Frölunda – Mníchov 3:1 (kon.)
koniec
Frölunda HC
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
EHC Red Bull Mníchov
cz Utorok 05.02.2019, 19:00 • Frölundaborgs Isstadion, Göteborg • Play-off Ligy majstrov • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:32:38)
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 33 – 36
    Střely mimo: 28 – 18
    Zblokované střely: 18 – 8
    Vhazování: 21 – 39
    Přesilové hry: 3/6 – 1/7
    Frölunda získala titul v Lize mistrů!

     
    Je konec! Domácí celek nakonec ubránil svůj náskok bez větších potíží, přestože to hosté ještě zkoušeli v šesti hráčích. To jim sice stačilo ke snížení stavu, kdy využili přesilovou hru šesti proti čtyřem, ale to bylo vše. Frölunda byla lepším týmem v tomto utkání a zaslouženě získala třetí titul v Lize mistrů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Navíc je tam kotouč znovu! Navíc domácí celek skvěle brání obrannou modrou a Mnichov se nemůže dostat do útočného pásma.
     
    59:17
    Je rozhodnuto! Německý celek se nemůže dostat do útočného pásma, jelikož Frölunda posílá do středního pásma jeden puk za druhým.
     
    58:44
    Hostující celek to samozřejmě zkouší se šesti muži v poli, jelikož nemá na co čekat. Svůj útok však musí začít až ze svého obranného pásma.
     
    58:41
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:33
    Red Bull to zkouší bez gólmana!
     
    58:15
    Domácí fanoušci jsou ve varu a tuší, že Frölunda dnes nejspíše získá třetí titul během šesti let. Mnichov ovšem buší do obrany, jak to jen jde.
     
    57:39
    Další rychlý protiútoku v podání Frölundy! Ten byl vyšperkován parádním pasem, díky čemuž se zakončující hráč zbavil tří protihráčů, přesto branku nedal.
     
    57:00
    Do gólové šance se však dostal domácí hráč, díky velmi mizernému pasu hráče Mnichova. Pathrik Westerholm zkusil rychlou střelu nad lapačku, ale gólman hostí skvěle zasáhl!
     
    56:26
    Každopádně Mnichov už je zase nastěhovaný v útočném pásmu a je jen otázkou času, kdy to zase zkusí se šesti bruslaři ve hře.
     
    55:56
    Hokejisté v bílém se dostali do útočného pásma, kde drželi kotouč. Stačil však jeden souboj u mantinelu a puk se ocitl až ve středním pásmu.
     
    55:31
    Andrew Bodnarchuk je na ledě!
     
    54:50
    Hostující hráči mohli bez větších potíží vyhodit puk přes všechny čáry. Místo toho volili kombinaci, a tak o puk přišli ještě v obranném pásmu.
     
    54:29
    Rozhodčí z ničeho nic zapískal, čemuž se divili hráči i fanoušci, kteří vyjadřovali svůj nesouhlas, jelikož domácí měli tlak. Důvodem však byla posunutá branka.
     
    54:07
    Což se klidně mohlo vrátit hodně rychle! Přišla totiž křižná přihrávka na domácího hráče, který však nedokázal poslat první kotouč do branky!
     
    53:36
    Mnichov tedy nejspíše přijde o svůj tlak, jelikož bude hrát dvě minuty v oslabení. Pro domácí je to skvělá příležitost si vrátit tříbrankové vedení.
     
    53:29
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Andrew Bodnarchuk – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:06
    Frölunda však nyní útočila a bylo tam několik zákroků minimálně na hraně vyloučení. To se samozřejmě nelíbilo domácím fanouškům.
     
    52:40
    Do konce utkání nám chybí něco málo přes sedm minut a domácí tým nadále vede, i když už jen o dvě branky. Mnichov je však na koni.
    51:29 EHLIZ - 3:1
     
    51:29
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Němečtí hráči to zkusili v šesti hráčích v poli, což se rozhodně vyplatilo, jelikož využili přesilovou hru! YASIN EHLIZ vypálil od mantinelu a před Gustafssonem clonil jeho spoluhráč. Domácí gólman nic neviděl a puk se zastavil až o síťku v brance. Asistence: Yannic Seidenberg a Mark Voakes.
     
    51:21
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Mats Rosseli-Olsen – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Patrick Hager – 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    51:21
    Následovala ovšem větší mela před brankovištěm po zákroku domácího gólmana, kdy hosté chtěli po odpískání dorážet. Nejspíše se bude vylučovat.
     
    51:05
    Mnichov má k dispozici přesilovou hru a nejspíše je to jedna z posledních možností, jak se dostat do zápasu. Frölunda však dobře brání.
     
    50:48
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Oliwer Fjällström – 2 min., držení).
     
    50:20
    A domácí fanoušci si to navíc dnes rozhodně mohou užívat. Jejich tým necelých deset minut před koncem vede o tři branky a je jasně lepším týmem.
    49:35 Dnešní návštěva je nejvyšší ve finále LM - 12044 diváků!

     
    49:20
    Teď se sice tým z Německa dostal do přečíslení tři na dva, ovšem Maximilian Daubner dostal přihrávku na brusle a z protiútoku sešlo.
     
    48:57
    Hokejisté v červených dresech ukrojili notnou dávku ze zbývajícího času svým pobytem v útočném pásmu. Mnichov se nemůže dostat do útoku.
     
    47:58
    Následovala gólovka v podání domácího celku! Přišla přihrávka na střed hřiště a střela z první. Proti té se však předvedl hostující gólman, jenž zakročil betonem!
     
    47:26
    A tak přišel atak na straně druhé! Z rychlého protiútoku vypálil jeden z domácích hráčů, ale jeho střela na zadní tyč jen minula branku.
     
    46:54
    Frölunda se dostala ze svého obranného pásma, ale Mnichov se okamžitě dostal k puku a může vymýšlet, kudy se dostane do nějaké gólové šance.
     
    46:38
    Na druhé straně vznikl rychlý protiútok domácího celku, ale hostující gólman puk přikryl. Následně se strhla menší mela, což se nelíbí domácím fanouškům.
     
    46:09
    Hokejisté v bílém dobře napadali v útočném pásmu, díky čemuž vyplynula šance pro hráče hostí. Ten pálil z první ze středu hřiště, ale těsně minul.
     
    45:42
    Ryan Button je na ledě!
     
    45:29
    Samuel Fagemo je dnes rozhodně při chuti. Pálil z podobné pozice, za jaké vstřelil první branku, jenže tentokrát byl asu den Birken připravený a zasáhl.
     
    45:00
    Mnichovští hráči se nyní dostali k puku po souboji v rohu obranného pásma. Přišla přihrávka a následné vyhození přes všechny čáry za Gustafssona.
     
    44:49
    Následně se ke střele z dobré pozice dostal další domácí hráč, jenže nedokázal prostřelit hromadu těl před sebou. Následovala ještě vložená šance domácích, ale znovu se předvedl hostující gólman ve skvělém světle.
     
    44:01
    Domácí tým je nastěhovaný v útočném pásmu a měl velkou šanci! Hjalrmasson byl těsně před dorážkou odstaven od branky, a tak nezakončil.
     
    43:42
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Ryan Button – 2 min., podrážení).
     
    43:24
    Vypadá to, že hokejisté v červených dresech budou sázet především na obranu. Tentokrát ji stačilo poslat kotouč jen do středního pásma.
     
    42:50
    Sebastian Stålberg je na ledě!
     
    42:37
    Mnichov se ve své početní výhodě přece jen dostal do tlaku. Několikrát prověřil pozornost domácího gólmana, avšak ten branku dnes uzavřel.
     
    41:57
    Tak už to mohlo být klidně jen o dvě branky! Derek Joslin napřáhl kousek od modré čáry a jeho dělovka se odrazila od horní tyčky mimo hřiště!
     
    41:29
    Tak začátek početní výhody se Mnichovu opravdu nepovedl. Dlouho se nemohl dostat do útočného pásma. Tam je až teď a snaží se něco vymyslet.
     
    41:00
    Frölunda začala své oslabení znovu na jedničku. Vyhrála vhazování a poslala kotouč až za gólmana hostí. Navíc se jí to povedlo ještě jednou.
     
    40:50
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Sebastian Stålberg – 2 min., podrážení).
     
    40:12
    Tak už nám začala i poslední perioda! Nejspíše to bude i posledních dvacet minut dnešního utkání. K vítězství mají blíže domácí, kteří vedou o tři branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po dvou třetinách:

    Střely na branku: 17 – 26
    Střely mimo: 19 – 8
    Zblokované střely: 11 – 5
    Vhazování: 13 – 25
    Přesilové hry: 3/4 – 0/4
    Samuel Fagemo je nejmladším střelcem v historii ve finále LM!

     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního finále Ligy mistrů, po kterém vede domácí tým již o tři branky! Frölunda ukazuje, že hrát početní výhody je pro ní opravdu výhoda. Využila totiž hned tři v tomto zápase ze čtyř! V této periodě se prosadili Ryan Lasch a Ponthus Westerholm, kteří posunuli svůj tým blíže k titulu v LM.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Viktor Ekbom je na ledě!
     
    39:08
    Navíc se domácí celek dostal ke kotouči a poslal puk přes všechny čáry. Při dalším založení útoku je Mnichov zastaven díky postavení mimo hru.
     
    38:42
    Ještě minutku budou hrát hostující hráči v početní výhodě, jenže zatím to není ono. Sice mají kotouč na svých hokejkách, ale obranná čtyřka brání dobře.
     
    38:21
    Mnichov mohl snížit své manko na rozdíl dvou branek! Přišla přihrávka na střed hřiště, odkud pálil hráč hostí. Proti jeho střele však skvěle zasáhl Gustafsson!
     
    38:15
    Ponthus Westerholm je na ledě!
     
    37:47
    Velká šance pro Red Bull! Ten hraje zkrácenou přesilovou hru pět na tři a je v útočném pásmu, kde drží kotouč. Trojka je hodně sevřená..
     
    37:42
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Viktor Ekbom – 2 min., držení).
     
    37:20
    S velkými problémy dostali domácí puk do středního pásma. Jenže v tu chvíli je odpískána přihrávka rukou a kotouč se vrací do útočného pásma hostí.
     
    37:05
    Nakonec se Red Bull přece jen dostal do menšího tlaku, která vyústila střelou od modré. Tu však Gustafsson viděl a bez větších potíží chytil.
     
    36:40
    Mnichov má tedy k dispozici zkrácenou přesilovou hru. Hodně by mu pomohlo, kdyby jí tentokrát dokázal využít. Zatím však tlak nemá.
     
    36:27
    Yannic Seidenberg je na ledě!
     
    36:15
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Ponthus Westerholm – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:40
    Domácí tým má znovu tlak v útočném pásmu a udělal v této třetině velký krok k zisku titulu v Lize mistrů. Teď však musí začínat s akcí od svého gólmana.
    34:27 Po. WESTERHOLM - 3:0
     
    34:27
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Což ukazuje i v tento moment! To je třetí využitá přesilová hra ze tří, navíc ještě jedna početní výhoda na straně domácích pokračuje! Simon Hjalmarsson poslal kotouč přesně na hůl PONTHUSE WESTERHOLMA, jenž poslal kotouč přesně k tyči. Hostující brankář byl bezmocný. Asistence: Simon Hjalmarsson a Joel Lundqvist.
     
    34:13
    Každopádně pro domácí celek to je skvělá příležitost na vstřelení další branky. Dnes nám tento tým ukázal, že přesilovky rozhodně sehrát umí.
     
    33:50
    Rhett Rakhshani navíc odchází do kabin! Vypadá to, že hlava je v pořádku, ale domácí hráč si stěžoval na bolest ruky. Snad bude moci pokračovat v utkání.
     
    33:50
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Yannic Seidenberg – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    33:50
    Tak to nebyl vůbec hezký zákrok! Rhett Rakhshani se dostal do pádu, když v tu ránu ho sestřelil soupeř, jenž mu dal nepříjemnou ránu do hlavy.
     
    33:37
    Jeden z domácích hráčů inkasoval tvrdý hit, po kterém se bude vylučovat. Dlouho mu trvalo, než se zvedl, a jeho pokračování v dnešním zápase je otázkou.
     
    32:52
    Zápas se hraje zatím velmi čistě. Přece jen jsme viděli jen čtyři vyloučení, ale několik strkanic a ostrých osobních soubojů. Frölunda však obě početní výhoda využila.
     
    32:45
    Pathrik Westerholm nebyl vůbec nikým atakován, a tak si najel do prostoru mezi kruhy. Odtud vypálil přes hradbu těl, ale aus den Birken má puk někde ve výstroji.
     
    32:25
    Hokejisté v červených dresech jsou hodně aktivní a Mnichov s tím má velké problémy. V současné době se jen brání a sotva stíhá tempu domácích.
     
    Samuel Fagemo dnes hraje ve velké chuti. Tento hráč, který je nejmladším střelcem ve finále Ligy mistrů, pálil z velké dálky, ale brankář hostí má puk v lapačce.
     
    31:16
    Jonathan Sigalet se dostal do zajímavé palebné pozice. Jeho rána byla sražena a chvilku nikdo nevěděl, kde je puk.Ten se objevil u tyčky hostujícího gólmana, ovšem Frölunda ho nedostala do branky.
     
    30:53
    Čtvrtá lajna domácího celku je v dnešním zápase hodně aktivní, navíc dokáže zatlačit svého soupeře v obranném pásmu. Zatím bez kýženého efektu.
     
    30:18
    Hra má v posledních minutách hodně rychlý spád. Nyní se ke střele dostal domácí hráč a s jeho dělovkou měl gólman hostí problém. Vyrazil jí však ramenem.
     
    29:22
    Keith Aulie si najížděl na křižnou přihrávku, ovšem ta byla delší, než by potřeboval. Poté poslal kotouč před branku, jenže odtud se odrazil mimo.
     
    29:01
    Hostující obránce se snažil trochu hru uklidnit, ale okamžitě přišla rychlá přihrávka a zákrok Gustafssona. Poté vznikla menší měla, ale vylučovat se nebude.
     
    28:20
    V posledních minutách se skoro nepřerušuje. Oba týmy se snaží o hodně aktivní hru, avšak ani jeden z nich se nemůže dostat do tlaku v útočném pásmu.
     
    27:46
    Sebastian Stålberg se znovu ocitl v nehokejové pozici, tentokrát na kolenou. Snažil se ze všech sil dorazit puk do branky, ovšem nakonec ho netrefil.
     
    27:13
    Chytře to zkoušel domácí hráč, který nemohl udělat s pukem skoro nic, a tak ho poslal do chumlu před branku. Puk nakonec vyplaval mimo nebezpečí.
     
    26:29
    Mnichovští budou muset přidat, pokud chtějí s dnešním zápasem ještě něco udělat. Frölunda dnes ovšem hraje dobře a ukazuje, proč je favoritem zápasu.
     
    25:53
    Dvojice hráčů Frölundy bojoval proti třem soupeřům v útočném pásmu a podařilo se jí získat puk. Žádná střela na branku nakonec k vidění nebyla.
     
    25:35
    Konrad Abeltshauser se dostal do dobré pozice, když se k němu odrazil kotouč. Jeho rána ovšem byla sražena do ochranné sítě domácím obráncem.
    24:16 LASCH - 2:0
     
    24:16
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí využívají druhou přesilovou hru v dnešním zápase a vedou už o dvě branky! RYAN LASCH dostal skvělou přihrávku mezi obránci a byl sám před brankářem. Toho překonal střelou po ledě, která projela pod betonem německého brankáře. Asistence: Joel Lundqvist a Simon Hjalmarsson.
     
    23:48
    Jenže se rychle dostali do útočného pásma, kde přišla střela ze středu hřiště. Ta však jen zaduněla o zadní mantinel, to byla dobrá pozice.
     
    23:21
    Jenže hráči v červených dresech se stále nemohou dostat do útočného pásma, natož do nějaké kombinace. S útokem znovu začínají od svého brankáře.
     
    22:49
    Švédský tým nezačal svou přesilovou hru dobře, jelikož Mnichov bez větších potíží vyhodil. Všichni ale víme, jak dopadla poslední přesilovka domácích.
     
    22:41
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Mads Chrostensen – 2 min., hákování).
     
    21:50
    Mnichovští trochu přidali důrazu v úvodu druhé periody, díky čemuž získali puk v útočném pásmu. Domácí gólman střelu viděl a bez větších potíží zlikvidoval.
     
    21:08
    Viktor Ekbom je na ledě!
     
    21:00
    Obrovská šance hostujícího týmu v početní výhodě! Přišla rychlá křižná přihrávka a střela z první, proti které se gólman Frölundy skvěle přemístil.
     
    20:39
    Jenže ta se jim v dnešním zápase moc nedaří. Frölunda se znovu bez větších potíží dostala ke kotouč a vyhodila ho přes všechny čáry.
     
    20:09
    Už zde máme i druhou třetinu dnešního utkání! Její úvodní buly vyhráli hostující hráči, kteří mají k dispozici ještě větší část přesilové hry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 5 – 7
    Střely mimo: 7 – 6
    Zblokované střely: 4 – 2
    Vhazování: 8 – 10
    Přesilové hry: 1/1 – 0/2
    Zatím jedinou branku v utkání vstřelil nejmladší hráč na ledě - Samuel Fagemo

     
    Je za námi první třetina dnešního finále Ligy mistrů mezi domácí Frölundou a hostujícím Mnichovem, po které vede švédský tým o jednu branku! Sice mu chvíli trvalo, než se dostal do zápasu, ale od té doby na hřišti bylo hlavně jedno mužstvo. Jediným úspěšným střelcem je zatím Samuel Fagemo, který využil jedinou přesilovou hru svého celku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Němečtí hráči rozehráli svou přesilovou hru podstatně lépe než tu první. Frölunda se ovšem dostala po chvilce ke kotouč a dostala ho do středního pásma.
     
    19:09
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Viktor Ekbom – 2 min., držení hole).
     
    18:37
    Před několika vteřinami měl velmi dobrou pozici Mnichov! Maximilian Daubner získal puk za brankou a Gustafsson ještě nebyl v brance. Hostujícímu útočníkovi chvilku trvalo, než se dostal před branku, díky čemuž brankář zasáhl.
     
    18:18
    Jenže tento německý celek toho směrem dopředu v druhé části první třetiny moc nepředvedl. Navíc jeho další útočné snažení zastavil ofsajd.
     
    17:42
    Ponthus Westerholm to zkoušel nyní trochu fotbalově, jelikož přišel o hokejku. Do puku se ovšem netrefil, a tak může Mnichov zaútočit.
     
    17:03
    Viděli jsme delší souboj o kotouč v útočném pásmu domácího celku a jeho fanouškům se nelíbilo několik zákroků. Vylučovat se však nebude.
     
    16:22
    Samuel Fagemo si mohl připsat druhou branku v utkání! Ukázal, že je rychlým hráčem, přebruslil svého soupeře a dostal se až před gólmana. Toho sice roztáhl, ale puk pod jeho betonem nedokázal dostat do branky.
     
    15:57
    Z opakovaného záběru bylo vidět, že za to mohla situace ze zakázaného uvolnění, kdy čárový sud dostal pukem do brady, už však pokračuje ve hře.
     
    15:47
    Tady máme problém! Jeden z rozhodčích inkasoval nějaký zákrok hokejkou nebo dostal pukem. Každopádně má na svém obličeji krev a v současné době je ošetřovaný na střídačce.
     
    15:47
    Blíží se konec první třetiny a oba týmy dohrávají souboje naplno! Tentokrát se konal rychlostní souboj o zakázané uvolnění, které je nakonec odpískáno. Následovalo ještě dohrání v podání hostujícího hráče, ale nic zvláštního.
     
    15:28
    Jenže to se nestalo, naopak! Mats Rosseli-Olsen se dostal ke kotouči, najel si do výhodně pozice mezi kruhy, ovšem jeho rána jen těsně prolétla nad horní tyčkou. To byla dobrá šance na zvýšení náskoku.
     
    15:16
    Domácí hráč se snažil napadat hodně vysoko, ale nakonec to k ničemu nevedlo. Mnichov může díky tomu přejít do rychlého protiútoku.
     
    14:40
    Po delší době jsme viděli pasáž, ve které se ani jeden z týmů nedostal ke střele. Kotouč mají na svých hokejkách hosté, kteří jsou usazení v útoku.
     
    13:52
    Další hráč Frölundy se hnal do samostatní akce. Nakonec si puk poslal dopředu o něco více, než bylo potřeba. Díky tomu ani nevypálil.
     
    13:13
    Navíc mají opravdu velký tlak v útočném pásmu! Přišla nebezpečná střela z úhlu, ovšem hostující gólman se stihl přesunout a vykopnout jí.
     
    12:39
    Sebastian Stålberg bojoval o kotouč v útočném pásmu. Nakonec ovšem jen přišel o hokejku a musel jít vystřídat. Přesto jsou domácí u puku.
     
    12:10
    Před brankou Gustafssona se nám strhla menší potyčka, ale vylučovat se nejspíše nebude. Následuje druhá komerční pauza v této periodě.
     
    11:18
    A klidně to hned mohlo být o dvě branky! Hra hostí se naprosto sesypala, budou se muset zvednout. Přišla přihrávka před branku, kde byl úplně volný domácí hráč, jenže toho skvěle vychytal gólman hostí.
    10:32 FAGEMO - 1:0
     
    10:32
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí tým využívá přesilovou hru a jde do vedení! Frölunda vyhrála buly, dostal se do kombinace. Na jejím konci stál SAMUEL FAGEMO, jehož rána byla nejspíše tečována někým z hostujících hráčů. Díky tomu zapadla přesně k tyčce a aus den Birken neměl šanci. Asistence: Chay Genoway a Max Friberg.
     
    10:19
    Brandon Gormley dostal nabito, a tak vypálit. Jeho rána byla sražena jen do ochranné sítě a vhazovat se bude po levé ruce německého brankáře.
     
    09:49
    V podání domácího týmu jsme mohli vidět odlišný začátek, oproti přesilovce týmu hostí. Každopádně ani on se nedostal ke střele, jelikož hráč Mnichova zachytil pas.
     
    09:28
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Mark Voakes – 2 min., podrážení).
     
    09:02
    Tohle byla ale zajímavá pozice pro hostující tým! Ryan Button dostal se štěstím pas před branku, ale svou šanci využít nedokázal. Vůbec netrefil branku.
     
    08:41
    Vypadá to, že Frölunda se dostává do tempa tohoto utkání. Postupem času vyrovnala hru a v posledních minutách je dokonce lepším týmem.
     
    08:02
    Chay Genoway je zatím v dnešním zápase hodně vidět, což je ovlivněno i jeho vyloučením. Každopádně se dostal ke střele od modré po buly a hostující brankář měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil mimo tyče.
     
    07:51
    Na druhé straně se musel po delší době připomenout také aus den Birken. Avšak i on kotouč chytá a před námi je první komerční přestávka.
     
    07:30
    Frank Mauer si najížděl z druhé vlny na křižnou přihrávku. Ta mu také byla adresována, ovšem pro hostujícího hráče byla o něco delší, než by potřeboval.
     
    06:21
    Viktor Ekbom byl hodně aktivní v útočné třetině! Najel si s pukem až za branku soupeře, sice mohl vystřelit, ale poté nahrával před branku. Tam se někdo z jeho spoluhráčů pokoušel zasunout puk do branky, ale nedokázal to!
     
    06:00
    Patrik Carlsson bojoval o kotouč v útočném pásmu. Nakonec ho získal a Frölunda může pokračovat ve svém útočném snažení.
     
    05:28
    Gustafsson má zatím rozhodně více práce! Tomu určitě pomohla i početní výhoda hostujícího celku. Zatím však tento gólman nemusel vytáhnout zázračný zákrok.
     
    05:02
    Ryan Button se z pozice obránce dostal do rohu kluziště, kde získal kotouč. Dokonce se dostal ke střele, ovšem tu domácí gólman vyrazil betonem.
     
    04:45
    Chay Genoway je na ledě!
     
    03:58
    Konečně jsme viděli první střelu v přesilové hře v podání Mnichova! Hostující obránce vypálil od modré, ale Gustafsson vytáhl zákrok betonem.
     
    03:29
    Tentokrát se Red Bull dostal ke krátké kombinaci v útočném pásmu, jenže k ničemu to nevedlo. Domácí hráči znovu vyhodili přes všechny čáry.
     
    03:00
    Mnichovští hráči nezačali svou početní výhodu dobře. Frölunda se dostala po buly ke kotouči a poslal ho bezpečně až za gólmana hostujícího celku.
     
    02:45
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Chay Genoway – 2 min., hákování).
     
    02:25
    Jakob Mayenschein získal kotouč ve svém obranném pásmu a snažil se probít až do zakončení. Nakonec alespoň dostal puk do útočného pásma.
     
    01:53
    Hráči Red Bullu se nyní snažili napadat hodně vysoko v útočném pásmu, ovšem Indiáni z toho vybruslili celkem jednoduše. Ještě jsme neviděli střelu na branku.
     
    01:20
    Ponthus Westerholm se z ničeho nic dostal ke kotouč v útočném pásmu. Již si ho přendal na forhend, ale jeho střela byla zablokována soupeřem.
     
    00:50
    O první atak se pokoušel švédský tým, ale německý gólman si nemusel připisovat žádný zákrok. Mnichov se však při svém útoku provinil ofsajdem.
     
    00:11
    Finále letošního ročníku Ligy mistrů je zahájeno! Domácí tým nastupuje v červených dresech, zatímco hostující hokejisté v bílomodré variantě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Zahajovací sestavy

     
    Úvodní sestavy:

    Frölunda Indians: Gustafsson (Mattsson) – Genoway, Sigalet, Moverare, Ekbom, Grönlund, Gormley, Printz – Friberg, Lundqvist, Rakshani – Fagemo, Carlsson, Lasch – Mustonen, Pa. Westerholm, Po. Westerholm – Fjällström, Rosseli-Olsen, Hjalmarsson – Stålberg.

    EHC Red Bull Mnichov: aus den Birken (Reich) – Button, Aulie, Abeltshauser, Seidenberg, Bodnarchuk, Joslin, Quaas, Boyle – Ehliz, Hager, Wolf – Daubner, Voakes, Mauer – Shugg, Stajan, Parkes – Mayenschein, Eder, Christensen.

    Rozhodčí: Kaukokari, Lemelin – Sormunen, Kovacs.
     
    Frölunda Indians

    Skupinová fáze
    Frölunda si vedla o trochu lépe ve skupinové fázi než její dnešní soupeř. Taktéž odehrála šest utkání, ve kterých čtyřikrát vyhrála. K tomu ovšem jednou získala bod za prohru v prodloužení a celkem tedy získala třináct bodů. Díky tomu ovládla skupinu A, navíc tam měla nejlepší skóre s +11.

    Osmifinále
    V tom se švédský hokejová klub utkal s Luganem. První zápas na ledě Lugana skončil remízou 1:1, a tak bylo jasné, že rozhodne druhý vzájemný souboj. Ten vyhrála Frölunda 5:4 na svém hřišti.

    Čtvrtfinále
    Ve čtvrtfinále se utkala s českým celkem Kometou Brno. A tento zápas měl, bohužel pro české fanoušky, naprosto jednoznačný průběh. Na ledě brněnské Komety vyhrál švédský celek 4:1, což potvrdil i na svém ledě výhrou 6:1.

    Semifinále
    I v něm se Frölunda utkala s českým celkem, tentokrát s Indiány z Plzně. První utkání sehrála doma a vyhrála celkem přesvědčivě 6:3. Plzeň na svém ledě již nedokázala vzdorovat a na svém ledě padla 1:3.

    Nejproduktivnější hráči:
    Ryan Lasch – 21 bodů (4+17)
    Samuel Fagemo – 9 bodů (3+6)
    Patrik Carlsson – 8 bodů (3+5)
     
    EHC Red Bull Mnichov

    Skupinová fáze
    Stejně jako všechny týmy odehrál Mnichov ve skupině šest utkání. V těch měl solidní úspěšnost, jelikož vyhrál hned čtyři utkání a padl jen ve dvou. Přesto se umístili "až" na druhém místě skupiny B. Měli sice stejně bodů jako první celek této skupiny, ovšem Malmö mělo lepší skóre o šest vstřelených branek.

    Osmifinále
    Red Bull měl celkem na málem, jelikož moc nechybělo a mohl skončit již v osmifinále. Doma totiž padl 2:3 s týmem EV Zug. Na ledě svého soupeře se ovšem německý tým vzchopil a vyhrál tam 2:0.

    Čtvrtfinále
    První zápas nejlepší osmičky tomuto týmu vyšel, protože na svém ledě vyhrál 2:1. To druhý zápas byl dramatický až do konce. Malmö totiž vyhrálo v základní hrací době 5:4, a tak se šlo do prodloužení. V tom rozhodl Parkes v čase 64:02.

    Semifinále
    První zápas přinesl střet dvou týmů, které sponzoruje Red Bull – Mnichov a Salcburk. První zápas nic zajímavého nepřinesl a skončil fotbalovým výsledkem 0:0. Druhé utkání se hrálo na ledě Salcburku a Mnichov zde vyhrál 3:1, čímž si vysloužil účast ve finále Ligy mistrů.

    Nejproduktivnější hráči:
    John Mitchell – 14 bodů (2+12)
    Trevor Parkes – 12 bodů (9+3)
    Justin Shagg – 8 bodů (4+4)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 11. Fagemo (Genoway, Friberg), 25. Lasch (Lundqvist, Hjalmarsson), 35. Po. Westerholm (Hjalmarsson, Lundqvist) – 52. Ehliz (Seidenberg, Voakes)


    Frölunda HC: Gustafsson (Mattsson) – Genoway, Sigalet, Moverare, Ekbom, Grönlund, Gormley, Printz – Friberg, Lundqvist, Rakshani – Fagemo, Carlsson, Lasch – Mustonen, Pa. Westerholm, Po. Westerholm – Fjällström, Rosseli-Olsen, Hjalmarsson – Stålberg.
    EHC Red Bull Mníchov: aus den Birken (Reich) – Button, Aulie, Abeltshauser, Seidenberg, Bodnarchuk, Joslin, Quaas, Boyle – Ehliz, Hager, Wolf – Daubner, Voakes, Mauer – Shugg, Stajan, Parkes – Mayenschein, Eder, Christensen.

    Rozhodca: Kaukokari, Lemelin – Sormunen, Kovacs

    Diváci: 12044