    Rozhodca najprv ukázal žltú kartu Yerayovi, potom ale dal druhú žltú kartu i skutočnému previnilcovi, ktorým bol de Marcos. Táto karta je ale veľmi diskutabilná, pretože de Marcos sa vracal dozadu a lopta ho trafila do ruky, keď bol k nej otočený chbrtom.
     
    90+1
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Óscar de Marcos (Athletic Club Bilbao).
     
    90+1
    Žltú kartu za protesty dostáva Yeray (Athletic Club Bilbao).
     
    90+1
    De Marcosov center bol zablokovaný na rohový kop. Po ňom ale prišla možnosť na rýchly brejk, ktorú zastavil rukou de Marcos.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñaki Williams, prichádza Kenan Kodro.
     
    88
    Na Messiho center z priameho kopu si nabiehal Piqué, ktorý sa zrazil s brankárom Herrerínom. Obaja sú ale v poriadku.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Clément Lenglet, prichádza Thomas Vermaelen.
     
    86
    San José obišiel Lengleta a následne prihral na pravú stranu Williamsovi, ktorý strieľal cez obrancu. Jeho strelu chytila asi hlavná postava zápasu Marc-André ter Stegen.
     
    84
    Barcelona sa zase posunula na útočnú polovicu a znovu oblieha pokutové územie Bilbaa.
     
    83
    Bilbao ešte stále bojuje o víťazstvo a zjavne sa nezameralo len na ubránenie bezgólovej remízy. Williams centroval z pravej strany, Yeray ale pri pokuse o zakončenie v sklze trafil nohu Piquého.
    82. Marc-André ter Stegen (BAR)
     
    82
    Ter Stegen zachránil Barcelonu! Muniain sa presadil na pravej strane a našiel v šestnástke Williamsa, ktorého strelu vyrazila svetovým reflexívnym zákrokom nemecká brankárska jednička Barcelony.
     
    81
    Lenglet našťastie odišiel za autovú čiaru po vlastných a po chvíľke sa za veľkého piskotu domácich fanúšikov vrátil do hry.
     
    80
    Lenglet sa stále nedvíha zo zeme. Za autovou čiarou sa už začal rozcvičovať Vermaelen.
     
    79
    Muniainov center letel na hlavu Williamsa, pred ktorým na poslednú chvíľu zasiahol Piqué. Po tejto štandardke ale zostáva ležať na trávniku Lenglet, ktorý je ošetrovaný.
     
    78
    Žltú kartu za tento faul na Williamsa dostal Sergio Busquets (FC Barcelona).
     
    78
    Williams získal loptu pred vlastným pokutovým územím, ubehol s ňou asi 60 metrov a až pri šestnástke Barcelony ho podrazil Busquets. Bilbao získava priamy kop.
     
    78
    Domáci sú pod obrovským tlakom a úplne nepokryte len odkopávajú loptu preč od vlastnej polovice.
     
    77
    Lenglet rozohral veľmi nepresne, prihrávka domácich na nabiehajúceho Williamsa ale nebola presná a ako prvý sa k nej dostal brankár Barcelony ter Stegen.
     
    76
    Dembèlého na ihrisku privítal Raúl García faulom. Hostia získali loptu a opäť ju držia kombináciou na svojich kopačkách.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Philippe Coutinho, prichádza Ousmane Dembèlé.
     
    73
    A nacentroval na Williamsa, ktorý sa dostal k zakončeniu, skončilo ale mimo. Trochu oneskorene bol Williamsovi odpískaný ofsajd, takže vzrušenie bolo zbytočné.
     
    72
    Žltú kartu za zásah nohy Williamsa v sklze dostáva Clément Lenglet (FC Barcelona). Lenglet sa ani neskúša hádať s rozhodcom, za žltú kartu môže byť totiž veľmi rád. Muniain bude rozohrávať priamy kop Bilbaa.
     
    71
    Center sprava skúšal usmerniť do brány Barcelony pätičkou Williams, zakončenie ale zastavil Lenglet.
     
    70
    Aleñá si narazil loptu so Suárezom, strelu mu ale zablokoval hlboko v obrane Bilbaa Muniain. Ten potom sám vyviezol loptu, ktorú získal, na útočnú polovicu.
     
    69
    Bilbao vypadá, ako keby hralo na 8 obrancov. Jediným vysunutým hráčom je v stredovom kruhu Williams, na ktorého letia všetky odkopy z obrannej polovice.
     
    68
    Žltú kartu za držanie Coutinha za dres dostáva Óscar de Marcos (Athletic Club Bilbao).
     
    68
    Po dlhej dobe sa dostalo ku kombinácii na útočnej polovici i Bilbao, tá ale skončila po faule Raúla Garcíu.
     
    67
    Rakitić hľadal prihrávkou za obranu nabiehajúceho Roberta, tomu ale chýbalo pár krokov, aby loptu spracoval na hracej ploche.
     
    66
    Strely: 8:7
     
    65
    Bilbao predviedlo skvelý rýchly protiútok. Berchiche našiel prihrávkou do druhej vlny San Josého, ktorého strela z prvej skončila tesne mimo ter Stegenovu bránu.
     
    64
    Messi prenikol pomedzi dvoch hráčov Bilbaa do pokutového územia domácich, svojou prihrávkou ale nenašiel ani Coutinha ani Suáreza.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Carles Aleñá.
     
    63
    Všetci hráči Athleticu sú teraz za loptou a v hlbokom bloku. Dokázali tak zachytiť prihrávku na nabiehajúceho Roberta.
     
    62
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Markel Susaeta, prichádza Iker Muniain.
     
    61
    Bilbao niekoľkokrát za sebou faulovalo. Taktika domácich v druhom polčase je jednoduchá – nedovoliť hosťom, aby dlhšie kombinovali na útočnej polovici.
     
    59
    Semedo peknou prihrávkou na ľavej strane vysunul Suáreza. Jeho center ale nebol presný a domáci obrancovia ho odkopli. Lopta sa však znovu vrátila k hosťom.
     
    58
    Coutinho si neporozumel so Suárezom, lopta sa ale po troch prihrávkach domácich vrátila k hráčom Barcelony. Hostia sa v druhom polčase nedokážu dostať na dlhšiu dobu k lopte a zatiaľ sa len bránia.
     
    56
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Beñat, prichádza Mikel San José.
     
    56
    Raúl García sa zrazil v hlavičkovom súboji s Lengletom, obaja sú ale v poriadku a budú pokračovať v zápase.
     
    54
    Messi zachytil rozohrávku domácich a hľadal svojou prihrávkou nabiehajúceho Coutinha. Pred ním loptu tvrdo, ale čisto, odkopol Dani García. K odrazenej lopte sa dostal Vidal, ktorý vystrelil po zemi výrazne mimo Herrerínovu bránu.
     
    53
    Messi tentokrát vystrelil z 27 metrov priamo na bránu, Herrerín ale nemusel zasahovať. Messiho pokus skončil nad bránou.
     
    52
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Messiho dostáva Dani García (Athletic Club Bilbao). Uvidíme tak ďalší Messiho priamy kop.
     
    52
    Messiho center odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč domácich. Barcelona každopádne vstúpila do druhého polčasu veľmi aktívne.
     
    51
    Coutinho si narazil loptu pred šestnástku s Messim, ktorému loptu odkopol Yeray. Následne bol ale na ľavom krídle faulovaný Semedo. Barcelončania získavajú ďalší priamy kop.
     
    49
    Messiho center z priameho kopu na dvakrát odkopli obrancovia Bilbaa, lopta sa ale opäť vrátila k hráčom Barcelony.
     
    48
    Roberto nacentroval na zadnú tyč, odkiaľ hlavou vracal loptu pred bránu Suárez. Táto hlavička zasiahla de Marcosa do ruky. Po konzultácii s videorozhodcom sa ale penalta kopať nebude.
     
    47
    Hostia okamžite po rozohrávke prešli na útočnú polovicu, tam ale o loptu veľmi rýchlo prišli. Ani domáci ju však dlho neudržali, Balenziaga totiž zasiahol loptu rukou.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
     
    Vyrovnaný prvý polčas končí asi zaslúženou remízou 0:0, ku gólu však boli bližšie domáci. Tí mali väčšie príležitosti ako hostia, ktorí si zatiaľ nevedia poradiť s ich pripravenou obranou a ani s ich tvrdosťou. Ak teda chcú v Bilbau získať všetky tri body, tak budú musieť v druhom polčase rozhodne niečo zmeniť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Messi hľadal oblúčikom za obranu Suáreza. Pred ním loptu na poslednú chvíľu odkopol na rohový kop Yeray.
     
    43
    Držanie lopty: 39 % : 61 %
     
    42
    Messi si krásne obhodil obrancu, ktorý mu chcel sklzom vypichnúť loptu a vystrelil. Jeho strelu ale zablokoval Martínez. Lopta však naďalej zostáva pod kontrolou hostí.
    41. Raúl García (ATB)
     
    41
    Loptu však po nepresnej rozohrávke hostí získali domáci a vypracovali si ďalšiu veľkú príležitosť. Susaetov center sa dostal na zadnú tyč, kde stál Raúl García. Jeho zakončenie skončilo tesne mimo brány Barcelony. Nasledovať bude odkop od brány Barcelony napriek tomu, že tento pokus zjavne tečoval mimo bránu hostí Roberto.
     
    40
    Podobne, ako domáci, však vysunuli svoj presing i hostia a donútili Herrerína pod tlakom k odkopu do autu. Beñat následne podrazil sklzom v strede poľa Rakitića.
     
    39
    Rohový kop odvrátila obrana domácich ďaleko od vlastnej brány a vysokým presingom donútila hostí, aby loptu posunuli až k brankárovi ter Stegenovi. Ten ju následne pod tlakom odkopol k domácim obrancom.
     
    38
    Strely na bránu: 3:1
     
    37
    Messi vystrelil z pravej strany nepríjemnú strelu, ktorá skočila priamo pred brankárom Herrerínom. Ten ju tak radšej vyrazil na rohový kop.
     
    36
    Hostia si opäť trpezlivo prihrávajú na polovici Bilbao. Tempo hry v porovnaní s prvou časťou tohto polčasu predsa len trochu opadlo.
     
    34
    Bilbao sa snažilo štandardku rozohrať signálom po zemi, domáci hráči si ale vôbec neporozumeli. Lopta sa pomedzi obrancov Barcelony pomaly dokotúľala k brankárovi hostí ter Stegenovi.
     
    33
    Lenglet zasiahol lakťom Raúla Garcíu do hlavy, domáci tak získavajú ďalší priamy kop.
     
    32
    Semedovi ale odskočila lopta pri pokuse o spracovanie na ľavej strane, a hostia musia rýchlo zacúvať do obrany, pretože Bilbao vyráža smerom dopredu.
     
    31
    Teraz ale držia Katalánci loptu a vôbec ju nepožičiavajú domácim. Tí behajú za nimi zo strany na stranu a zatiaľ skvele pokrývajú všetky priestory, ktorými by mohli Barcelončania zahroziť.
     
    30
    Barcelona sa po dlhej dobe dostala ku kombinácii na útočnej polovici. Bilbao sa dá totiž po priebehu prvej polhodiny asi považovať za aktívnejší tím tohto zápasu.
     
    29
    Center z priameho kopu odvrátila obrana Barcelony na rohový kop. Po ňom sa dostala k lopte.
     
    28
    Semedo fauloval Berchicheho na ľavom krídle. Bilbao bude zahrávať priamy kop zo vzdialenosti 27 metrov od brány.
     
    27
    Strely: 5:1
    Strely na bránu: 3:0
     
    26
    Semedo si nabehol na krásnu kolmú prihrávku Rakitića, proti nemu však skvele vybehol brankár Herrerín. Loptu ale odkopol len k Messimu, ktorý trafil z prvej brvno prázdnej brány! Semedovi bol následne odpískaný ofsajd, po zhliadnutí opakovaného záberu je ale jasné, že to bol chybný verdikt.
    24. Raúl García (ATB)
     
    24
    Ter Stegen zle rozohral a bola z toho ďalšia obrovská šanca domácich! Raúl García si spracoval center Susaetu chrbtom k bráne a akrobaticky zakončoval nožničkami, namieril ale len do stredu brány, kde bol pripravený brankár Barcelony.
     
    23
    Hostia zvyšujú obrátky. Suárez hľadal prihrávkou z ľavej strany do druhej vlny Rakitića, sám si už ale nabiehal na prihrávku v ofsajdovom postavení.
     
    22
    Messi krásne nacentroval z pravej strany na zadnú tyč, kde si medzi obrancami vyskakoval na loptu Luis Suárez. Uruguajčan ale len jemne tečoval hlavou loptu a tá skončila tesne mimo Herrerínovej brány.
     
    21
    Balenziagov nákop na Raúla Garcíu zachytil Piqué, ktorý loptu vyviezol na útočnú polovicu. Tam Barcelona prechádza do ďalšej útočnej kombinácie.
     
    20
    Držanie lopty: 46 % : 54 %
     
    19
    Hneď ale mohol ter Stegen svoj skvelý zákrok znegovať. Center z rohu totiž podbehol, našťastie preňho za ním nebol nikto z hráčov Bilbaa, ktorý by mohol loptu doraziť do prázdnej brány.
    18. Marc-André ter Stegen (BAR)
     
    18
    Susaeta si zasekol Semeda a vystrelil úplne presne pod brvno. Ter Stegen ale predviedol fantastický zákrok a vytlačil túto strelu na rohový kop.
     
    17
    Herrerín poriadne zariskoval pri rozohrávke. Po malej domov držal loptu tak dlho, že k nemu pribehol Suárez a práve uruguajského útočníka brankár domácich trafil svojim odkopom. Našťastie preňho sa lopta odrazila mimo.
     
    16
    Susaeta si nabiehal práve na odkop Herrerína, čiarový rozhodca mu ale správne odmával ofsajd.
     
    15
    Vidalovi sa dnes zatiaľ veľmi nedarí. Teraz poslal loptu úplne zbytočne do autu, pritom ho nikto nenapádal. Bilbao po autovom vhadzovaní posunulo loptu dozadu a rozohráva útočnú akciu od brankára Herrerína.
     
    14
    Messi nacentroval na zadnú tyč na Piquého, ktorý ale stál v dobe jeho centru v ofsajde.
     
    13
    De Marcos fauloval pred vlastným pokutovým územím. Barcelona tak získava priamy kop, ktorý samozrejme nemôže rozohrávať nikto iný, ako Lionel Messi.
     
    12
    Vidal stratil zbytočne loptu v strede poľa. Tá sa odrazila k Berchichemu, ktorého prízemná strela spoza šestnástky tesne minula ter Stegenovu bránu.
     
    11
    Barcelona predvádza svoju typickú kombináciu plnú rýchlych a krátkych prihrávok na útočnej polovici, domáci ich ale zatiaľ pokrývajú veľmi dobre.
     
    9
    Center z rohu odhlavičkoval Dani García, lopta sa ale opäť vrátila k hráčom Barcelony. Hostia postupne získavajú prevahu a kontrolu nad zápasom.
     
    8
    Semedo najprv obišiel Yeraya, ten ho ale dokázal dobehnúť a loptu mu sklzom pri bránkovej čiare odkopol na rohový kop.
     
    7
    Na druhej strane si nabiehal Coutinho za podobne skvelou prihrávkou, nedokázal ju ale spracovať na hracej ploche.
     
    6
    Williams si nabehol na krásny pas Martíneza, prihrávka sa ale napokon ukázala ako priďaleká, a tak ju len jemne škrtol do výšky.
     
    5
    Prvý nebezpečnejší útok Barcelony zakončoval centrom Coutinho, Beñat ale loptu zachytil. Nemohol ale založiť útok domácich, pretože pod tlakom okamžitého presingu hráčov Barcelony musel loptu odkopnúť len k obrancom hostí.
     
    4
    Piqué odhlavičkoval i center z rohového kopu, lopta sa ale vrátila na kopačky domácich hráčov. Bilbao je zatiaľ v úvode zápasu aktívnejšie.
     
    3
    Susaeta našiel centrom cez Roberta de Marcosa, ten ale dostal loptu na päty. Nakoniec mu ju ale odkopol Piqué na rohový kop.
     
    2
    Busquetsa fauloval v súboji o loptu Williams. Barcelona môže v pokoji rozohrať a prejsť na svoju tradičnú hru na krátke prihrávky.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ich prvý pokus o útok ale bez väčších problémov zastavila obrana hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o pár okamihov začne. Domáce Bilbao bude hrať v tradičných červenobielych dresoch, hostia v žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Herrerín – de Marcos, Yeray, I. Martínez, Balenziaga – Beñat, Dani García – Susaeta (C), Raúl García, Berchiche – I. Williams.
    Náhradníci: Simón – I. Córdoba, I. Gómez, Muniain, Núñez, San José, Kodro.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Roberto – Arturo Vidal, Busquets, Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho.
    Náhradníci: Pena – Aleñá, K-P. Boateng, O. Dembèlé, Murillo, Malcom, Vermaelen.

    Rozhodca: Del Cerro Grande.
     
    Barcelona ťahá proti Bilbau sériu desiatich ligových zápasov bez prehry, v ktorých inkasovala len štyri góly. Bilbao naposledy zvíťazilo nad Barcelonou ešte v decembri 2013, kedy vyhralo 1:0. Prvý vzájomný zápas tejto sezóny sa skončil v Barcelone remízou 1:1 a bolo to po deviatich prehrách za sebou prvýkrát od skôr spomenutej výhry, kedy dokázalo Bilbao proti Barcelone zabodovať.
     
    FC Barcelona

    Hostia sa rozohrali do parádnej formy a pred dnešným zápasom majú pred druhým Realom Madrid náskok piatich bodov a tento zápas k dobru. V lige prehrala Barcelona naposledy ešte v novembri, odvtedy ťahá sériu desiatich zápasov bez prehry, v ktorých stratila body len za dve remízy. Okrem toho má suverénne najlepší útok súťaže (60 strelených gólov) a dvoch najlepších strelcov Primera Division – Lionela Messiho (21 strelených gólov) a Luisa Suáreza (15 strelených gólov). Vonku je Barcelona najlepším tímom ligy, keď v 10 zápasoch na cudzích ihriskách získala 23 bodov, a určite budú chcieť dnes túto bilanciu ešte vylepšiť.

    Posledných 5 zápasov:
    Getafe – Barcelona 1:2
    Barcelona – Eibar 3:0
    Barcelona – Leganés 3:1
    Girona – Barcelona 0:2
    Barcelona – Valencia 2:2
     
    Athletic Club Bilbao

    Bilbao sa po katastrofálnom úvode sezóny, kedy sa pohybovalo v zostupovej zóne, trochu vzchopilo a posunulo sa poslednými úspešnými výsledkami na 13. miesto. V minulom kole prehrali domáci na pôde Realu Sociedad, predtým ale dokázali zabodovať v siedmich zápasoch za sebou a na túto sériu budú chcieť určite nadviazať. Výhodou im môže byť domáce prostredie, kde sa im celkom darí, naposledy totiž doma prehrali ešte na začiatku októbra a aktuálne držia sériu šiestich zápasov na domácom trávniku, v ktorých zabodovali. Domáci tak určite budú chcieť nadviazať na túto sériu a pokračovať v nej dnes i proti obrovskému favoritovi.

    Posledných 5 zápasov:
    Celta Vigo – Bilbao 1:2
    Bilbao – Sevilla 2:0
    Villarreal – Bilbao 1:1
    Bilbao Betis 1:0
    Real Sociedad – Bilbao 2:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Athletic Club Bilbao – FC Barcelona, ktorý sa odohrá v rámci 23. kola španielskej Primera Division. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   52. Dani García (ATB), 68. de Marcos (ATB), 90+1. Yeray (ATB) – 72. Lenglet (BAR), 78. Busquets (BAR)   90+1. de Marcos (ATB)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 23:10.
    Athletic Club Bilbao: Herrerín – de Marcos, Yeray, I. Martínez, Balenziaga – Beñat (56. San José), Dani García – Susaeta (C) (62. Muniain), Raúl García, Berchiche – I. Williams (90. Kodro).
    Náhradníci: Simón – I. Córdoba, I. Gómez, Muniain, Núñez, San José, Kodro.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet (88. Vermaelen), Roberto – Arturo Vidal (63. Aleñá), Busquets, Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (75. O. Dembèlé).
    Náhradníci: Pena – Aleñá, K-P. Boateng, O. Dembèlé, Murillo, Malcom, Vermaelen.

    Rozhodca: Del Cerro Grande

    Diváci: 47 557