Individuálne preteky mužov, 20 km, Canmore Vítěz: J. T. Bø (NOR) (kon.) | Individuálne preteky žien, 15 km, Canmore sk Víťazka: Tiril Eckhoffová (Nórsko) (kon.)
koniec udalosti
SP - individuálne preteky žien, 15 km, Canmore

Víťazka: Tiril Eckhoffová (Nórsko)

Štvrtok 07.02.2019, 22:55 • Canmore (Kanada) • Biatlon
     
    Mrazivé individuálne preteky žien v kanadskom Canmore sa rovnako ako tie mužské skončili nórskym triumfom. Na víťazstvo Johannesa Thingnesa Böa nadviazala Tiril Eckhoffová, ktorá spravila jednu chybu a predviedla skvelý bežecký výkon. Na stupňoch víťaziek ju doplnili Markéta Davidová a Lisa Vittozziová. Slovenské reprezentantky dosiahli solídne výsledky – Anastasia Kuzminová skončila ôsma a Paulína Fialková obsadila trinástu pozíciu. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať aj zajtrajšie štafety. (00:24:45)
     
    Konečné výsledky dnešných pretekov:

    1. Tiril Eckhoffová (NOR) 36:32,9 (1)
    2. Markéta Davidová (CZE) +9,8 (0)
    3. Lisa Vittozziová (ITA) +20,9 (0)
    4. Franziska Hildebrandová (GER) +47,8 (0)
    5. Ingrid L. Tandrevoldová (NOR) +1:05,8 (1)
    6. Vanessa Hinzová (GER) +1:18,5 (1)
    7. Anais Bescondová (FRA) +1:21,6 (2)
    8. Anastasia Kuzminová (SVK) +1:29,4 (3)
    9. Laura Dahlmeierová (GER) +1:30,5 (2)
    10. Julia Schwaigerová (AUT) +1:37,6 (0)
    ...
    13. Paulína Fialková (SVK) +1:54,9 (3)
     
    Skrátené vytrvalostné preteky žien sa skončili.
     
    CIEĽ
    V cieli máme aj domácu Megan Bankesovú, ktorá mala štartové číslo 88. Na strelnici zaváhala len dvakrát a myslím si, že s konečným 26. miesto bude určite spokojná. Už ju nemá kto predbehnúť.
     
    CIEĽ
    Z pretekárok s vysokým štartovým číslom sa najlepšie darilo Ruske Uliane Kaiševovej. Tá spravila jednu chybu pri úvodnej streľbe v ľahu, ale následne bola stopercentná a skončí na 17. mieste.
     
    CIEĽ
    Veronika Vítková dnes trafila 19/20 terčov, ale napriek tomu je hlboko v poli porazených. Kvôli mimoriadne slabému behu nabrala skoro sedemminútovú stratu a momentálne jej patrí 66. miesto.
     
    Str. 4
    S vysokým štartovým číslom 83 sa predstavila v dnešných pretekoch Nemka Karolin Horchlerová. Tej však závod príliš nevyšiel, spravila kvarteto chýb na strelnici a dnes skončí zrejme až v šiestej desiatke.
     
    Str. 4
    Ešte dvanásť pretekárok musí absolvovať záverečnú streľbu a následne aj 2,5-kilometrový okruh do cieľa. Žiadna z nich však nemá šancu reálne prehovoriť do výsledkov v prvej dvadsiatke.
     
    CIEĽ
    V cieli je aj Nemka Denise Herrmannová, ktorá minula štyri terče. Tradične menej presnú mušku nahradila skvelým behom a zaraďuje sa tesne za Paulínu Fialkovú na priebežné štrnáste miesto.
     
    CIEĽ
    Célia Aymonierová prichádza do cieľa na 23. mieste s mankom vyše troch minút. Najlepšou z Francúzok dnes bude Anais Bescondová, ktorá spravila dve chyby a zrejme skončí na siedmom mieste.
     
    Str. 3
    Lucie Charvátová spravila prvú chybu až na tretej streleckej položke. Vďaka tomu jej patrí priebežné 23. miesto so stratou takmer dvoch minút. Stále môže pomýšľať na pekný výsledok.
     
    CIEĽ
    Franziska Hildebrandová potvrdila to, čo sme avizovali po jej záverečnej streľbe. Nemka si došla po štvrté miesto s mankom 48 sekúnd na víťaznú Tiril Eckhoffovú. Pre Nórku to bude prvý triumf vo vytrvalostných pretekoch.
     
    Str. 3
    Češka Veronika Vítková nedokázala nadviazať na úvodné dve nuly a po jednej chybe v ľahu sa prepadla na 53. pozíciu. Už 30-ročná pretekárka márne hľadá bežeckú formu a jej výkony sú sklamaním.
     
    CIEĽ
    Dnešné preteky má za sebou aj Julia Džimová, ktorá v slovinskej Pokljuke nenašla premožiteľku. Červený dres pre líderku disciplíny si ale po dnešku neudrží, spravila tri chyby a zaraďuje sa na 27. miesto.
     
    Str. 4
    Franziska Hildebrandová si udržala čistý strelecký zápis a ak sa nič nepredvídateľné nestane, tak si príde po štvrté miesto. Bude tak najlepšou Nemkou a myslím si, že v tejto sezóne ešte vyššie nebola.
     
    CIEĽ
    Markéta Davidová dnes nevyhrá! Postarala sa o to Nórka Tiril Eckhoffová, ktorá predviedla skvelý bežecký výkon. V poslednom okruhu deklasovala konkurenciu a zaraďuje sa na prvú pozíciu s náskokom takmer desiatich sekúnd.
     
    CIEĽ
    V cieli máme už obe slovenské pretekárky. Lepší výkon dnes podala Anastasia Kuzminová, ktorá napriek trom chybám na strelnici figuruje na šiestom mieste. Paulína Fialková je o ďalšie tri miesta nižšie.
     
    Str. 3
    Franziska Hildebrandová je stopercentná po tretej streľbe a na mladučkú Češku Davidovú stráca iba sedem sekúnd. Tak uvidíme, či sa ešte skúsená Nemka dokáže zapojiť do súboja o prvé miesto.
     
    CIEĽ
    Markéta Davidová je blízko k tomu, aby si pripísala druhé víťazstvo vo Svetovom pohári. Rodáčka z Janova nad Nisou dnes vybielila všetkých dvadsať terčov a Talianku Lisu Vittozziovú zdolala o jedenásť sekúnd.

    Miroslav Kováčik

    Konečné výsledky dnešných pretekov:
    1. Tiril Eckhoffová (NOR) 36:32,9 (1)
    2. Markéta Davidová (CZE) +9,8 (0)
    3. Lisa Vittozziová (ITA) +20,9 (0)
    4. Franziska Hildebrandová (GER) +47,8 (0)
    5. Ingrid L. Tandrevoldová (NOR) +1:05,8 (1)
    6. Vanessa Hinzová (GER) +1:18,5 (1)
    7. Anais Bescondová (FRA) +1:21,6 (2)
    8. Anastasia Kuzminová (SVK) +1:29,4 (3)
    9. Laura Dahlmeierová (GER) +1:30,5 (2)
    10. Julia Schwaigerová (AUT) +1:37,6 (0)
    ...
    13. Paulína Fialková (SVK) +1:54,9 (3)

    Štartovacie čísla vybraných pretekárok:
    1. Laura Dahlmeierová (GER)
    4. Kaisa Mäkäräinenová (FIN)
    7. Franziska Preussová (GER)
    13. Anais Bescondová (FRA)
    14. Marte Olsbuová Röiselandová (NOR)
    17. Lisa Vittozziová (ITA)
    19. Markéta Davidová (CZE)
    21. Dorothea Wiererová (ITA)
    22. Anais Chavalierová (FRA)
    25. Paulína Fialková (SVK)
    26. Anastasia Kuzminová (SVK)

    28. Monika Hojniszová (POL)
    30. Tiril Eckhoffová (NOR)
    36. Julia Džimová (UKR)
    38. Justine Braisazová (FRA)
    44. Franziska Hildebrandová (GER)
    60. Denise Herrmannová (GER)
    68. Veronika Vítková (CZE)