Tottenham – Leicester 3:1 (kon.) | Manchester City – Chelsea 6:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:1 (1:0)
Leicester City
Nedeľa 10.02.2019, 14:30 • Wembley Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 26. kola anglickej Premier League, v ktorom sa stretnú Tottenham Hotspur a Leicester City. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Tottenham Hotspur

    Domáci sa poslednými výsledkami trochu priblížili vedúcej dvojici Liverpool – Manchester City, oba vedúce celky ale posledné zápasy vyhrali a dnes tak potrebujú znovu zabodovať naplno. Pred týmto zápasom sú na treťom mieste so stratou 5 bodov na Citizens a 8 bodov na Liverpool. Forma Tottenhamu je veľmi dobrá – z posledných piatich zápasov vyhrali domáci štyri a aktuálne ťahajú sériu troch výhier za sebou. Posledné tri výhry boli ale veľmi tesné a vždy o gól, čo naznačuje menšie herné trápenie. Tottenham je doma najhorším tímom z "veľkej šestky", čo je asi spôsobené tým, že nehrá na svojom štadióne, ale na Wembley. Veľkým oslabením bude ale absencia najlepšieho strelca tímu Harryho Kanea, ktorý má na konte 14 strelených gólov.

    Posledných 5 zápasov:
    Cardiff – Tottenham 0:3
    Tottenham – Manchester United 0:1
    Fulham – Tottenham 1:2
    Tottenham – Watford 2:1
    Tottenham – Newcastle 1:0
     
    Leicester City

    Hosťom sa naopak v posledných zápasoch veľmi nedarí a tabuľkou sa skôr prepadajú. Pred týmto zápasom sú na 12. mieste a na zostupovú 18. priečku majú náskok 8 bodov. V posledných šiestich zápasoch získali len štyri body a vyhrali naposledy ešte na Nový rok nad Evertonom, v tejto sérii ale dokázali uhrať remízu 1:1 v Liverpoole. Leicester má pomerne pevnú obranu, keď inkasoval len 31 gólov, vďaka čomu je v tejto bilancii piatym najlepším tímom súťaže. Pri posune na vyššie priečky mu ale bráni útok, ktorý stačí akurát na stred tabuľky. Vonku sa ale Leicesteru celkom darí, čo bude chcieť potvrdiť i dnes na Wembley.

    Posledných 5 zápasov:
    Everton – Leicester 0:1
    Leicester – Southampton 1:2
    Wolverhampton – Leicester 4:3
    Liverpool – Leicester 1:1
    Leicester – Manchester United 0:1
     
    Od návratu Leicesteru medzi anglickú elitu sa tieto dva tímy stretli deväťkrát a úspešnejší je Tottenham, ktorý vyhral 5 zápasov. Dvakrát vyhral Leicester a dvakrát sa zrodila remíza. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral v Leicesteri Tottenham výsledkom 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Vertonghen, D. Sánchez, Rose – Winks, Skipp – Moussa Sissoko, Eriksen, Son Hung-min – F. Llorente.
    Náhradníci: Gazzaniga – Alderweireld, Walker-Peters, Foyth, Wanyama, Aurier, Lucas Moura.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, Maguire, J. Evans, Chilwell – Ndidi, Tielemans – R. Ghezzal, Maddison, Barnes – Gray.
    Náhradníci: D. Ward – Simpson, Morgan, Choudhury, Vardy, Okazaki, Iheanacho.

    Rozhodca: Oliver – Bennett, Burt.
     
    Oba tímy práve nastupujú na trávnik Wembley. Tottenham bude hrať v tradičných bielych dresoch, hostia v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci Tottenham, ktorý ale loptu po nepresnom nákope na Llorenteho okamžite stratil.
     
    2
    Podobne ale dopadol i prvý nákop Leicesteru na Graya. Tottenham už tentokrát loptu podržal a prešiel do postupnej kombinácie, zatiaľ len na vlastnej polovici.
     
    3
    Úvod zápasu je plný nepresností a oba tímy už niekoľkokrát veľmi rýchlo odovzdali loptu súperovi.
     
    4
    Prvá nebezpečnejšia situácia zápasu. Roseov center prepadol k Trippierovi na zadnú tyč, zakončenie domáceho obrancu ale zablokoval Maguire na rohový kop.
     
    5
    Eriksenov roh nepriniesol žiadnu hrozbu pre obranu Leicesteru, lopta ale zostala pod kontrolou domácich.
     
    6
    Son Hung-min si dobre nabiehal na kolmú prihrávku Trippiera, s ním ale skvele zacúval Maguire, ktorý ho telom od lopty čisto odstavil.
     
    7
    Chilwell si narazil loptu s Barnesom, jeho pokus o prienik ale zastavil pred pokutovým územím Sánchez. Domáci sa snažia trochu upokojiť hru prihrávkami medzi vlastnými obrancami.
     
    8
    Tottenham vstúpil do zápasu veľmi aktívne. Nákop Sáncheza na Llorenteho ale nebol presný a skončil v rukaviciach brankára a súčasne kapitána hostí Schmeichela.
     
    9
    Graya podrazil pri autovej čiare Rose, hostia tak získavajú priamy kop na útočnej polovici.
     
    9
    Maddison rozohral štandardku veľmi dobre na zadnú tyč na Maguirea, ktorého hlavičku musel vyraziť nad bránu domáci brankár Lloris.
    9. Harry Maguire (LEC)
     
    10
    Hosťujúci obrancovia sú skvelí hlavičkári a po Maguireovi to potvrdil i Evans. Ten bol úplne voľný v pokutovom území Tottenhamu, center z rohového kopu ale poslal mimo Llorisovu bránu.
     
    10
    Barnes si skvele nabehol na krásnu kolmicu zo stredu poľa, sám pred Llorisom ale namieril tesne mimo domácu bránu.
     
    11
    Leicester už Tottenhamu naznačil, že sa dnes na Wembley neprišiel len brániť. Naopak, bude poriadne hroziť jeho obrane a brankárovi.
     
    12
    Domáci potrebujú upokojiť hru, preto prechádzajú do postupného útoku. Na útočnej polovici Chilwell odkopol loptu Winksovi.
     
    13
    Roseov center bez problémov odvrátil Evans, lopta sa ale vrátila späť k domácim.
     
    14
    Tottenham naďalej drží loptu pod kontrolou. Hostia im rozohrávku výrazne uľahčujú, pretože ich prakticky vôbec nenapádajú.
     
    15
    Po nepresnej prihrávke Sáncheza sa k lopte dostal Gray, ktorý sa snažil získať rohový kop. Vertonghen ale tesne pred bránkovou čiarou odkopol loptu k svojim spoluhráčom na útočnej polovici.
     
    16
    Prvú žltú kartu dostáva za nafilmovaný pád v pokutovom území Leicesteru Son Hung-min (Tottenham Hotspur).
     
    17
    Medzitým musí byť ošetrený pred striedačkou domácich Rose, ktorý sa asi nezavinene zranil.
     
    18
    Leicester skvele prešiel cez stred poľa do útoku, Chilwell ale dostal prihrávku na päty a musel si tak pomôcť prihrávkou dozadu. Ghezzalov oblúčik za obranu na Barnesa nebol presný a skončil za bránkovou čiarou.
     
    19
    Veľká šanca Tottenhamu! Son Hung-min našiel prihrávkou na ľavú stranu voľného Rosea, ktorý obišiel Evansa, zblízka ale trafil len brankára Schmeichela.
    19. Danny Rose (TOT)
     
    20
    Držanie lopty: 67 % : 33 %
     
    20
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Ghezzala dostáva Danny Rose (Tottenham Hotspur).
     
    21
    Sissoko rozohral zle a založil útok hostí. Po prihrávke Barnesa do druhej vlny strieľal Maddison, jeho pokus ale končí mimo domácu bránu.
     
    22
    Strely: 4:4
     
    23
    Tottenham kombinuje na útočnej polovici, všetky hráči Leicesteru sú ale za loptou, a tak domáci musia útočiť do plných.
     
    24
    Tielemans bol faulovaný pri pokuse o prienik Winksom. Na fauly aktuálne „vedie“ Tottenham 5:0.
     
    25
    Pereirovu rozohrávku zachytil Winks, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a tak o ňu prišiel. Hneď potom fauloval Skipp v strede poľa Ndidiho.
     
    27
    Leicester hrá zatiaľ nebojácne. Gray obral o loptu Sáncheza, ktorému sa aspoň podarilo na poslednú chvíľu odkopnúť loptu do autu.
     
    28
    Ghezzalov center zablokoval na rohový kop Vertonghen. Maddison si berie loptu k rohovej zástavke.
     
    28
    Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) prišiel neskoro do súboja o loptu s Chilwellom a namiesto lopty trafil sklzom jeho nohu. Dostáva žltú kartu, hostia zase získavajú priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    29
    Chilwell nacentroval na prednú tyč na Ndidiho, ktorý poslal loptu tesne mimo Llorisovu bránu. V momente rozohrávky priameho kopu ale stál v ofsajde.
     
    30
    Skipp stratil loptu v strede poľa a hostia opäť prechádzajú do útoku. Obrana domácich sa ale stihla zoradiť, a tak musia útočiť do plných.
     
    31
    Barnes si opäť nabehol na kolmicu od spoluhráča a vystrelil cez Sáncheza, lopta končí tesne mimo domácej brány.
     
    32
    Son Hung-min si nabehol na prihrávku Eriksena, pred bránou mu ale loptu rezolútne odkopol snáď až pod strechu Wembley Maguire.
     
    33
    Tottenham dal gól!

    Rohový kop odvrátila obrana hostí len k Eriksenovi, ktorý nacentroval úplne presne na DAVINSONA SÁNCHEZA a ten presnou hlavičkou pod brvno nedal Schmeichelovi žiadnu šancu. 1:0 pre Tottenham!
    33. Davinson Sánchez (TOT) - 1:0
     
    35
    Po doterajšom priebehu prvého polčasu, kedy bol lepším a aktívnejším tímom Leicester sa rozhodne nedá povedať, že by Tottenham viedol zaslúžene. Uvidíme, čo s hosťami urobí inkasovaný gól.
     
    37
    Sissoko zrazil center z ľavej strany na rohový kop. Na center z neho si znovu dobre nabehol Maguire, hlavou ale tentokrát poslal loptu výrazne mimo Llorisovu bránu.
     
    38
    Na opačnej strane sklepol Llorente center Rosea na lepšie postaveného Sissoka, ten ale namieril len nad bránu Schmeichela.
     
    39
    Gray vyhral rýchlostný súboj so Sánchezom, loptu si ale posunul až príliš blízko bránkovej čiary a napokon mu pri spracovaní ušla.
     
    40
    Skvele hrajúci Chilwell sa prvným dotykom zbavil Trippiera, jeho center bol ale zablokovaný na rohový kop.
     
    41
    Ten rozohral Maddison opäť na Maguirea, obranca hostí sa už ale dostal do záklonu a z takejto ťažkej pozície nedokázal namieriť na domácu bránu.
     
    43
    Tottenham sa snaží podržať loptu na útočnej polovici, kde by najradšej už dohral prvý polčas. Eriksenov center z pravej strany letel na nabiehajúceho Rosea, ten ale nedokázal loptu spracovať na hracej ploche.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    V nadstavenom čase držia loptu na svojich kopačkách hostia, ktorí si ju prihrávajú medzi obrancami.
     
    45+2
    Držanie lopty: 59 % : 41 %
    Strely: 8:8
    Strely na bránu: 2:1
     
    45+2
    Leicester sa svojou kombináciou dostal na útočnú polovicu a takmer i prekvapivo skóroval. Tielemans takmer z bránkovej čiary nacentroval, lopta sa ale zatočila do brány a Lloris musel jeho pokus vyraziť.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Leicester bol v prvom polčase aktívnejší a mal viac gólových príležitostí, napriek tomu ale prehráva 0:1. Hostia hrozia predovšetkým po štandardných situáciách, po ktorých sa niekoľkokrát dostali do veľmi nebezpečného zakončenia predovšetkým Maguire a Evans, tí ale buď nenamierili presne alebo ich vychytal domáci brankár Lloris. Domáci udreli po ojedinelej šanci, rozhodne ale nemôžu byť s herným vývojom prvého polčasu spokojní a v druhom polčase budú musieť predviesť iný výkon.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 15:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Ndidi pretlačil v strede poľa Winksa a vyslal dopredu Barnesa. Ten nevystrelil z dobrej pozície a následná kombinácia s Maddisonom už nikam neviedla.
     
    48
    Leicester i v druhom polčase pokračuje v aktívnom výkone. Chilwell našiel kolmicou Barnesa, ktorému na poslednú chvíľu odkopol loptu Sánchez.
     
    49
    Na opačnej strane preniesol Eriksen hru k Trippierovi, ktorý nacentroval do šestnástky na Llorenteho. Ten síce loptu hlavou zasiahol, namieril ale mimo bránu Schmeichela.
     
    51
    Ďalšia krásna kombinácia hostí. Ghezzal si všimol nestráženého Pereiru, ktorého center poslal Gray hlavou zblízka len do Llorisa.
     
    52
    Hostia sa vracali do obrany príliš pomaly, čo chcel využiť kolmicou na Son Hung-mina Eriksen. Ten ale svoj nábeh nenačasoval dobre a dostal sa do ofsajdu.
     
    53
    Strely: 9:12
     
    55
    Skvele hrajúci Chilwell našiel prihrávkou na hranici ofsajdu Barnesa. Ten prihral Grayovi, ktorého ďalšiu strelu chytil pripravený Lloris.
     
    56
    Trippier na druhej strane našiel prihrávkou pomedzi obrancov hostí nabiehajúceho Son Hung-mina, ktorý ale nezvládol spracovanie a o loptu bol pripravený Evansom.
     
    57
    Márne to vyskúšal i Fernando Llorente. Odrazenú loptu ešte vypálil na bránu Leicesteru Eriksen, Schmeichel ale tento pokus v pohode chytil.
     
    58
    Maddison si skvele nabehol na prihrávku Graya a Vertonghen ho v pokutovom území podrazil. Penalta pre Leicester!
    58. James Maddison (LEC)
     
    59
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Demarai Gray, prichádza Jamie Vardy.
     
    60
    Jamie Vardy si hneď po príchode na ihrisko zobral loptu, aby mohol kopnúť penaltu. Hugo Lloris ale vystihol stranu a prízemnú strelu k ľavej tyči vyrazil.
    60. Jamie Vardy (LEC)
     
    62
    V posledných minútach sa hra prelieva zo strany na stranu. Sissokov center na Skippa musel spred brány odhlavičkovať do autu Pereira.
     
    63
    Tottenham dokázal udržať loptu po autovom vhadzovaní na útočnej polovici a z pravej strany letel hneď ďalší center na Llorenteho. Tentokrát loptu odhlavičkoval Maguire.
     
    63
    Tottenham dal gól!

    Nedáš, dostaneš! Pereira trafil pri rozohrávke Skippa, od ktorého sa lopta odrazila k CHRISTIANOVI ERIKSENOVI. Dán si loptu ešte narazil s Llorentem a z hranice pokutového územia namieril nechytateľne k pravej tyči Schmeichelovej brány.
    63. Christian Eriksen (TOT) - 2:0
     
    65
    Tottenham sa snaží hru trochu upokojiť a má k tomu možnosť, pretože hostia fakticky nenapádajú rozohrávku domácich.
     
    66
    K lopte sa ale hostia napokon dostali a vypracovali si ďalšiu obrovskú príležitosť! Vardy uvoľnil prihrávkou naľavo, Barnesa, ktorý opäť zoči-voči brankárovi Llorisovi neuspel. Francúzsky brankár jeho pokus vyrazil ľavou nohou.
    66. Hugo Lloris (TOT)
     
    67
    Hostia sa naďalej snažia niečo vymyslieť v útoku a popravde, nič iné im ani nezostáva. Napriek tomu, že sú v dnešnom zápase lepší, tak prehrávajú o dva góly.
     
    68
    Roseov nevýrazný center sa prekvapivo zakrútil smerom k bráne hostí, Schmeichel ale nemusel zasahovať, pretože lopta sa zakrútila mimo jeho bránu.
     
    69
    Rose podbehol nákop Maguirea, následne ale svoju chybu napravil, keď pred vlastným pokutovým územím obral o loptu Tielemansa.
     
    71
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Oliver Skipp, prichádza Toby Alderweireld.
     
    71
    Sánchez získal loptu pred vlastnou šestnástkou a založil rýchly protiútok domácich. Ten ale zakončil veľmi nepresným centrom Son Hung-min. Loptu si bez problémov zo vzduchu stiahol do rukavíc brankár Leicesteru Schmeichel.
     
    72
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Rachid Ghezzal, prichádza Kelechi Iheanacho.
     
    73
    Domáci sa nikam neponáhľajú a nútia hostí, aby za nimi behali po celej šírke ihriska.
     
    74
    Leicester sa ale k lopte nakoniec dostal. Striedajúci Iheanacho poslal z ľavej strany dobrý center za obranu na Vardyho, anglickému útočníkovi ale chýbalo pár centimetrov, aby zasiahol loptu.
     
    76
    Leicester City dáva gól!

    Hostia sa vracajúd do zápasu! Pereira si narazil loptu s Tielemansom a presným centrom do bránkoviska našiel JAMIEHO VARDYHO, ktorý loptu zblízka dorazil do odkrytej brány.
    76. Jamie Vardy (LEC) - 2:1
     
    77
    Čaká nás teda dramatický záver zápasu. Tielemans sa odhodlal k strele spoza šestnástky, tečovaná strela ale skončila v náručí Llorisa.
     
    78
    I domáci sa snažia zahroziť. Roseov center letel, ako už je dnes skoro pravidlom, na Llorenteho, pred ktorým loptu odkopol na polovicu Tottenhamu Maguire.
     
    79
    Ndidi obral o loptu Llorenteho a založil útok Leicesteru. Všetci hráči Tottenhamu sú ale za loptou, Leicester tak musel útočiť do plných. Táto akcia skončila nákopom za obranu na Barnesa, ktorý však stál v ofsajde.
     
    80
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Fernando Llorente, prichádza Victor Wanyama.
     
    81
    Leicester tlačí svojho protivníka k jeho šestnástke a do pokutového územia Tottenhamu letí jeden center za druhým, všetky ale zatiaľ odvrátila obrana domácich.
     
    82
    Pereira obišiel na pravej strane Rosea a cez neho nacentroval do stredu pokutového územia na Vardyho, ktorý bol trestuhodne neobsadený. Volej útočníka Líšok končí mimo bránu Llorisa.
     
    83
    Držanie lopty v posledných 10 minútach: 36 % : 64 %
     
    84
    Iheanacho si nabehol na pas Evansa z vlastnej polovice, naviedol si loptu na stred a strelou cez Vertonghena len tesne minul domácu bránu.
     
    85
    Sissoko sa prekľučkoval cez štyroch protihráčov v strede poľa až k pokutovému územiu Leicesteru a pred ním ho fauloval Youri Tielemans. Za tento zákrok dostáva žltú kartu.
     
    86
    Rose sa predral s loptou do pokutového územia, kde spadol v súboji s Maguirom. Spomalený záber potvrdil verdikt hlavného rozhodcu, ktorý nechal hru plynúť ďalej.
     
    88
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Danny Rose, prichádza Kyle Walker-Peters.
     
    88
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Harvey Barnes, prichádza Šindži Okazaki.
     
    89
    Pereira sa snažil prvým dotykom presadiť cez Winksa, loptu si ale spracoval zle. Tá sa odrazila k striedajúcemu Okazakimu, ktorý získal aspoň rohový kop.
     
    90
    Na Maddisonov center si najvyššie vyskočil Chilwell, ktorého tečovanú hlavičku bez problémov chytil Hugo Lloris.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Tottenham dal gól!

    Je rozhodnuté! Sissoko odkopol Chilwellov center na SON HUNG-MINA, ktorý bežal už od stredu ihriska úplne sám na brankára Schmeichela. Loptu si tak potiahol k bráne Leicesteru a prízemnou strelou bez problémov prekonal dánskeho brankára.
    90+1. Son Hung-min (TOT) - 3:1
     
    90+3
    Chilwell si znovu nabehol na Maddisonov center z rohu, i tentokrát ale jeho hlavičku chytil Hugo Lloris.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Tottenham získava v súboji s Leicesterom všetky tri body, rozhodne sa ale nedá povedať, že by vyhral zaslúžene. Leicester bol lepší a mal viac gólových príležitostí, hostia ale bojovali viac s vlastnou koncovkou ako so súperom. Jediné, s čím tak môžu byť domáci dnes spokojní, je zisk troch bodov, vďaka čomu stiahli stratu na druhý Manchester City na dva body a na prvý Liverpool na 5 bodov. Hostia piatykrát za sebou nedokázali zvíťaziť a zostávajú tak na 12. mieste tabuľky.
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 5:9. Strely mimo: 2:9. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 11:4.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (16:29:49)

    Michal Sadlek

    Góly: 33. D. Sánchez, 63. Eriksen, 90+1. Son Hung-min – 76. Vardy

    Karty:   16. Son Hung-min (TOT), 20. Rose (TOT), 28. Vertonghen (TOT) – 85. Tielemans (LEC)

    Nepremenená penalta: 60. Vardy (LEC), brankár Lloris zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 2:9. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 11:4.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Vertonghen, D. Sánchez, Rose (88. Walker-Peters) – Winks, Skipp (71. Alderweireld) – Moussa Sissoko, Eriksen, Son Hung-min – F. Llorente (80. Wanyama).
    Náhradníci: Gazzaniga – Alderweireld, Walker-Peters, Foyth, Wanyama, Aurier, Lucas Moura.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, Maguire, J. Evans, Chilwell – Ndidi, Tielemans – R. Ghezzal (72. Iheanacho), Maddison, Barnes (88. Okazaki) – Gray (59. Vardy).
    Náhradníci: D. Ward – Simpson, Morgan, Choudhury, Vardy, Okazaki, Iheanacho.

    Rozhodca: Oliver – Bennett, Burt